Skip to main content

Rute D | Krydstogt til Galápagos - Syd

Individuel rejse

galapagos_leguan_03

Forlængelse til Amazonas - Juma Lodge

Oplev Galápagos på krydstogt

Dette krydstogt er inkluderet i flere af vores rejser til Galáapgos.

Drømmer I om at udforske Galápagos til søs med fem dage på en fortryllende krydstogtrute i øriget? På krydstogt med M/Y Coral I eller Coral II besøger I en perlerække af øer i det sydlige og østlige Galápagos for at komme helt tæt på det forunderlige dyreliv og den unikke natur.

I sejler med et af de hyggelige og små krydstogtskibe Coral I eller Coral II og har to daglige udflugter til lands, som viser de mest spændende sider af Galápagos. Med i prisen er kyndige naturguider og udflugter i deres selskab samt helpension ombord. I kan leje en våddragt for 25 USD for 4 dage, og hvis I vil plaske rundt med en kajak, når I ikke lige er på udflugt, kan den lejes for 30 USD pr. gang. Disse to ekstra udgifter betales direkte på skibet.

Denne rejse følger rute D, som tager jer fra ørigets østligste ø San Cristobal til de sydlige øer Floreana og Española samt hovedøen Santa Cruz. Hver dag byder på spektakulære indtryk fra naturen og mindeværdige øjeblikke så langt fra hjem, som man nærmest kan komme. Krydstogtet kan tilkøbes som forlængelse til din rejse til det sydamerikanske fastland og indgår allerede på de individuelle rejser Ecuador, Galápagos og ColombiaPeru, Ecuador og Galápagos samt Ecuador – Ultimative oplevelser.

Vi tager forbehold for pladssituation på fly og hotel og råder til at bestille i god tid.

Turen i overblik

By nætter Overnatning
Galápagos - Krydstogt 4 nætter: Galápagos - Krydstogt 4 M/Y Coral I eller M/Y Coral II

Dag 1

Afgang og Interpretation Center og Frigatebird Hill, San Cristobal Island

Krydstogtet begynder son noget særligt fra den østligste ø, San Cristobal, hvor I lander med flyet.

I bliver hentet af skibets personale og kørt til havnen, hvor I stiger ombord på enten M/Y Coral I eller Coral II. Når I har fundet jeres kahyt, kan I passende begynde at udforske det lille skib, hvor der enten er plads til 20 eller 36 gæster.

Der passes godt på øernes unikke natur, og derfor reguleres krydstogtskibenes sejlruter, så øerne ikke overbelastes. Jeres første stop med skibet er ved Puerto Baquerizo Moreno på San Cristobal, hvor I skal lære om øernes historie og den helt særlige natur på øens naturhistoriske museum.

Efter besøget på museet går turen videre til Frigatebird Hill, hvor I får lov at nærstudere naturen ved selvsyn i virkeligheden. Her går I på vandretur gennem smukke landskaber og kolonier af ynglende fugle, indtil I fanger udsigten fra toppen af en bakke. Synet er ganske betagende og er en god ledestjerne for alt det, der venter jer i de næste dage.

Efter krydstogtets første oplevelse til lands, vender I tilbage til jeres første aften på M/Y Coral.

Ombord finder I et hyggeligt soldæk, restaurant, bar og loungeområde.

Når man oplever Galápagos fra et krydstogtskib, følger den fortryllende udsigt med på hele rejsen. Ethvert øjeblik på havet bliver altså en oplevelse i sig selv – hvilket med garanti bliver bekræftet på sørejsens næste dage.

 • Frokost
 • Middag
galapagos_fugl_magnificent frigatebird_04

Dag 2

Cerro Brujo og Pitt Point, San Cristobal Island

I vågner op ved San Cristobal ved Cerro Brujo, en særegen kratervulkan ved en hvid sandstrand.

I bliver sejlet i land og tilbringer formiddagen på sandstranden, hvorfra I nyder udsigten til en række finurlige klipper, bl.a. Kicker Rock, ligesom det spændende dyreliv flyver og farer forbi øjnene af jer. Sortnakkede stylteløbere, stenvendere, sneppefugle og spidsænder er bare nogle af de fugle, der hilser jer velkommen.

Efter en afslappende formiddag og frokost ombord på skibet, lægger I til ud for Pitt Point, hvor I skal gå en tur over de våde sten, inden I når helt ind til land. På gåturen kommer I bl.a. forbi en 90 meter lang grøn sandstrand, hvorefter I skal klatre lidt for at nå op til de spektakulære udsigtspunkter, hvor I kan se alle Galápagos’ sulearter. Det er en anstrengende tur, men gevinsten i form af den smukke udsigt er det hele værd.

Resten af eftermiddagen og aftenen nyder I på skibet, hvor I måske fanger en solstråle eller besøger den lille bar. Undervejs på rejsen vil der også være mulighed for at bade, og ellers handler det blot om at nyde den spektakulære virkelighed på verdenskortets kant.

 • Helpension
galapagos_landskab_07
galapagos_soeloeve_strand_hav_01 galapagos_red footed sule_01

Dag 3

Suarez Point og Gardner Bay, Española Island

Skibet ligger ved Suarez Point på øen Española, der er kendt for sit geologiske særpræg.

I skal derfor se nærmere på det vulkanske landskab og de dyr, der lever i det. Kartoteket tæller blandt andet spottedrosler, rødnæbbede tropikfugle, nazcasuler og forskellige leguaner. På en udfordrende gåtur kommer I gennem flere kolonier af fugle, der yngler, og I ser blandt andet verdens største koloni af galápagosalbatrosser.

Inden turen går tilbage til skibet, kommer I også forbi en sprække i klipperne, hvorigennem havet sprøjter vand langt op i luften, som var det en lille vulkan i udbrud.

Efter frokost er I fremme ved Gardner Bay, hvor søløverne ligger på vagt.

Her er ingen stier, så I går langs stranden, hvor I et utal af fugle, herunder galápagoshøge, amerikanske strandskader og darwinfinker samt forskellige typer af leguaner, er til at få øje på.

Når I efterfølgende hopper i vandet med snorkelmasken på, er det i selskab med papegøjefisk, djævlerokker og hvidtippede revhajer.

 • Helpension
galapagos_dykning_snorkel_01

Dag 4

Cormorant Point og Post Office, Floreana Island

Fra morgenstund lander I på en grøn sandstrand, hvorfra I går mod en brakvandslagune, som er hjemsted for store grupper af flamingoer.

Til lands ser I både sorte og hvide mangrover, og når I går langs stranden er det med at holde øje med havskildpadder, blåfodede suler, små revhajer og ikke mindst rokker, som I skal være særligt opmærksomme på, hvis I bevæger jer tæt ved vandkanten. Besøget afsluttes med en snorkeltur ved den grønne strand, hvor I både kan se hvidtippede revhajer, havskildpadder og farverige fisk samt søløver og til tider også pingviner.

Dagens andet stop er på nordsiden af Floreana Island ved Post Office, hvor Kaptajn James Colnett i 1793 installerede en trætønde, som skulle fungere som postkasse for søens folk. Her kunne man lægge sit brev og håbe på, at en eller anden tog det med sig tilbage til fastlandet og videre til Europa. I holder måske traditionen i live ved at skrive et kort, som I afleverer i tønden i håbet på, at nogen vil agere postbud. I enkelte tilfælde er det set, at postkortet er kommet modtageren i hænde, før afsender er kommet hjem.

I nyder det spændende fugleliv og den skønne natur, måske med snorkelmasken på, inden I igen går om bord på skibet.

Aftenen tilbringes nemlig som de forrige i de smukke kulisser på skibsdækket. Det er blevet rejsens sidste aften, men hvis I allerede nu kan mærke, at I ikke er færdige med søekspeditionen i Darwins levende laboratorium, har I muligheden for at forlænge krydstogtet og blive endnu 4 dage på skibet. Vi tilbyder nemlig at forlænge krydstogtet i Galápagos med Rute A eller Rute C, der fører jer til helt nye sider af øriget. Denne rejse er dog heldigvis ikke ovre endnu, og der venter en sidste, stor oplevelse i morgen.

 • Helpension
Galapagos_Floreana_02
galapagos_flamingo_01 galapagos_skildpadde_10

Dag 5

Farvel til M/Y Coral eller ny krydstogtrute

Skibet lægger til kaj på sydkysten af hovedøen Santa Cruz, hvorfra I drager ind til skildpaddereservatet ved øens bjergrige midte.

På turen til og fra reservatet præsenteres I for øens mange kontraster og økosystemer, når lavalandskaber erstattes af landbrugsområder, der pludselig afløses af fugtige skove.

Reservatet er et paradis for fugleelskere, da stort set alle øens farverige fugle er at finde her, og I kommer blandt andet tæt på træ- og grundfinken, rubintyranen og den gule krigerfugl. Kigger I godt efter, vil I med stor sandsynlighed også spotte nogle af Galápagos’ kæmpeskildpadder, der lunter langsomt rundt i græsset. Gåturen tager halvanden time og er ganske overkommelig, men alt efter årstiden kan der være mudret.

Efter besøget på Highlands Tortoise Reserve går turen tilbage til Baltra Island, hvor krydstogter ender. Her kan I enten fange flyet til det sydamerikanske fastland eller forlænge krydstogtet på en af vores øvrige ruter til de nordlige eller østlige øer.

Hoteller på turen

Inkluderet i prisen
 • 18/11 værelser
 • Ikoner 2023 Sort Bar Bar
 • Ikoner 2023 Rod Restaurant Restaurant
 • Ikoner 2023 Sort Aircondition Aircondition
 • Ikoner 2023 Sort Saftybox Sikkerhedsboks
 • Ikoner 2023 Sort Tv TV
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)