På sporet af Silkevejen
Download katalog over rejsen

14 dage fra 26.990 kr.

Bestil rejse
Skip to main content

Kirgisistan, Kasakhstan og Usbekistan På sporet af Silkevejen

Rundrejse med dansk rejseleder 14 dage fra 26.990 kr.

Road To Son Kul Lake Landskab

OPLEV DET BEDSTE AF CENTRALASIEN

Landene i Centralasien har en atmosfære, der emmer af regionens tusindårige historie, kultur, mystik, romantik og eventyr – og på denne rundrejse med dansk rejseleder oplever vi rigtigt meget af det.

Med sin placering midt i smørhullet imellem Orienten og Vesten, blev Centralasien i sin tid det perfekte bindeled, når kamelkaravaner rejste imod Europas markeder ad Silkevejens forgrenede handelsruter med eksotiske varer, fremmede folkeslag og fascinerende fortællinger fra lande som Indien og Kina langt imod øst.

uzbekistan - samarkand_gur emir mausoleum_blaa kuppel
Mand Med Ørn

Hvorfor vælge denne rejse:

  • Kirgistan, Kasakhstan og Usbekistan på én rejse
  • Sov i en traditionel jurt ved Issyk-Kul-søen i Kirgisistan
  • Oplev spændende Almaty til fods og fra gondolbane
  • Se Charyn-kløften, Grand Canyons lillebror, og nationalparken Chon-Kemin
  • Besøg Silkevejsbyerne Tasjkent, Bukhara og Samarkand
Kasakhstan Befolkning Hest

NYD TRE LANDES ÆLDGAMLE KULTURER OG BETAGENDE NATUR

Store rigdomme og utallige kulturelle skatte blev grundlagt her i regionen, som siden tidernes morgen har været beboet af mange forskellige folkefærd, der enten boede i de eventyrlige byer med fantastisk arkitektur eller levede som nomader på de store græsstepper.

Intet sted tegner konturerne af Silkevejens historie og arkitektur sig tydeligere end i de antikke byer og landskaber i Centralasien, som vi besøger nogle af på vores rundrejse. Det var her, at legendariske herskere som Alexander den Store, Djengis Khan og Timur Lenk via erobringer med enorme hære skabte deres rigers storhedstid, som glimrede, falmede og forsvandt igen, men deres overdådige paladser, moskéer og handelsdomer står tilbage i dag som et tavst minde om fordums storhed og romantik.

På vores rejse besøger vi de tre centralasiatiske lande Kasakhstan, Kirgisistan og Usbekistan, der sammen danner en yderst varieret fortælling af landskaber, kultur og historie. Kasakhstan er cirka på størrelse med Vesteuropa og verdens niendestørste land, der strækker sig fra Kina til Det Kaspiske Hav. Her flyder det sorte guld – olien – i rigelige mængder og sammen med værdifulde mineraler, har det gjort landet til det rigeste i Centralasien. Det ser vi også tydeligt i Almaty, hvor vi starter vores rundrejse.

Udenfor byerne i Kasakhstan ligger der også store eventyr og en betagende natur og venter. Her nyder vi på vores rejse udsigten til de høje bjerge med evig sne på toppen og store nåleskove på de stejle klippesider, frodige grønne dale og de klareste søer, der spejler skyerne i det dybblå vand.

Kirgisistan er et relativt upåagtet land for turister, og her har vi seks dage proppet med gode oplevelser. Landet er fantastisk smukt - og så har de verdens næststørste bjergsø, Issyk Kul, som de mange høje og flotte bjerge spejler sig i. I Kirgisistan ligger nomadekulturen stadig stærkt i indbyggernes DNA, og vi oplever denne fascinerende kultur, når vi tager et skridt tilbage i tiden og overnatter i en traditionel jurt på de grønne stepper og lærer om jagt med de majestætiske kongeørne.

Vi besøger også Karakol og Bisjkek, landets hovedstad, og kommer blandt andet helt tæt på en uighur-familie, når vi en aften er inviteret indenfor til middag hos dem. Vi fortsætter til nationalparken Chon-Kemin, hvor vi bor inde i den smukke park, der regnes for ét af de mest maleriske dele af Kirgisistan med sin stille og vidunderligt smukke dal med flere små landsbyer og bøndernes marker er omgivet af storslåede bjerge og granskov. Under vores ophold i nationalparken vil der være mulighed for ridning på heste, som også er Kirgisistans nationalsport.

Vi flyver til Tasjkent, Usbekistans hovedstad, hvor vi skal på byrundtur i den gamle bydel med dens århundredgamle madrasaer, hvor koranen studeres i detaljer den dag i dag. Vi skal også se smukke moskér og spadsere i den betagende basar, Chorsu, der sætter alle vores sanser på overarbejde.

Vi kører med tog gennem det smukke land til den antikke perle, oasebyen Bukhara, der allerede for 2.000 år siden var et centrum for handel og kultur på Silkevejen og i dag er UNESCO-verdensarv. Her fortaber vi os i den betagende bys smukke arkitektur, hvor mange bygninger i dag er restaureret med respekt for fortidens byggestil. Bukhara bugner af forrygende antikke bygninger, travle indbyggere i den gamle, lerklinede bydels snævre gyder og en levende basar, hvor stoffer i mange farver, tæpper, keramik og smykker frister på markedet.

Vi rejser videre til mytiske og sanselige Samarkand, der ligeledes byder på UNESCO-kulturarv med sin meget velbevarede og restaurerede historie i form af utallige mausoleer, museer, moskeer, ruiner af antikke bosættelser og meget mere.

Her er utroligt meget at se, men glæd jer specielt til den centrale Registan-plads, der ligger omkranset af tre fantastiske smukke madrasaer smykket med små kakler i blå nuancer.

Når kamelkaravanerne kom forbi Samarkand, glædede de sig til at hvile ud her, efter at have krydset de iskolde bjerge på grænsen til Kina, og samle kræfter inden rejsen gik videre gennem de golde og brandvarme ørkener vest for Samarkand.

Lige som Bukhara minder Samarkand mange steder om en velbevaret tidslomme fra karavanernes storhedstid. 

Vi flyver hjem fra Samarkand efter 14 fantastiske rejsedage i Centralasiens smeltedigel af kultur, historie og folkeslag. Som altid rejser vi på denne rundrejse i små grupper på 15-25 deltagere og sammen med en vidende dansk rejseleder, der har erfaring med at rejse i denne del af verden.

Kasakhstan Kirgisistan Uzbekistan (1)

Rute og højdepunkter

Sted Nætter Højdepunkter
Almaty, Kasakhstan 2 Nætter: Almaty, Kasakhstan 2

Vi lander i Almaty, Kasakhstans tidligere hovedstad, der er præget af landets olierigdom. Men på en byrundtur ser vi også den gamle rigt udsmykkede ortodokse kristne Zenkov-katedral, en af de mest unikke træbygninger i verden. Udenfor byen beundrer vi naturen ved Medeu-kløften og udsigten til Tien-Shan-bjergkæden. Vi besøger også et museum for centralasiatisk historie og kultur.

Karakol, Kirgisistan 1 Nætter: Karakol, Kirgisistan 1

Vi skal se den spektakulære Charyn Canyon, der med sine fantastiske landskaber og særegne røde klippeformationer, er kendt som ’Grand Canyons lillebror’, og krydser grænsen ind i Kirgisistan. Om aftenen spiser vi privat middag hos uighurer. Byrundtur i Karakol dagen efter med besøg i Dungan-moskéen og Jeti-Oguz-kløften. Køretur langs den smukke Issyk-Kul-sø, verdens næststørste bjergsø. Overnatning i jurtelejr om natten udenfor Bokonbayevo. Næste morgen demonstration af ørnejægeres jagt med kongeørne.

Chon‐Kemin National Park, Kirgisistan 1 Nætter: Chon‐Kemin National Park, Kirgisistan 1

Køretur videre til den smukke nationalpark, Chon-Kemin, hvor vi har hele eftermiddagen til at slappe af og nyde naturen og den vidunderlig dal her med flere små landsbyer og bøndernes marker er omgivet af storslåede bjerge og granskov.             

Bisjkek, Kirgisistan 1 Nætter: Bisjkek, Kirgisistan 1

Byrundtur i Bisjkek, der ligger for foden af det storslåede bjergområde Ala-Tau. Vi ser flere monumenter og mindesmærker fra sovjettiden, besøger byens berømmede kunstmuseum og byens livlige Osh-basar.

Tasjkent, Usbekistan 2 Nætter: Tasjkent, Usbekistan 2

Byrundtur i Old Town og New Town, hvor vi bl.a. udforsker byens oldgamle antikke pladser med madrasaer, moskéer og andre bygninger i den 2.000 år gamle hovedstad inkl. det gamle citadel Ark. I New Town ser vi bl.a. Romanov-paladset og et museum for Usbekistans kunsthåndværk.

Bukhara, Usbekistan             2 Nætter: Bukhara, Usbekistan             2

Vi har god tid i Bukhara, som er en tidslomme fra karavanernes og Silkevejens storhedstid med UNESCO-kulturarv. Her kan man spadsere rundt til det hele, og hvor vi end kigger hen i denne fabelagtige centralasiatiske perle, fascinerer orientalske pragtbygninger som et fascinerende bagtæppe for byens historie som hovedby på Silkevejen.

Samarkand, Usbekistan 2 Nætter: Samarkand, Usbekistan 2

Vi rejser videre til mytiske og sanselige Samarkand, der ligeledes byder på UNESCO-kulturarv i form af utallige velbevarede mausoleer, museer, moskeer, ruiner af antikke bosættelser og meget mere. Her er utroligt meget at se, men glæd jer specielt til den centrale Registan-plads, der ligger omkranset af tre fantastiske smukke madrasaer.    

Skal vi hjælpe dig med din drømmerejse?

Skriv eller ring til os og få et konkret tilbud på rejsen. Vi sidder klar til at hjælpe dig. Du kan altid:

  • Ringe til os og få mere information om rejsen
  • Forespørge på forlængelse af rejsen
  • Tilmelde dig vores rejseforedrag og få mere viden om rejsen
Stine Sørensen 03

Stine Solbjerg Sørensen

Ring på 4526 0000 eller skriv til os.

Det siger vores gæster ...

Et udvalg af vores rejser til Asien

NYHED! Bhutan Tiger's Nest Tempel Cc

Himalayas hjerte Nepal og Bhutan Rundrejse med dansk rejseleder

Underfundige naturoplevelser, templer, vilde dyr og en ufortyndet kulturoplevelse. Rejs med på et vaskeægte eventyr under verdens tag.

16-25 deltagere
Afrejsedato
09. nov. 2024 kr. 44.995
09. mar. 2025 kr. 42.995
Se rejse
NYHED! taiwan_taipei_skyline_04_hf

Taiwan, Hong Kong og Macau Taiwan og Kina Rundrejse med dansk rejseleder

Rundrejse til charmerende Taiwan, hektiske Hong Kong og mageløse Macau, hvor vi oplever smuk natur, skøn mad og ikoniske storbyer. Du finder ikke en anden rejse med denne helt særlige kombination af det bedste fra dette charmerende hjørne af Asien.

15-25 deltagere
Afrejsedato
19. nov. 2024 kr. 34.990
Se rejse
NYHED! Mongoliet Ger 3

Eventyrlige Mongoliet Mongoliet Rundrejse med dansk rejseleder

Et ægte eventyr venter i Mongoliet! Vi deltager i den traditionsrige Naadam-festival, bor i autentiske Ger telte, oplever syngende sanddynger i Gobi-ørkenen og kører i firehjulstrækkere over de vidtstrakte græsstepper.

15-25 deltagere
Afrejsedato
10. jul. 2024 kr. 41.990 GARANTERET
Se rejse
Sri Lanka Nine Arch Bridge Cc

Templer, te og safari Sri Lanka Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev 2000 års UNESCO-historie, buddhistiske helligdomme, safari, smuk natur med bjerge i tehøjlandet inde midt på øen og smukke strande ved kysterne. På denne rundrejse får du det bedste af Sri Lanka. 

4.4   (210 anmeldelser)
15-25 deltagere
Afrejsedato
17. nov. 2024 kr. 20.990
17. nov. 2024 kr. 23.990 Inkl. forlængelse
12. jan. 2025 kr. 21.990
12. jan. 2025 kr. 24.990 Inkl. forlængelse
26. jan. 2025 kr. 21.990
26. jan. 2025 kr. 24.990 Inkl. forlængelse
09. feb. 2025 kr. 21.990
09. feb. 2025 kr. 24.990 Inkl. forlængelse
23. feb. 2025 kr. 21.990
23. feb. 2025 kr. 24.990 Inkl. forlængelse
09. mar. 2025 kr. 19.990
09. mar. 2025 kr. 22.990 Inkl. forlængelse
23. mar. 2025 kr. 19.990
23. mar. 2025 kr. 22.990 Inkl. forlængelse
Se rejse
vietnam - vietnan_befolkning_rismark_01

Fra nord til syd Vietnam Rundrejse med dansk rejseleder

Sejl i Halongbugten, oplev millionbyer, charmerende Hoi An og Mekongdeltaet. Vietnam med det hele - dansk rejseleder.

4.8   (481 anmeldelser)
10-25 deltagere
Afrejsedato
23. okt. 2024 kr. 24.490 Garanteret
20. dec. 2024 kr. 26.990 Garanteret
14. jan. 2025 kr. 24.990
04. feb. 2025 kr. 25.490
11. feb. 2025 kr. 25.490
18. feb. 2025 kr. 24.990
25. feb. 2025 kr. 24.990
04. mar. 2025 kr. 24.990
11. mar. 2025 kr. 24.990
18. mar. 2025 kr. 24.990
25. mar. 2025 kr. 25.490
08. apr. 2025 kr. 25.490 Garanteret
21. okt. 2025 kr. 24.990
16. dec. 2025 kr. 26.990
Se rejse
thailand - chiang mai_munke_06

På floder gennem Østens mystik Thailand Rundrejse med dansk rejseleder

Det uspolerede nord, stammekulturer, gamle kongeriger, pulserende storbyliv i Bangkok og mulighed for strandferie. 

4.8   (1.038 anmeldelser)
10-25 deltagere
Afrejsedato
30. okt. 2024 kr. 18.990
30. okt. 2024 kr. 21.190 Inkl. forlængelse
11. nov. 2024 kr. 19.995
11. nov. 2024 kr. 22.195 Inkl. forlængelse
18. dec. 2024 kr. 23.990
18. dec. 2024 kr. 28.530 Inkl. forlængelse
05. jan. 2025 kr. 22.495
05. jan. 2025 kr. 24.695 Inkl. forlængelse
08. jan. 2025 kr. 22.595
08. jan. 2025 kr. 24.795 Inkl. forlængelse
15. jan. 2025 kr. 22.595
15. jan. 2025 kr. 24.795 Inkl. forlængelse
19. jan. 2025 kr. 22.595
19. jan. 2025 kr. 24.795 Inkl. forlængelse
22. jan. 2025 kr. 22.695
22. jan. 2025 kr. 24.795 Inkl. forlængelse
29. jan. 2025 kr. 22.695
29. jan. 2025 kr. 24.895 Inkl. forlængelse
02. feb. 2025 kr. 22.695
02. feb. 2025 kr. 24.895 Inkl. forlængelse
05. feb. 2025 kr. 22.695
05. feb. 2025 kr. 24.895 Inkl. forlængelse
09. feb. 2025 kr. 22.695
09. feb. 2025 kr. 24.895 Inkl. forlængelse
12. feb. 2025 kr. 22.695
12. feb. 2025 kr. 24.895 Inkl. forlængelse
16. feb. 2025 kr. 22.695
16. feb. 2025 kr. 24.895 Inkl. forlængelse
19. feb. 2025 kr. 22.695
19. feb. 2025 kr. 24.895 Inkl. forlængelse
26. feb. 2025 kr. 22.695
26. feb. 2025 kr. 24.895 Inkl. forlængelse
05. mar. 2025 kr. 21.995
05. mar. 2025 kr. 24.195 Inkl. forlængelse
12. mar. 2025 kr. 19.995
12. mar. 2025 kr. 22.195 Inkl. forlængelse
09. apr. 2025 kr. 21.995
09. apr. 2025 kr. 24.195 Inkl. forlængelse
Se rejse
Bali Ceremoni 43 Cc Copy

På sansernes ø Bali Rundrejse med dansk rejseleder

Et kig bag facaden til Balis skatte. Klassisk rundrejse med dansktalende, balinesisk rejseleder og lille gruppe, 6-20 deltagere.

4.8   (187 anmeldelser)
10-20 deltagere
Afrejsedato
08. sep. 2024 kr. 16.795 Udsolgt
06. okt. 2024 kr. 15.995 Udsolgt
27. okt. 2024 kr. 16.795
10. nov. 2024 kr. 16.795 Garanteret
16. feb. 2025 kr. 15.795
02. mar. 2025 kr. 16.795
29. mar. 2025 kr. 16.795
06. apr. 2025 kr. 17.595
18. maj 2025 kr. 16.795
07. sep. 2025 kr. 16.795
05. okt. 2025 kr. 15.995
26. okt. 2025 kr. 16.795
09. nov. 2025 kr. 15.995
Se rejse
japan - mount fuji_lake kawaguchi_01

Solgudens ø-rige Japan Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev kejsernes Kyoto, hippe Tokyo og Hiroshima og kør med Shinkansen. En fascinerende kultur og historie!

4.8   (173 anmeldelser)
15-25 deltagere
Afrejsedato
06. nov. 2024 kr. 36.590
18. nov. 2024 kr. 35.990
15. mar. 2025 kr. 37.990
29. mar. 2025 kr. 37.990
12. apr. 2025 kr. 37.990
Se rejse
malaysia/borneo - borneo_orangutang_mor_baby_04

Ultimative naturoplevelser Borneo Rundrejse med dansk rejseleder

En kompromisløs rundrejse til Sabahs dybe regnskove, i hælene på Sir David Attenborough. Oplev fantastisk natur, Orangutanger, Næsehornsfugle og meget mere.

4.6   (202 anmeldelser)
14-20 deltagere
Afrejsedato
05. mar. 2025 kr. 27.990
19. mar. 2025 kr. 28.990
02. apr. 2025 kr. 28.990
10. sep. 2025 kr. 28.990
Se rejse
vietnam - halong bugten_29

Det bedste af Vietnam Vietnam Rundrejse med dansk rejseleder

Fra autentiske Hanoi til den smukke Halongbugt, historiske Hué og hyggelige Hoi An. Vietnam til en god pris!

4.8   (28 anmeldelser)
15-25 deltagere
Afrejsedato
09. feb. 2025 kr. 16.490
23. feb. 2025 kr. 16.490
09. mar. 2025 kr. 16.490
23. mar. 2025 kr. 16.490
13. apr. 2025 kr. 16.490
Se rejse
Indien Amritsar Golden Temple 03

Nordindiens mange perler Indien Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev et sansebombardement uden lige. Nyd Delhis farverige gamle bydel og besøg seværdigheder som Taj Mahal og sikhernes mageløse gyldne tempel i Amritsar. 

4.5   (47 anmeldelser)
10-24 deltagere
Afrejsedato
23. okt. 2024 kr. 25.990
05. feb. 2025 kr. 25.990
Se rejse
indien - backwaters_35

Eventyrlige Sydindien Indien Rundrejse med dansk rejseleder

Dansk kolonihistorie i Trankebar, templer, te og krydderier. Sejl i risbåd gennem Keralas backwaters og mærk stemningen. 

4.6   (16 anmeldelser)
10-25 deltagere
Afrejsedato
10. nov. 2024 kr. 21.990
21. jan. 2025 kr. 21.990
Se rejse

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)