namibia_himba strike_befolkning_04

Rejser til Namibia

Overflod i al sin bedårende enkelhed

4,6 (19 Anmeldelser)

Oplev Namibia med Stjernegaard

Safari og ørkeneventyr med et tysk twist

Rejser man til Namibia, er det fordi man drages af det uspolerede og uendelige, og selv om her er næsten menneskeforladt, formår landet at overraske igen og igen.

Namibias natur er som en skønhedskonkurrence, hvor gigantiske sandbjerge dyster med månelandskaber, granitbjerge, kløfter, saltsletter og vilde dyr. Foruden det truede sorte næsehorn, der i stor stil huserer omkring Etosha og i Kalahariørkenen, er Namibia hjemsted for utallige afrikanske dyrearter, hvoraf flere som blandt andre ørkenløven og ørkenelefanten, har tilpasset sig det barske, tørre klima.

Trods et sparsomt befolkningstal, kan I se frem til mødet med en bred palette af befolkningsgrupper. Fra den ikoniske himbastamme og det ældgamle sanfolk til efterkommere af tyske kolonister. Nogle steder spores kulturen flere tusind år tilbage på klippemalerier og i huler. Andre steder ses levnene i form af kun 100 år gamle tyske huse.

Ring eller skriv til os
Maria Madsen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Maria_Madsen__frit blaa
etosha_nationalpark_01

Fun facts og vigtig viden om Namibia

Døde træer

Det er 600-900 år siden, træerne i Deadvlei ved Sossusvlei døde. Grundet det varme og tørre klima har træerne ikke kunnet rådne op, men den stærke sol har til gengæld skoldet dem godt sorte. 

Sikkerhed

Namibia er Afrikas næst sikreste land efter Botswana. Det skyldes dels, at her er meget få mennesker, dels at der fra politisk side er blevet gjort en stærk indsats de seneste år. Kriminaliteten i dag består primært af lommetyverier og tyveri fra biler, hovedsaligt i de større byer.

Næsehorn

Namibia er hjemsted for 2000 af de ca. 5000 sorte næsehorn, der lever i verden.

Befolkningen

Med blot 2,5 millioner mennesker og et areal på 825.000 km2 er Namibia en af verdens 5. mindst tætbefolkede land efter Grønland, Falklandsøerne, Mongoliet og Vestsahara.

Ørkenløven

Den namibiske ørkenløve har udviklet en særlig tyk pels, der gør, at den kan absorbere fugten fra morgenduggen, så løverne kan ”drikke” af hinandens pels.

Det tyske Afrika

Fra 1884-1915 gik landet under navnet Deutschland-Südwestafrika.

Buskmændene

Sanbuskmændene er blandt verdens ældste og er direkte efterkommere af de første Homo Sapiens.

Det siger vores gæster ...

Namibørkenen

Den 55-80 millioner år gamle Namibørken, der er blandt verdens ældste, dækker et areal på næsten 50.000 km2 i det vestlige Namibia. Mest kendt er Sossusvleis røde bjerge af sand og Deadvleis skov af 700 år gamle, døde træer, som ikke har kunnet gå i forrådnelse grundet den stærke varme.

Sandet i ørkenen får sin røde farve fra jernholdige mineraler og en konstant oxideringsproces, og bjergene varierer i størrelse og form, alt efter vind og vejr. Billedet af de enorme sanddynger er således aldrig helt det samme. 

Med mindre end 10mm regn om året kan det virke underligt, at her både lever dyr og planter. At disse alligevel overlever, skyldes den tåge og dug, der blæses ind fra Atlanterhavet samt fugten fra underjordiske vandløb.

Foruden Namibørkenen er Namibia også hjemsted for den vestligste del af Kalahariørkenen samt det store kløftområde, Fish River Canyon, helt sydpå. 

Namib oerken_05

Hvornår er det bedst at rejse til Namibia?

Vinteren løber fra maj til september, mens sommeren, der også er kendt som regnsæsonen, løber fra oktober til april. Det bedste tidspunkt at rejse til Namibia på er i marts/april eller september/oktober, hvor vejret er tilpas varmt og tørt med dagtemperaturer på 20-25 grader.

Windhoek

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
32° C
30° C
30° C
28° C
25° C
23° C
23° C
25° C
29° C
31° C
32° C
33° C
Nedbør i mm.
70 mm
110 mm
50 mm
30 mm
10 mm
10 mm
10 mm
10 mm
10 mm
10 mm
30 mm
40 mm
sydafrika_RR katalog forside

Bestil Afrika kataloger

Søger du inspiration til din Afrika rejse - bestil vores kataloger

Se kataloger

Læs mere og bliv inspireret

Rejsetrends 2019 – her skal du hen!

Skal 2019 være året, du udlever alle dine store rejsedrømme? Vi tager et kig på 10 rejsetrends, du skal holde øje med.

Tør du rejse alene?

Det kræver mod, men når først du indtager verden i eget selskab, vil du kun undre dig over, du ikke har gjort det før.

Guide: Her er verdens smukkeste natur

Tag med til alle verdenshjørner og tag for dig af buffeten af øjenguf i alle afskygninger. Fra geotermiske vidundere til rustik klippekeramik.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)