Skip to main content

Hvilken destination skal du vælge?

Hvad er det første, der falder dig ind, når du tænker på Asien? Hvide strande og palmesvaj? Osende gadekøkkener og livlig larm? Grønne risterrasser? Vulkaner og vild natur? Templer? God mad? Asien er mange ting – vi ser nærmere på hvilke destinationer, der gør sig godt til det ene og det andet formål, så du kan spore dig ind på, hvilket asiatisk rejsemål du skal besøge på din næste rejse.

thailand - kanchanaburi_munk_01
cambodia - siem reap munke laos - luang prabang_munk_04_HF

Asien er mange ting - f.eks. munke og novicer fordybet i bøn.

Til de madglade

Det er få steder i Asien, du går forgæves, hvis du er på udkig efter god mad. Et land er dog særligt at fremhæve, nemlig Vietnam, og Hanoi er en særlig populær destination, når det kommer til mad.

Vietnamesisk mad både damper af velduft, er knasende sprødt, frisk, spicy og sødt, men selv om maden i sin smag har mange nuancer, er det vietnamesiske køkken ikke et komplekst køkken. Derfor kan du ofte få ligeså fremragende smagsoplevelser i de små gadekøkkener, som du kan få på en restaurant.

Spis forårsruller, nyd en dampende pho med en masse lækre ingredienser, en god blandet skål bun cha og alt muligt andet. Har du først smagt vietnamesisk mad i Vietnam, vil du højst sandsynligt være fan resten af livet.

Andre fremragende madmekkaer

  • Penang Island i Malaysia. Besøg byens markeder og spis laksa på et hawker market.
  • Thailand er garant for himmelsk, asiatisk comfort food, f.eks. pad thai og rød karry.
  • Indien er kendt for alt godt med kylling, bl.a. butter chicken, chicken tikka masala, tandoori chicken…
vietnam - vietnam_befolkning_gadesaelger_06
indien - mumbai_marked_01 malaysia - george town_mad_street food_01

Du kan spise lækker streetfood overalt i Asien: Her er det i Vietnam (øverst), i Mumbai, Indien (venstre) og i George Town Malaysia (højre)

Når du er vild med at snorkle

Er du i nærheden af havet på din rejse til Asien, er der gode chancer for, at du vil få glæde af en snorkelmaske. Men det er langt fra alle stranddestinationer, der kan kalde sig snorkel- og dykkerparadiser.

Sætter du pris på frodige koralhaver, farverige fisk og en god sigtbarhed, skal du overveje en rejse til en af Malaysias perler øst for Malaccahalvøen, f.eks. Rawa Island, Perhentian Kecil eller Redang Island.

Øhavet omkring Redang Island er beskyttet og fri for fiskeri, og det betyder, at marinelivet er helt unikt. Her er omkring 3000 forskellige slags fisk, 1000 muslingearter og 500 typer koraller. Samlet set svarer det til hele 80% af livet, man finder i Koraltrekanten, der er det mest artsrige marineområde på jorden. Vores garvede snorkel- og dykkereksperter, der har besøgt øerne øst for Malaccahalvøen, er ikke i tvivl – det bliver ikke bedre!

Andre fremragende snorkelspots

Maldiverne leverer varen hver gang. Både hvad angår sand, vand og snorkelforhold.
På Gili-øerne i Indonesien er der puddersand, blåt vand, farverige fisk, koraller og skildpadder.
Snorkel med manta rays ved Nusa Penida i Indonesien – når det skal være lidt vildere.

bali - Flores_snorkel_01

Når familieliv og storbyferie skal gå op i en højere enhed

Asien har et hav af formidable storbyer. Fra farverige Bangkok til larmende Ho Chi Minh City til højteknologiske Tokyo. Hver by sin charme.

Men skal du have familien med på en storbyferie, er der én by, der har et par ekstra esser i ærmet, nemlig Singapore.

Singapore har gennem mange år brystet sig af at være verdens bedste stopover-destination med et gennemført oplevelsesprogram for rejsende, der har tre-fire dage i storbyen på vej til eller fra andre steder i Asien eller Australien. Ikke nok med det, så har Singapore også sin egen oplevelsesø, Sentosa Island, med forlystelser og sjov for alle størrelser.

Desuden er bystaten kendt for verdens måske mest ikoniske zoo, der byder på fire forskellige parker, hvor du både kan komme på natsafari og spise morgenmad med orangutanger. I kommer ikke til at kede jer i Singapore – og så er det oven i købet nemt og bekvemt at holde ferie i storbyen.

Andre familievenlige byer

Kuala Lumpur er en pæn og ren storby med en god infrastruktur, god mad og forlystelser.
Bangkok er en livlig by, hvor du kan tage børnene med på tuk-tuk-ture, markeder og shopping.
UbudBali – lille by med et stort hjerte, hvor børnene får uforglemmelige kulturoplevelser.

singapore - singapore_udsigt_logoer
bali - bali_rismark_01 malaysia - kuala lumpur_mad_02

Singapore er en af Asiens allerskønneste storbyer. Her er rent og pænt og høj disciplin.

Vinterferie med palmesvaj

Intet slår øferie i Thailand, når den danske vinter står for døren. Sådan har det altid været – og sådan bliver det nok ved med at være.

De thailandske øer ved Andamanerhavet og i Siambugten er kendt for sit dovne palmesvaj og sand, der former sig efter fodsålerne, alt imens havet lokker med vand i et væld af blågrønne nuancer.

Er du på udkig efter en daseferie i december, januar, februar eller marts, har perlerækken af øer i det sydvestlige Thailand en række sikre vindere. Se bl.a. nærmere på øer som Koh Lanta, der er et hit hos bl.a. børnefamiier, Koh Jum, der er kendt for sin autentiske charme, Koh Kradan, som er et lille bountyeksil eller Koh Lipe, der er ren guf for øjnene.

Flere gode vinterrejsemål til strandelskeren:
Phu Quoc – Vietnams vaskeægte bountyperle i Siambugten.
Unawatuna Beach i Sri Lanka. Solgaranti og god stemning på Sri Lankas sydkyst.
Koh Rong – Cambodias smukkeste strandparadis i Siambugten.

thailand - koh lipe_strand_03
sri lanka - unawatuna beach_04 cambodia - koh rong_strand_06

Nyd Koh Lipes fabelagtige strande (øverst), slap af i Unawatuna på Sri Lanka (tv) eller gå mod strømmen og besøg lille Koh Rong i Cambodia (th).

Til dig, der vil have mange oplevelser inden for kort afstand

Selv om du er krævende, er det ikke umuligt at finde det rigtige rejsemål.

F.eks. hvis du er typen, der vil have et væld af gode oplevelser, uden det skal blive for besværligt at komme fra A til B. Flere steder kan opfylde lige netop dette ønske, men vi synes, at Sri Lanka udmærker sig særligt, når det kommer til en kompakt oplevelsesløsning.

Først og fremmest er der ikke lagt en dæmper på de kulturelle udfoldelser med ceremonier og unikt hverdagsliv, som du kan opleve i hele landet. Derudover kan du inden for relativt korte afstande dykke ned i historien, komme ud i naturen, køre gennem uendelige temarker, tage på safari, opleve charmerende kolonistilsbyer og finde skønne strande hele vejen rundt om øen.

Andre kompakte oplevelsesløsninger
Bali: Grønne rismarker, kulturchok, vandfald, vulkaner, marineliv og strande på stribe.
Krabi: Masser af natur med regnskove, skønne strande og gode muligheder for øhop.
Malaccahalvøen: Kultur i George Town, natur i Belum Rainforest og strandliv på Langkawi.

malaysia/borneo - langkawi_cenang beach_03
thailand - krabi regnskov_04 sri lanka - udawalawe_nationalpark_01

I Sri Lanka, i Krabi og på Bali og Langkawi har du masser af oplevelser inden for rækkevidde.

Sommerferie for hele familien

Vil du bruge dine tre ugers sommerferie fornuftigt – på en generationsrejse med hele den store familie eller måske bare dine nærmeste – er Bali et fremragende bud.

Først og fremmest er vejret på Bali helt i top i juni, juli og august, men her er også masser at give sig til for store og små.

På Bali kan I se frem til at opleve Ubud, øens kulturelle hjerte hvor de hinduistiske ritualer blomstrer i gadebilledet, I kan tage på eventyr i naturen i Barat National Park, snorkle ved Amed, Nusa Lembongan eller på Gili-øerne tæt på Bali – og tage på dagsekskursioner blandt vandfald, risterrasser, landsbyer og vulkaner. Bali har det hele. Ikke mindst en hjertevarm befolkning, der bare venter på at tage imod jer med åbne arme.

Flere bud på en god sommerferie

bali - petang village_trekking_01
malaysia - Rawa island_dreng_01 vietnam - mekong delta bike_01

Sommerferien står ofte i familiens tegn, og der skal være noget for alle. Tag fx på rafting eller på cykeltur - alle kan være med.

Til dig, der ikke kan sidde stille

Du behøver ikke nødvendigvis ligge på den lade side, bare fordi du har taget et par uger ud af kalenderen for at holde ferie.

Asien har mange eminente bud på aktiviteter, der sikrer dig oplevelser og sved på panden på en gang. Lige fra vandring i nationalparkerne omkring Chiang Mai i Nordthailand til cykelture gennem Bagans pagodelandskab i Myanmar… og så er der Sri Lanka, der lokker med cykelture – eller cykelrejser, om man vil.

Det er nemt og sikkert at bevæge sig gennem Sri Lanka på cykel – gennem landlig idyl, smuk natur, landsbyer og forbi nogle af øens højdepunkter som Sigiriya Rock, Polonnaruwa og kulturens højborg, Kandy. Vil du gerne opleve i slowmotion og se hver en tomme af den virkelighed, du bevæger dig igennem. Så snup en cykeltur på et par hundrede kilometer og afslut med afslapning på stranden.

Andre aktive feriedestinationer

  • Myanmar byder på trekking gennem uspoleret natur og cykelture tempelsletten i Bagan.
  • Nepal – her er aktiviteter for bjergbestigere såvel som motionister i feriemode.
  • Borneo – brug tre dage på at bestige Mt. Kinabalu, sydøstasiens højeste bjerg.
nepal - nepal_bandipur_udsigt_01
malaysia/borneo - borneo_mount kinabalu_01 burma - bagan_befolkning_farmer_01

Asien er også for dig, der kan lide at være aktiv. Tag fx på cykeltur eller på vandring i bjergene - mulighederne er uendelige.

Et udvalg af vores rejser til Asien

NYHED! Bhutan Tiger's Nest Tempel Cc

Himalayas hjerte Nepal og Bhutan Rundrejse med dansk rejseleder

Underfundige naturoplevelser, templer, vilde dyr og en ufortyndet kulturoplevelse. Rejs med på et vaskeægte eventyr under verdens tag.

16-25 deltagere
Afrejsedato
09. mar. 2025 kr. 41.995
Se rejse
NYHED! taiwan_taipei_skyline_04_hf

Taiwan, Hong Kong og Macau Taiwan og Kina Rundrejse med dansk rejseleder

Rundrejse til charmerende Taiwan, hektiske Hong Kong og mageløse Macau, hvor vi oplever smuk natur, skøn mad og ikoniske storbyer. Du finder ikke en anden rejse med denne helt særlige kombination af det bedste fra dette charmerende hjørne af Asien.

15-25 deltagere
Afrejsedato
19. nov. 2024 kr. 34.990
Se rejse
NYHED! Kyoto Gion Gade 02

Det klassiske Japan Japan Individuel rejse

Japans klassiske højdepunkter med futuristiske Tokyo, den smukke Izu-halvø, det naturskønne Hakone-område, Hiroshima og den gamle kejserby Kyoto.

Tokyo (4 nætter) Izu-halvøen (1) Hakone (1) Hiroshima (2) Kyoto (4)
NYHED! japan - japan_harajuku_02

Storbyeventyr i Tokyo Japan Individuel rejse

Gå på opdagelse i og omkring Japans hovedstad, Tokyo - verdens største megaby. Mærk stemningen i det funky Shinjuku-distrikt, besøg det hellige Asakusa Kannon-tempel og oplev den bjergtagende udsigt til Mt. Fuji fra Hakone-området. 

Tokyo (7 nætter)
NYHED! japan - nikko_shinkyo bridge_03

Tokyo og smuk natur i Nikko og Hakone Japan Rundrejse med dansk rejseleder

Hold vinterferie i temperamentsfulde og magiske Tokyo via direkte fly med SAS t/r. Vi udforsker kontrasterne imellem den hypermoderne storby og århundreders gamle templer, historie og kultur. Vi nyder også naturskønne Nikko og Hakone.

15-25 deltagere
Afrejsedato
08. feb. 2025 kr. 32.990
Se rejse
NYHED! Japan Geisha 06

Japans natur og traditioner Japan Individuel rejse

Tag med på en velkomponeret rejse til dette fascinerende land, hvor I får en fornemmelse for både det gamle og det hypermoderne Japan. I besøger bl.a. hektiske Tokyo, stemningsfulde Kyoto og Osaka og nyder smuk natur i Nikko og Ise ved Stillehavet.

Tokyo (3 nætter) Nikko (1) Kyoto (5) Nara (1) Ise/Toba (2) Osaka (1)
NYHED! Higashi Chaya Kanazawa

Familierejse til Japan Japan Individuel rejse

Tag familien med på et uforglemmeligt eventyr i Japan. Oplev den pulserende storby Tokyo, smuk natur og autentisk japansk stemning i Kyoto og Hakone, historiske samuraitempler i Kanazawa. 

Tokyo (5 nætter) Hakone (1) Kyoto (4) Kanazawa (2) Tokyo (1)
Sri Lanka Nine Arch Bridge Cc

Templer, te og safari Sri Lanka Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev 2000 års UNESCO-historie, buddhistiske helligdomme, safari, smuk natur med bjerge i tehøjlandet inde midt på øen og smukke strande ved kysterne. På denne rundrejse får du det bedste af Sri Lanka. 

4.4   (210 anmeldelser)
15-25 deltagere
Afrejsedato
17. nov. 2024 kr. 20.990
17. nov. 2024 kr. 23.990 Inkl. forlængelse
12. jan. 2025 kr. 21.990
12. jan. 2025 kr. 24.990 Inkl. forlængelse
26. jan. 2025 kr. 21.990
26. jan. 2025 kr. 24.990 Inkl. forlængelse
09. feb. 2025 kr. 21.990
09. feb. 2025 kr. 24.990 Inkl. forlængelse
23. feb. 2025 kr. 21.990
23. feb. 2025 kr. 24.990 Inkl. forlængelse
09. mar. 2025 kr. 19.990
09. mar. 2025 kr. 22.990 Inkl. forlængelse
23. mar. 2025 kr. 19.990
23. mar. 2025 kr. 22.990 Inkl. forlængelse
Se rejse
vietnam - vietnan_befolkning_rismark_01

Fra nord til syd Vietnam Rundrejse med dansk rejseleder

Sejl i Halongbugten, oplev millionbyer, charmerende Hoi An og Mekongdeltaet. Vietnam med det hele - dansk rejseleder.

4.8   (481 anmeldelser)
10-25 deltagere
Afrejsedato
23. okt. 2024 kr. 24.490 Udsolgt
20. dec. 2024 kr. 26.990 Garanteret
14. jan. 2025 kr. 24.990
04. feb. 2025 kr. 25.490
11. feb. 2025 kr. 25.490
18. feb. 2025 kr. 24.990
25. feb. 2025 kr. 24.990
04. mar. 2025 kr. 24.990
11. mar. 2025 kr. 24.990
18. mar. 2025 kr. 24.990
25. mar. 2025 kr. 25.490
08. apr. 2025 kr. 25.490 Garanteret
21. okt. 2025 kr. 24.990
16. dec. 2025 kr. 26.990
Se rejse

Andre læste også

Bozena I Gobi
Inspiration

En aften i Mongoliet med Bozena Kaminska

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)