thailand - chiang mai_hmong_01

Asien til dit temperament

Asien til dit temperament

Hvad er det første, der falder dig ind, når du tænker på Asien? Hvide strande og palmesvaj? Osende gadekøkkener og livlig larm? Grønne risterrasser? Vulkaner og vild natur? Templer? God mad? Asien er mange ting – vi ser nærmere på hvilke destinationer, der gør sig godt til det ene og det andet formål, så du kan spore dig ind på, hvilket asiatisk rejsemål du skal besøge på din næste rejse.

thailand - kanchanaburi_munk_01
Asien er mange ting - f.eks. munke og novicer fordybet i bøn.

Til de madglade

Det er få steder i Asien, du går forgæves, hvis du er på udkig efter god mad. Et land er dog særligt at fremhæve, nemlig Vietnam, og Hanoi er en særlig populær destination, når det kommer til mad. Vietnamesisk mad både damper af velduft, er knasende sprødt, frisk, spicy og sødt, men selv om maden i sin smag har mange nuancer, er det vietnamesiske køkken ikke et komplekst køkken. Derfor kan du ofte få ligeså fremragende smagsoplevelser i de små gadekøkkener, som du kan få på en restaurant.

Spis forårsruller, nyd en dampende pho med en masse lækre ingredienser, en god blandet skål bun cha og alt muligt andet. Har du først smagt vietnamesisk mad i Vietnam, vil du højst sandsynligt være fan resten af livet.

Andre fremragende madmekkaer

 • Penang Island i Malaysia. Besøg byens markeder og spis laksa på et hawker market.
 • Thailand er garant for himmelsk, asiatisk comfort food, f.eks. pad thai og rød karry.
 • Indien er kendt for alt godt med kylling, bl.a. butter chicken, chicken tikka masala, tandoori chicken…
vietnam - vietnam_befolkning_gadesaelger_07
vietnam - vietnam_befolkning_gadesaelger_06
Kvinde der sælger mad på madmarked i Bangkok
malaysia - george town_mad_street food_01
indien - mumbai_marked_01
Du kan spise lækker streetfood overalt i Asien: Her er det i Vietnam (øverst), i Bangkok (tv), i George Town Malaysia (midt) og i Mumbai, Indien (th).

Når du er vild med at snorkle

Er du i nærheden af havet på din rejse til Asien, er der gode chancer for, at du vil få glæde af en snorkelmaske. Men det er langt fra alle stranddestinationer, der kan kalde sig snorkel- og dykkerparadiser. Sætter du pris på frodige koralhaver, farverige fisk og en god sigtbarhed, skal du overveje en rejse til en af Malaysias perler øst for Malaccahalvøen, f.eks. Rawa Island, Perhentian Kecil eller Redang Island.

Øhavet omkring Redang Island er beskyttet og fri for fiskeri, og det betyder, at marinelivet er helt unikt. Her er omkring 3000 forskellige slags fisk, 1000 muslingearter og 500 typer koraller. Samlet set svarer det til hele 80% af livet, man finder i Koraltrekanten, der er det mest artsrige marineområde på jorden. Vores garvede snorkel- og dykkereksperter, der har besøgt øerne øst for Malaccahalvøen, er ikke i tvivl – det bliver ikke bedre!

Andre fremragende snorkelspots

 • Maldiverne leverer varen hver gang. Både hvad angår sand, vand og snorkelforhold.
 • På Gili-øerne i Indonesien er der puddersand, blåt vand, farverige fisk, koraller og skildpadder.
 • Snorkel med manta rays ved Nusa Penida i Indonesien – når det skal være lidt vildere.
malaysia - Rawa island_snorkling_03
malaysia - Rawa island_01
bali - Flores_snorkel_01
Er det snorling og marinelivet, der tænder dig, så besøg fx. Rawa Island i Malaysia eller Maldiverne - her møder du alverdens smukke fisk under vandet.

Når familieliv og storbyferie skal gå op i en højere enhed

Asien har et hav af formidable storbyer. Fra farverige Bangkok til larmende Ho Chi Minh City til højteknologiske Tokyo. Hver by sin charme. Men skal du have familien med på en storbyferie, er der én by, der har et par ekstra esser i ærmet, nemlig Singapore.

Singapore har gennem mange år brystet sig af at være verdens bedste stopover-destination med et gennemført oplevelsesprogram for rejsende, der har tre-fire dage i storbyen på vej til eller fra andre steder i Asien eller Australien. Ikke nok med det, så har Singapore også sin egen oplevelsesø, Sentosa Island, med forlystelser og sjov for alle størrelser. Desuden er bystaten kendt for verdens måske mest ikoniske zoo, der byder på fire forskellige parker, hvor du både kan komme på natsafari og spise morgenmad med orangutanger. I kommer ikke til at kede jer i Singapore – og så er det oven i købet nemt og bekvemt at holde ferie i storbyen.

Andre familievenlige byer

 • Kuala Lumpur er en pæn og ren storby med en god infrastruktur, god mad og forlystelser.
 • Bangkok er en livlig by, hvor du kan tage børnene med på tuk-tuk-ture, markeder og shopping.
 • Ubud Bali – lille by med et stort hjerte, hvor børnene får uforglemmelige kulturoplevelser.
singapore - singapore_udsigt_logoer
Singapore er en af Asiens allerskønneste storbyer. Her er rent og pænt og høj disciplin.

Vinterferie med palmesvaj

Intet slår øferie i Thailand, når den danske vinter står for døren. Sådan har det altid været – og sådan bliver det nok ved med at være. De thailandske øer ved Andamanerhavet og i Siambugten er kendt for sit dovne palmesvaj og sand, der former sig efter fodsålerne, alt imens havet lokker med vand i et væld af blågrønne nuancer.

Er du på udkig efter en daseferie i december, januar, februar eller marts, har perlerækken af øer i det sydvestlige Thailand en række sikre vindere. Se bl.a. nærmere på øer som Koh Lanta, der er et hit hos bl.a. børnefamiier, Koh Jum, der er kendt for sin autentiske charme, Koh Kradan, som er et lille bountyeksil eller Koh Lipe, der er ren guf for øjnene.

Flere gode vinterrejsemål til strandelskeren

 • Phu Quoc – Vietnams vaskeægte bountyperle i Siambugten.
 • Unawatuna Beach i Sri Lanka. Solgaranti og god stemning på Sri Lankas sydkyst.
 • Koh Rong – Cambodias smukkeste strandparadis i Siambugten.
thailand - koh lipe_strand_03
sri lanka - unawatuna beach_04
cambodia - koh rong_strand_06
Nyd Koh Lipes fabelagtige strande (øverst), slap af i Unawatuna på Sri Lanka (tv) eller gå mod strømmen og besøg lille Koh Rong i Cambodia (th).

Til dig, der vil have mange oplevelser inden for kort afstand

Selv om du er krævende, er det ikke umuligt at finde det rigtige rejsemål. F.eks. hvis du er typen, der vil have et væld af gode oplevelser, uden det skal blive for besværligt at komme fra A til B. Flere steder kan opfylde lige netop dette ønske, men vi synes, at Sri Lanka udmærker sig særligt, når det kommer til en kompakt oplevelsesløsning.

Først og fremmest er der ikke lagt en dæmper på de kulturelle udfoldelser med ceremonier og unikt hverdagsliv, som du kan opleve i hele landet. Derudover kan du inden for relativt korte afstande dykke ned i historien, komme ud i naturen, køre gennem uendelige temarker, tage på safari, opleve charmerende kolonistilsbyer og finde skønne strande hele vejen rundt om øen.

Andre kompakte oplevelsesløsninger

 • Bali: Grønne rismarker, kulturchok, vandfald, vulkaner, marineliv og strande på stribe.
 • Krabi: Masser af natur med regnskove, skønne strande og gode muligheder for øhop.
 • Malaccahalvøen: Kultur i George Town, natur i Belum Rainforest og strandliv på Langkawi.
sri lanka - udawalawe_nationalpark_01
bali - ubud_rismark_25
malaysia - langkawi_cenang beach_03
thailand - krabi regnskov_04
I Sri Lanka, i Krabi og på Bali og Langkawi har du masser af oplevelser inden for rækkevidde.

Sommerferie for hele familien

Vil du bruge dine tre ugers sommerferie fornuftigt – på en generationsrejse med hele den store familie eller måske bare dine nærmeste – er Bali et fremragende bud. Først og fremmest er vejret på Bali helt i top i juni, juli og august, men her er også masser at give sig til for store og små.

På Bali kan I se frem til at opleve Ubud, øens kulturelle hjerte hvor de hinduistiske ritualer blomstrer i gadebilledet, I kan tage på eventyr i naturen i Barat National Park, snorkle ved Amed, Nusa Lembongan eller på Gili-øerne tæt på Bali – og tage på dagsekskursioner blandt vandfald, risterrasser, landsbyer og vulkaner. Bali har det hele. Ikke mindst en hjertevarm befolkning, der bare venter på at tage imod jer med åbne arme.

Flere bud på en god sommerferie

bali - petang village_trekking_01
malaysia - Rawa island_dreng_01
vietnam - mekong delta bike_01
Sommerferien står ofte i familiens tegn, og der skal være noget for alle. Tag fx på rafting eller på cykeltur - alle kan være med.

Til dig, der ikke kan sidde stille

Du behøver ikke nødvendigvis ligge på den lade side, bare fordi du har taget et par uger ud af kalenderen for at holde ferie. Asien har mange eminente bud på aktiviteter, der sikrer dig oplevelser og sved på panden på en gang. Lige fra vandring i nationalparkerne omkring Chiang Mai i Nordthailand til cykelture gennem Bagans pagodelandskab i Myanmar… og så er der Sri Lanka, der lokker med cykelture – eller cykelrejser, om man vil. 

Det er nemt og sikkert at bevæge sig gennem Sri Lanka på cykel – gennem landlig idyl, smuk natur, landsbyer og forbi nogle af øens højdepunkter som Sigiriya Rock, Polonnaruwa og kulturens højborg, Kandy. Vil du gerne opleve i slowmotion og se hver en tomme af den virkelighed, du bevæger dig igennem. Så snup en cykeltur på et par hundrede kilometer og afslut med afslapning på stranden.

Andre aktive feriedestinationer

 • Myanmar byder på trekking gennem uspoleret natur og cykelture tempelsletten i Bagan.
 • Nepal – her er aktiviteter for bjergbestigere såvel som motionister i feriemode.
 • Borneo – brug tre dage på at bestige Mt. Kinabalu, sydøstasiens højeste bjerg.
thailand - chiang mai_doi inthanon_udsigt_02
sri lanka - Sri Lanka Cykling_20
nepal - nepal_bandipur_udsigt_01
burma - bagan_befolkning_farmer_01
malaysia/borneo - borneo_mount kinabalu_01
Asien er også for dig, der kan lide at være aktiv. Tag fx på cykeltur eller på vandring i bjergene - mulighederne er uendelige.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)