norge - geiranger fjorden_02

Rejser til Norge

Midnatssol på toppen af Europa

4,6 (16 Anmeldelser)

Oplev Norge med Stjernegaard

En blændende kyststrækning

Man behøver ikke rejse om på den anden side af jordkloden for at opleve natur i den absolutte verdensklasse. På rejsen til Norge kan I opleve fantastiske scenerier i form af smukke skærgårdskyster, irgrønne bjergsider, idylliske små byer bygget i træ og ikke mindst et fjordlandskab, som er enestående i verden.

Norges UNESCO-beskyttede fjordsystem rummer mere end 1.000 styk, hvor ærkeeksemplerne er Nærøyfjorden, Lysefjorden og Geirangerfjorden. På den lange vestkyst strækker havet sine arme ind mellem stejle klippeformationer, hvor vandfaldene bruser, og gletsjerne daser på toppen. Fjordnorge byder på utallige oplevelser på vandreruterne langs fjeldene eller på cruise på billedskønne fjorde.

I Bergen mærker vi det historiske vingesus fra tiden som hansestad, inden vi sejler på fjordene og krydser fjeldsiderne på vejen mod Oslo. I Oslo får vi fingrene i en helt anderledes skandinavisk hovedstad, hvor Vikingskipshuset og moderne kunstmuseer bevidner om den traditionsrige historie samt den spændende fremtid.

 

Ring eller skriv til os
Katja Kelstrup Hansen
Tlf. 4526 0000

Åbent hverdage kl. 10-17

Katja Kelstrup Hansen - rejsekonsulent

Norge om sommeren

Mange kender Norge fra skiferierne på fjeldet. Men Norge er også enestående smuk om sommeren, og I har rig mulighed for at tage på ture ind på fjeldet, som blomstrer i klare farver, og f.eks. på brævandring på Brikdalsbræen, som er en del af Jostedalsbræen, Europas største gletsjer.

norge - nordkap_01

Om Norge

Et mildt klima

I forhold til landets beliggenhed er Norges klima meget mildt, hvilket skyldes Golfstrømmen og den varme Nordatlantiske Strøm.

Polarcirklen

Breddegraden 66°34’ Nord markerer polarcirklen på den nordlige halvkugle. Polarcirklen angiver de omtrentlige grænser for midnatssolen.

Gletsjere

Norge er hjemsted for nogle af Europas største gletsjere, eller bræer, som de kaldes her.

Fjordlandet

Norges kystlinje inkl. fjorde er mere end 25.000 lang, og National Geographic har udråbt fjordene til ”verdens bedste uspolerede rejsedestination”.

Verdens dyreste land?

Norge har ry for at have et prisniveau, som kan udfordre selv de bedst forede budgetter. Men landet har også ry for at være et af de absolut smukkeste i verden, og man kan spørge sig selv, om oplevelsen kan stå mål med prisniveauet.

Det bliver et rungende ja fra vores side! Den naturoplevelse, man får i Norge – den er ganske enkelt enestående. Rejser I med os på krydstogt eller rundrejse til Norge, så har I den kæmpe fordel, at vi har inkluderet opholdene og oplevelserne i selskab med en kyndig rejseleder, der kender de rigtige spisesteder.

norge - stavanger_04

Hvornår er det bedst at rejse til Norge?

Mens det nordligste Norge ligger nord for Polarcirklen, når det sydlige Norge med bl.a. Oslo ned på breddegrader i nærheden af det nordligste Danmark. Dermed kan vejret i Norge ikke skæres over én kam. Alligevel kan vi med en vis sikkerhed sige, at det kan blive koldt – rigtig koldt – hvis man rejser til Norge, særligt Nordnorge i vinterperioden, hvor det også vil være ret mørkt. Hvis ikke man har planer om at stå på ski eller se nordlys, kan det altså anbefales at rejse i sommerhalvåret, hvor der er lyst og behageligt. Vær dog opmærksom på, at varmt tøj er nødvendigt i de nordlige egne, selv om du rejser i løbet af midsommeren.

Se alle vejrkort i Norge

Bergen

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
1° C
1° C
4° C
7° C
12° C
15° C
16° C
16° C
12° C
9° C
4° C
2° C
Nedbør i mm.
260 mm
240 mm
200 mm
150 mm
100 mm
130 mm
160 mm
190 mm
220 mm
240 mm
260 mm
270 mm

Læs mere og bliv inspireret

Guide: Kend din krydstogttype

Vi kigger nærmere på 4 krydstogttyper, deres drømme og behov, og guider til et krydstogt der falder i din smag.

Få succes med parferien

Skal parferie være romantisk? Er Maldiverne det ultimative rejsemål for to? Skal man gøre alting sammen?

Ferie for hele familien? Her skal I hen

Tag hele familien under armen og flyv afsted på en rejse, I aldrig glemmer. Vi guider til 7 rejsehits for hele familien.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.478 anmeldelser)