new zealand - mount cook_pukaki lake_blomster_03

Rejser til Oceanien

Billedskøn natur på jordens underside

Oplev Oceanien med Stjernegaard

En verden for sig

Selvom Oceanien er verdens mindste kontinent, skorter det ikke på oplevelser og seværdigheder. Kontinentet er som taget ud af en drøm og er et farvesammensurium ud over det sædvanlige fra det azurblå hav ved de kridhvide sandstrande, over frodiggrøn regnskov til Australiens røde ørken. 

På de helt flade atoller i Fransk Polynesien finder du klodens mest isolerede liv, indbegrebet af paradisiske strande med dertilhørende koralrev og palmesvaj. Den polynesiske gæstfrihed og glæde vil gå lige i hjertet på dig, mens levn fra 2. verdenskrig efterlader dig målløs. I Australien og New Zealand er billedet flerfarvet men ikke mindre betagende. Du finder både smukke kyster, labyrintisk regnskov, moderne storbyliv og verdensberømte seværdigheder som Ayers Rock, Great Ocean Road og Milford Sound. På rundrejserne og krydstogterne ser du alle højdepunkterne, når vi udforsker den fantastiske natur og kultur.

Rejs til Oceanien med Stjernegaard og oplev livet på jordens underside, hvor livsglæde, oldgamle traditioner og fabelagtige naturscenarier kæmper om din opmærksomhed. Rejsen er lang men skal nok være hver en time i flyet værd.

Ring eller skriv til os
Katja Kelstrup Hansen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Katja_Hansen_fritlagt3
new zealand - Oceanien_landing_01

Fakta om Oceanien

Samlet indbyggertal

38 mio. fordelt på 14 selvstændige lande, hvor af 25 mio. bor i Australien. 

Territorier

Oceanien rummer flere territorier, der i forskelligt omfang hører under udenlandsk flag. Guam og Amerikansk Samoa er i varierende grad amerikansk territorie, mens Tahiti og Ny Kaledonien hører til Frankrig

2. verdenskrig

Flere østater i Oceanien spillede en strategisk rolle for enten amerikanerne, japanerne eller europæerne under krigen. Der findes stadig efterladenskaber fra militære anlæg på flere øer i dag.

Areal

25.000 øer udgør det 8 mio. km2 store arkipelag, hvilket gør Oceanien til verdens mindste kontinent i landmasse.

Områder

Oceanien er opdelt i tre etniske og geografiske egne: Melanesien mod vest, Mikronesien mod nord og Polynesien i øst. Og så er der Australien, der er helt sig egen, mod syd.

Sprog

I Australien og New Zealand tales der engelsk, som også er udbredt i de fleste andre lande. Herudover findes der lokale kreolsprog, ligesom fransk er udbredt i Melanesien og Polynesien. 

Hvor skal du rejse hen i Oceanien?

Australien

Tag med på eventyr i Australien, hvor vi udforsker det enorme land mod syd. Fra storbyliv i Sydney og Melbourne til ørkenlandskab ved Ayers Rock og Kings Canyon. Vi dykker ned i Great Barrier Reef på østkysten og tager toget gennem regnskoven ved Kuranda. En komplet rundrejse til landet ’Down Under’.

New Zealand

Intet andet land kan måle sig med New Zealands storslåede landskaber og naturscenarier. Det lange land tryllebinder enhver naturelsker, og vi udforsker hvert et højdepunkt fra Bay of Islands i nord til Queenstown i syd på rundrejsen med dansk rejseleder. Oplev Milford Sound, Abel Tasman Nationalpark og maorikulturen.

Krydstogter

Har du svært ved at vælge mellem Australien eller New Zealand, kan du med fordel overveje vores krydstogter, der samler det bedste fra de to ’nabo’-lande i Oceanien. Vælg mellem 20-dages kombineret rundrejse og krydstogt til begge lande eller 17-dage rundt om New Zealand inkl. Sydney.

Et spørgsmål om tid

Selvom Oceanien er det mindste kontinent målt på landmasse, strækker østaterne sig langt over det sydlige Stillehav. Kontinentet rummer de eneste beboede områder, der krydser den internationale datolinje, hvilket skaber nogle fascinerende, tidsrelaterede hovedbrud. På Taveuni i Fiji kan du eksempelvis stå med et ben i hver sit døgn.

På den vestlige side af datolinjen – mod Australien – ligger østaten Kiribati i tidszonen UTC+ 14 og er således det første land til at springe ind i det nye år. På den østlige side af datolinjen findes der beboede øer i tidszonen UTC- 11. Det giver 25 timers tidsforskel mellem øerne, og derfor har vi tre forskellige datoer i en times tid hver dag.   

I slutningen af 2011 sprang Samoa et døgn over og flyttede over på den anden side af datolinjen, så den lille nation nu fulgte samme dato som Australien frem for USA. Kun 50 kilometer vest for Samoa ligger Amerikansk Samoa, der stadig følger den ’amerikanske dato’. Det svarer til, at Herning og Aarhus har hver sit døgn.

På rejser til Oceanien kan du altså hurtigt komme på overarbejde, når du indstiller tiden på armbåndsuret. Du kan naturligvis overlade tiden til din smartphone, der opdaterer automatisk – eller finde en strand i Fransk Polynesien, hvor tid ikke spiller en rolle.

Fransk_Polynesien_strand_01

Vejret i Oceanien – hvornår er det bedst at rejse til Oceanien?

Da kontinentet er et enormt havområde, er der store variationer i klimaet fra øst til vest. Temperaturerne er generelt høje og ligger omkring 20-35 grader året rundt. Se vores vejrtabeller her og find ud af, hvornår det er bedst at besøge din destination.

Sydney

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
26° C
26° C
25° C
22° C
19° C
17° C
16° C
18° C
20° C
22° C
24° C
25° C
Nedbør i mm.
103 mm
117 mm
131 mm
127 mm
123 mm
128 mm
98 mm
82 mm
69 mm
77 mm
83 mm
78 mm
australien rundrejse katalogforside new zealand_katalog forside

Bestil Oceanien kataloger

Søger du inspiration til din Oceanien rejse - bestil vores kataloger

Se kataloger

Læs mere og bliv inspireret

Guide: Kend din krydstogttype

Vi kigger nærmere på 4 krydstogttyper, deres drømme og behov, og guider til et krydstogt der falder i din smag.

Guide: Her er verdens smukkeste natur

Tag med til alle verdenshjørner og tag for dig af buffeten af øjenguf i alle afskygninger. Fra geotermiske vidundere til rustik klippekeramik.

Rejsetrends 2021: Her er vores bucket list

21 rejsedrømme vi håber på at indfri i 2021 - fra offline travel til fart over feltet. Fra Grønland til det indonesiske øhav!
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)