galapagos_leguan_22

Galapagos

Velkommen i dyrenes underfundige rige

Rejser til Galapagos

En rejse til Galapagos er en unik oplevelse til en øgruppe, der er kendt for sit fantastiske dyreliv med bl.a. galapagosskildpadder og en mængde andre dyrearter, der kun lever her. Galapagos består af 18 større og en række mindre øer, knap 1000 km vest for Ecuadors kyst. Det var med inspiration fra disse øer, at Charles Darwin udarbejdede sine teorier om arternes oprindelse.

Galapagos blev i 1978 - som det første sted i verden - optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Øerne opleves bedst med skib, og at sejle rundt mellem øerne i Galapagos og se det helt unikke dyreliv og den enestående natur er virkelig en oplevelse for livet.

Foredrag

Gratis foredrag om individuelle rejser i Sydamerika

Tilmeld dig her

Rejser til Galapagos

galapagos

Værd at vide om Galapagos

Historien
Galapagosøerne er mellem 0,7 og 4,5 millioner år gamle. De blev opdaget i 1535, og der er ingen spor af forhistorisk beboelse.

Beliggenheden
Galapagosøerne ligger på ækvator i Stillehavet 1.000 km fra Ecuadors kyst og består af en række vulkanøer. 

Dyrene
95% af krybdyrearterne og 49% af de landlevende fuglearter på øerne findes kun på Galapagos. 

Befolkningen
Indtil 1950'erne levede der kun få hundrede indbyggere, som levede af landbrug og fiskeri. I dag bor der omkring 30.000 fast på øerne. 

Oplev Galapagos på 2 minutter

Et eventyr til søs

Navnet Galapagos smager af noget helt særligt. En rejse til Galapagos står for mange som den ultimative naturoplevelse, og det er naturligvis vigtigt, at man vælger den rigtige rejse, når rejsedrømmen skal føres ud i livet. 

Et krydstogt er en fremragende måde at opleve øriget på. Ikke nok med, at du får muligheden for at sejle rundt blandt mange af øerne, så går du også i land i selskab med dygtige marinebiologer og lokale guider, der giver dig et dybdegående indblik i den virkelighed, I bevæger jer rundt i. Efter dagens ekskursion, er der mulighed for at nyde livet på dækket, inden aftensmaden serveres ombord.

Med Stjernegaard indlogeres du på mindre skibe, der giver mulighed for at komme vidt omkring blandt øerne - og ikke mindst mulighed for at nyde naturens stilhed. Et ægte eventyr til søs!

galapagos coral 2_01

Hvornår er det bedst at rejse til Galapagos?

På Galapagos kan det mangfoldige dyreliv opleves året rundt men særligt januar til april har optimale betingelser for snorkling. Hvis man har meget tendens til søsyge, bør man undgå rejseperioden juli-oktober.

Selvom Galapagos ligger på ækvator påvirker havstrømmene øernes klima, så det er ret forskelligt gennem året. Højsæson er midt december til januar og juni til august. Vil du til Galapagos, bør du overveje at reservere flere måneder i forvejen, hvis du vil rejse i højsæsonen.

Galapagos

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
29° C
29° C
31° C
31° C
27° C
26° C
25° C
24° C
24° C
25° C
26° C
26° C
Nedbør i mm.
68 mm
91 mm
94 mm
72 mm
34 mm
23 mm
14 mm
6 mm
6 mm
6 mm
7 mm
30 mm

Læs mere og bliv inspireret

Øhop eller krydstogt? Galapagos til dit temperament

På Galapagos er det naturen der hersker, hvad enten der er tale om prustende vulkaner eller særprægede fisk, fugle og padder. Drøm dig væk til ’Landet for længe siden’ og bliv klogere på, om rejsen skal foregå til søs eller med fast grund under fødderne.

Aktiv ferie i Sydamerika? 5 ting du skal opleve!

Vil du have naturen helt ind under huden og få sved på panden? Sydamerikas største oplevelser, kræver til tider lidt anstrengelser, men vi tør godt love, at de er det værd. Vi guider til 5 aktive eventyr i Sydamerika, der forener de store naturoplevelser med fysiske udfoldelser.

Takt og tone: Din guide til gode manerer til søs

Er du typen, der ”reserverer” solsenge, glemmer tiden og dukker op til middagen iført shorts? Så læs med og bliv klogere på søens takt og tone, inden du drager på krydstogt. Vi giver dig 10 tips til gode manerer på havet.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.123 anmeldelser)