alaska celebrity_tracyarmfjord_01

Praktisk info om krydstogter

Praktisk info

Praktiske oplysninger ved bestilling af rejsen

De praktiske oplysninger på hjemmesiden, er begrænset til de informationer, der kan være relevant for at beslutte sig for et krydstogt. Når du har bestilt rejsen, vil du modtage mere materiale med gode råd og vejledninger.

5 grunde til at vælge et krydstogt med dansk rejseleder

  • Alle oplevelser i selskab med rejselederen, herunder foredrag, formidles på dansk, så intet går tabt.
  • Små grupper af op til 25 deltagere, som giver mulighed for at stille alle de spørgsmål, du ellers ikke tør stille.
  • En særlig tryghed ved at have selskab af en garvet ekspert på hele krydstogtet.
  • Der er fuldt fokus på oplevelserne, og rejselederen sikrer et mere dybdegående kendskab til de forskellige steder, end du kan forvente af skibets egne udflugter.
  • På et almindeligt krydstogt skal udflugterne tilkøbes. Når du rejser på krydstogt med dansk rejseleder, har vi arrangeret en række private udflugter i forbindelse med krydstogtet. Nogle er inkluderet – andre kan tilkøbes.


Hvordan skiller et krydstogt med dansk rejseleder sig ud?

Først og fremmest vælger rejselederen de bedste og største oplevelser ud, men det særlige er måden oplevelserne formidles på. Rejselederen har et dybdegående kendskab til de forskellige steder, og fordi du rejser med en lille gruppe, kan du være sikker på, at du får alle guldkornene med. Det er ikke unormalt, at en udflugt sætter gang i snakken, som meget vel kan fortsætte hen over middagsbordet, og det er heller ikke unormalt at nye venskaber opstår på en sådan rejse. Rejselederen afholder foredrag og spændende oplæg på dage, hvor skibet ikke sejler i havn.

Udflugter i land

Når du rejser på krydstogt med dansk rejseleder, har vi arrangeret en række private udflugter i forbindelse med krydstogtet. Nogle er inkluderet – andre kan tilkøbes. Krydstogtskibene tilbyder også deres egne udflugter med engelsktalende guider. Det er en god idé, at I booker disse udflugter hjemmefra, da udflugterne kan blive udsolgt før afrejse. Du kan også vælge at opleve de forskellige steder på egen hånd i løbet af dagen.

Almindelige rejsebetingelser og betaling

Se vores Almindelige rejsebetingelser og muligheder for betaling

Ansvarlig rejseform

Det ligger os meget på sinde at involvere os, og gøre hvad vi kan for at vise stor respekt for de lande og de kulturer, vi rejser til. Det gør vores rejser mere interessante og betyder, at vi også er velkomne næste gang.

Som rejsende kan du gøre en stor forskel ved at være opmærksom. Små ting som fx at respektere de enkelte landes skikke og helligdomme, spørge pænt inden man blot tager et billede af en person, aldrig kaste affald fra sig hverken i naturen eller i byen - også selvom der måske er beskidt i forvejen - og i det hele taget være åben og imødekommende og behandle dine værter som ligeværdige.

Vi gør vores ture interessante ved at komme ind bag facaden, men vi overtræder ikke grænsen.
Hvis man udviser respekt for det samfund og de personer, man besøger, kommer man i dialog og bliver mødt med venlighed og smil. Rejsen bliver meget mere spændende og berigende.

Pas og visum

Pas skal medbringes og fremvises på rejsen. Alle rejsende (også børn og spædbørn) skal være i besiddelse af et gyldigt pas, af den type, som har laminerede datasider og magnetstribe, der kan aflæses. Vær opmærksom på, at passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter forventet hjemkomst. Såfremt jeres pas skal fornyes, er det vigtigt, at pasoplysninger til krydstogtskibet, Stjernegaard Rejser samt eventuelle visum og/eller indrejsetilladelserne opdateres.

På et krydstogt kommer du ofte forbi flere lande, og derfor er det vigtigt at undersøge, om der kræves visum eller indrejsetilladelse til et eller flere af disse. På krydstogter med dansk rejseleder vil du få detaljeret information i de Praktiske Oplysninger, der fremsendes når du har bestilt rejsen.

Akut assistance

I Stjernegaard Rejsers åbningstider: +45 4526 0000
Åbningstider: Mandag - torsdag 10:00 - 17:00 - Fredag 10:00 - 16.30
Nødtelefon udenfor vores åbningstider: +45 5199 0059

Gouda Rejseforsikring
Salgsafdeling +45 8820 8820
Alarmcentral + 45 3315 6060

Forsikringer

Stjernegaard Rejser har valgt at samarbejde med Gouda Rejseforsikring, som har et bredt udbud af forsikringstyper, der passer til de flestes behov.

Der findes billigere rejseforsikringer end Gouda, men vores erfaring er, at de sidste penge er givet godt ud. Gouda har nemlig specialiseret sig i rejseforsikringer, og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Når skaden opstår, har Gouda sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

Rabat ved køb igennem Stjernegaard Rejser

I kan med fordel købe rejse- og afbestillingsforsikring samlet hos Stjernegaard Rejser - læs mere på nedenstående link:

Læs mere om Goudas rejseforsikring her

Vaccination

Vi anbefaler altid at man kontakter egen læge for personlige forhold og undersøger de seneste generelle vejledninger. 

Har du yderligere spørgsmål angående vaccinationer og helbred, opfordrer vi dig til at kontakte din egen læge eller et autoriseret vaccinationscenter. Herunder finder du en række forslag til sider, hvor du kan få gode råd og vejledning om vaccinationer før din kommende rejse.

Hvis du er medlem af Sygeforsikringen Danmark, kan du få refunderet en stor del af udgiften ved vaccinationer.

Praktisk information om skibet

Følgende er generel information om alle Stjernegaard Krydstogter. Ved bestilling af rejsen vil I modtage mere specifik information om den pågældende rejse.

Hvordan er kahytterne?

Der er typisk forskellige kahytskategorier på skibene; fra pæne, rumme­lige, indvendige kahytter til pragtfulde kahytter med balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet samt to enkeltsenge eller en dobbeltseng.

Hvad er inkluderet på krydstogtet?

Krydstogtet er som minimum inklusive ophold om bord i valgte kahytstype, helpension samt kaffe, te og læskedrik, aktiviteter og underholdning om bord (visse aktiviteter er dog mod betaling) samt alle skatter og havneafgifter. På alle grupperejser med Stjernegaard Rejser inkluderes desuden altid drikkepenge, og med Celebrity Cruises er der inkluderet en CLASSIC drikkepakke samt wifi – uanset kahytstype.

Aldersgrænse på krydstogt?

Personer under 21 år skal rejse i følge med forældre eller voksne over 21 år. Man skal være minimum 18 år for at købe alkohol eller spille i kasino. Bemærk, at spædbørn skal være fyldt 6 måneder på afsejlings­datoen for at kunne sejle med rederiet. Det er ikke tilladt at rejse med rederiet, hvis man er i 24. graviditetsuge eller længere henne i graviditeten.

Handicappede

Hvis du er bevægelseshæmmet, bør dette oplyses i forbindelse med bestillingen. En del skibe har handi­captilpassede kahytter med bredere døre og uden dørtærskler. Vi tager dog forbehold for, at sådanne kahytter ikke altid følger dansk standard for handicap­tilpasning. Vi vil også pointere, at det for bevægelseshæmmede gæster ofte er svært at arrangere velegnet landstigningsservice, når skibets transportbåde benyttes. Stjernegaard Rejser informerer de pågældende rederier, men påtager sig i øvrigt intet ansvar for, at ønskerne opfyldes.

Spisning om bord

På de større krydstogtskibe er der flere restauranter. I hovedrestauranten har man et fast bord på et fast tidspunkt - man kan vælge mellem kl. 18:00 eller 20:30. Der er også mulighed for at vælge tiden "My time", der betyder, at man taler med personalet fra dag til dag, om den tid man nu kunne ønske at spise på – denne mulighed skal bestilles hjemmefra. Ud over hoved- og buffetrestaurant samt et par andre små, der alle er gratis, er der desuden flere mindre, á la carte restauranter, hvor man skal bestille bord og betale et servicegebyr.

Drikkepenge

Drikkepenge til personalet om bord er som regel inkluderet, men det er selvfølgelig altid muligt at give lidt ekstra, hvis der er personer, der fortjener det. Det kunne f.eks. være til ham/hende, der ordner jeres kahyt eller en tjener, man er specielt glad for. Derudover anbefales det at give drik­kepenge til dragerne på havnekajen og til personalet, der servicerer dig i kahytten, når du bestiller room­service. Der påregnes automatisk 20% i drikkepenge ved køb i skønhedssalonen eller i barerne.

Børn om bord

Børn er velkomne om bord på alle vores skibe, men nogle har selvfølgelig flere børnevenlige aktiviteter end andre. Især Royal Caribbean er meget familievenlige, og her vil der være børneprogram til rådighed for alle børn mellem 3 og 17 år med særlige aktiviteter, og skibene har veluddannet personale til at lege og holde øje med børnene. Det er desuden muligt at få sine børn passet af en babysitter for et beskedent beløb om aftenen, men her skal I være opmærksom på, at det vil være engelsktalende personale. For at benytte swimmingpoolen skal børnene være renlige, bortset fra på de allerstørste, familievenlige skibe (Royal Caribbean) - her må de gerne bade iført badebleer.

Ændret rejserute

Rederiet kan når som helst foretage ændringer i skibets sejlrute, og ændringen kan også gælde allerede bookede rejser. Desuden kan uforudsete hændelser medføre, at skibet undtagelsesvis må afvige fra den oprindelige rute. Dette kan medføre ændrede havnestop og/eller tider.

Fysik og helbred - Rundrejser med dansk rejseleder

Deltagelse på rundrejser med dansk rejseleder forudsætter, at man har et almindeligt godt helbred, og at man er almindeligt godt gående. Det er vigtigt for rytmen på rejsen, så man ikke forsinker eller lægger unødige begrænsninger på resten af gruppen. Såfremt rejselederen vurderer, at en udflugt eller et besøg kan være til fare eller risiko for en f.eks. dårligt gående deltager, har rejselederen bemyndigelse fra Stjernegaard til at afholde deltageren fra at deltage i den pågældende aktivitet.

Rejseforsikring - særlig pris

Stjernegaard Rejser anbefaler Gouda Rejseforsikring. Gouda har en meget erfaren alarmcentral, som er vigtig, når skaden sker.

Bestil din Gouda-forsikring gennem Stjernegaard til samme pris eller lavere end hos Gouda.

Ring 4526 0000

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)