Skip to main content

Oplev Japan på egen hånd

Individuelle eventyr

4.8   (220 anmeldelser)

Individuelle rejser til Japan

Japan er et land fyldt med kontraster og skønhed, der gør det til en spændende destination for den individuelle rejsende.

At opleve Japan på egen hånd giver dig friheden til at udforske landets unikke historie, kultur og betagende natur i dit eget tempo. Lad os skræddersy din rejse til dette utrolige land, så du får lige det, som du gerne vil have.

Forestil dig kontrasten, når du vandrer gennem Tokyos travle gader, hvor neonbelyste skyskrabere gnubber skuldre med århundreder gamle templer og traditionelle tehuse. Overalt i landet finder du buddhistiske templer og shinto-helligdomme, hvor roen og historien inviterer til eftertanke og meditation. Besøg for eksempel Kinkaku-ji, den gyldne pavillon i Kyoto, hvis spejlbillede glitrer i templets stille sø eller tag på en vandretur i skovene ved Fushimi Inari-helligdommen, hvor du kan vandre op ad bjerget ugennem de tusindvis af røde torii-porte.

Ingen rejse til Japan er komplet uden at have nydt udsigten til ikoniske Mt. Fuji, Japans hellige bjerg, hvor der også er mulighed for bjergvandring, hvis du er eventyrlysten. At stå på toppen ved solopgang og se landskabet flamme i alle nuancer af rødt og orange er en oplevelse, der giver en forståelse for Japans dybe forbindelse til naturen.

Når foråret kommer, forvandles Japan til et eventyr med kirsebærtræer i fuld flor. De blomstrende kirsebærtræer, kaldet sakura, skaber en magisk atmosfære, og hele landet deltager i hanami, en traditionel fest, hvor man nyder de lyserøde blomsterblades skønheden.

Husk også at gå på opdagelse i det delikate japanske køkken, som er en sand fryd for både øjet og smagsløgene – lige fra frisklavet sushi til dampende skåle med nudler, som du slubrer i dig sammen med lokale på små, intime restauranter.

Som individuel rejsende i Japan har du friheden til at dykke ned i landets rige historie og kultur på dine egne præmisser. Du kan møde de lokale, opleve deres gæstfrihed og finde skjulte perler. Du kan besøge små landsbyer, hvor traditionerne stadig lever, vandre gennem skovklædte bjerge, bade i varme kilder og fordybe dig i zenhaver.

Japan på egen hånd er en rejse, der byder på alt fra moderne teknologi i Tokyo til de rolige, traditionelle landsbyer på landet. Skab dine egne unikke minder i et land, der på mange måder er uden sidestykke.

Derfor skal du lade Stjernegaard planlægge din individuelle rejse

 • Overlad planlægningen til os, så du kan glæde dig i fred og ro
 • Vi viser dig landets mange facetter
 • Vi har stor erfaring med både oplevelser og indkvartering
 • Vi booker både ophold og transport
 • Vi sørger for, at du får alle højdepunkterne med
 • Vi står klar til at hjælpe dig undervejs
japan - japan_sakura_kisebaertrae_06 japan - tokyo_shinjuku_02

Find din drømmerejse

Vi inviterer til gratis foredrag

Hør meget mere om Japan og dine muligheder for at rejse dertil med Stjernegaard til et gratis foredrag. Vi holder mange foredrag året rundt på vores kontor i København og to gange om året i Aarhus - tilmelding er nødvendigt.

Foredrag 01
japan - kyoto silver pavillion_01
japan - tokyo_shinkansen_01

Japan om foråret: Oplev de blomstrende kirksebærtræer

Hanami er en traditionel japansk fest, hvor man fejrer og nyder skønheden i kirsebærblomsterne, også kendt som sakura. Denne begivenhed finder sted om foråret, når kirsebærtræerne blomstrer, og tiltrækker både lokale og turister, der samles i parker og haver for at beundre de smukke lyserøde og hvide blomster.

Hanami betyder typisk picnics under de blomstrende træer med venner og familie for at spise, drikke og hygge sig sammen. Det er en tid for afslapning og socialt samvær, hvor japanerne nyder traditionel mad sammen med den gode sake og andre drikkevarer. Mange mennesker tager også billeder og deltager i forskellige kulturelle aktiviteter i forbindelse med hanami. En spændende tid på året at være i Japan som turist.

Udover at være en festlig begivenhed har hanami også en dybere betydning i japansk kultur. Det er en tid til at reflektere over livets flygtighed og skønhed, da kirsebærblomsterne hurtigt falmer og falder af træerne. Det ses som et symbol på det korte og midlertidige tidsrum, som menneskelivet repræsenterer, hvilket gør hanami til en både glædelig og eftertænksom tradition.

japan - japan_sakura_kisebaertrae_kvinde_02_hf Tokyo Kirsebærtræer 1132264290

Hvad er en skræddersyet rejse til Japan?

Vores individuelle rejser er forslag til, hvordan en rejse på egen hånd til Japan kunne se ud. Men faktisk kan vi skræddersy rejsen, så du får den præcis, som du vil have den.

På vores hjemmeside kan du gå på opdagelse og få et overblik over, hvad der kan lade sig gøre; hvilke hoteller vi benytter og hvilke udflugter du kan tilkøbe i de forskellige områder. Det hele kan naturligvis kombineres og sammensættes, så du får den rejse til Japan, du drømmer om. Vi kender Japan indgående og ved, hvad der kan lade sig gøre i de forskellige sæsoner og områder. Kontakt vores vidende salgkonsulenter for en snak om dit japanske eventyr. 

japan - tokyo_skyline_04

Rejs på egen hånd – med vores ekspertise som ledsager

Når du rejser med os, kan du være sikker på, at din rejse hænger sammen fra start til slut. Skulle noget mod forventning gå galt, kan du altid kontakte os. På denne måde kan du rejse i dit eget tempo efter din egen rejseplan og alligevel med et sikkerhedsnet under dig, skulle der ske noget uforudset på rejsen.

Hvis du rejser med os, sender vi også materiale til dig inden din afrejse, hvor du eksempelvis kan læse om, hvor man spiser godt samt finde andre nyttige informationer om din destination, som kan være svære at finde ud af på egen hånd. 

Japan om efteråret: Jagten på de røde blade

Japan om efteråret er en tid fyldt med farver, kulturelle begivenheder og behageligt vejr, der gør det til en ideel periode at besøge landet. Efteråret, som strækker sig fra september til november, byder på en række oplevelser, der fremhæver Japans skønhed og rige kultur.

En af de mest betagende oplevelser i Japan om efteråret er momijigari, som betyder ‘jagt på røde blade’. Det er en tradition, hvor japanerne beundrer de farverige efterårsblade, især de røde ahornblade. Over hele landet kan man finde landskaber dækket af et kalejdoskop af røde, orange og gule nuancer. Populære steder for momijigari inkluderer Kyotos mange templer og haver, såsom Kiyomizu-dera og Tofuku-ji samt nationalparker som Nikko og Daisetsuzan.

Japans kulinariske scene blomstrer i efteråret med fokus på sæsonens råvarer. Her kan du nyde nyhøstede ris, saftige persimmoner, søde kastanjer og svampe som matsutake. Mange restauranter tilbyder særlige efterårsmenuer, hvor disse ingredienser fremhæves i kreative retter.

Om efteråret er vejret i Japan mildt og behageligt, hvilket gør det ideelt til udendørs aktiviteter. Det kan for eksempel være vandreture i bjergene, hvor du kan nyde de kølige temperaturer og fantastiske udsigter over det farverige landskab.

japan - kyoto_roed ahorntrae_05_hf japan - nikko_shinkyo bridge_03

Tech og traditioner

Japan er et land, hvor hypermoderne højteknologi og oldgamle traditioner mødes og skaber en unik rejseoplevelse, der er svær at finde andre steder.

I hjertet af Tokyo kan du opleve fremtidens teknologi med avancerede robotter, innovative gadgets og højhastighedstoget, Shinkansen. Gaderne er oplyst af farverige neonskilte, og butikkerne er fyldt med de nyeste elektroniske produkter lige fra smartphones til virtual reality-headsets. Akihabara, også kendt som ‘Den elektriske by’ er et mekka for tech-entusiaster med alt fra retrospil til cutting-edge innovationer.

Samtidig byder Japan på en rig kulturarv, der er bevaret gennem århundreder. I Kyoto, den gamle hovedstad, træder du ind i en verden af historiske templer og helligdomme, hvor duftende røgelse og stille vandløb skaber en atmosfære af ro og eftertanke. Her kan du deltage i en traditionel teceremoni, som er en kunstform i sig selv eller vandre gennem de ikoniske bambusskove i Arashiyama. Gion-distriktet, med sine smalle brostensbelagte gader og velbevarede træhuse, er hjemsted for geisha-kulturen med traditionelle danse- og musikoptrædener.

Japan tilbyder en fascinerende kontrast mellem det hypermoderne og det ældgamle.

Denne sammensmeltning af nyt og gammelt gør Japan til en destination, der rummer både den spændende udvikling mod fremtiden og den dybe respekt for fortiden.

Fyld rejsen med oplevelser

7 ting, du (måske) ikke vidste om Japan

 • Mange øer. Japan består af 6.852 øer, hvoraf de fire største – Honshu, Hokkaido, Kyushu og Shikoku – udgør 97% af landets samlede areal.
 • Tog til tiden. Japanske tog er kendt for deres præcision. Selv en forsinkelse på et minut anses som usædvanlig, og togpersonalet undskylder høfligt, hvis det skulle ske.
 • Automater overalt. Japan har over fem millioner salgsautomater, som sælger alt fra drikkevarer og snacks til blomster og paraplyer. Meget praktisk, hvis man lige står og mangler sådan nogle.
 • Katteø. Tashirojima er en lille ø på Japans østkyst kendt som ‘Katteøen’ på grund af sin store population af katte, som langt overgår antallet af mennesker.
 • Unikke hoteller. Japan er kendt for sine kapselhoteller, hvor gæsterne sover i små, kapsel-lignende rum. Disse hoteller er populære, fordi de er billige, overraskende bekvemme – og en meget japansk oplevelse.
 • Toiletoplevelse. Japanske toiletter er ofte små teknologiske vidundere udstyret med varme sæder, musikafspillere og forskellige vaskefunktioner for at sikre en behagelig oplevelse.
 • Sumobrydning. Sumo er Japans nationalsport, og sumobrydere betragtes som berømtheder. Deres træning og livsstil er meget streng, og kampene er præget af traditionelle ceremonier.
japan - hiroshima castle_01_hf japan - tokyo_shinjuku_02

Værd at vide, når du rejser til Japan

 • Japans offentlige transportsystem er verdensberømt for sin effektivitet og punktlighed. Byer som Tokyo, Kyoto og Osaka har omfattende netværk af tog og metro, som gør det nemt at komme rundt. Shinkansen, det berømte højhastighedstog, forbinder de største byer og er en hurtig og bekvem måde at rejse på.

 • Det er muligt at leje bil og køre i Japan, men der er nogle ting, det er klogt at være opmærksom på. Japanerne kører i venstre side af vejen, og mange vejskilte er kun på japansk. For at leje bil skal du have et internationalt kørekort, som er gyldigt i Japan. Kørsel kan være udfordrende i storbyerne på grund af trafikken, men det kan være en god måde at udforske landdistrikterne og de mere afsidesliggende områder på.

 • Selvom mange japanske skilte i storbyerne er på både japansk og engelsk, og en del af befolkningen taler noget engelsk, kan det være nyttigt at lære nogle basale japanske fraser. Dette kan hjælpe med at navigere og interagere med de lokale, især i mindre byer og på landet.

 • Japan er stadig meget kontantbaseret sammenlignet med mange vestlige lande. Selvom kreditkort accepteres i storbyer og på større hoteller og restauranter, er det en god idé altid at have kontanter på sig. Hæveautomater, der accepterer udenlandske kort, findes ofte i 7-Eleven-butikker og på postkontorer.

 • I Japan er der ikke tradition for at give drikkepenge. Faktisk bliver det oftest opfattet som uhøfligt, da god service betragtes som en selvfølge.

 • Japan har mange unikke skikke og kulturelle normer. For eksempel er det almindeligt at tage skoene af, inden man går ind i private hjem og de såkaldte ryokans - traditionelle indkvarteringssteder. Offentlig høflighed er vigtig, og det er god skik at være stille i offentlige transportmidler og at undgå at tale i mobiltelefon.

 • Gratis Wi-Fi findes i mange caféer, restauranter og offentlige steder i storbyerne, men det kan være begrænset i mere afsidesliggende områder. Det kan være en god idé at købe et lokalt SIM-kort for at sikre, at du har internetadgang og adgang til eksempelvis GPS på rejser uden for de store byer.

  På vores individuelle rejser til Japan får du udleveret en såkaldt Pocket Wi-Fi, så du altid har ubegrænset adgang til internettet og GPS-kort, når du bevæger dig rundt. 

japan - mount fuji_hakone shrine_01

I tvivl om Japan er noget for dig? Tal med en af vores eksperter

Er du i tvivl, om Japan er den rette destination for dig? Eller hvad du bør opleve og kan forvente, når du er i Japan? Spørgsmålene kan være mange, og det skal der være plads til.

Heldigvis har vi mange svar, og vores dygtige rejsekonsulenter sidder klar til at hjælpe dig videre og inspirere til en spændende rejse på egen hånd i Japan.

Vi trækker på ekspertviden og mange års erfaring. Rejser du med os, nyder du godt af vores indgående kendskab til Japan og ikke mindst vores gode netværk af lokale guider og samarbejdspartnere.

Vil du hellere på rundrejse med dansk rejseleder?

Kristian_Knub_310

Kristian Krogh Knub

Tlf. 4526 0000
Mandag - fredag 10 - 15

japan - kyoto_geisha_03

Andre læste også

bali - bali_havskildpadde_06
Inspiration

Din guide til Bali – 15 ting du skal opleve

Læs artikel

Det siger vores gæster ...

Rejser til Japan

NYHED! Kyoto Gion Gade 02

Det klassiske Japan Japan Individuel rejse

Japans klassiske højdepunkter med futuristiske Tokyo, den smukke Izu-halvø, det naturskønne Hakone-område, Hiroshima og den gamle kejserby Kyoto.

Tokyo (4 nætter) Izu-halvøen (1) Hakone (1) Hiroshima (2) Kyoto (4)
NYHED! japan - japan_harajuku_02

Storbyeventyr i Tokyo Japan Individuel rejse

Gå på opdagelse i og omkring Japans hovedstad, Tokyo - verdens største megaby. Mærk stemningen i det funky Shinjuku-distrikt, besøg det hellige Asakusa Kannon-tempel og oplev den bjergtagende udsigt til Mt. Fuji fra Hakone-området. 

Tokyo (7 nætter)
NYHED! japan - nikko_shinkyo bridge_03

Tokyo og smuk natur i Nikko og Hakone Japan Rundrejse med dansk rejseleder

Hold vinterferie i temperamentsfulde og magiske Tokyo via direkte fly med SAS t/r. Vi udforsker kontrasterne imellem den hypermoderne storby og århundreders gamle templer, historie og kultur. Vi nyder også naturskønne Nikko og Hakone.

15-25 deltagere
Afrejsedato
08. feb. 2025 kr. 32.990
Se rejse
NYHED! Japan Geisha 06

Japans natur og traditioner Japan Individuel rejse

Tag med på en velkomponeret rejse til dette fascinerende land, hvor I får en fornemmelse for både det gamle og det hypermoderne Japan. I besøger bl.a. hektiske Tokyo, stemningsfulde Kyoto og Osaka og nyder smuk natur i Nikko og Ise ved Stillehavet.

Tokyo (3 nætter) Nikko (1) Kyoto (5) Nara (1) Ise/Toba (2) Osaka (1)
NYHED! Higashi Chaya Kanazawa

Familierejse til Japan Japan Individuel rejse

Tag familien med på et uforglemmeligt eventyr i Japan. Oplev den pulserende storby Tokyo, smuk natur og autentisk japansk stemning i Kyoto og Hakone, historiske samuraitempler i Kanazawa. 

Tokyo (5 nætter) Hakone (1) Kyoto (4) Kanazawa (2) Tokyo (1)
japan - kobe_himejo jo_de hvide traners borg_06

Japan rundt - med et smut til Sydkorea Japan og Sydkorea Krydstogt med dansk rejseleder

Oplev Tokyo, Mt. Fuji og Kyoto, kør med lynets hast ombord på Shinkansen og nyd livet ombord på Celebrity Millennium.

4.7   (23 anmeldelser)
15-25 deltagere
Afrejsedato
09. sep. 2024 kr. 36.990 Indvendig kahyt
09. sep. 2024 kr. 41.090 Udvendig kahyt
09. sep. 2024 kr. 45.590 Kahyt med balkon
09. sep. 2024 kr. 53.990 Aquakahyt med balkon
21. sep. 2024 kr. 36.990 Indvendig kahyt
21. sep. 2024 kr. 41.091 Udvendig kahyt
21. sep. 2024 kr. 45.590 Kahyt med balkon
21. sep. 2024 kr. 53.990 Aquakahyt med balkon
03. okt. 2024 kr. 39.990 Indvendig kahyt
03. okt. 2024 kr. 44.090 Udvendig kahyt
03. okt. 2024 kr. 48.590 Kahyt med balkon
03. okt. 2024 kr. 56.990 Aquakahyt med balkon
12. mar. 2025 kr. 38.990 Indvendig kahyt
12. mar. 2025 kr. 43.090 Udvendig kahyt
12. mar. 2025 kr. 47.690 Kahyt med balkon
12. mar. 2025 kr. 56.190 Aquakahyt med balkon
24. mar. 2025 kr. 45.590 Indvendig kahyt
24. mar. 2025 kr. 49.690 Udvendig kahyt
24. mar. 2025 kr. 54.290 Kahyt med balkon
24. mar. 2025 kr. 62.790 Aquakahyt med balkon
17. apr. 2025 kr. 44.990 Indvendig kahyt
17. apr. 2025 kr. 47.290 Udvendig kahyt
17. apr. 2025 kr. 50.990 Kahyt med balkon
17. apr. 2025 kr. 57.590 Aquakahyt med balkon
02. okt. 2025 Afvent pris/program
14. okt. 2025 Afvent pris/program
Se rejse
japan - mount fuji_lake kawaguchi_01

Solgudens ø-rige Japan Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev kejsernes Kyoto, hippe Tokyo og Hiroshima og kør med Shinkansen. En fascinerende kultur og historie!

4.8   (173 anmeldelser)
15-25 deltagere
Afrejsedato
06. nov. 2024 kr. 36.590 Garanteret
18. nov. 2024 kr. 35.990
15. mar. 2025 kr. 37.990
29. mar. 2025 kr. 37.990
12. apr. 2025 kr. 37.990
Se rejse

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)