Skip to main content

Rundrejser i Caribien

Find din rejse
labadee_strand_01

Oplev Caribien med dansk rejseleder

Vil du have fast grund under fødderne, når du rejser til Caribien, og vil du gerne have en dansk rejseleder med, så er det Cuba, du skal kigge på.

Vi har flere rundrejser til Cuba. Fælles for dem er, at vi har udviklet dem over mange år og stadig udvikler dem, så vi sørger for, at du får de rigtige oplevelser med hjem. Rejserne giver en grundig indføring i Cubas historie og de vilkår, som cubanerne lever under i dag, og ikke mindst stifter du bekendtskab med de gode rytmer, cigarerne og de smukke gamle amerikanerbiler, som er synonyme med Cuba.

Flere af rundrejserne kan kombineres med noget tid ved en af Cubas fantastiske, caribiske strande.

Hvorfor rundrejser i Caribien med Stjernegaard?

 • Vi har udviklet vores rundrejser gennem mange år.
 • Stjernegaard sørger for, at du får de helt rigtige oplevelser med hjem.
 • Du får en grundig indføring i kultur, historie og samfund.
cuba - cuba_tobaksfarmer_01 cuba - cuba_befolkning_mand_01

Find din drømmerejse

Det siger vores gæster ...

Værd at vide

 • Den mindste ø i Caribien er Saba, en lille ø der ligger i den nordlige del af Caribien. Øen har en samlet areal på omkring 13 kvadratkilometer, hvilket gør den til en af de mindste beboede øer i Caribien.

 • Caribien har et eftertragtet klima med lune temperaturer året rundt og regnbyger, der falder forholdsvist forudsigeligt og bidrager til grønne, frodige øer. Alligevel vælger mange at rejse fra december til april, hvor det er mest tørt og solrigt. Fra maj til november kan der falde en del regn, og i orkansæsonen i september og oktober, skal man være særlig opmærksom.

  Trods noget regn fra maj til november, byder Caribien på andre godter. F.eks. er det i denne periode, skildpaddeæggene udklækkes. Herudover kan du også opleve nogle af de caribiske festivaler og festligheder, der finder sted henover sommeren.

  Se alle vejrkort i Caribien.

 • Den største caribiske ø er Cuba. Cuba er en ø-nation og den største ø i Caribien med en samlet areal på omkring 110.860 kvadratkilometer. Det gør også Cuba til den 17. største ø i verden i forhold til areal.

 • Spansk er det mest udbredte sprog i Caribien og tales i mange lande, herunder Cuba, Den Dominikanske Republik og Puerto Rico. Engelsk er også meget udbredt i Caribien og tales som førstesprog i lande som Jamaica, Trinidad og Tobago, Barbados og de fleste af de tidligere britiske kolonier. Fransk er det dominerende sprog i lande som Haiti, Guadeloupe, Martinique og fransk Guyana, mens der tales Nederlandsk i de tidligere hollandske kolonier i Caribien, såsom Aruba, Curaçao, Sint Maarten og Bonaire, Sint Eustatius og Saba (BES-øerne).

  Der er også flere kreolsprog, som er blandingssprog, der kombinerer elementer fra europæiske sprog med afrikanske, indianske og asiatiske påvirkninger. Disse kreolsprog tales af mange mennesker i regionen som andetsprog og varierer afhængigt af land og ø. Udover de nævnte sprog tales der også mindre udbredte sprog og dialekter i nogle af de mindre øer og samfund i Caribien, herunder kinesisk, hindi, arabisk og tysk.

 • Amerikanske dollars er en udbredt valuta, der bruges i mange lande og territorier i Caribien, herunder Den Dominikanske Republik, Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius og Saba (BES-øerne) samt de Amerikanske Jomfruøer og Puerto Rico.

  Østkaribiske dollars bruges i de østlige caribiske lande som Antigua og Barbuda, Dominica, Grenada, Saint Kitts og Nevis, Saint Lucia og Saint Vincent og Grenadinerne.

  Euro er den officielle valuta i nogle franske oversøiske territorier i Caribien, såsom Guadeloupe, Martinique og Saint Martin, mens Canadiske dollars bruges også i nogle af de mindre øer og territorier i Caribien.

  Ud over de nævnte valutaer accepteres nogle steder også britiske pund (GBP) og andre internationale valutaer, men det anbefales at kontrollere lokal valuta, når du planlægger at besøge en bestemt ø eller land i Caribien.


 • I Caribien kan du nyde en rig og varieret madkultur, der er påvirket af de forskellige kulturer og folkeslag, der har bosat sig i regionen gennem historien. Nogle af de mest karakteristiske fødevarer og retter i Caribien inkluderer:

  Jerk-marinade er en populær krydderiblanding, der bruges til at tilberede kylling, svinekød, lam eller fisk. Det er normalt krydret med ingefær, hvidløg, chilipeber, allspice og andre krydderier, og kødet tilberedes normalt over åben ild for at opnå den karakteristiske røgede smag.

  Platainis, som ligner banane, blot større og mere stivelsesholdige. De kan tilberedes på forskellige måder, f.eks. som maduro (modne og søde) eller tostones (stegte og saltede).

  Roti er en indisk inspireret ret, der er populær i mange caribiske øer. Det er en blød fladbrød fyldt med krydret kød, kartofler eller grøntsager.

  Den populære risret 'rice and peas', hvor risen koges sammen med bønner, kokosmælk og krydderier.

 • Caribiens regnskove er frodige og mangfoldige, og de tilbyder en rig biodiversitet. Lande som Costa Rica, Dominica og Saint Lucia har smukke regnskove med unikke planter, fugle og dyr, der er en fryd for naturelskere. Caribien er også hjemsted for flere aktive og sovende vulkaner, der tilføjer et dramatisk præg til landskabet. Vulkaner som La Soufrière på Saint Vincent, Soufrière Hills på Montserrat og Mount Pelée på Martinique er nogle af de mest kendte.

  Sumpområder og mangroveskove er vigtige økosystemer i Caribien, der fungerer som levested for mange fuglearter, fisk og andre marine dyr. Nogle caribiske øer har også imponerende bjerglandskaber, der er ideelle til vandreture og naturoplevelser. Jamaica er kendt for sine Blue Mountains, som er det højeste bjergområde i regionen og tilbyder en spektakulær udsigt.

   

st kitts_bugt_01

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)