galapagos_leguan_43

Rejser til Galápagos

Velkommen i dyrenes underfundige rige

Oplev Galápagos med Stjernegaard

Darwins naturrige i Stillehavet

En rejse til Galápagos er en unik oplevelse til en øgruppe, der er kendt for sit fantastiske dyreliv med bl.a. galapagosskildpadder og en mængde andre dyrearter, der kun lever her. Galápagos består af 18 større og en række mindre øer, knap 1000 km vest for Ecuadors kyst. Det var med inspiration fra disse øer, at Charles Darwin udarbejdede sine teorier om arternes oprindelse.

Galápagos blev i 1978 - som det første sted i verden - optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Øerne opleves bedst med skib, og at sejle rundt mellem øerne i Galápagos og se det helt unikke dyreliv og den enestående natur er virkelig en oplevelse for livet.

Ring eller skriv til os
Louise Holm Nielsen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

LHN
galapagos_soeloeve_38

Værd at vide om Galápagos

Historien

Galápagosøerne er mellem 0,7 og 4,5 millioner år gamle. De blev opdaget i 1535, og der er ingen spor af forhistorisk beboelse.

Beliggenheden

Galápagosøerne ligger på ækvator i Stillehavet 1.000 km fra Ecuadors kyst og består af en række vulkanøer. 

Dyrene

95% af krybdyrearterne og 49% af de landlevende fuglearter på øerne findes kun på Galápagos

Befolkningen

Indtil 1950'erne levede der kun få hundrede indbyggere, som levede af landbrug og fiskeri. I dag bor der omkring 30.000 fast på øerne. 

Oplev Galápagos på 2 minutter

Hvorfor rejse til Galápagos med Stjernegaard?

Navnet Galápagos smager af noget helt særligt. En rejse til Galápagos står for mange som den ultimative naturoplevelse, og det er naturligvis vigtigt, at man vælger den rigtige rejse, når rejsedrømmen skal føres ud i livet. 

Et krydstogt er en fremragende måde at opleve øriget på. Ikke nok med, at du får muligheden for at sejle rundt blandt mange af øerne, så går du også i land i selskab med dygtige marinebiologer og lokale guider, der giver dig et dybdegående indblik i den virkelighed, I bevæger jer rundt i. Efter dagens ekskursion, er der mulighed for at nyde livet på dækket, inden aftensmaden serveres ombord.

Hos Stjernegaard benytter vi mindre skibe som M/Y Coral I eller IIder giver mulighed for at komme vidt omkring blandt øerne - og ikke mindst mulighed for at nyde naturens stilhed. Flere af vores rejser til Galápagos indeholder et 5-dages krydstogt med et af skibene, men der findes flere sejlruter, hvis I ikke kan få nok øhop i dyrenes rige.

De fire forskellige sejlruter runder enten de nordlige (rute A), vestlige (rute B), østlige (rute C) eller sydlige (rute D) øer i Galápagos. Vores rejser til Galápagos benytter i udgangspunktet rute B og rute D, men hvis I ønsker det, kan I forlænge krydstogtet med 4 ekstra dage og sejle direkte ud på rute A eller rute C. Forhør ved bestilling og lad os vide, hvilke(n) af sejlruterne, I særligt drømmer om. Det er et ægte eventyr til søs! 

galapagos coral 2_01

Find dit eventyr til søs!

Rute B og D - Vest og syd

Flere af vores individuelle rejser til Galápagos inkluderer allerede et krydstogt til enten de vestlige øer (rute B) eller sydlige øer (rute D). Disse ruter er 5 dage/4 nætter. Rute D sejler fra den vestlige San Cristobal og runder blandt andet Floreana og Española, mens Rute B sejler fra hovedøen Santa Cruz mod øst til Isabela og Fernandina over Santiago.

Rute A - Nord

Forlæng dit inkluderede krydstogt (rute B eller rute D) med denne 4 dage/3 nætters rute til Galápagos' nordlige øer. På hovedøen Santa Cruz besøger I Darwins Research Center og tager på vandretur gennem en skov af figenkaktusser, inden I sejler mod Genovesa, ørigets nordligste ø. I gør holdt på Santiago, Rabida og ser den ikoniske Pinnacle Rock på Bartolome. 

Rute C - Øst

Du kan også forlænge krydstogtet med ruten mod øst. Denne rute er 4 dage/3 nætter og begynder fra hovedøen Santa Cruz. Undervejs kigger I til dyrelivet på Seymour, hvor I kan snorkle i det klare vand, inden I besøger havskildpadderne, holmen Mosquera, den ubeboede ø Sante Fe på vejen mod ørigets østligste ø, San Cristobal. 

Hvornår er det bedst at rejse til Galápagos?

På Galápagos kan det mangfoldige dyreliv opleves året rundt men særligt januar til april har optimale betingelser for snorkling. Hvis man har meget tendens til søsyge, bør man undgå rejseperioden juli-oktober.

Selvom Galápagos ligger på ækvator påvirker havstrømmene øernes klima, så det er ret forskelligt gennem året. Højsæson er midt december til januar og juni til august. Vil du til Galápagos, bør du overveje at reservere flere måneder i forvejen, hvis du vil rejse i højsæsonen.

Galápagos kan det mangfoldige dyreliv opleves året rundt men særligt januar til april har optimale betingelser for snorkling. Hvis man har meget tendens til søsyge, bør man undgå rejseperioden juli-oktober. Selvom Galápagos ligger på ækvator påvirker havstrømmene øernes klima, så det er ret forskelligt gennem året. Højsæson er midt december til januar og juni til august, og du bør overveje at reservere Galápagos flere måneder i forvejen, hvis du vil rejse i denne periode.

Januar - maj

• Havet er mest roligt
• Regnsæson, men typisk regner det kun en time om dagen og kun lidt regn
• Luften 30-35 grader
• Vandet 24-26 grader

Juni - december

• Havet mest uroligt (dog juli - september allermest uroligt)
• Køligt i luften 18-24 grader 
• Vandet 18-20 grader (det er en fordel med våddragt hvis man vil snorkle meget)
• Skyfrit 
• Flest fugle

Galápagos

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
29° C
29° C
31° C
31° C
27° C
26° C
25° C
24° C
24° C
25° C
26° C
26° C
Nedbør i mm.
68 mm
91 mm
94 mm
72 mm
34 mm
23 mm
14 mm
6 mm
6 mm
6 mm
7 mm
30 mm

Læs mere og bliv inspireret

Øhop eller krydstogt? Galápagos til dit temperament

Drøm dig væk til ’Landet for længe siden’ og bliv klogere på, om rejsen skal foregå til søs eller på fast grund.

Rejs i april, maj og juni - her skal du hen!

Timing is everything! Vi kigger nærmere på 14 rejsemål, der kickstarter din sommer.

Få succes med parferien

Skal parferie være romantisk? Er Maldiverne det ultimative rejsemål for to? Skal man gøre alting sammen?
Stjernegaard katalog 2023 forside peru galapagos colombia rundrejse_juni2015 1

Bestil Galapagos kataloger

Søger du inspiration til din Galapagos rejse - bestil vores kataloger

Se kataloger

Det siger vores gæster ...
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)