norge - geiranger fjorden_02

Rejser til Norge

Midnatssol på toppen af Europa

Krydstogter langs Norges kyst

Man behøver ikke rejse om på den anden side af jordkloden for at opleve natur i den absolutte verdensklasse. På et krydstogt til Norge kan I opleve fantastiske scenerier i form af smukke skærgårdskyster, irgrønne bjergsider, idylliske små byer bygget i træ og ikke mindst et fjordlandskab, som er enestående i verden.

Stjernegaard tilbyder et krydstogt langs Norges smukke kyst, ind i den bjergtagende Geirangerfjord, som er på UNESCOs liste over verdenarv, og helt op til Nordkap, hvor midnatssolen skinner. Krydstogtet til Norge er meget bekvemt med start og slut i København.  

Kontakt os
Katja Kelstrup Hansen
Tlf. 4526 0000
Katja Kelstrup Hansen - rejsekonsulent

Krydstogter til Norge

norge - fjord village__152115950

Om Norge

Et mildt klima
I forhold til landets beliggenhed er Norges klima meget mildt, hvilket skyldes Golfstrømmen og den varme Nordatlantiske Strøm.

Polarcirklen
Breddegraden 66°34’ Nord markerer polarcirklen på den nordlige halvkugle. Polarcirklen angiver de omtrentlige grænser for midnatssolen.

Gletsjere
Norge er hjemsted for nogle af Europas største gletsjere, eller bræer, som de kaldes her.

Fjordlandet
Norges kystlinje inkl. fjorde er mere end 25.000 lang, og National Geographic har udråbt fjordene til ”verdens bedste uspolerede rejsedestination”.

norge - stavanger_04

Norge om sommeren

Mange kender Norge fra skiferierne på fjeldet. Men Norge er også enestående smuk om sommeren, og fra krydstogtskibet har I rig mulighed for at tage på ture ind på fjeldet, som blomstrer i klare farver, og f.eks. på brævandring på Brikdalsbræen, som er en del af Jostedalsbræen, Europas største gletsjer.

Verdens dyreste land?

Norge har ry for at have et prisniveau, som kan udfordre selv de bedst forede budgetter. Men landet har også ry for at være et af de absolut smukkeste i verden, og man kan spørge sig selv, om oplevelsen kan stå mål med prisniveauet.

Det bliver et rungende ja fra vores side! Den naturoplevelse, man får i Norge – den er ganske enkelt enestående. Rejser I med os på krydstogt til Norge, så har I den kæmpe fordel, at alle måltider ombord på skibet er inkluderet i rejsens pris.

Hvornår er det bedst at rejse til Norge?

Mens det nordligste Norge ligger nord for Polarcirklen, når det sydlige Norge med bl.a. Oslo ned på breddegrader i nærheden af det nordligste Danmark. Dermed kan vejret i Norge ikke skæres over én kam. Alligevel kan vi med en vis sikkerhed sige, at det kan blive koldt – rigtig koldt – hvis man rejser til Norge, særligt Nordnorge i vinterperioden, hvor det også vil være ret mørkt. Hvis ikke man har planer om at stå på ski eller se nordlys, kan det altså anbefales at rejse i sommerhalvåret, hvor der er lyst og behageligt. Vær dog opmærksom på, at varmt tøj er nødvendigt i de nordlige egne, selv om du rejser i løbet af midsommeren.

Se alle vejrkort i Norge

Bergen

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
1° C
1° C
4° C
7° C
12° C
15° C
16° C
16° C
12° C
9° C
4° C
2° C
Nedbør i mm.
299 mm
220 mm
252 mm
141 mm
135 mm
164 mm
180 mm
222 mm
388 mm
395 mm
358 mm
352 mm

Læs mere og bliv inspireret

Guide: Kend din krydstogttype

Tag en ny bid af verden hver eneste dag, men gør det på din måde. Vi kigger nærmere på 4 krydstogttyper, deres drømme og behov, og guider til et krydstogt der falder i din smag – uanset om du vil have forlystelser til søs eller fuldendt luksus på et flydende boutiquehotel.

Få succes med parferien

Vi giver jer 3 trin til at få succes med rejsen. Skal en parferie være romantisk? Er Maldiverne virkelig det ultimative rejsemål for to? Skal man gøre alting sammen? Der findes lige så mange formler på den gode parferie, som der findes par. Vi kigger nærmere på, hvordan I får mest ud af jeres ferie sammen med den helt rette planlægning og en fornuftig indstilling.

Ferie for hele familien? Her skal I hen

Tag hele familien under armen og flyv afsted på en rejse, I aldrig glemmer. Vi guider til fem skønne rejsemål, der sikrer jer de bedste oplevelser, de skønneste strande og nogle helt fantastiske rammer, så I kan nyde hinandens selskab.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.123 anmeldelser)