plaka athen

Rejser til Europa

Verdensklasse natur og kultur i egen baghave

Oplev Europa med Stjernegaard

Tag med på en rejse til Europa, som du aldrig har oplevet kontinentet før. I vores egen baghave gemmer Europa på fantastiske seværdigheder og enestående traditioner. Fra Islands smukke landskaber i vest, til Balkanhalvøens særegne kulturrigdom i øst over Portugals charme og Middelhavets varme i syd. Og glem ikke den storslåede natur på Grønland eller vores egen skandinaviske levevis i nord, hvor nordlyset hænger over fjeldene i Norge.

Europa er Vestens kulturvugge, hvor filosofi, oplysning og politik er vokset op mellem vidtstrakte enge, sneklædte bjergtinder og sandklædte strande. Hen over det europæiske fastland er ingredienserne mikset som intet andet sted i verden, og det har skabt et sammensurium af folkeslag og traditioner, som overstiger de flestes forståelse.

Vi arrangerer nøje tilrettelagte rejser i Europa, hvor vi sparer den lange flyrejse men beholder den høje kvalitet fra vores oversøiske rejser. Vores individuelle rejser til Europa er tilrettelagt med fokus på de store oplevelser og den mest fordelagtige rute, mens vores rundrejser i Europa er syet sammen med øje for de store, autentiske oplevelser, mens vi udsmykker turen med de helt rigtige hoteller.

Oplev en ny side af vores egen baghave på en anderledes rejse til Europa – på egen hånd med Stjernegaard i ryggen eller med dansk rejseleder.

 

 

Ring eller skriv til os
Katja Kelstrup Hansen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Katja_Hansen_fritlagt3
kirke_europa_landing_fade_01

Fakta om Europa

  • Samlet befolkningstal: ca. 747 mio.
  • EU har 24 officielle sprog, men på tværs af kontinentet tales der op mod 200 forskellige sprog.
  • Der er 44 lande i Europa, hvoraf 27 er medlemmer af EU.
  • Højeste punkt: Mount Elbrus i Kaukasus, Rusland - 5.642 meter over havets overflade.

Hvordan kan jeg rejse i Europa?

Hos Stjernegaard interesserer vi os mest for de rejser til Europa, der kan noget helt særligt, når det gælder kultur, natur og autenticitet. Vi har valgt vores rejsemål ud fra, at de skal røre dig og efterlade dig med en række uforglemmelige indtryk og store oplevelser, uanset hvordan du vælger at opleve Europa.

Nogle lande er oplagte at udforske på egen hånd på en individuel rejse, mens andre lande bør opleves på en rundrejse med dansk rejseleder. Endelig er der mulighed for at opleve flere sider af Europa på én rejse, hvis du vælger et krydstogt.

Plitvice Nationalpark_6
montenegro lady of the rocks_dag8

Hvor skal jeg rejse hen?

De europæiske lande deler både jordbund og åndsliv, hvilket fletter os sammen om politiske, økonomiske og kulturelle interesser som intet andet kontinent. Landene vekselvirker med hinanden, og indbyggerne krydser grænser hver dag; fra Sverige til Danmark og fra Portugal til Spanien. Alligevel adskiller hvert eneste land sig fra sine naboer - og heldigvis for dét.

Således er der altid en rejse, der passer til netop dine ønsker og behov, og vi har sammensat rejser til Europa – til både øst og vest, nord og syd – der hver især udforsker de særegne kulturer, vidunderlige bygningsværker og største naturoplevelser, som Europa byder på.

Portugal smager vi os gennem landets stolte vintraditioner, på Balkanhalvøen opdager vi den utrolige gejst hos lokalbefolkningen, mens vi i Middelhavet dykker ned i fødslen af det europæiske åndsliv. Længere mod nord inviterer den arktiske natur på uforglemmelige eventyr i Grønland, mens Færøerne lokker med naturlig skønhed og grønne vidder. Uanset hvad du er mest til, har vi en rejse til Europa efter netop din smag. 

Vejret i Europa

Når det kommer til vejret, er Europa en meget varieret størrelse, der byder på polarklima, tempereret klima og subtropisk klima, alt efter hvor du befinder dig. Mens det vestlige Europa er præget af kystklima med forholdsvis kølige somre og milde vintre, har den centrale og østlige del af Europa fastlandsklima, hvilket betyder, at sommeren kan være præget af meget varme temperaturen, mens vinteren kan være bidende kold.

 Se alle vejrkort i Europa

Portugal

Vi har prioriteret god tid til de rigtige oplevelser i landet på den Iberiske halvø med helt unikke overnatninger undervejs. Vi rejser med tog gennem Dourodalens kuperede terræn, vandrer mellem vinrankerne og sejler på den snoede Douroflod. Vi bevæger os fra Porto til Lissabon, besøger de arkitektoniske vidundere og stifter bekendtskab med Azorernes forunderlige natur. Gå på opdagelse blandt på vores forslag til individuelle rejser og nøje tilrettelagte rundrejser og glæd jer til god mad og portvin!

Balkan

Vi tager en god bid af Balkanhalvøen og får indblik i den unikke kultur og historie i den oversete region ved Europas forpost. Fra hele fem forskellige vinkler oplever vi, hvordan Balkan trækker tråde helt tilbage til Romerriget, over borgerkrigen i Eksjugoslavien og op til den moderne ombrydningstid i dag, når vi besøger Albanien, Kosovo, Kroatien, Montenegro og Nordmakedonien. Tilsat smuk natur vil Tidsrejsen gennem Sydbalkan utvivlsomt overvælde dig.

Kroatien

Vi har kombineret det bedste af det bedste og sammensat en rundrejse med minikrydstogt i Kroatien med store oplevelser til både lands og til vands. Vi udforsker hovedstaden Zagreb, lader os betage i Plitvice National Park, før vi stævner ud fra Split til 7 nætter på Adriaterhavet på det lille skib Leonardo. Her snor vi os om de billedskønne småøer og historiske middelalderbyer på kystlinjen. En rundrejse til charmerende byer og havne, der sætter historien i relief.   

Island og Færøerne

Vi dykker ned i Nordatlantens perler på rundrejse med dansk rejseleder, når vi udforsker den upolerede natur i ønationerne. Du kan kombinere de to lande eller besøge dem en ad gangen - og særligt Island egner sig også til et vintereventyr. Vi håber på nordlysets skær i vintermånederne og oplever i stedet midnatssolen om sommeren. Færøerne frister med en grøn uendelighed og vandreture helt ud til spidsen af kontinentet. 

Grønland

Kolossale isbjerge kælver fra Indlandsisens gletsjere, mens grønne fjelde, dybe fjorde og smukke blomster er broderet ind i kyststrækningen. Vi har flere forslag til individuelle rejser til Ilulissat, Kangerlussuaq, Sisimut og Nuuk, hvor du kan vælge mellem sommerens lyse døgn eller vinterens nordlys og tilvælge mange forskellige udflugter. Er du mere til rundrejser med dansk rejseleder, kan vi anbefale vores rundrejse under Midnatssolens skær eller Det arktiske eventyr i Vestgrønland.

Krydstogter

Europas farvande, floder og kyster er ideelle til krydstogsrejsen og skaber de perfekte forudsætninger for unikke oplevelser. Vores Krydstogt i Middelhavet dykker i historiens kølvand, når vi besøger Athen, Efesos og Det Hellige Land, hvor vi lærer om den kulturelle arv, vi alle bærer. En helt anden oplevelse venter på vores Transatlantiske krydstogt fra New York med anløb i Grønland og Island, inden vi besøger Skotland og ender i Southampton.

Læse mere og bliv inspireret

Iskolde eventyr: 7 ting du skal opleve i Grønland

Oplev frosne landskaber, der er spillevende. Vi ser nærmere på 7 ting du skal opleve i Grønland.

En vinter-saga fra Island

Læs om vinterekspeditionen til Island og få et indblik i naturens største kræfter set fra alle synsvinkler.

Et kig til Dourodalens portvin

Få en forsmag på den portugisiske folkesjæl portvin på en vaskeægte quinta i Dourodalen - en dans på druer!

Lissabon

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
14° C
16° C
18° C
19° C
21° C
25° C
28° C
28° C
26° C
22° C
18° C
15° C
Nedbør i mm.
95 mm
90 mm
50 mm
65 mm
55 mm
15 mm
5 mm
5 mm
30 mm
80 mm
105 mm
120 mm
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)