colombia - cambodia_befolkning_dreng_baad_02

Rejser til Cambodia

UNESCO-verdensarv i overflod

4,8 (66 Anmeldelser)

Oplev Cambodia med Stjernegaard

Sanseindtryk og store følelser

En rejse til Cambodia er en rejse tilbage i historien til nogle af Fjernøstens største seværdigheder krydret med et bombardement af sanseindtryk og store følelser.

I Cambodia leves livet stille og roligt og i respekt for gamle skikke og traditioner. Den nære fortids uhyrligheder fra Khmer Rouge-tiden bearbejdes flittigt og har gjort cambodianerne til et ydmygt men stolt folk. Og her er meget at være stolt af.

I den frodige, skovklædte jungle midt i landet ligger nogle af verdens allerstørste seværdigheder med Angkor Wat-templerne som den største. 

Det store - faktisk verdens største - tempelområde ved Angkor Wat tæt på byen Siem Riep er fascinerede ud over alle grænser. Når man går gennem den dekorerede port og følger den stenbelagte kongevej til Angkor Wat, rejser de små hår sig på armene, og man fornemmer Khmer-rigets storhed og enorme rigdom.

 

Ring eller skriv til os
Louise Holm Nielsen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

LHN
cambodia - siem reap_angkor wat tempel_munk_01

Værd at vide om Cambodia

Khmerriget

Cambodias storhedstid var under Khmerriget fra det 9. til det 15. århundrede. Det var bl.a. her Angkor Wat og andre store tempelkomplekser blev bygget. 

Befolkningen

Der lever ca. 15 millioner mennesker i Cambodia, overvejende af khmerafstamning.

Fransk Indokina

Cambodia udgjorde sammen med Laos og Vietnam Fransk Indokina, og landet var således under fransk styre fra 1858 til 1893. Den franske æra kan stadig tydes i arkitekturen i bl.a. Siem Reap og Phnom Penh.

Religionen

Hovedparten, op mod 95% af befolkningen i Cambodia, er troende og praktiserende buddhister. 

Det siger vores gæster ...

Oplev Cambodia på 2 minutter

3 steder du skal opleve

Angkor Wat

Komplekset strækker sig over  ca. 400 km2 og består af utallige templer, vandreservoirer og andre monumenter fra perioden mellem det 9. og 15. århundrede - et arkitektonisk mesterværk, der vidner om en højtudviklet social orden og håndværksmæssig dygtighed. Flere af templerne fungerer stadig som levende templer, hvor orangeklædte munke udøver deres tro. 

Tonle Sap-søen

På Tonle Sap-søen leves livet bogstaveligt talt flydende. Når regntiden kommer i maj strømmer enorme mængder vand til søen, hvis areal mangedobles. Derfor har befolkningen indrettet sig med huse på høje pæle og flydende boliger, skoler, grisefarme, tankstationer med mere, som transporteres rundt alt efter årstid og vandstand. 

Killing Fields 

Op til 4 millioner mennesker mistede livet under Khmer Rouge fra 1975-1979, hvor det stærkt kommunistiske styre forsøgte at genetablere et bondesamfund og derfor forfulgte og dræbte intellektuelle og uddannede borgere på de berygtede Killing Fields, som findes rundt omkring i landet. Den største findes i Phnom Penh, hvor historien kommer meget tæt på.

Hvornår er det bedst at rejse til Cambodia?

Cambodia har tropisk vejr, hvilket betyder man opererer med to årstider som ligger i samme tidsperiode. Den tørre periode ligger fra december til april hvor temperaturerne kommer tæt på de 40 grader med masser af fugt. Den regnfulde sæson ligger fra maj til november stadig med høje temperaturer omkring de 30 grader.

Under alle omstændigheder falder temperaturerne meget sjældent under 26 grader. Det bedste tidspunkt at rejse til Cambodia på, anses for at være fra december-marts. Tropiske storme kan forekomme, specielt i sommerhalvåret.

Se alle vejrkort i Cambodia

Phnom Penh

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
31° C
32° C
34° C
35° C
34° C
33° C
32° C
32° C
32° C
31° C
30° C
30° C
Nedbør i mm.
0 mm
11 mm
6 mm
0 mm
5 mm
35 mm
16 mm
40 mm
60 mm
66 mm
23 mm
3 mm

Læs mere og bliv inspireret

Takt og tone: Din guide til gode manerer i Asien

Hvorfor må man ikke træde på Thai Baht? Takt og tone i Asien er en kunst, og det er nemt at træde ved siden af.

Cambodias strande: Vild natur, leben eller ø-idyl?

Cambodia gemmer på en skattekiste af oplevelser, der lokker til eventyr, strandliv og en rejse tilbage i tiden.

Tør du rejse alene?

Det kræver mod, men når først du indtager verden i eget selskab, vil du kun undre dig over, du ikke har gjort det før.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)