Skip to main content

Rute C | Krydstogt til Galápagos - Øst

Individuel rejse

galapagos_skildpadde_12

Forlængelse til Galápagos

Forlæng krydstogtet til Galápagos med ny rute

Denne rejse er en forlængelse af krydstogtet med M/Y Coral.

Efter 5 fantastiske dage ombord på et af M/Y Coral-skibene i Galápagos, står én ting formentlig klart: Der er mere i vente! Hvis I ønsker det, kan I blive ombord på skibet og følge en anden sejlrute – i dette tilfælde rute C til de østlige øer. På den måde oplever I nye og spændende øer og seværdigheder i Darwins levende laboratorium.  

I kender allerede de hyggelige og små krydstogtskibe Coral I eller Coral II. Hver dag har I to daglige udflugter til lands, som tager jer til de mest spændende sider af Galápagos. Med i prisen er kyndige naturguider og udflugter i deres selskab samt helpension ombord.

I kan leje en våddragt for 25 USD for 4 dage, og hvis I vil plaske rundt med en kajak, når I ikke er på udflugt, kan den lejes for 30 USD pr. gang. Disse to ekstra udgifter betales direkte på skibet.

Denne rejse følger rute C, som tager jer fra hovedøen Santa Cruz og naboøen Baltra forbi småøerne Bartolome og Seymour lidt mod nord, inden I besøger San Cristobal helt i øst. I udgangspunktet kommer I lige fra en af de øvrige sejlruter (rute B eller rute D), men hvis I ønsker denne rute frem for andre, kan I forhøre jer om mulighederne ved bestilling.

Turen i overblik

By nætter Overnatning
Galápagos - Krydstogt 3 nætter: Galápagos - Krydstogt 3 M/Y Coral I eller M/Y Coral II

Dag 1

Afgang og dyreliv på North Seymour

Krydstogtet begynder på den lille ø Baltra, der ligger i forlængelse af hovedøen Santa Cruz.

I befinder jer allerede på havnen efter jeres sidste krydstogt. Afhængig af pladssituationen og ruten skal I måske skifte kahyt eller skib i havnen, inden I begynder på et nyt kapitel i historien om Galápagos. Når I har fundet jeres kahyt, kan I passende begynde at udforske eller genfinde rytmen på det lille skib, hvor der enten er plads til 20 eller 36 gæster.

Ombord finder I et hyggeligt soldæk, restaurant, bar og loungeområde. Når man oplever Galápagos fra et krydstogtskib, følger den fortryllende udsigt med på hele rejsen. Ethvert øjeblik på havet bliver altså en oplevelse i sig selv.

Hen ad formiddagen sætter I kurs mod rejsens første højdepunkt, når I skal på en spændende vandretur på øen North Seymour. Øen ligger meget tæt på Baltra og Santa Cruz, og derfor kan der være en del dagsturister netop her. Og man forstår godt hvorfor! North Seymour er nemlig hjem for en af øgruppen største kolonier af blåfodede suler og de letgenkendelige fregatfugle med den røde strubepose.

Vandreturen varer omkring to timer, hvor I foruden fuglene spejder efter søløver, landleguaner og – hvis I er heldige – galápagosslangen. Efter spadsereturen med lokalguiden har I mulighed for at snorkle i det klare vand, inden I går tilbage ombord for at nyde jeres første aften på krydstogtet.

 • Frokost
 • Middag
galapagos_fugle_blue footed booby_02
galapagos_soeloeve_06 galapagos_fugl_magnificent frigatebird_02

Dag 2

Hovedøen Santa Cruz og holmen Mosquera

I begynder dagen med et dejligt morgenmåltid ombord på M/Y Coral, inden I går i land på hovedøen Santa Cruz.

Formiddagens udflugt går til et skildpaddereservat, der har haft stor succes med at passe på de truede arter. Eksempelvis tæller området nu mere 1.000 landskildpadder af en særlig art, som der i 2008 kun var 13 eksemplarer tilbage af. I får en grundig rundvisning og mulighed for at gå rundt i det frodige terræn, inden I besøger det berømte Charles Darwin Research Center.

Her går I gennem en skov af figenkaktusser, hvor lokale biologer studerer landskildpadderne og arbejder for artens overlevelse på kloden. Området er også et paradis for fugleentusiaster, og I ser utvivlsomst et bredt udsnit af de mange farverige fugle. I spotter formentlig træ- og grundfinken og den gule krigerfugl. Gåturen tager halvanden time og er ganske overkommelig, men alt efter årstiden kan der være mudret.

Omkring frokosttid vender I tilbage til skibet for at sætte kursen mod holmen Mosquera. Landskabet er skabt af jordskælv og består af sandbanker og klipper. Og selvom Mosquera kun er dobbelt så stor som Rådhuspladsen i København, er der rigeligt at opleve!

Mens duerne har indtaget Rådhuspladsen, er det søløverne, der har indtaget Mosquera. Kolonien er en af de største i hele øriget, og I har god tid til at beundre og fotografere hver og en.

De mange søløver tiltrækker hvaler til farvandet, og der er stor chance for også at se de farverige leguaner i strandklipperne.

Der findes ingen deciderede vandrestier på øen, så I kan nærstudere lige det hjørne, I fristes af. Fra stranden er I velkomne til at svømme ud med snorkelmasken på – måske i selskab med en legesyg sæl eller skildpadde.

 • Helpension
galapagos_soeloeve_19
Galapagos_Santa Cruz_02 galapagos_hval_02

Dag 3

Øhop på vej til Santa Fe

Dagen begynder med en smuk sejlads til de ubeboede øer South- og North Plaza, der ligger øst for Santa Cruz.

I besøger begge holme til nogle uforstyrrede vandreture igennem kaktusskov, hvor røde og gule landleguaner bor. Man mener, at der lever godt 300 leguaner af frugterne fra figenkaktustræet, som I med garanti får kig til på turene. Måske ser I også havleguanerne, og hvis I løfter blikket til himlen, er der også fugle at se. Hvis I rejser i den tørre sæson (juni-januar), vil landskabet være dækket af rødlige sukkulenter, mens tørsæsonen (februar-maj) er dækket af grønne og gule farver.

Efter besøget hos leguaner sejler I helt mod øst til den ubeboede ø Santa Fe. Her finder I nogle af de skønneste landskaber i Galápagos – og naturligvis et overvældende dyreliv.

Mellem kaktusser, indbydende sandstrande og tunge klippeformationer lever der leguaner, søløver og en sjælden gnaver i form af galápagosrotten. Den store galápagosørn samt flere finketyper har også bosat sig på øen, som I går en lang tur på, inden I har mulighed for at snorkle ud fra kysten.

I nyder en rolig aften ombord til endnu et dejligt måltid, inden morgendagens og krydstogtets sidste oplevelser venter.

 • Helpension
galapagos_landskab
galapagos_leguan_06 galapagos_fugle_blue footed booby_11

Dag 4

San Cristobal og hjemrejse

Der venter et sidste øbesøg inden hjemrejsen til Danmark fra San Cristobal.

Den lille ø Lobos er et yndet besøgssted for fugleentusiaster. Det er nemlig et af de bedste steder at opleve den røde fregatfugl – som I måske allerede har stiftet bekendtskab med.

I følger en vandresti, der måler godt en kilometer. Underlaget skifter fra sandstrand til ujævn grus- og stensti, men alle kan være med, når I kigger efter rejsens sidste dyr. Der lever også søløver og blåfodede suler samt brune pelikaner på og omkring øen.

Fra Lobos har I en halv times sejlads til lufthavnen på San Cristobal, hvorfra I fanger flyet til fastlandet efter et oplevelsesrigt krydstogt i dyrenes ørige.

 • Morgenmad
 • Frokost

Hoteller på turen

Inkluderet i prisen
 • 18/11 værelser
 • Ikoner 2023 Sort Bar Bar
 • Ikoner 2023 Rod Restaurant Restaurant
 • Ikoner 2023 Sort Aircondition Aircondition
 • Ikoner 2023 Sort Saftybox Sikkerhedsboks
 • Ikoner 2023 Sort Tv TV
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)