Skip to main content

Højt fra palmens grønne top - her skal du holde jul i år!

cuba - cuba_befolkning_kvinde_01_hf seychellerne - praslin island_palme_strand_01

Feliz Navidad fra Cuba

Mens Danmark bimler og bamler med bjældeklang, klirrende gløgg-kander og kirkeklokker, står det helt anderledes til et andet sted på kloden.

Vi har sat kursen mod Cuba, hvor julen ikke bare er hjerternes fest – men også ren wellness for krop, sind og sjæl. En gave, der sågar er til at betale, selv om du tager afsted i den søde juletid.

Kunne du tænke dig en oplevelse for livet? Så gå på opdagelse i vores rejser til Cuba.

cuba - cuba_strand_08

Ikke dit klassiske juletræ.

Hjemlig hygge på cubansk

Den danske jul er indbegrebet af hjemlig hygge og gode stunder i familiens favn. Men selv om du må give afkald på et par traditioner, når du holder jul i Cuba, kan du godt forvente en jul med personlighed. Juletræet er måske ikke lavet af gran, men du kan alligevel se frem til en familiær juletid, hvis du indlogerer dig på de cubanske casas particulares, som kort og godt er betegnelsen for privat indlogering.

På casas particulares er du i nærkontakt med den cubanske hverdag, du bor side om side med dine værter, og du får et indblik i en kultur, der fra 1969 til 1998 slet ikke holdt jul som et resultat af castroregimets manglende juleånd og bestemmelser.

Det er altså ikke pakker i stakkevis og ris á la mande, der kommer til at præge din jul. Men derimod alt det, der er tilbage, når gaveræs og perfektpyntede juletræer er barberet væk. Kort sagt: Nærværet med dine nærmeste.

cuba - camaguey_domino_01
cuba - havana_casa particulares_01 cuba - cuba_casa particulares

Juletræet er måske ikke lavet af gran, men du kan alligevel se frem til en familiær juletid, hvis du indlogerer dig på de cubanske casas particulares

Traditionen utro

Er du kørt træt i de danske juletraditioner, giver Cuba dig frie tøjler til at flirte med eksotiske alternativer. Du kan såmænd nok finde en katolsk kirke, der holder en form for julegudstjeneste, men du vil nok alligevel opleve, at de fleste lokale foretrækker at tilbringe dagen på stranden.

Du skal lede langt efter rødkål og brunede kartofler, men grisen kan du til gengæld sagtens være heldig at få serveret i form af Lechón Asado, som er helstegt pattegris marineret i bl.a. citrus og hvidløg. Til dessert kan du ganske passende nyde en gang Arroz con Leche, Cubas svar på risengrøden… Eller også kan du gå direkte til rompunchen.

Nyd Arroz con Leche, Cubas svar på risengrøden, til dessert - eller gå direkte til rompunchen

cuba - arroz con leche_01

Arroz con Leche, Cubas svar på risengrøden.

Hele 3 ting på én gang

Selv om det ikke er julen i sin kommercielle forstand, der kendetegner december i Cuba, skal du nok få i både pose og sæk.

Cuba gemmer på en spændende historie, der vækker gru såvel som forundring, men også en historie, der stadig lever videre i bedste velgående.

Ikke bare i gadebilledet, hvor pastelfarvede amerikanerslæder tøffer forbi gamle pladser og henover brosten, men også i kulturen, der til stadighed bygger på det, man kunne kalde kommunistisk livsstil tilføjet en god sjat livsglæde.

Når du har suget til dig af kultur og historie i byerne, venter den cubanske natur på at blive udforsket. Tilbring fx juledagene på hesteryg gennem Viñalesdalen, tag en dukkert under et vandfald eller udforsk Det Caribiske Hav under overfladen ved Cayo Coco, Svinebugten eller Varadero.

 Lad dig inspirere af de store smil i gader og stræder, slå dig ned på nogle af verdens smukkeste strande, og værdsæt enkeltheden i en cubanskmikset mojito, hvis du da ikke foretrækker at nyde din rom i sin ”rå” form.

Lev langsomt som cubanerne selv og oplev, hvordan julen kan være alt andet end stress og jag.

cuba - varadeo_strand_10

Tilbring fx juledagene på hesteryg gennem Viñalesdalen, tag en dukkert under et vandfald eller udforsk Det Caribiske Hav under overfladen

5 grunde til at undslippe den danske jul

  • Forbinder du jul med stress, jag og præstationsangst, er en juleferie den oplagte mulighed for at undslippe decembers trængsel og alarm. I Cuba er det så godt som umuligt at shoppe julegaver, og du skal hverken bekymre dig om borddækning, rengøring, gæster eller langtidsstegning.

  • Den søde juletid er også årets mørkeste tid. Brug fridagene på at blive fyldt op med energi, frem for at blive drænet for energi.

  • Jul eller ej, så er ferien det helt oplagte tidspunkt at komme tættere på sine nærmeste. Og det er vel oven i købet det, julen handler om.

  • Ligeså vel som en juleferie er din chance for at være sammen med dem, der betyder mest, er det også din chance for at undslippe dem og det, du ikke har lyst til at bruge tid på. Win win!

  • Julen er en dyr affære, og en julerejse er heller ikke gratis. Men lægger du rejsen her slår du to fluer med ét smæk, og så er der i øvrigt formidable rabatter at hente i højsæsonen.
cuba - varadero solnedgang

Nyd solnedgangen og det gode liv og send en tanke til alle dem, der står i gaver og gummistøvler i Danmark.

Et udvalg af vores rejser til Cuba

Andre læste også

cuba - vinales_bil_gul_01
Artikel

Bo lokalt og oplev Cuba fra den anden side

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)