Gæsternes vurdering
★★★★★
★★★★★
4.8 (8 anmeldelser)

Namibia rejser

Rejser man til Namibia, er det fordi man drages af det uspolerede og uendelige, og selv om her er næsten menneskeforladt, formår landet at overraske igen og igen.

Namibias natur er som en skønhedskonkurrence, hvor gigantiske sandbjerge dyster med månelandskaber, granitbjerge, kløfter, saltsletter og vilde dyr. Foruden det truede sorte næsehorn, der i stor stil huserer omkring Etosha og i Kalahariørkenen, er Namibia hjemsted for utallige afrikanske dyrearter, hvor af flere, bl.a. ørkenløven og ørkenelefanten, har tilpasset sig det barske, tørre klima.

Trods et sparsomt befolkningstal, kan I se frem til mødet med en bred pallette af befolkningsgrupper. Fra den ikoniske himbastamme og det ældgamle sanfolk til efterkommere af tyske kolonister. Nogle steder spores kulturen flere tusind år tilbage på klippemalerier og i huler. Andre steder ses levnene i form af kun 100 år gamle tyske huse.

Oplev det bedste af Namibia på Stjernegaards rundrejse med dansk rejseleder, hvor I rejser i små grupper gennem fortryllende landskaber. Fordyb dig i vores spændende program eller ring til vores dygtige rejsekonsulenter og bliv inspireret til en rejse til Namibia.

Gratis foredrag om Namibia
22. september kl. 13:00 - 14:00 (Aarhus)
Tilmeld dig her >
Tak for din tilmelding

Vi har modtaget din tilmelding, og vender tilbage med en endelig bekræftelse indenfor 1 hverdag.

Tilmelding til foredrag om Namibia

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din tilmelding til foredrag. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Alle foredrag afholdes på vores kontor på adressen:
Lyngby Hovedgade 60, 1. sal, 2800 Kgs. Lyngby.
(Medmindre andet er anført)

Namibia med dansk rejseleder

Se afrejsedatoer Se oversigt
Namibia
En rejse i forunderlig skønhed
17 dage fra kr. 33.900
 • namibia
  Namibia - en rejse i forunderlig skønhed
  Rundrejse m/ dansk rejseleder - 16 sider

Tak for din bestilling

Vi sender dig kataloget/katalogerne indenfor et par hverdage.

Bestil kataloger

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor et par hverdage.

Vælg venligst ét katalog. Du må højst vælge 3 kataloger

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din bestilling af katalog. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

etosha_nationalpark_01

Namibørkenen

Namibørkenen, der allerede blev skabt for 55-80 millioner år siden, strækker sig over et område på ca. 50.000 km2 i det vestlige Namibia og er kendt for sine høje, røde bjerge af sand, hvor af enkelte når en højde på næsten 400 meter. 

Kalahariørkenen

Kalahariørkenen dækker et område på i alt 900.000 km2 fordelt over syv lande i det sydlige Afrika, herunder det østlige Namibia. I modsætning til Namibørkenen er Kalahari en semitør ørken med op til 25 cm regn årligt, og vi vil derfor se mere beplantning og flere dyr i Kalahariørkenen, end vi ser i Namibørkenen, herunder antiloper, zebraer, giraffer og aber.

Etosha nationalpark

Nationalparken dækker et areal på ca. 22.000 km2 i det nordlige Namibia, hvor af den kæmpemæssige saltslette udgør en fjerdedel af parkens areal. I Etosha kører vi både i bus og i åbne safari-jeeps, men vi kører aldrig off road. 

Om Namibia

 •  Befolkning
  • Med blot 2,5 millioner mennesker og et areal på 825.000 km2 er Namibia en af verdens 5. mindst tætbefolkede land efter Grønland, Falklandsøerne, Mongoliet og Vestsahara.
 • De døde træer
  • Det er 600-900 år siden træerne i Deadvlei ved Sossusvlei døde. Grundet det varme og tørre klima har træerne ikke kunnet rådne op, men den stærke sol har til gengæld skoldet dem godt sorte.
 • Sikkerheden
  • Namibia er Afrikas næst sikreste land efter Botswana. Det skyldes dels, at her er meget få mennesker, dels at der fra politisk side er blevet gjort en stærk indsats de seneste år. Kriminaliteten i dag består primært af lommetyverier og tyveri fra biler, hovedsaligt i de større byer.

Namibørkenen

Den 55-80 millioner år gamle Namibørken, der er blandt verdens ældste, dækker et areal på næsten 50.000 km2 i det vestlige Namibia. Mest kendt er Sossusvleis røde bjerge af sand og Deadvleis skov af 700 år gamle, døde træer. Sandet får sin røde farve fra jernholdige mineraler og en konstant oxideringsproces, og bjergene varierer i størrelse og form, alt efter vind og vejr.

Med mindre end 10mm regn om året kan det virke underligt, at her både lever dyr og planter. At disse alligevel overlever, skyldes den tåge og dug, der blæses ind fra Atlanterhavet samt fugten fra underjordiske vandløb.

Den tyske indflydelse

Selv om tyskerne kun herskede i Namibia, der dengang gik under navnet Deutsch-Südwestafrika, fra 1884 til 1915, har de efterladt sig tydelige spor. Særligt i den centrale og sydlige del af landet er arkitekturen, sproget og byerne stadig præget af det tyske.

Tyskerne kom i første omgang til landet som missionærer, men da der blev fundet diamanter i den sydlige del af landet, tog folkeflugten fra Tyskland fart, indtil sydafrikanerne tog over ved 1. Verdenskrig. I dag er der kun få tyske efterkommere tilbage, men den tyske kultur fylder fortsat meget, særligt i byer som Windhoek, Swakopmund og Lüderitz.

 • Vidste du at...?
   • - Namibia er hjemsted for 2000 af de ca. 5000 sorte næsehorn, der lever i verden

   • - Den namibiske ørkenløve har udviklet en særlig tyk pels, der gør, at den kan absorbere fugten fra morgenduggen, så løverne kan ”drikke” af hinandens pels

   • - Fra 1884-1915 gik landet under navnet Deutschland-Südwestafrika

   • - Namibia er et af de to lande i verden, som er hjemsted for ørkenelefanten. Det andet er Mal

   • - Sankulturen er blandt verdens ældste og er direkte efterkommere af de første Homo Sapiens

   • - Fish River Canyon, tæt på grænsen til Sydafrika, er Afrikas største kløft. Slugten er i alt 160 km lang, og stedvis er den 27 kilometer bred og 550 meter dyb

   • - De mytiske ’quiver trees’ i Kalahariørkenen siges at bringe held til dem, der passer dem – og diamanter til dem, der graver dem op
kontor billede_2000px_sharpen
Kontakt en rejsekonsulent
Louise Holm Nielsen
lhn@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
LHN
Kontakt en rejsekonsulent
Stine Solbjerg Sørensen
ss@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Kontakt en rejsekonsulent
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt en rejsekonsulent
Jessica Roda Tolentino
jt@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Jessica Roda Tolentino - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Tinne Dejgaard Madsen
tm@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Tinne Dejgaard Madsen - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Katja Kelstrup Hansen
kh@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Katja Kelstrup Hansen - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Line Milland Aminsam
lm@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Line Milland Aminsam - rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Vejret i Namibia

Vinteren løber fra maj til september, mens sommeren, der også er kendt som regnsæsonen, løber fra oktober til april. Det bedste tidspunkt at rejse til Namibia på er i marts/april eller september/oktober, hvor vejret er tilpas varmt og tørt med dagtemperaturer på 20-25 grader.

 • Windhoek
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
32° C 30° C 30° C 28° C 25° C 23° C 23° C 25° C 29° C 31° C 32° C 33° C
17° C 17° C 16° C 13° C 11° C 7° C 7° C 9° C 13° C 16° C 16° C 17° C
70 mm 110 mm 50 mm 30 mm 10 mm 10 mm 10 mm 10 mm 10 mm 10 mm 30 mm 40 mm

Kilde: dmi / accuweather.com