norge - geiranger fjorden_02

Rejser til Norge

Midnatssol på toppen af Europa

4,6 (16 Anmeldelser)

Oplev Norge med Stjernegaard

En blændende kyststrækning

Man behøver ikke rejse om på den anden side af jordkloden for at opleve natur i den absolutte verdensklasse. På rejsen til Norge kan I opleve fantastiske scenerier i form af smukke skærgårdskyster, irgrønne bjergsider, idylliske små byer bygget i træ og ikke mindst et fjordlandskab, som er enestående i verden. Rejser du i vinterperioden kan du desuden opleve nordlys på Svalbard, når polarnatten mørklægger øerne i vinterperioden. Faktisk er Svalbard et af de steder i verden, hvor chancerne for at opleve nordlyset er størst. 

Norges UNESCO-beskyttede fjordsystem rummer mere end 1.000 styk, hvor ærkeeksemplerne er Nærøyfjorden, Lysefjorden og Geirangerfjorden. På den lange vestkyst strækker havet sine arme ind mellem stejle klippeformationer, hvor vandfaldene bruser, og gletsjerne daser på toppen. Fjordnorge byder på utallige oplevelser på vandreruterne langs fjeldene eller på cruise på billedskønne fjorde.

I Bergen mærker vi det historiske vingesus fra tiden som hansestad, inden vi sejler på fjordene og krydser fjeldsiderne på vejen mod Oslo. I Oslo får vi fingrene i en helt anderledes skandinavisk hovedstad, hvor Vikingskipshuset og moderne kunstmuseer bevidner om den traditionsrige historie samt den spændende fremtid.

Selv om du er relativt tæt på, kan du se frem til nogle markant anderledes og nordeksotiske oplevelser, når du rejser til Svalbard og Norge. 

Ring eller skriv til os
Katja Kelstrup Hansen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Katja_Hansen_fritlagt3

Norge om sommeren

Mange kender Norge fra skiferierne på fjeldet. Men Norge er også enestående smuk om sommeren, og I har rig mulighed for at tage på ture ind på fjeldet, som blomstrer i klare farver, og f.eks. på brævandring på Brikdalsbræen, som er en del af Jostedalsbræen, Europas største gletsjer.

norge - nordkap_01

Om Norge

Et mildt klima

I forhold til landets beliggenhed er Norges klima meget mildt, hvilket skyldes Golfstrømmen og den varme Nordatlantiske Strøm.

Polarcirklen

Breddegraden 66°34’ Nord markerer polarcirklen på den nordlige halvkugle. Polarcirklen angiver de omtrentlige grænser for midnatssolen.

Gletsjere

Norge er hjemsted for nogle af Europas største gletsjere, eller bræer, som de kaldes her.

Fjordlandet

Norges kystlinje inkl. fjorde er mere end 25.000 lang, og National Geographic har udråbt fjordene til ”verdens bedste uspolerede rejsedestination”.

Det siger vores gæster ...

Svalbard: Norges arktiske yderkant

Svalbard er en af verdens nordligste civilisationer. En klynge af øer bestående af nådesløs vildmark på kanten af verden, bare 1.300 kilometer syd for Nordpolen. Om sommeren lyser midnatssolen landskabet op, mens polarnatten lægger sig som et tæppe over øerne i vintermørket, hvor nordlys til tider kaster en blågrøn glans over vildmarken.

Trods det sparsomme befolkningstal på bare 2.500 mennesker, hvor af langt de fleste bor i Longyearbyen, finder du mere end 40 forskellige nationaliteter samlet her, og det har skabt en helt unik international atmosfære. Hertil er øerne beboet af omtrent 3.000 isbjørne, hvilket gør Svalbard til det område i verden, hvor koncentrationen af isbjørne er højest.

norge - Svalbard_01

3 ting du skal opleve på Svalbard

Besøg Camp Barentz

Ude i vildmarken, et stykke fra Longyearbyen, ligger Camp Barentz, der er en tro kopi af Willem Barentz’ oprindelige bjælkehytte. Her kan du nyde en aften i flammernes skær med rensdyrgryde og fortællinger om en svunden tid ved verdens yderkant.

Tag på nordlyssafari

Svalbard er et af de allerbedste steder i verden at opleve nordlyset, særligt når polarnatten mørklægger landskabet fra november til januar. Du har de bedste forudsætninger for at opleve nordlys langt væk fra byens lysforurening, så tag med på nordlyssafari på hundeslæde og vend blikket mod nord. (ja, chancerne er faktisk bedst, når du kigger mod nord, selv om himlen er kulsort!)

Spot en isbjørn

Der er aldrig garanti for at se isbjørne, men sandsynligheden for at blive overrasket af en er alligevel så stor, at de lokale bærer geværer, når de bevæger sig uden for hjemmet.

Verdens dyreste land?

Norge har ry for at have et prisniveau, som kan udfordre selv de bedst forede budgetter. Men landet har også ry for at være et af de absolut smukkeste i verden, og man kan spørge sig selv, om oplevelsen kan stå mål med prisniveauet.

Det bliver et rungende ja fra vores side! Den naturoplevelse, man får i Norge – den er ganske enkelt enestående. Rejser I med os på krydstogt eller rundrejse til Norge, så har I den kæmpe fordel, at vi har inkluderet opholdene og oplevelserne i selskab med en kyndig rejseleder, der kender de rigtige spisesteder.

norge - stavanger_04
Vi inviterer til gratis foredrag

Vi inviterer til gratis foredrag

Vi holder en lang række spændende foredrag året rundt i København, online og to gange om året i Aarhus. Se listen her og tilmeld dig.

Se alle foredrag

Hvornår er det bedst at rejse til Norge?

Mens det nordligste Norge, herunder Svalbard, ligger nord for Polarcirklen, når det sydlige Norge med bl.a. Oslo ned på breddegrader i nærheden af det nordligste Danmark. Dermed kan vejret i Norge ikke skæres over én kam. Alligevel kan vi med en vis sikkerhed sige, at det kan blive temmelig koldt, hvis du rejser til Norge, særligt Nordnorge i vinterperioden, hvor det også vil være ret mørkt. Til gengæld er det i denne periode, nordlyset udspiller sig på polarnatten, og særligt på Svalbard er chancerne gode i vinterhalvåret. Hvis ikke man har planer om at stå på ski eller se nordlys, kan det altså anbefales at rejse i sommerhalvåret, hvor der er lyst og behageligt. Vær dog opmærksom på, at varmt tøj er nødvendigt i de nordlige egne, selv om du rejser i løbet af midsommeren.

Se alle vejrkort i Norge

Tromsø

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
-2° C
-2° C
0° C
3° C
8° C
13° C
15° C
14° C
9° C
5° C
1° C
-1° C
Nedbør i mm.
92 mm
86 mm
69 mm
61 mm
46 mm
55 mm
73 mm
79 mm
100 mm
129 mm
99 mm
99 mm

Læs mere og bliv inspireret

Guide: Kend din krydstogttype

Vi kigger nærmere på 4 krydstogttyper, deres drømme og behov, og guider til et krydstogt der falder i din smag.

Luk op for noget godt... dyk ned i Europas godtepose

Oplev Europa fra 15 anderledes vinkler, når vi dykker ned i herlighederne i Island, Portugal, Italien, Grønland, Færøerne, Skotland, Kroatien, m.fl.

Rejsetrends 2021: Her er vores bucket list

21 rejsedrømme vi håber på at indfri i 2021 - fra offline travel til fart over feltet. Fra Grønland til det indonesiske øhav!
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)