Halong bugten i Vietnam, set fra oven

Vinterferie 2023

Vinterferie - byt vind og kulde ud med sol og sommer

Mens kong Vinter strammer sit greb om Danmark, lokker Sydøstasien, Caribien og andre dele af verden med dejlig varme, stor natur og tropiske eventyr. Verden er fuld af storslåede kulturoplevelser, livlige storbyer, grønne regnskove og paradisiske strande, og der findes næppe et bedre tidspunkt at opleve det på, end når kulden alligevel har lagt sit tag om Danmark. 

Vi har fyldt rygsækken med gode rejseforslag til dig. Når vinterferien rammer, ynder danskerne at tage på ferie, så kig nærmere på vores mange oversøiske rejser til Bali, Vietnam, Thailand, Costa Rica, Sri Lanka, De Vestindiske Øer og Cuba

Bliver du ikke afskrækket af sne og kulde, er vinterferien et oplagt tidspunkt til at jagte nordlyset i Grønland, da det er i vintermånederne, at Frøken Aurora danser på nattehimlen. Vi har flere forslag til vinterrejser til Grønland, hvor hundeslædekørsel, UNESCO-beskyttet natur og Indlandsis blot er nogle højdepunkterne i en verden klædt i hvidt.

Som Grønlands direkte modstykke kan I også søge mod varmere himmelstrøg og nyde livet på et luksusresort på en ø i Det Indiske Ocean. Vi har masser af gode rejseforslag til Maldiverne og Mauritius, som begge er oplagte destinationer i de danske vintermåneder, da tropeøerne omvendt har tørsæson på samme tidspunkt. Som noget helt særligt kan I også rejse til bountyøen Zanzibar. Her har vi planlagt en afgang således, at det passer perfekt med skolernes vinterferie, så I kan tage hele familien med til det skønne Karafuu Beach Resort.

Søger I en rundrejse, kan vinterferien byde på nogle af de største kulturoplevelser, som verden har at byde på. Her kan I nemlig tage på kombineret rundrejse og nilkrydstogt i Egypten eller opleve historiens vingesus blandt verdensvidundere, ørkenliv og gamle romermonumenter i Jordan

Ring eller skriv til os
Jessica Roda Tolentino
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Jessica Roda Tolentino - rejsekonsulent
zanzibar_strand_05

Bali - god for krop og sjæl 

Bali kan besøges året rundt, og vi kan finde på masser af gode grunde til at gøre det: Balineserne står ved deres kultur, som udspiller sig på fortryllende og farverig vis over den ganske ø, og så byder det indonesiske paradis ikke mindst på en smuk og frodig natur med alt fra grønne risterrasser til prægtige vulkaner.

Bali er ganske enkelt god for krop og sjæl. Æstetikken er i højsædet, og balineserne går en ekstra mil for, at vi som gæster skal føle os velkomne. Derfor kan du - ud over den smukke natur og det dejlige klima - nyde skønne hoteller og service i særklasse.

Individuelle rejser til Bali Rejs på egen hånd
bali - bali_ceremoni_83_2

En bid af Vietnam

Vietnam er et langt land. Dermed er det også et land med mange facetter, mange smagsoplevelser og flere forskellige klimazoner.

Vejret i Vietnam er perfekt i de måneder, hvor der er koldt og vådt i Danmark. Du kan rejse i hele landet og opleve den spændende kultur, og vil du slutte af med badeferie, så kig nærmere på det sydlige Vietnam.

Du kan glæde dig til at nyde strandlivet på de palmespækkede strande på Phu Qouc i Andamanerhavet eller ved Phan Thiet, der ligger ud til Det Sydkinesiske Hav. En sansefyldt vinterferie!

Individuelle rejser til Vietnam Rejs på egen hånd
Vietnam - halong bugten_10
thailand - andamaner havet_07

Thailandske vinterhits

Thailand har mange øer, der gør sig særligt bemærket i vintermånederne, hvor det thailandske klima har tilladt solen at skinne på f.eks. Koh Ngai, Koh Kradan og Koh Phi Phi i den sydlige del af Andamanerhavet. 

Alle tre er ganske små, og vi har fundet hyggelige resorts i strandkanten, der indbyder til afslapning og hygge, iblandet en svømmetur, måske med snorkel og maske for at kigge på den forunderlige verden under havets overflade.

Også på de lidt større øer som Koh Lanta og Phuket og på fastlandet ved Krabi kan du nyde en vinterferie i solen og vandets tegn. Vil du iblande noget storbyliv, så tag et par dage i Bangkok, hvor du kan udforske såvel gadekøkkener som shoppingcentre og markeder i verdensklasse.

Individuelle rejser til Thailand Rejs på egen hånd

Jagten på nordlys

Flygtigt, abstrakt og uhåndgribeligt. Nordlyset minder os om, at der er noget derude, som vi ikke kan styre, og selv om videnskaben mener at kunne forklare det hele, er det finurlige lysshow til fri fortolkning - og en ren forkælelse af synssansen. 

Selv om det er de færreste, der får chancen for at forevige nordlyset på en ordentlig måde, er det en af de oplevelser, du husker resten af livet. Nordlyset spiller som oftest op i to til tre minutter ad gangen, men det er ikke ualmindeligt, at det står på i 15-30 minutter.

Drømmer du om at se de blågrønne lysslør, kræver det både tålmodighed og planlægning. Det er yderst sjældent, vi får et glimt af nordlyset i Danmark, men befinder du dig i Island eller Grønland, er chancerne ganske gode, hvis du tager dine forholdsregler. Planlæg rejsen i vinterhalvåret i måneder med mindst nedbør og omkring nymåne, hvor måneskæret blænder himlen mindst muligt.

Du kan opleve nordlyset på egen hånd i Grønland eller på rundrejse med dansk rejseleder til Island.

Rejser til Europa På egen hånd eller med dansk rejseleder
island_nordlys_04

Grøn, grønnere, Costa Rica

Rejser du til Costa Rica i vinterferien, er der god sandsynlighed for, at du får en ferie i tørvejr. Fra december til april falder der minimalt med regn i det grønne land, og temperaturen ligger omkring de 30 grader. 

Glæd dig til at opleve Costa Ricas uhyrligt skønne miks af storslået natur med alt fra vulkaner, sumpområder og tågeskove til uendelige strande.

Hertil en afslappet levevis, der har fået sit helt eget udtryk ’pura vida’. Vil du på eventyr, er det måske her, du skal holde din vinterferie i år?

Individuelle rejser til Costa Rica Med dansk rejseleder
costa rica - tortuguero national park_kano_mennesker_02
dansk vestindien - st john_cruz bay_16

De Vestindiske Øer - Caribien med et strejf af Danmark

De Vestindiske Øer, St. Croix, St. Thomas og St. John, har en helt særlig plads i vores hjerter, og det skyldes naturligvis, at øerne var en dansk koloni fra 1755 til 1917.

Som dansk gæst på øerne føler man, at kærligheden er gengældt! Overalt møder man smil, og man får ofte et "welcome home" med på vejen. Øerne kan besøges næsten året rundt, og vintermånederne er et ideelt tidspunkt, hvor temperaturen er behagelig og nedbøren minimal.

Vil du opleve historiske minder i form af smukke og velbyggede forter og gader, der stadig har danske navne, så rejs til De Vestindiske Øer. Oven i hatten får du en ferie ved nogle af verdens allerbedste strande og en dosis caribisk charme. Vi har danske rejseledere på øerne, der viser dig rundt som afveksling til livet på stranden. 

Rejser til De Vestindiske Øer

Cuba - en verden for sig

Vintermånederne er det behageligste tidpunkt at besøge Cuba på. Temperaturen ligger på 25-26 grader, og nedbøren er minimal. Dermed har du de bedste betingelser for at opleve denne caribiske charmetrold, som er helt sin egen.

I Cuba kan du møde smuk kolonistil, gamle amerikanerbiler, gode danserytmer og ikke mindst en befolkning, som på forbilledlig vis får det bedste ud af livet på trods af de ofte vanskelige vilkår, de lever under. Herudover kan du blive klogere på historien, der er spændende ud over det sædvanlige, og du kan kombinere de kulturelle og historiske oplevelser med nogle dage på en af landets vidunderlige strande. 

Ud til Det Caribiske Hav kan du nyde nogle dejlige dage ved Varadero, Jibacoa eller en af de andre skønne strande.

Individuelle rejser til Cuba Rejs på egen hånd
cuba - cuba_befolkning_kvinde_cigar_14

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten inden for et par hverdage.

 • bali gili lombok_katalog forside

  Bali, Gili og Lombok

  Rejseforslag
  Individuelle rejser m/ guidede udflugter - 48 sider
 • Cuba_fit_katalog forside

  Cuba

  Rejseforslag
  Individuelle rejser, evt. m/ udflugter - 32 sider
 • bali magelose katalog forside

  Bali

  Mageløse oplevelser
  Individuel rejse eller m/ dansk rejseleder - 12 sider
 • Bali_Mageløse_ubud lovina jimbaran_dec15

  Bali

  Mageløse oplevelser, Ubud, Lovina og Tanjung Benoa
  Individuel rejse m/ udflugter - 12 sider
 • Bali magelose vest

  Bali

  Mageløse oplevelser på det vestlige Bali og Lembongan
  Individuel rejse - 16 sider
 • Bali_Mageløse_komodo flores

  Bali

  Mageløse oplevelser på Bali, Flores og Komodo
  Individuel rejse - 16 sider
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)