celebrity reflection_skib udvendigt_03

Krydstogter

Cruises til hele verden

4,7 (251 Anmeldelser)

Krydstogt - En flydende fornøjelse

Verdenshave og vidunderlige fjorde

Når du rejser på krydstogt, får du en række store oplevelser serveret dag for dag, alt imens du sejler fra sted til sted i ro og mag. Krydstogter er for alle, uanset alder, interesser og drømme – for tiden hvor det kun var blåhårede, ældre damer, der tog på krydstogt, er en saga blot.

Et cruise er en herlig og bekvem måde at rejse på. På skibet bliver du forkælet med alt fra wellness og underholdning til god mad og service i verdensklasse, og du kan glæde dig til at vågne op, frisk og veludhvilet hver dag, inden du tager for dig af dagens store oplevelser på land.

Hvad kan jeg opleve på et cruise?

Livet på havet er en oplevelse i sig selv, men det er ikke mindst de mange oplevelser, der venter i de forskellige havne, der gør et krydstogt til noget helt særligt. Alt afhængigt af hvor krydstogtet tager dig hen, kan du se frem til storslåede naturoplevelser, fortryllende strande, historiske oplevelser, snorkeludflugter, storbyliv og mødet med de lokale.

Skibene tilbyder et spændende udflugtsprogram på de forskellige destinationer, som du kan vælge til og fra. Ønsker du ikke at gøre som alle de andre, kan du vælge at opleve de forskellige steder på egen hånd i løbet af dagen. Rejser du på krydstogt med dansk rejseleder, er der planlagt en række uforglemmelige oplevelser, som enten er inkluderet i rejsens pris eller kan tilkøbes.

 

Kampagnepriser

Krydstogtrederierne lancerer jævnligt kampagner, hvor man kan spare penge på f.eks. opgraderinger eller drikkepakker, hvis man køber et krydstogt inden for en bestemt periode.

Ring på 45 26 00 00 og hør, om der er kampagnetilbud på det krydstogt, I er interesseret i.

NB: På vores krydstogter med dansk rejseleder og "Det Bedste af Caribien" er gældende rabatter og kampagner oftest indregnet.

Hvor kan jeg sejle hen?

Et cruise kan gå til alle verdenshjørner og temaerne kan være meget forskellige. Stjernegaard tilbyder en lang række forskellige krydstogter, der vækker noget hos kulturnydere, historieelskere, naturmennesker, feinschmeckere og levemennesker. Tag fx med på kulturberigende krydstogter til Østasien, eller sejl gennem Panamakanalen. Er du til vild natur og smukke landskaber, er det måske et krydstogt til Alaska, New Zealand eller helt til Sydamerikas ende, der lokker. Måske du drømmer om at krydse Stillehavet til søs? Eller måske du hellere vil på cruise i Caribien og sejle fra ø til ø i det fortryllende Caribiske Hav. Det meste kan lade sig gøre – hvis bare skibet kan komme i havn.

Par står på dækket af Celebrity Reflection cruise og ser på havet

Gode råd til krydstogtet

Planlæg

Planlæg aktiviteterne på forhånd eller tilmeld dig skibets udflugter. Du har kun begrænset tid på land, så brug tiden fornuftigt - og sørg for at time det hele, så du når tilbage til skibet inden afgang.

Køb

solcreme, håndkøbsmedikamenter, osv. hjemmefra. Priser på apotekervarer, skønhedsprodukter o. lign. får ofte et hak opad, hvis du køber det til søs.

Husk

de lange bukser og den pæne kjole til middagen – også selv om du er på krydstogt i Caribien eller andre steder, hvor der er varmt.

Læg telefon og computer fra dig...

... når du begynder din sørejse. Internet kan være en dyr affære på det åbne hav, men ikke mindst går du glip af krydstogtets mange fornøjelser, hvis du har hovedet begravet i telefonen.

Husk tiden

Medmindre du er forsinket i forbindelse med et af skibets egne udflugter, skal du ikke regne med, at skibet venter på dig, såfremt du er forsinket.

Spis varieret

Skibet har et bredt udvalg af restauranter, så tøv ikke med at prøve lidt forskelligt - men husk på, at nogle restauranter er mod et tillæg. 

Det siger vores gæster ...

En dag på havet – hvad får jeg tiden til at gå med?

Selv om skibet sejler afsted, og du har en hel dag til søs, kommer du ikke til at kede dig. Dette er din chance for at slappe af og nyde skibets mange faciliteter – eller trække dig tilbage i skibets loungeområde eller på din private balkon med en god bog.

Afhængig af hvilket skib og hvilket rederi, du rejser med, kan du se frem til faciliteter som pool, fitness- og wellness-center, klatrevæg, biograf, teater, parker, shopping, skøjtering, mv. I løbet af dagen afholdes der ofte workshops, vinsmagning eller foredrag, og der er desuden rig mulighed for at gå på opdagelse i skibets forskellige gastronomiske tilbud.

3 myter om krydstogter

Et krydstogt er kun for seniorer

Slet ikke! Selv om mange seniorer nyder livet til søs og sætter pris på den komfortable rejseform, kan et krydstogt være lige så ideelt for bryllupsrejsende, børnefamilier eller flergenerationsfamilien. Vælg et skib og en rejse, der passer til dit temperament og dine drømme – og du kan forvente at møde en række ligesindede medpassagerer.

Det er dyrt at rejse på krydstogt

Ikke nødvendigvis! Prisen på et krydstogt er måske dyrere end prisen på et hotel. Til gengæld kan du minimere udgifterne til mad, drikke og fornøjelser markant, da helpension som standard er inkluderet med mulighed for tilkøb af en drikkepakke. Hertil er mange af skibets aktiviteter og forlystelser inkluderet i rejsen, og det vil således primært være udgifter til fx massage, særlige aktiviteter, shopping og oplevelser på land, du skal bruge penge på.

Maden er ensformig

Nej! Selv om du vælger at spise på skibets hovedrestaurant, hvor du og dine medrejsende har jeres faste bord, kan du godt glæde dig til en daglig 3-retters middag, som du selv vælger ud fra a la carte-menuen. Vil du prøve noget andet, kan du mod et tillæg vælge en af skibets andre restauranter. Alt afhængig af skibet kan du glæde dig til spændende kulinariske oplevelser af høj standard fra hele verden.

Tjener serverer morgenmad til par på krydstogt
Celebrity Reflection Krydstogt på åbent hav

Hvad skal jeg pakke?

Sæt dig ind i, hvad du skal opleve på rejsen. Måske du får brug for gode vandresko og andet gear til et par aktive dage i naturen – måske du primært får brug for badetøj og solcreme, hvis fx du skal på cruise til Caribien. Hertil bør du sætte dig ind i skibets dresscode, så du ikke kommer afsted uden den rette middagspåklædning. Skulle du komme til at glemme noget, kan du heldigvis glæde dig over, at de veludrustede skibe med et væld af butikker kan levere lige det, du står og mangler.

Dresscode – hvad skal jeg have på?

Det er en kliché, at du skal pakke det store gallaskrud til krydstogtet. Alligevel bør du dog undersøge hvilke standarder for påklædning, der gør sig gældende for de enkelte rederier i forbindelse med krydstogtet.

Rederierne vil ofte benytte sig af kategorierne casual, informal og formal, når de beskriver hvilken påklædning, der forventes til aftenmåltiderne, men i enkelte tilfælde kan du også støde på begreber som ”smart casual” og ”resort casual”, som er mere sofistikerede udgaver af casual-begrebet.

Er det første gang, du rejser på krydstogt, kan det være lidt af en jungle at navigere i garderobereglerne, så helgarder dig, når du pakker, og lur de andre gæster af.

Casual

Afslappet tøj, f.eks. skjorte, sommerkjole, bukser og pæne shorts. Bemærk at jeans og t-shirts i nogle tilfælde opfattes som ”lidt for afslappet”, og at badesandaler og strandtøj ikke går an i middagslokalet.

Informal

Mænd supplerer skjorten med en jakke, og pæne shorts skiftes ud med pæne bukser. Hos nogle rederier omfatter denne kategori også slips.

Formal

Aftenkjole til kvinder, smoking eller mørkt jakkesæt med slips til mænd.

Hvilket skib skal jeg vælge?

Krydstogtskibe kan være ligeså forskellige som hoteller. Der findes skibe til romantikerne, til børnefamilierne, til naturelskerne, til dem der vil forkæles fra top til tå – og til alle derimellem. Hos Stjernegaard tilbyder vi krydstogter med Royal Caribbean, Celebrity CruisesAzamara Cruises, Variety Cruises, Katarina Line  og CroisiEurope Cruisessamt krydstogter til Galapagos, med mindre skibe. Hvert rederi sin charme og fordele.

Royal Caribbean

Royal Caribbean er gode 4-stjernede skibe med en afslappet atmosfære, der appellerer til hele familien. Mens nogle skibe har en kapacitet på ca. 2000 mennesker, har de større skibe plads til op til 5500 gæster. De større skibe er bl.a. udstyret med parker, vandland og en kæmpe buffet af aktiviteter og oplevelser, som i særdeleshed vækker glæde hos børnefamilierne. Med det sagt er skibene også indrettet med flere børnefri zoner til det voksne publikum.

Celebrity Cruises

Skibene ligger i kategorien 4½-stjerne, og Celebrity Cruises har særligt fokus på de gode service- og gourmetoplevelser. Skibene har en kapacitet på 2000-3000 passagerer. Hertil er de roligere og byder på lidt færre aktiviteter og forlystelser end Royal Caribbean-skibene. Til gengæld tilbyder disse skibe flere aktiviteter og workshops, der appellerer til det voksne publikum. Dermed ikke sagt at børnefamilien ikke kan få en forrygende ferie ombord på Celebrity Cruises.

Azamara Cruises

5-stjernede Azamara Cruises er den mindste krydstogtklasse, hvor skibene har en kapacitet på op til 700 passagerer. På Azamara er der særligt stort fokus på service, og den høje standard kan mærkes i alt fra kahyt til gourmetmad. Azamara er til livsnyderne, der vil have det bedste af det bedste i en intim atmosfære. Som noget særligt kan skibene, grundet deres mindre størrelse, nå ind i mindre havne end hvad der er tilfældet for de større krydstogtskibe – og dermed giver skibene også mulighed for andre oplevelser, som du ikke får på de større skibe.

M/S Legend og Coral 1 & 2 (Galapagos)

I forbindelse med en rejse til Sydamerika har du mulighed for at tage på krydstogt ved Galapagos. Her indlogeres du på mindre skibe; M/S Legend med plads til 100 passagerer – eller Coral 1 & 2 med plads til hhv. 36 og 20 passagerer. Disse minikrydstogtskibe giver dig mulighed for at komme helt ind i små bugte og tæt på naturen. Faciliteterne er færre end på større krydstogtskibe, men til gengæld får du en intim krydstogtoplevelse med fokus på naturen. Drikkepenge er ikke inklusive, hvorfor du skal regne med selv at lægge et fast dagligt beløb.

Variety Cruises

På krydstogter i det indonesiske øhav benytter vi Variety Cruises, herunder Panorama II, et dejligt motorskib med kun 25 kahytter. Fordelen ved et lille skib som dette er, at vi kan komme helt tæt på land og lægge til, hvor de store skibe ikke kan komme. Rederiet har skibe i forskellige klasser - vi kategoriserer Panorama II som et 3+-stjernet skib. Servicen ombord er virkelig god, og der er masser af "legetøj" i form af fx kajakker og paddleboads, som man kan låne. 

Katarina Line Cruises

På vores krydstogter i Kroatien og Adriaterhavet sejler vi med Katarina Line Cruises, som har mange års erfaring og en stor flåde af skibe i flere kategorier. Vi benytter bl.a. motorskibet Leonardo, et hyggeligt 3-stjernet skib med kun 13 kahytter. Skibene fra Katarina Line kender det kroatiske søkort til perfektion og finder altid den rigtige bugt til dagens badestop. Ofte serveres der morgenmad og frokost ombord på skibet, mens middagen indtages på land på en af de skønne øer eller i en kystby på fastlandet.

drømmekrydstogter i hele verden

Værd at vide

Pas og visum

På et krydstogt kommer du ofte forbi flere lande, og derfor bør du undersøge, om der kræves visum. Rejser du til USA, herunder De Vestindiske Øer og Puerto Rico, skal du huske at registrere ESTA-oplysninger senest tre døgn før afrejse. Husk, at dit pas skal være gyldigt minimum seks måneder fra sidste rejsedag.

Graviditet

Hvert rederi har et sæt regler for, hvor langt henne i din graviditet, du må være under rejsen. Undersøg derfor reglerne med din rejsekonsulent, når du booker rejsen.

Valuta

Når du befinder dig på skibet, vil dine køb oftest blive lagt på din regning, som du betaler, når du forlader skibet. Når du er i land, anbefales det at du har et internationalt kreditkort samt euro eller dollars i kontanter i tilfælde af at visse restauranter eller fornøjelser ikke tager imod kreditkort. Da du oftest vil få byttepenge i lokal valuta, kan det være en fordel, hvis du veksler din valuta til små sedler, så du undgår at ende med en stor bunke forskellig valuta sidst på rejsen.

Kost og allergener

Har du fødevareallergi eller er du overfølsom for visse typer af madvarer, bør du informere om det ved bestilling af krydstogtet, så køkkenet kan tage hensyn til dine behov.

Drikkepenge

Hos Royal Caribbean, Celebrity Cruises og Azamara er drikkepenge inklusive i prisen. Rejser du med et af de øvrige selskaber, skal du være opmærksom på, at det er sædvane at betale et fast dagligt beløb til skibets personale. Ofte i omegnen af $10 pr. dag, som afregnes, når krydstogtet er slut. Får du hjælp af en butler, roomservicepersonale o. lign. forventes det også, at du giver drikkepenge.

Celebrity Solstice sejler ud mod åbent hav

5 fordele ved et krydstogt

  • Du skal kun pakke ud én gang, så du kan bruge dine kræfter på alt muligt andet.
  • Du oplever mange steder på samme rejse uden at skulle bekymre dig om transport og logistik.
  • Der findes et skib til hvem som helst. Lige fra gigantiske, flydende underholdningsmekkaer til mindre, intime skibe, der mest af alt minder om flydende boutiquehoteller.
  • Helpension er som minimum inkluderet, så du undgår de store økonomiske overraskelser. Du får oven i købet mulighed for at vælge mellem flere restauranter. 
  • Skibene tilbyder forskellige udflugter på de forskellige destinationer, som du kan vælge til eller fra efter behov. Rejser du med dansk rejseleder, er der planlagt særligt tilrettelagte udflugter.

Hvilken kahyt skal jeg vælge?

For nogle passagerer er kahytten bare et sted, man sover. For andre er kahytten lige netop det, der gør den gode rejse til den perfekte rejse.

De fleste større skibe byder på mange forskellige typer af kahytter, men groft sagt kan kahytterne inddeles i fire kategorier; indvendige kahytter, udvendige kahytter, udvendige kahytter med balkon samt suiter – også med balkon.

Indvendige kahytter: Til dig, der vil have en god nats søvn og bekvem logi med alle almindelige faciliteter. Er du heldig, kan det være kahytten er udstyret med en virtuel balkon og udsigt.

Udvendige kahytter: Til dig, der foruden ovenstående, også gerne vil nyde udsigten til havet.

Udvendige kahytter med balkon: Til dig, der vil have muligheden for at nyde havets friske brise fra din private balkon.

Suiter: Til dig, der vil have det hele og mere til. I mange tilfælde får du desuden tildelt egen butler og/eller særlige services, hvis du indlogerer dig i en suite.

Læs mere og bliv inspireret

Start året med 12 inspirerende rejsemål

Opfyld din rejsedrøm! Fra Grønlands vinter over flodkrydstogt i Portugal til Egyptens pyramider.

Sommerferieplaner? Rejs i juni, juli og august

Skal sommeren byde på ekstraordinære rejseoplevelser? Bliv inspireret til årets sommerferie fyldt med oplevelser, du med garanti aldrig glemmer!

Rejsetrends 2023: Her skal du holde ferie!

Opfyld din rejsedrøm! Fra Grønlands vinter over flodkrydstogt i Portugal til Egyptens pyramider.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)