usa - monument valley_arizona_02

Rejser til USA

Unikke eventyr fra øst til vest

4,7 (212 Anmeldelser)

Oplev USA med Stjernegaard

Udlev din amerikanske drøm

Få lande brillerer med så mange facetter og kontraster i én nation, som USA gør. USA er historien om cowboys, indianere, borgerkrig og præsidenter men også en nutidsfortælling om frihed, politik og det gode liv i øst og vest. USA er storbyer og skyskrabere men ikke mindst uendelige vidder og storslåede nationalparker så langt øjet rækker.

Den amerikanske drøm tager mange former, og ikke to drømme er ens. Med Stjernegaard kan du opleve lige den amerikanske spidsfindighed, som du har lyst til på rundrejse til USA med dansk rejseleder eller krydstogt med dansk rejseleder. Kør ad Highway 1 i Californien, tag på eventyr i nogle af landets vildeste nationalparker, mærk Sydens charme eller sejl direkte ind i favnen på Alaskas vildeste natur. USA er i al sandhed mulighedernes land – også når det kommer til uforglemmelige rejser.

Hvorfor rejse til USA med Stjernegaard?

USA er et nemt land at være turist i, men med det sagt, bør du ikke lade tilfældighederne råde, når du booker din drømmerejse. Rejser du med Stjernegaard – uanset om det er drømmerejsen til De Vestindiske Øer, Alaska eller på rundrejse med dansk rejseleder – kan du forvente en rejse af højeste kvalitet.

Vi tilrettelægger rejserne, så du kører ad de smukkeste ruter og får de bedste oplevelser med på vejen. Kort sagt – vi sikrer, at du får det optimale ud af din rejse, uanset hvad din drøm måtte være. 

Rundrejser Med dansk rejseleder Krydstogter Med eller uden dansk rejseleder
Ring eller skriv til os
Line Milland Aminsam
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Line Milland Aminsam - rejsekonsulent
usa - arizona_antelope canyon_the wave_06

Om USA

Nationalparker

USA har 58 nationalparker, hvoraf Yellowstone var den første, der kom på listen i 1872. Listen over nationalparker tæller bl.a. også Yosemite, Grand Canyon, Bryce Canyon og Zion National Park.

Staterne

Landet er delt op i 50 stater, et føderalt distrikt (Washington D.C.) og 14 territorier.

Sproget

Selv om det mest talte sprog er engelsk, har USA ikke noget officielt sprog på føderalt niveau. Ca. 41% amerikanske statsborgere har spansk som modersmål. 

Indbyggerne

Befolkningen består af ca. 77% kaukasiere, 13% afroamerikanere, 6% asiater, 1% indfødte og 3% øvrige etniske grupper.

Areal

USA's samlede areal dækker 9.833.520 km2, svarende til 229 gange Danmarks størrelse.

Troen

Langt størstedelen af amerikanerne er kristne fordelt med 49% protestanter, 23% katolikker og 2% mormoner. De ikke-troende udgør 18%, mens en ganske lille, samlet procentdel er hinduer, buddhister, muslimer og jøder.

Det siger vores gæster ...

Rejseform – hvordan kan jeg opleve USA?

Du har allerede drømt dig afsted til USA, men har du også tænkt over, hvordan du ønsker at opleve landet? Rejseformen kan være lige netop det, der gør den gode rejse til den perfekte rejse. Vi giver dig flere muligheder at opleve staterne på.

Rundrejser I USA med dansk rejseleder

Vil du helt ind under huden på USA, og drømmer du om at få et dybere kendskab til en særlig region, skal du måske overveje en rundrejse med dansk rejseleder. Rundrejserne foregår i små grupper af 15-25 deltagere, og undervejs kommer du omkring en række spændende steder, der hver især udgør noget helt særligt for den enkelte region.

Med på turen er en af Stjernegaards dygtige rejseledere, der kender USA ind til benet og bidrager med en erfaring og viden, som formidles med stor passion og indlevelse. Denne erfaring kombineret med veltilrettelagte ruter og små grupper er det, der samlet set gør Stjernegaards rundrejser til markedets bedste.

En rundrejse er for dig, der er nysgerrig på USA og prioriterer oplevelser af høj kvalitet i selskab med en gruppe af ligesindede.

usa - yosemite vej
usa - florida_miami biscayne bay_01_hf
dansk vestindien - dansk vestindien_strand_06

Krydstogt

En anden mulighed for at opleve USA er på et krydstogt. Vi tilbyder en bred vifte af krydstogter til og fra USA. Sejlruterne spænder fra ishavet i nord til paradisøerne i syd. Én rejse krydser Atlanten fra New York til Southampton, én sætter ud fra Florida, og der er flere muligheder for at opleve kyststrækningen i Alaska.

Vores krydstogter med dansk rejseleder er den ideelle rejse til dig, der er vild med det frie krydstogtliv og samtidig sætter pris på lærerige oplevelser. Vi har inkluderet mange udflugter til lands på alle krydstogter, og ombord på skibet vil rejselederen holde spændende oplæg om den særegne natur og historie fra egnen og fortælle om dagens udflugt. På vores krydstogter er den danske rejseleder med på hele turen. 

Vi kombinerer det bedste af naturen og den frosne kultur i Alaska og Canada på krydstogtet til Det ægte Alaska. Med afrejse i august er frostgraderne gået på sommerferie, mens bjørnene er vågnet fra vinterhi. Vi oplever både kælvende gletsjere, farverige blomster og det rige dyreliv langt mod nord.

Ønsker du at opleve både østkyst og vestkyst samt Mellemamerika er krydstogtet Gennem Panamakanalen lige noget for dig. Sejlruten går gennem Den Mexicanske Golf til den kunstige kanal ved Panama og op til San Diego på vestkysten. 

Ønsker du at se et stykke danmarkshistorie - langt væk hjemmefra - har vi flere krydstogter til De Vestindiske Øer i Caribien. Øgruppen er en del af USA, og vi har de absolut bedste danske rejseledere bosat på øerne. På krydstogt gennem Det bedste af Caribien besøger du flere caribiske østater og paradisstrandene på én eller flere af de tidligere danske koloniøer: St. Croix, St. John og St. Thomas. Disse krydstogter er uden dansk rejseleder ombord, men inkl. spændende udflugter med vores fastboende rejseledere på De Vestindiske Øer. 

Øhop i Caribien

Vil du gerne opleve noget af det mest unikke danmarkshistorie, dase under palmesvaj og bade på verdens smukkeste strande? Så er De Vestindiske Øer din destination. Vi har et fantastisk hold af danske rejseleder, der er bosat på øerne og et stort udflugtsprogram til individuelle rejser til øerne. Oplev Det tabte paradis og se vores rejser til De Vestindiske Øer her

Ønsker du et stopover i Miami eller New York inden ferien på De Vestindiske Øer, kan det godt lade sig gøre. Henvend dig til en af vores USA-eksperter og forhør dig om mulighederne på netop din rejse.

Er kommet hjem fra Florida, en SUPER tur, helt fantastisk. Tak for din hjælp, Maria! Jeg kan fortælle at vi alle havde en oplevelse for livet.

4,7 (212 Anmeldelser)

Hvilken del af USA skal jeg rejse til?

USA er mange ting, og det er så godt som umuligt at opleve det hele på bare én rejse. Derfor bør du gøre op med dig selv, hvad det er, du brænder for, inden du planlægger en rejse til USA.

Det vestlige USA

Det vestlige USA er Californien med Los Angeles, San Francisco, Highway 1 og Yosemite, men det vestlige USA er også vindistrikter, ørkenlandskaber, Las Vegas, Grand Canyon samt de nordvestlige stater, Oregon og Washington. Det er i denne del af landet, en stor del af den liberale del af befolkningen bor, og generelt kan livsstilen betegnes som meget afslappet, mens naturen er intet mindre end storslået.

Det nordøstlige USA

Det nordøstlige USA omfatter storbyer som New York, Washington D.C. og Boston, men det er også New Englands charme og smukke natur – en natur, der ikke mindst slår sig stort op på grænsen til Canada, hvor du finder Niagara Falls. Det er i denne del af landet, magten og økonomien har sit centrum, og du vil således opleve at tempoet, primært omkring storbyerne, er lidt hurtigere end andre steder i USA.

Sydstaterne

Det sydlige USA vækker associationer til Borgerkrigen, Borte med blæsten og gamle plantager. Men Sydstaterne er også New Orleans, Mississippifloden, sumpområder og en amerikansk levevis i absolut slowmotion. Det er her, mange musikalske genrer er blomstret op, og du bør således opleve countrymusikken i Nashville, Elvis’ Graceland i Memphis, bluesmusikken i Louisiana og Mississippi og lidt jazz i New Orleans.

Det vilde vest

Har du hang til nationalparker, uendelige vidder og et strejf af ”wild west”-stemning, skal du søge ind til kernen af USA, som de færreste lægger vejen forbi. Oplev fx Yellowstone i Wyoming, Badlands og Mount Rushmore i South Dakota, Rocky Mountains, som strækker sig hele vejen fra New Mexico til Canada, Bryce Canyon i Utah og et utal af andre naturfænomener, som kommer helt til sin ret i disse øde egne.

Florida

Florida er Disney World, jetsettere, Everglades, Key West, palmesvaj og art deco i Miami. Men der er også et Florida mellem linjerne. Mens store dele Florida er et slaraffenland for turister, har Sydstaternes livsstil også fundet vej ned til Floridas små flækker, mens andre dele af staten har fået tilsat et latinamerikansk krydderi i forbindelse med de mange spansktalende, der er flyttet til Florida fra hovedsaligt Puerto Rico og Cuba.  

Alaska

Alaska er USA's næststørste delstat med et befolkningstal på blot 740.000 mennesker. Således er det naturen, der tager styringen på disse kanter, hvor du bl.a. kan opleve Denali National Park, sejle gennem smukke fjordlandskaber, se hvaler, gråbjørne, elge og et utal af andre vilde dyr, der lever i fred og fordragelighed i Alaskas vildmark. Et sandt paradis for naturelskere!

Hawaii

Hawaii ligger et godt stykke ude i Stillehavet, men selv om delstaten skiller sig markant ud fra det øvrige USA, er øerne ej at forglemme. Her er vilde vulkanske landskaber, frodig natur, guddommelige strande og et livsstilsmix, der forener det amerikanske og det polynesiske på bedste vis. En charmerende ø-kvartet, der er som taget ud af forestillingen om paradis. 

usa - florida_key west_skilt

6 amerikanske nationalparker du skal opleve

Yellowstone: toppen af supervulkanen

Yellowstone National Park er USA's første nationalpark, der fik sin status i 1872. Selv om den ikke er landets største, dækker den et areal, der er større end Delaware og Rhode Island tilsammen, og det er ikke ligegyldigheder, der optager pladsen. I Yellowstone finder du geysere, boblende mudderhuller og anden geotermisk aktivitet, der er baseret på en supervulkan, der ligger godt gemt under parkens overflade, og som i teorien kunne dække hele kloden i aske og starte en ny istid, såfremt den skulle gå i udbrud. Det er heldigvis ikke sket de sidste 640.000 år, så det er med ro i sjælen, du kan opleve vidundere som det farverige Grand Prismatic Spring, Mammoth Hot Springs og geyseren Old Faithful, der går i ”udbrud” hvert 92. minut.

Yosemite: Californiens naturcharmør

Det er ikke kun parkens placering blot 320 kilometer fra San Francisco, der gør den til USA's mest populære nationalpark. Yosemite er en af USA's absolut smukkeste nationalparker, der er kendt for sine mange granitklipper, der tårner lodret op i luften som gigantiske syle, brusende vandfald, floder, vilde bjørne, grønne skove og frisk luft. Det er bl.a. i Yosemite, du finder den legendariske strækning, Tioga Pass Road, der ligger i en højde af 3.000 meter og byder på udsigt til grønne søer, blomsterenge og gigantiske sequoia-træer, der kan blive op til 100 meter høje. Nyd parken til fods ad de mange vandrestier og lad dig betage af de mange smukke vandfald, bl.a. Yosemite Falls, der har et fald på 739 meter.

Grand Canyon: kløft med storhedsvanvid

Tingene har det med at fylde lidt mere i USA, og det gælder i særdeleshed også Grand Canyon. Kløften snegler sig 446 kilometer gennem Arizonas ørken med en maxbredde på 29 kilometer og en maxdybde på 1,6 kilometer. I bunden løber Colorado River, og det er erosionen fra denne, der gennem flere millioner år har skabt dette vidunderlige naturværk. Den smukkeste udsigt får du fra parkens South Rim, og det er særligt ved solopgang og solnedgang, de smukke røde nuancer træder i karakter, når solen kaster skygger over kløften. Her kan du også være heldig at spotte nogle af de store kondorer, der svæver lavt over kløften.

Bryce Canyon: hoodoos på rad og række

Det er ikke bløde kurver og grønne skove, der møder dig ved Bryce Canyon National Park. Derimod er det sylespidse klippesøjler, også kendt som ”hoodoos”, der udgør attraktionen. For de oprindelige indianere blev klipperne, der består af limsten og sandsten, betragtet som mennesker og fantasibyer, og det er da heller ikke svært at danne sin egen forestilling. Selv om disse spydige konstruktioner ikke virker specielt imødekommende, er det svært ikke at lade sig betage af det rå landskab, som i særdeleshed tager sig flot ud ved solopgang, hvor solens første stråler bader landskabet i gule, orange og røde nuancer i et flot farvespil. 

Zion National Park: klipper og kløfter

Zion betragtes af mange som et mini-Yosemite – en velfortjent sammenligning. Parken er ligesom mange andre landskaber skabt af vind, vejr og erosioner gennem tiderne, hvilket har dannet et smukt landskab af klipper og kløfter tilføjet en god portion grønt. Det var mormonerne, der opdagede parken i 1850’erne, og således fik flere af de naturskabte monumenter navne som fx Abraham, Isak og Jakob. Højdepunktet er den 10 kilometer lange Zion Canyon Scenic Drive, der går forbi flotte sandstensformationer i mange farver, der hæver sig 600 til 900 meter over dalens laveste punkt.

Antelope Canyon: et bølgende farvespil

Arizona er måske mest kendt for Grand Canyon, men ikke langt derfra finder du Antelope Canyon, der er en kløft i et helt andet format. Antelope Canyon ligger i et udtørret flodleje, men til tider hænder det, at den udsættes for det, der kaldes flashfloods, som betyder, at vandet skyller gennem kløften med et aldeles kraftigt tryk, således at vandet skærer sig ind i klipperne og former de flotte, velformede konstruktioner, du kan se i kløften. Dette sker omtrent en gang årligt, og Antelope Canyon skifter på denne måde karakter med jævne mellemrum. Uanset hvornår på dagen du kommer, tager kløften sig smukt ud med lilla, brune, orange, pink og røde nuancer, men kommer du i højsommeren, midt på dagen, kan du også være heldig at se solstrålerne, der kniber sig ned mellem sprækkerne og skaber et vidunderligt lys.

Fun facts!

Det første amerikanske flag havde blot 13 stjerner, der repræsenterede de første 13 stater. Den seneste version med 50 stjerner for de 50 stater stammer fra 1960.

USA står for 18% af verdens elforbrug.

1 ud af 8 amerikanere har arbejdet på McDonald’s i løbet af deres liv.

Der sælges ca. 3 milliarder pizzaer i USA pr. år, og 93% af befolkningen spiser pizza i løbet af en måned.

Alaskas kystlinje er længere end de resterende 49 staters kystlinje lagt sammen.

Ca. 46 millioner amerikanere lever af ”food stamps”.

I midten af Beringstrædet ligger to øer, der hhv. ejes af Rusland og USA, og det betyder, at de to lande blot er 3,8 km. fra hinanden.

USA købte Alaska af Rusland for bare 7,2 dollars i 1867. En hektarpris på 2 cent.

usa - hawaii_keiki hula_boern_10

Hvad er ESTA?

Rejser du til USA, skal du senest 72 timer før afrejse ansøge om ESTA, som er en nødvendig indrejsetilladelse i forbindelse med rejser til USA.

Det koster USD 21 at ansøge om ESTA og tilladelsen er gyldig i 2 år. Når du indtaster dine oplysninger, skal du være opmærksom på, at Æ, Ø og Å ikke kan benyttes, og at navnet i ansøgningen skal være identisk med det navn, som står i stregkoden nederst i dit pas.

Der findes flere godkendte ESTA-agenter, men bemærk at prisen på ansøgningen vil være væsentlig højere, hvis ikke du benytter den officielle side.

Yderligere skal du være opmærksom på, at særlige regler kan gælde, hvis du har dobbelt statsborgerskab i Danmark og Irak, Syrien, Iran eller Sudan.

Søg ESTA her

Fra dansk koloni til amerikansk ferieparadis

De Vestindiske Øer er et tropisk paradis med krystalklart blåt hav ved verdens smukkeste strande. Men for os danskere er øgruppen endnu mere end dét. Et unikt studie i den danske kolonihistorie, et levende museum med farverige fort, danske vejnavne og utallige historier fra en svunden tid. 

Øerne var indtil 1917 en dansk tropekoloni kaldet Dansk Vestindien. Stedet er den absolutte højdespringer, når det kommer til danmarkshistorie uden for andedammens geografiske grænser, og selvom øerne repræsenterer et mørkt kapitel i vores historie, er erfaringerne og efterladenskaberne fra kolonitiden en utrolig oplevelse.

I 1917 solgte Danmark øerne til USA for 25.000.000 dollars i guld. Siden har øerne skiftet navn til Jomfruøerne (US Virgin Islands), fået status som amerikansk territorium og er blevet en populær feriedestination for amerikanere så vel som danskere.

Som danskere er vi i dag meget velkomne på øerne, og de lokale føler den samme historiske forbindelse som vi. Rejsen til De Vestindiske Øer er tilegnet dig, der gerne vil se nærmere på et stykke unik danmarkshistorie og samtidig sætter pris på smuk natur og blomstrende kulturliv. Vi har et stort udbud af rejser til øerne, og du kan læse mere om dem lige her.

Som noget helt særligt har Stjernegaard et hold af dygtige, danske rejseledere, der bor fast på de tre øer. Anna Monica bor (og er født) på St. Thomas, mens Birgit og Troy har boet på St. Croix i mere end 30 år. Med deres egne erfaringer fra livet på øerne samt deres store kendskab til historien er du garanteret mindeværdige oplevelser i deres selskab. Læs mere om vores rejseledere på De Vestindiske Øer her.

De Vestindiske Øer På egen hånd - Udflugter m. dansk rejseleder
dansk vestindien - st john_trunk bay_01
Stjernegaard katalog 2023 forside USA_yellowstone og rocky mountains

Bestil USA kataloger

Søger du inspiration til din USA rejse - bestil vores kataloger

Se kataloger

Vi er kommet hjem efter en fantastisk ferie i USA. Tusind tak for tilrettelæggelsen. Vi har fået så mange gode og positive oplevelser og har nydt hvert et sekund af vores ferie. Tak til jer for at have fundet nogle skønne hoteller til os, det var lige til at nyde og glæde sig over.

4,7 (212 Anmeldelser)

Drikkepenge i USA – hvad er reglerne?

Som dansker kan det være svært at blive helt klog på drikkepengekulturen i USA. Ikke desto mindre er det vigtigt at huske på, at drikkepenge hører sig hjemme i forbindelse med serviceydelser i USA. Husk på, at det er ofte drikkepengene, der udgør den primære løn for fx tjenere på en restaurant.

En rejse til USA kan gøre dine regnekundskaber godt.
Her er nogle retningslinjer, du kan følge:

  • Tag altid udgangspunkt i regningen før VAT (moms).
  • A la carte-restaurant: 15-20% af regningens nettobeløb.
  • Buffet-restaurant: 10% af regningens nettobeløb.
  • Drinks i baren: 15-20% af regningens nettobeløb eller USD 1-2 pr. drink.
  • Taxachauffører, frisører, massører, o. lign.: 15-20% af regningens nettobeløb.
  • Bagagehjælp på et hotel: USD 2 pr. kuffert.
  • Rengøringshjælp på hotellet: USD 2-5 pr. nat. Sørg for at lægge penge ved hver overnatning, da det ikke nødvendigvis er de samme ansatte, der gør rent hver dag.
  • Husk, at VAT (moms) ofte også skal lægges til regningen og ikke skal forveksles med drikkepenge.
  • Det er altid en god idé at have kontanter på sig, da drikkepenge ikke altid kan betales med kort.
Ring eller skriv til os
Jessica Roda Tolentino
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Jessica Roda Tolentino - rejsekonsulent

Læs mere og bliv inspireret

USA: Fire sider af samme land

Det vilde vest eller det kulturelle øst? Der er en verden til forskel, om du befinder dig i The Big Apple eller i Syden.

Udkants-USA's 8 vidundere

Glem alt om Californien, New York og Miami. Vil du se natur, skal du helt ind til kernen af Guds eget land.

8 ting du ikke vidste, du skulle opleve i Californien

I Californien finder du levn fra forbudstiden og møder hippier, bilnørder og velhavere.

Hvornår er det bedst at rejse til USA?

USA's klima varierer fra polarklima i det nordlige Alaska og subtropisk klima i det sydlige Florida og Hawaii. Det mest almindelige klima i USA er dog kontinentalt klima, altså store temperaturforskelle mellem sommer og vinter. Voldsomme vejrforhold er ikke usædvanligt i USA og forekommer oftest forår og sommer, når der er store temperaturforskelle mellem det nordlige og sydlige.

Vestkysten, især Californien har typisk Middelhavsklima, og her oplever man varme og tørre somre og milde, regnfulde vintre. I det vestlige USA finder man også ørkenklima, og her kan temperaturen i den varmeste periode let snige sig op på 50 grader i skyggen.

Se alle vejrkort i USA

New York

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
3° C
4° C
9° C
15° C
21° C
25° C
29° C
28° C
24° C
18° C
12° C
6° C
Nedbør i mm.
77 mm
73 mm
91 mm
96 mm
97 mm
91 mm
103 mm
95 mm
86 mm
77 mm
97 mm
86 mm

Historien – kort fortalt

15.000 F.Kr. – 1492: Indianerne, der er vandret til kontinentet fra Asien, udgør Nordamerikas befolkning.

1492: Columbus opdager Amerika på sin sejlads til det, han troede var Indien.

1600-tallet: Folk fra især Frankrig, Holland, Sverige, Storbrittanien og Spanien forlader Europa og bosætter sig i Nordamerika.

1776: Uafhængighedserklæringen skrives og de første 13 stater løsriver sig fra England og USA grundlægges d. 4. juli.

1789: Efter flere års uafhængighedskrig med England får USA sin første præsident, George Washington.

1800-tallet: Nybyggerne strømmer til, mens indianerne er under hårdt pres og fordrives til reservater.

1808: Indførslen af slaver bliver forbudt.

1854 – 1865: Borgerkrigen raser mellem Nord- og Sydstaterne som følge af at Sydstaterne ikke ønsker at frigive slaverne.

 

usa - uafhængighedserklaering
usa - barack obama

1863: De amerikanske slaver gøres frie ved lov.

1868: De tidligere slaver og afroamerikanere får statsborgerskab.

1870: Mænd af afroamerikansk herkomst får stemmeret.

1920: Amerikanske kvinder får stemmeret.

1963:  John F. Kennedy skudt i Dallas. D. 22. november.

1969: Neil Armstrong lander på månen.

2001: Den 11. september rammer to passagerfly World Trade Center i New York, mens et tredje rammer Pentagonbygningen i Washington DC.

2003: USA invaderer Irak.

2008: Barack Obama bliver den første farvede præsident i USA's historie.

2016:  Forretningsmanden og reality-stjernen, Donald J. Trump, bliver USA's 45. præsident.

2020: Den tidligere vicepræsident Joe Biden flytter ind i Det Hvide Hus som USA's 46. præsident. 

Læs mere om USAs historie

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)