Rejser til Japan - Skøn Japan rundrejse og krydstogter
Rundrejser i Japan
Gæsternes vurdering
★★★★★
★★★★★
4.7 (65 anmeldelser)

Rejser til Japan

En rejse til Japan er for de flestes vedkommende en rejse for livet med oplevelser, som er helt anderledes end dem, man møder andre steder i verden. Japan rimer på højteknologi, effektivitet og strømlinethed, men også på traditioner med kejserpaladser, kimonoer og geishaer. Følg med og oplev, hvordan den moderne japaner navigerer rundt i så spændende kontraster.

Japan er om noget kontrasternes land. Det første, der falder en ind, når man tænker på Japan, er måske elektronik og biler og noget med hurtigtog til tiden. Sådanne billeder på nethinden får dog hurtigt følgeskab af billeder af kimono-klædte geishaer med opsat hår og sminkede ansigter. Og med æstetiske bonsai-træer, design og havekunst. Japan har 1000-årige traditioner, som stadig dyrkes, og som på forunderlig vis har fundet deres plads i det industrielle mirakel, som Japan har oplevet, siden landet blev sat skakmat ved slutningen af 2. Verdenskrig.

Alt dette kan opleves på en rundrejse til Japan med dansk rejseleder. Vores rejser løber af stablen, når Japan er allersmukkest: Om foråret, når de japanske haver står i fuldt flor, og om efteråret, når løvet har suget alle nuancer af rødt, orange og gult til sig. På turene i foråret kan vi være heldige at opleve sakura, når kirsebærtræerne blomster, men ellers er det azaleaer, der blomster om kap med de irgrønne bambustræer.

I kan også opleve Japan på et krydstogt med dansk rejseleder. Med krydstogtet oplever I mange af Japans højdepunkter, bl.a. Tokyo, Mt. Fuji, Kyoto og Hiroshima. Det giver virkelig god mening at opleve en dyr region som Japan på et krydstogt, hvor måltiderne på skibet er inkluderet i rejsens pris.

Glæd jer til at opleve Japans højdepunkter sammen med vores dygtige og engagerede rejseledere.

Det bliver ikke bedre
Peter er en fremragende rejseleder. Velforberedt og vidende. Venlig og hjælpsom. Det bliver ikke bedre.
Japan
Verner, Holte

Rundrejser med dansk rejseleder

Se afrejsedatoer Se oversigt
Japan
Solgudens ø-rige
12 dage fra kr. 29.990

Krydstogter med dansk rejseleder

Se afrejsedatoer Se oversigt
Krydstogt
Japan, Korea og Kina
17 dage fra -
Krydstogt
Japan rundt - med et smut til Sydkorea
16 dage fra -
Krydstogt
Japan, Kina, Taiwan og Hong Kong
17 dage fra kr. 38.990
 • Japan_rundrejse
  Japan - Solgudens ø-rige
  Rundrejse m/ dansk rejseleder - 15 sider
 • Krydstogt_japan rundt
  Krydstogt - Japan rundt
  Krydstogt m/ dansk rejseleder - 16 sider
 • krydstogt_japan korea kina
  Krydstogt - Japan, Korea og Kina
  Krydstogt m/ dansk rejseleder - 16 sider
 • krydstogt_japan kina taiwan hongkong
  Krydstogt - Japan, Kina, Taiwan og Hong Kong
  Krydstogt m/ dansk rejseleder - 16 sider

Tak for din bestilling

Vi sender dig kataloget/katalogerne indenfor et par hverdage.

Bestil kataloger

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor et par hverdage.

Vælg venligst ét katalog. Du må højst vælge 3 kataloger

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din bestilling af katalog. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

japan - kyoto_fushimi inari shrine_01

Om Japan

 • Befolkning
  • Den japanske befolkning er usædvanlig homogen. 99% regnes for etniske japanere.
 • Kultur
  • Den japanske kultur bygger på begrebet "Wa", som betyder harmoni, konsensus og samtykke.
 • Kejserriget
  • Kejser Akihito har regeret siden 1989. Hans motto er "heisei", som betyder "vedblivende fred".
 • Shinkansen
  • Det japanske højhastighedstog kører på sekundet og konduktøren bukker i respekt for passagererne.

Tokyo og Mount Fuji

En rundrejse i Japan omfatter naturligvis nogle dage i Tokyo, som er landets hektiske og moderne hovedstad. Her møder vi både det nye, industrielle og velfungerende Japan med verdens største elektronikmarked og det gamle traditionsrige Japan med de smukke Shinto-helligdomme i pragtfulde parker, hvor japanerne trækker i deres stiveste puds, når de indgår ægteskab og fejrer andre glade begivenheder.

Tokyo er også Japans kulinariske mekka. På det fantastiske fiskemarked, som også er verdens største, landes hver dag fisk for millioner, som byens mange sushirestauranter forvandler til de rene kunststykker. Japanernes høje gennemsnitslevealder tilskrives da også deres sunde livsstil og store forbrug af fisk og grøntsager.

Et par timers kørsel vest for Tokyo finder vi Japans vartegn, det smukke kegleformede Mount Fuji, eller Fuji-san, som japanerne kalder det. Bjerget er så harmonisk i sin form, at det er blevet synonymt med japansk æstetik. Fuji rager 3776 meter op i luften og den sneklædte top kan på gode dage ses helt inde fra Tokyos centrum. På vores rundrejse betragter vi bjerget fra forskellige vinkler, og når man ser det, forstår man, hvorfor bjerget i Shinto-religionen betragtes som helligt. Af samme grund besøges Mount Fuji hvert år af et stort antal pilgrimme, som vandrer op ad bjerget for at se solen stå op.

Kyoto og omegn

Kyoto er Tokyos diametrale modsætning. Her møder vi det traditionelle Japan repræsenteret ved 2000 templer og en uendelighed af historiske og kulturelle seværdigheder. Det er også her, vi ser de smukke japanske zenhaver, som er dyrket til perfektion gennem hundredevis af år. Turen mellem de to byer er en oplevelse i sig selv. Højhastighedstoget Shinkansen kører på sekundet, hvilket bl.a. kan lade sig gøre, fordi japanerne forstår at stille sig i kø bag en markeret linje på perronen. Når toget er rullet ind på perronen tager konduktøren sit stopur frem og overvåger ombordstigningen. Kort efter lyder fløjten og toget kører videre mod næste destination. Man kan kun blive imponeret over disciplinen fra både passagerernes og operatørernes side.

I Kyoto finder vi det gamle underholdningskvarter Gion, som er nænsomt restaureret. Her møder man geishaer og deres elever, maikoer, på vej til og fra arbejde i områdets tehuse. De er traditionelt klædt i kimono og stiller gerne op til fotografering. Andre højdepunkter i Kyoto inkluderer en gåtur langs Filosoffens Sti, som fører op til et shogun-residens fra 1400-tallet, og et besøg ved Shinto-helligdommen i Fushimi, som ligger spredt over et bakket område og er forbundet med mere end 4000 orangemalede træporte (toriier) - et nærmest uforglemmeligt syn.

Hiroshima

På en rejse til Japan kommer man ikke uden om et besøg i Hiroshima. Her kastede amerikanerne den 6. august 1945 den første af to atombomber for at fremtvinge Japans overgivelse og dermed afslutningen på 2. Verdenskrig. Det er en meget rørende oplevelse at besøge Atombombekuplen, hvor bomben faldt, og ikke mindst Fredsparken og det fremragende museum, som fortæller hele historien op til og efter den tragiske hændelse.

Museets fremstilling er meget afbalanceret og lærerig. Når man hørt historien og set billederne, har man måske et nyt og revideret billede af Japan og en større forståelse for baggrunden for det økonomiske mirakel, som Japan er i dag.

Japansk samfundsorden og begrebet "Wa"

Det meget ordentlige og disciplinerede samfund, som Japan udgør i dag, er et udslag af begrebet "Wa", som betyder noget i retning af harmoni, konsensus og samtykke. Den indledende sætning i landets første forfatning fra år 604 lyder: "Wa bør tilstræbes og politisk kævl undgås". Konsensus i denne sammenhæng tillægges dog ikke helt samme betydning i Japan som i Danmark. I Japan forstås konsensus i relation til underdanighed og hierarki, dvs. at japanerne tilstræber et samfund, hvor alle kender deres plads og udviser den grad af høflighed, som er passende, alt efter hvor i hierarkiet man befinder sig.

Underdanighed og hierarki, som sammen med flid og ærlighed også er kongfuzianske dyder, er måske i vores vestlige syn ikke forenelig med de demokratiske værdier, vi lever efter, men i Japan har man altså formået at skabe et samfund, hvor både demokrati og underdanighed har sin plads. Høfligheden og underdanigheden giver sig bl.a. udslag i, hvordan man med buk i forskellige grader hilser på hinanden, som vi fx får illustreret ved togkonduktøren, der bukker høfligt over for passagererne i Shinkansen.

Rundrejse til Japan med dansk rejseleder

I Japan kan det være svært at rejse på egen hånd. Der er mange mennesker overalt, især i Tokyo, og det er ikke altid, at der skiltes på engelsk. Bare det at finde rundt på banegårdene, som spiller en meget central rolle i de japanske storbyer, kan være svært. En arrangeret rundrejse med en dansk rejseleder, som kender landet, kulturen og historien, er derfor guld værd.

Når I vælger vores rundrejser til Japan kommer I rundt til landets største seværdigheder, og samtidig får I den baggrundsviden, som gør, at I får et helhedsbillede af nutidens Japan.

kontor billede_2000px_sharpen
Kontakt en rejsekonsulent
Alice Hamurkesen
ah@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Alice Hamurkesen - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Dorte Mouritzen
do@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Dorte Mouritzen - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Sune Falk Mikkelstrup
sf@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Sune Falk Mikkelstrup - rejskonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Stine Solbjerg Sørensen
ss@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Kontakt en rejsekonsulent
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt en rejsekonsulent
Helle Falkenberg
hf@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Helle Falkenberg - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Jessica Roda Tolentino
jt@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Jessica Roda Tolentino - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Katja Kelstrup Hansen
kh@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Katja Kelstrup Hansen - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Line Milland Aminsam
lm@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Line Milland Aminsam - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Tinne Dejgaard Madsen
tm@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Tinne Dejgaard Madsen - rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Vejret i Japan

Det japanske klima er tempereret bortset fra Okinawa, der er subtropisk. Sommeren i Japan har hyppige regnfald og en høj luftfugtighed. Dog er der store regionale forskelle, fordi landet strækker sig over flere breddegrader. Foråret er sammen med efteråret (oktober-december, ca.) den bedste tid at besøge landet. Vintermånederne plejer at byde på klart vejr flere uger i træk. Der bliver sjældent frostgrader i Tokyo. En paraply er god både mod regn og sol. Når det regner, vil der mange steder være mulighed for at købe billige regnslag og paraplyer.

 • Tokyo
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
10° C 10° C 13° C 18° C 23° C 25° C 29° C 31° C 27° C 21° C 17° C 12° C
1° C 2° C 4° C 10° C 15° C 19° C 22° C 24° C 20° C 14° C 9° C 4° C
45 mm 60 mm 100 mm 125 mm 138 mm 185 mm 126 mm 148 mm 180 mm 164 mm 89 mm 46 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

 • Kyoto
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
8° C 9° C 13° C 20° C 24° C 27° C 31° C 33° C 28° C 22° C 17° C 11° C
0° C 1° C 3° C 9° C 13° C 18° C 23° C 24° C 20° C 13° C 7° C 2° C
50 mm 65 mm 110 mm 151 mm 153 mm 247 mm 234 mm 142 mm 202 mm 112 mm 69 mm 40 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

 • japan - hiroshima_miyajima gate_01
 • japan - hiroshima_ground zero_03
 • japan - japan_gade_01
 • japan - japan_sake_01_hf
 • japan - japan_sakura_kisebaertrae_04
 • japan - japan_sushi_01
 • japan - japan_sakura_kisebaertrae_pige_01_hf
 • japan - kyoto silver pavillion_03
 • japan - kyoto_fushimi inari shrine_tempel_01
 • japan - kyoto_geisha_03
 • japan - kyoto_roed ahorntrae_02
 • japan - mount fuji_lake kawaguchi_02
 • japan - nara_todaiji temple_03
 • japan - tokyo_akihabara_01_hf
 • japan - tokyo_foraar_01
 • japan - tokyo_shinkansen_01
 • japan - tokyo_skyline_02