Skip to main content

Rute B | Krydstogt til Galápagos - Vest

Individuel rejse

galapagos_marine leguan_0

Forlængelse til Galápagos

Oplev Galápagos på krydstogt

Dette krydstogt er inkluderet i flere af vores rejser til Galáapgos.

Drømmer I om at udforske Galápagos til søs med fem dage på en fortryllende krydstogtrute i øriget? På krydstogt med M/Y Coral I eller Coral II besøger I en perlerække af øer i det centrale og vestlige Galápagos for at komme helt tæt på det forunderlige dyreliv og den unikke natur.

I sejler med et af de hyggelige og små krydstogtskibe Coral I eller Coral II og har to daglige udflugter til lands, som viser de mest spændende sider af Galápagos. Med i prisen er kyndige naturguider og udflugter i deres selskab samt helpension ombord. I kan leje en våddragt for 25 USD for 4 dage, og hvis I vil plaske rundt med en kajak, når I ikke lige er på udflugt, kan den lejes for 30 USD pr. gang. Disse to ekstra udgifter betales direkte på skibet.

Denne rejse følger rute B, som tager jer fra hovedøen Santa Cruz til små holme som Mosquera og Rabida samt ørigets største ø, Isabela. I besøger også den vestligste ø i Galápagos, Fernandina, hvor der venter spektakulære indtryk fra naturen. Krydstogtet kan tilkøbes som forlængelse til din rejse til det sydamerikanske fastland og indgår allerede på de individuelle rejser Ecuador, Galápagos og ColombiaPeru, Ecuador og Galápagos samt Ecuador – Ultimative oplevelser.

Vi tager forbehold for pladssituation på fly og hotel og råder til at bestille i god tid.

Turen i overblik

By nætter Overnatning
Galápagos - Krydstogt 4 nætter: Galápagos - Krydstogt 4 M/Y Coral I eller M/Y Coral II

Dag 1

Afgang og Highlands Tortoise Reserve, Santa Cruz

Krydstogtet begynder fra den lille ø Baltra ved hovedøen Santa Cruz, hvor lufthavnen ligger.

I bliver hentet af skibets personale og kørt til havnen på nordkysten, hvor I stiger ombord på enten M/Y Coral I eller Coral II. Når I har fundet jeres kahyt, kan I passende begynde at udforske det lille skib, hvor der enten er plads til 20 eller 36 gæster.

Der passes godt på øernes unikke natur, og derfor reguleres krydstogtskibenes sejlruter, så øerne ikke overbelastes. Skibet lægger først til kaj ved Santa Cruz, hvor I drager ind til skildpaddereservatet på øens bjergrige midte. På turen til og fra reservatet præsenteres I for øens mange kontraster og økosystemer, når lavalandskaber erstattes af landbrugsområder, der pludselig afløses af fugtige skove.

Reservatet er et paradis for fugleelskere, da stort set alle øens farverige fugle er at finde her, og I kommer bl.a. tæt på træ- og grundfinken, rubintyranen og den gule krigerfugl.

Kigger I godt efter, vil I med stor sandsynlighed også spotte nogle af Galápagos’ kæmpeskildpadder, der lunter langsomt rundt i græsset.

Gåturen tager halvanden time og er ganske overkommelig, men alt efter årstiden kan der være mudret.

Efter krydstogtets første oplevelse til lands, vender I tilbage til jeres første aften på M/Y Coral. Ombord finder I et hyggeligt soldæk, restaurant, bar og loungeområde. Når man oplever Galápagos fra et krydstogtskib, følger den fortryllende udsigt med på hele rejsen. Ethvert øjeblik på havet bliver altså en oplevelse i sig selv – hvilket med garanti bliver bekræftet på sørejsens næste dage.

 • Frokost
 • Middag
galapagos_skildpadde_19

Dag 2

Vicente Roca Point, Isabela Island og Espinosa Point, Fernandina Island

Efter første nat ombord på skibet venter en snorkeloplevelse på dybt vand i Bolivar-kanalen

Under overfladen gemmer sig et liv uden lige med bl.a. søheste, tudsefisk, farverige nøgensnegle og blæksprutter. Efter et kig under overfladen sejler I langs kysten, hvor I bl.a. får øje på nazcasuler, blåfodede suler, brune pelikaner, pingviner og galápagosskarve.

I er tilbage på skibet til frokosttid, og herefter skal I på land ved Espinosa Point på øen Fernandina, hvorfra I har flot udsyn til Isabela Island på den anden side af kanalen. I vandkanten har dyrene en fest. Her venter et særsyn af havleguaner, der boltrer sig med søløver og på stranden løber de røde, lynhurtige Sally Lightfoot-krabber rundt i sandet.

På en gåtur i området møder I desuden galápagospingviner, galápagoshøge og skarve i massemassevis.

Resten af eftermiddagen og aftenen nyder I på skibet, hvor I måske fanger en solstråle eller besøger den lille bar.

Undervejs på rejsen vil der også være mulighed for at bade, og ellers handler det blot om at nyde den spektakulære virkelighed på verdenskortets kant.

 • Helpension
galapagos_skildpadde_07
galapagos_santacruz_sally lightfoot crab_krabbe_07 galapagos_soeloeve_201jpg

Dag 3

Urbina Bay og Tagus Cove, Isabela Island

I er nået til Urbina Bay på Isabela Island, der er øgruppens største.

Her venter en pragtfuld naturoplevelse, hvor I ser kæmpeskildpadder, landleguaner og den helt særlige galápagosskarv, der anses for at være et evolutionært vidunder. Fordi fuglen ikke har nogen naturlige fjender, har den simpelthen mistet evnen til at flyve. Til gengæld har den fundet vingerne nyttige som prydobjekt i parringsdansen.

I udforsker øens indre på en lille gåtur, hvor I bl.a. ser et strandet koralrev. Herefter er det tid til at hoppe i vandet og svømme med havskildpadder, søløver og et utal af tropiske fisk, inden I igen går ombord på skibet.

I spiser frokost, mens skibet sejler videre mod Tagus Cove, der ligger lidt mod nord på Isabela Island. På vejen kan I være heldige at spotte hvaler, hvis I rejser mellem maj og december. Ved ankomsten til Tagus Cove får I historien om de fem vulkaner, der har formet Isabela Island, inden I vandrer mod Darwins saltvands-kratersø.

Fra kratersøen har I storslået udsigt over øens lavamarker og vulkanske formationer. Turen er moderat udfordrende, og vejen tilbage sker derfor i en lille båd, hvorfra I får et enestående vue over kysten og det vilde fugleliv.

Er I heldige, kan det endda være, at I får et glimt af nogle af øens galápagospingviner.

I slutter dagen af med snorkling på dybt vand og ser graffiti fra 1800-tallet, som vidner om, at øerne for mange år siden var besøgt af pirater.

 • Helpension
Galapagos_Isabela_Tagus Cove_01

Dag 4

Egas Port og Sullivan Bay, Santiago Island

I følger Darwins fodspor, når I går i land på den sorte sandstrand, Egas Port, som Darwin besøgte i 1835.

I går gennem et lettere udfordrende terræn formet af vulkansk aske og klipper, mens I spotter spændende fugle som gulkronede nathejrer. Landskabet er nærmest eventyrligt, og I vil foruden de mange fugle se hummere, søstjerner og havleguaner i vandkanten samt sæler, der tager en kølig dukkert i klippernes bassiner.

I nyder frokosten ombord på skibet, inden I er fremme ved Sullivan Bay, hvor der venter en spændende oplevelse. I går i land på stranden, hvorfra I vandrer videre gennem lavalandskabet, som blev formet ved et udbrud i den sidste del af 1800-tallet. Her ses det tydeligt, hvordan lavaen er strømmet og har lagt sig, og I får hurtigt fornemmelsen af at være ført tilbage til fortiden – hvis I da ikke ligefrem ser jer selv på en anden planet.

Aftenen tilbringes som de forrige i de smukke kulisser på skibsdækket. Det er blevet rejsens sidste aften, men hvis I allerede nu kan mærke, at I ikke er færdige med søekspeditionen i Darwins levende laboratorium, har I muligheden for at forlænge krydstogtet og blive endnu 4 dage på skibet. Vi tilbyder nemlig at forlænge krydstogtet i Galápagos med Rute A eller Rute C, der fører jer til helt nye sider af øriget. Denne rejse er dog heldigvis ikke ovre endnu, og der venter et sidste kig til det fantastiske dyreliv i morgen – og endnu et levn fra fortiden.

 • Helpension
Galapagos_santiago_02

Dag 5

Farvel til M/Y Coral eller ny krydstogtrute

I ankommer på Bachas Beach på nordkysten af Santa Cruz om morgenen, hvor I får dyppet tæerne, når I går i land.

Umiddelbart bag stranden finder I en herlig oase af to vandhuller, hvor flamingoer og leguaner bader og slikker sol, mens finker og sangfugle flyver rundt foroven.

Naturen omkring Bachas Beach er præget af sort og rød mangrove samt saltbuske, som står i smuk kontrast til det blide blå vand. Længere henne ad stranden bliver I mødt af gamle skibsvrag fra 2. Verdenskrig, men det mest interessante er måske alligevel havskildpadden, som yngler op til fire gange årligt. Når havskildpadden lægger æg, lægger den gennemsnitligt 70 pr. gang, og I kan således være heldige at spotte nyudklækkede havskildpaddeunger.

I nyder en rolig stund på stranden, inden turen om eftermiddagen går tilbage til Baltra Island, hvor krydstogter ender. Her kan I enten fange flyet til det sydamerikanske fastland eller forlænge krydstogtet på en af vores øvrige ruter til de nordlige eller østlige øer.

 • Morgenmad
 • Frokost

Hoteller på turen

Inkluderet i prisen
 • 18/11 værelser
 • Ikoner 2023 Sort Bar Bar
 • Ikoner 2023 Rod Restaurant Restaurant
 • Ikoner 2023 Sort Aircondition Aircondition
 • Ikoner 2023 Sort Saftybox Sikkerhedsboks
 • Ikoner 2023 Sort Tv TV
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)