jumby beach_udsigt_01

Rejser til Caribien

Badeferier i paradis

Oplev Caribien med Stjernegaard

Caribisk cocktail

”Aruba, Jamaica, ooh I wanna take ya, 
Bermuda, Bahama, come on pretty mama”

De legendariske toner fra Beach Boys om Caribiens skønne øer hensætter os straks i en stemning, hvor man mærker sand under fødderne og ser drinks med paraplyer. Der er bare en særlig eksotisk klang over Caribien – det smager af strand, sand og vand og frem for alt af ferie!

Vi arrangerer masser af rejser til Caribien, herunder rejser til De Vestindiske øer og til Cuba og ikke mindst krydstogter i Caribien med stop ved en lang række skønne øer. Herudover arrangerer vi badeferier til  caribiske øer som forlængelser til rejser i Sydamerika.

Ring eller skriv til os
Maria Madsen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Maria_Madsen__frit blaa
Gratis foredrag om rejser til Vestindien og krydstogter i Caribien

Gratis foredrag om rejser til Vestindien og krydstogter i Caribien

Tilmeld dig her

Hvorfor rejse til Caribien med Stjernegaard?

Stjernegaard har arbejdet i Caribien, så længe bureauet har eksisteret, og vi har derfor en stor forståelse for, hvad der skal til, for at du får en dejlig ferie i Caribien. Der hersker en laid-back-stemning i Caribien, som man skal navigere i – også som rejsearrangør – og det kræver mange års erfaring. Den erfaring har vi i Stjernegaard Rejser.

antigua_beach_01

Rejseform – hvordan kan jeg rejse i Caribien?

Rejser du med Stjernegaard, kan du opleve Caribien på flere måder. Du kan sejle på vores krydstogter med eller uden dansk rejseleder med stop ved en perlerække af caribiske øer, du kan rejse på rundrejser med dansk rejseleder i Cuba, eller du kan rejse på egen hånd, men med Stjernegaard i ryggen, til Cuba og til De Vestindiske Øer.

Sidst men ikke mindst kan du, hvis du rejser i Sydamerika med fokus på kultur og oplevelser, forlænge en sådan rejse med badeferie på en af de skønne øer i Caribien. Uanset hvilket Caribien du vælger - og hvilken rejseform - kan du se frem til at blive blæst omkuld af historie, strande og en helt særlig kultur i ét smukt sammensurium. 

Det bedste af Caribien – Caribien på egen hånd

Vi tilbyder krydstogter, der kombinerer sejladsen med et ophold på land på De Vestindiske Øer. Disse krydstogter kalder vi Det bedste af Caribien. Vi benytter de bedste skibe fra henholdsvis Royal Caribbean og Celebrity Cruises, og ruten varierer fra år til år.

Typisk begynder rejsen med en overnatning i Miami, Florida, og selve krydstogtet tager typisk sin begyndelse i San Juan på Puerto Rico. Herfra sejles til en række skønne øer, som man kan opleve på egen hånd eller på udflugter, som skibet arrangerer.

Efter en uges sejlads kommer du på land på St. Thomas og/eller St. Croix, to af de tidligere Dansk Vestindiske Øer, hvor du har yderligere en uges tid. Vores danske rejseledere tager dig med på udflugter på øerne, hvor den danske historie er allestedsnærværende.

Krydstogter i Caribien med dansk rejseleder

Du kan også komme med Stjernegaard på krydstogt med dansk rejseleder i Caribien. Her følges du med en lille gruppe på 15-24 personer, og sammen udforsker I de skønne øer, I besøger undervejs på krydstogtet.

leverick bay_02


Caribiens skønne øer – hvor skal jeg rejse hen?

De Vestindiske Øer

St. Thomas, St. Croix og St. John, tilsammen De Amerikanske Jomfruøer eller US Virgin Islands, er tre perler i Caribien, som vi har et ganske særligt forhold til her i Danmark. Det er naturligvis fordi, øerne var danske besiddelser fra 1755 og frem til 1917, hvor øerne blev solgt til USA for 25 mio. dollars. 

I denne periode hev man store summer hjem til Danmark baseret på sukkerproduktion og slavehandel. Det er en periode i danmarkshistorien, som vi ikke kan være stolte af, men det ændrer ikke på, at det er interessant at opleve sporene fra vores forfædre på øerne. Der findes mange smukke bygninger fra kolonitiden, herunder det smukke gule Fort Christiansværn i Christiansted og det røde Fort Frederik i Frederiksted, og gader og stræder bærer stadig danske navne. I dag har øerne status som amerikansk territorium. Se vores rejseforslag til De Vestindiske Øer.

Cuba

Cuba er noget helt for sig selv! Det politiske system med kommunistisk styre siden 1959 har sat udviklingen i stå i forhold til andre caribiske øer, og der er ingen tvivl om, at den cubanske befolkning er hårdt prøvet. Alligevel er det en stor oplevelse at besøge Cuba. Naturen er meget smuk, byerne har flot arkitektur fra spaniernes tid, historien er interessant, musikken er fremragende og rommen smager godt. Frem for alt bidrager cubanerne selv med et fantastisk gåpåmod og en vilje til at få det bedste ud af livet.

Gennem de senere år er der åbnet en smule op for muligheden for at private kan drive forretning, hvilket har højnet standarden væsentligt. Se alle vores rejseforslag og rundrejser med dansk rejseleder til Cuba.

De Britiske Jomfruøer

British Virgin Islands, BVI, er et britisk territorium bestående af 36 øer og rev, hvoraf kun 16 er beboede. De fire store øer har eksotiske navne som Tortola, Anegada, Virgin Gouda og Jost Van Dyke. Hovedstaden ligger på Tortola og hedder Road Town, men det kendteste sted i territoriet er nok The Baths på Virgin Gourda, et smukt strandområde med kridhvidt sand, der danner en smuk kontrast til de mørke klipper.

Du kan besøge Tortola, Virgin Gourda, herunder The Baths, og Jost Van Dyke på en dagsudflugt fra St. Thomas eller fra St. John.

Puerto Rico

Puerto Rico er en af de store øer i Caribien og et amerikansk territorium. Hovedstaden hedder San Juan, og den er en meget stor krydstogtdestination. Mange krydstogter i Caribien har således start og slut i San Juan. Selve byen har et smukt, historisk centrum bygget af spanierne fra omkring 1500-tallet og et par hundrede år frem, og UNESCO har udpeget hele tre gange verdensarv i byen: La Fortaleza-fortet, El Morro-fortet og San Cristobal-fortet.

Du kan besøge Puerto Rico, hvis du rejser med på et af vores Det bedste af Caribien-krydstogter, som udgår fra San Juan, eller hvis du bestiller et individuelt krydstogt gennem Stjernegaard.

Antigua & Barbuda

Her er der tale om en vidunderlig lille øgruppe i den nordøstlige del af Caribien med kyster ud mod Atlanterhavet. Den er præget af et frodigt vulkansk landskab og siges at have en strand for hver af årets dage – det lyder jo tiltalende.

Øgruppen har været et selvstændigt land siden 1981, og hovedstaden hedder St. Johns. Columbus gik i land allerede i 1493, og øerne blev koloniseret af England i 1632. Blandt øens seværdigheder er English Harbour og Falmouth Harbour, hvor sejlskibene ligger for svaj.

Flere af vores krydstogter i Caribien lægger til i Antigua & Barbuda.

St. Lucia

Denne skønne ø levede en omskiftelig tilværelse gennem nogle hundrede år, efter at Columbus gik i land i 1502. Således skiftede man nationalflaget 14 gange, indtil briterne satte sig tungt på øen i 1814. Selvstændigheden kom i 1978.

Det mest kendte syn på øen er de to imponerende Piton-vulkaner, der også har fundet vej til UNESCOs liste over verdensarv. Her kan du få dig et velgørende mudderbad, mens du nyder en vidunderlig udsigt. Du kan besøge St. Lucia på et krydstogt til Caribien

St. Kitts & Nevis

Columbus gik i land på St. Kitts allerede i 1493 og mødte cariberne, og i de følgende århundreder sloges franskmænd, spaniere og briter om magten over denne caribiske perle. Det blev briterne, der løb med sejren, helt indtil øerne fik selvstændighed i 1983.

I hovedbyen Basseterre kan du gå tur i et mini-London, og udenfor byen kan du besøge Brimstone Hill-fæstningen, som er UNESCO-verdensarv på grund af sin betydning for Caribiens historie. Turisme spiller en stor rolle i landets økonomi, og du kan besøge det på et af vores mange krydstogter i Caribien.

St. Martin/Sint Martin

Denne ø er er en del af Hollandske Antiller og delt i to stater, Saint Martin, som er fransk, og Sint Martin, som er hollandsk. Det er et miniputland med karakteristisk kolonistilsbyggeri i smukke pastelfarver og langs kysten ligger skønne strande som perler på en snor.

Krydstogtindustrien har stor betydning for øen. Hver dag lægger store skibe til, og gæsterne slippes løs i de små gader og stræder for at shoppe i toldfri butikker. Så snart du er uden for havneområdet, sænker freden sig, og du kan begrave fødderne i sandet.

St. Martin/Sint Martin ligger på de ruter, som flere vores krydstogter i Caribien følger.

ABC-øerne

Aruba, Bonaire og Curacao, også kaldet ABC-øerne, ligger tæt på Sydamerikas kyst i den allersydligste del af Caribien. Deres geografiske placering betyder, at det er oplagt at besøge dem som forlængelse til en rejse i Sydamerika. Øerne er hollandske men nyder udstrakt selvstyre. Øerne er populære for især amerikanere på flugt fra vinteren, og de kommer for at nyde de kilometervis af smukke, hvide sandstrande og krystalklart hav.

Arubas hovedby Oranjestad er en hyggelig lille storby, der indbyder til en gåtur, og derudover gælder det om at komme væk fra byen og ud til en af de skønne strande. Bonaire handler mest om snorkling og dykning, og Curaçao har en skøn stemning, der blander Europa og Caribien. Uden for hovedbyen Willemstad ligger skønne strande som perler på en snor. Vi foreslår en badeferie på Aruba og/eller Curaçao som forlængelse til en rejse i Peru, Ecuador, Chile eller andre lande i Sydamerika.

Barbados

13 grader nord for ækvator i den østligste del af Caribien ligger skønne Barbados – en selvstændig stat siden 1966. Øen er på størrelse med Bornholm og omgivet af smukke strande og turkisblåt hav. Hovedstaden Bridgetown har en charmerende gammel bydel, der kan udforskes til fods, hvor man bl.a. kan lægge vejen forbi den flotte katedral.

Barbados får besøg af mange krydstogtskibe – og du kan besøge øen på et af vores krydstogter i Caribien.

Grenada

I den sydligste del af Caribien finder vi Grenada, som har været en selvstændig stat siden 1974. Øen er af vulkansk oprindelse og er derfor frodig med grøn som den dominerende farve. Andre dominerende farver er hvid, sandets farve, og blå, havets farve - dermed er alt som det skal være på Grenada!

Muskatnødden har fundet vej til Grenadas flag – det er øens vigtigste eksportvare, og herudover bidrager turismen naturligvis også. Besøg Grenada på en af vores krydstogter i Caribien.

St. Vincent

St. Vincents fulde navn er St. Vincent og Grenadinerne, en østat bestående af 32 små paradisøer. Landet fik selvstændighed fra Storbritannien i 1979. Øerne byder på smuk natur med smukke strande og gode muligheder for vandreture. Er du heldig, kan du på en vandretur spotte kongeamazonen, en papegøje, som kun lever på St. Vincent.

På et krydstogt i Caribien kan du besøge det smukke ørige og gå i land på egen hånd.

Cubas højdepunkter og krydstogt i Caribien

jamaica_befolkning

Caribiens geografi

Caribien består af 13 selvstændige lande, ni territorier og to franske departementer, og flere af landene er blandt de mindste i verden. Geografisk set spreder Caribien sig i havet mellem Nord- og Sydamerika – fra Bahamas i nord til Trinidad og Tobago i syd og fra Cuba i vest til Barbados i øst.

pasture beach_05

Egne medarbejdere i Caribien

Vi har egne medarbejdere og faste samarbejdspartnere på flere af de caribiske øer. På De Vestindiske Øer har vi danske medarbejdere, som har boet der fast i mange år, og for nogles vedkommende er vokset op på øerne.

Det betyder, at de har et stort netværk, og at de er kendte ansigter for hoteller, myndigheder og lokalbefolkningen. 

Tilsvarende har vi vores egne medarbejdere i Cuba, både danske og cubanske, som sørger for, at det hele glider nemt i et land, hvor det kan være en udfordring at få tingene til at ske, som man ønsker det.

Derfor: Når du rejser til Caribien med Stjernegaard, får du glæde af vores mange års erfaring og – hvis du rejser til De Vestindiske Øer eller Cuba – også af vores danske medarbejdere.

Kataloger om Caribien

Savner du inspiration til din rejse til Caribien, kan du gratis bestille op til 5 kataloger. Hvis du er interesseret i andre destinationer, kan du se alle vores kataloger her.

 • cuba autentisk RR katalog forside

  Cuba

  Autentiske Cuba
  Rundrejse m/ dansk rejseleder på minihoteller - 24 sider
 • Cuba_fit_katalog forside

  Cuba

  Rejseforslag
  Individuelle rejser, evt. m/ udflugter - 32 sider

Hvornår er det bedst at rejse til Caribien?

Caribien har et eftertragtet klima med lune temperaturer året rundt og regnbyger, der falder forholdsvist forudsigeligt og bidrager til grønne, frodige øer. Alligevel vælger mange at rejse fra december til april, hvor det er mest tørt og solrigt. Fra maj til november kan der falde en del regn, og i orkansæsonen i september og oktober, skal man være særlig opmærksom.

Trods noget regn fra maj til november, byder Caribien på andre godter. F.eks. er det i denne periode, skildpaddeæggene udklækkes. Herudover kan du også opleve nogle af de caribiske festivaler og festligheder, der finder sted henover sommeren.

Se alle vejrkort i Caribien

Havana

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
26° C
26° C
28° C
29° C
30° C
31° C
31° C
32° C
31° C
29° C
28° C
27° C
Nedbør i mm.
64 mm
69 mm
46 mm
54 mm
98 mm
182 mm
106 mm
100 mm
144 mm
181 mm
88 mm
58 mm

Læs mere og bliv inspireret

De Vestindiske Øer: 3 perler – 3 personligheder

Er du til adrenalinrus? Vandreture? Fest og farver? Eller øde strandparadiser? De Vestindiske Øer har det hele og mere til.

Guide: Kend din krydstogttype

Vi kigger nærmere på 4 krydstogttyper, deres drømme og behov, og guider til et krydstogt der falder i din smag.

Caribien til lands eller til vands? Sådan vælger du!

Hvad vil du helst? Leve dig ind i en caribisk virkelighed eller opleve det hele? Svaret er ganske enkelt.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)