Skip to main content

Rejser til Nuuk i Grønland

Grønland

Nuuk_udsigt_01

Storbyferie på grønlandsk vis

Højhuse og nyt indkøbscenter. Hvaler og dybe fjorde. Den grønlandske hovedstad kan tilbyde alt fra vilde naturkræfter til moderne civilisation.

Her kan man købe den nyeste mode, hente rensdyrkød på det lokale marked ”Brættet”, gå til koncert med et lokalt band eller se den nyeste film i kulturhuset Katuaq.

Det er ikke ligefrem New York. Men Nuuk er med sine ca. 17.000 indbyggere en storby – i hvert fald efter grønlandske forhold.

Byen har mange af de kvaliteter, som kendetegner en rigtig storby med et væld af spændende kulturtilbud i kulturhuset Katuaq, spændende spillesteder og interessante museer. Samtidig har nye gourmetrestauranter slået dørene op med et menukort, der dækker alt fra traditionel grønlandsk mad til det moderne fusionskøkken med avancerede retter.

Byen ligger smukt og bag byen finder du et stort net af dybe fjorde, som tiltrækker sejlere og lystfiskere. Lystbådehavnen er et travlt sted og kulørt sammenrend af dyre motorbåde og slidte træjoller. Byens vartegn er det 1210 meter høje fjeld Sermitsiaq.

I området omkring Nuuk er der masser af muligheder for sejlture, vandreture, byture mm.

Du kan også kombinere storby med et besøg i bygden Kapisillit, enten som dagstur eller med overnatning. Kapisillit ligger i bunden af Godthåbsfjorden ca. 75 km fra Nuuk og har ca. 70 indbyggere. Bygdens beliggenhed nær Indlandsisen og tæt på en kælvende bræ, gør området attraktivt for både vandrere og lystfiskere.

Når det kommer til klima, er Nuuk kendetegnet ved en kort tempereret sommer, hvor gennemsnitstemperaturen lige kan snige sig op på tocifrede plusgrader.

Vinteren i Grønland er lang og mørk med gennemsnitstemperaturer under frysepunktet. Nedbørsmængderne er relativt små i vinterhalvåret. I sommerperioden kan du derimod forvente en nedbørsmængde, der er meget lig den vi har i Danmark i løbet af sommeren.

Derfor skal I rejse til Nuuk

  • Storbyliv i Grønland.
  • God mad og kulturliv.
  • Springbræt til sejlture, vandreture og skøn natur.
Nordlys_Nuuk_01 Nuuk_03

Rejser til Nuuk

Fyld rejsen med oplevelser

Krydr rejsen med udflugter, og få autentiske oplevelser, du aldrig glemmer. Vi håndplukker udflugterne i tæt samarbejde med vores udvalgte samarbejdspartnere, der har indgående kendskab til destinationen.

Nuuk_søpapegøje

Kæmpe ros til Niels. Specielt var jeg glad for, at han tog os med på ekstra vandreture.

Keld
4.7   (140 anmeldelser)
Læs hvad andre gæster siger

Hoteller i Nuuk

Det siger vores gæster ...

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)