cuba - havana_plaza vieja_18

Rundrejser til Cuba

Oplev Cuba med dansk rejseleder

Oplev Cuba med dansk rejseleder

Hvad er en rundrejse til Cuba?

En rundrejse til Cuba er en grupperejse med dansk rejseleder, som vi på forhånd har sammensat på baggrund af vores erfaring og research, så den indeholder alt det, vi mener er det mest interessante ved Cuba. Rejsen og fordelingen af overnatninger er sammensat i en balance, så vi oplever så meget som muligt, samtidigt med at vi altid har sjælen med og kan nå at fordøje indtrykkene.

På en rundrejse med dansk rejseleder har I trygheden ved aldrig at være helt på egen hånd og glæden ved at få serveret oplevelserne af en rejseleder, der ved, hvad han eller hun taler om.

Foredrag

Gratis foredrag om rundrejser i Cuba

Tilmeld dig her

Hvorfor er det særligt attraktivt at opleve Cuba med en dansk rejseleder?

Af flere årsager, er en rundrejse i Cuba med dansk rejseleder en særlig attraktiv måde at opleve Cuba. Det spanske sprog er en af de vigtigste årsager. Selvom mange cubanere kender en del engelske gloser, så kan det være svært at begå sig, hvis man ikke taler spansk, og vores danske rejseledere taler altid spansk.

Historien, både tiden hvor Cuba var en spansk koloni, omstændighederne der ledte op til revolutionen i 1959 og tiden under Castro-brødrene er vanvittig interessant, og med en rejseleder til rådighed kan man få svar på alle de spørgsmål, man måtte have i den forbindelse.

Det er altid trygt at have en rejseleder med, og han eller hun har altid et stort netværk af lokale, kolleger, venner og bekendte at trække på, så rejsen kommer til at gå glat. Den cubanske mentalitet er anderledes og udspringer af et forholdsvis stramt styret land, hvor dagligdagen er væsentlig anderledes end vores, og der kan være situationer, hvor det bare er rigtigt rart at have en spansktalende rejseleder med, der kender forholdene på godt og ondt.

Når I rejser med en dansk rejseleder kan I nyde, at nogen har teten, og at nogen har planlagt rejsen, så I får det optimale ud af den.

cuba - trinidad_gadebillede_boern_01

Hvorfor er det så vigtigt at rejse i små grupper?

Gruppestørrelsen er meget vigtig!

Vi rejser i mindre grupper med 10-20 eller 10-24 deltagere sammen med en kyndig rejseleder, som går forrest og fortæller om historien, kulturen og livet i Cuba, og som dermed binder alle oplevelserne sammen.

Med maks. 20 eller 24 deltagere kan vi komme rundt de fleste steder – også steder som større grupper må køre udenom – rejselederen kan nå ud til alle, og køen ved bussen, når vi skal ud og ind, er til at overse.

Se alle vores rundrejser Over 50 rundrejser med dansk rejseleder
cuba - cuba_plaza_03_2

Vores rundrejser sidder "lige i skabet"

Vores rundrejser er sammensat på baggrund af mange års erfaring med at arrangere denne type af rejser, og ikke mindst på baggrund af vores mangeårige tilstedeværelse i Cubas, som betyder, at vi har det netværk, der skal til for at få de gode hoteller og for at logistikken hænger optimalt sammen.

Men vi hviler ikke på laurbærene

Vi forfiner og videreudvikler løbende vores rundrejser til Cuba på baggrund af den tilbagemelding, vi får fra vores rejseledere og ikke mindst mindst fra vores mange gæster. Derfor tør vi godt sige, at vores rundrejser ”sidder lige i skabet” - og det gælder både med hensyn til ruten, logistikken og valget af hoteller.

Læs udtalelser fra kunder, der har rejst til Cuba med Stjernegaard.

Hvorfor mener vi at vores rejseledere er Danmarks bedste?

Vi regner vores rejseledere for at være de bedste i Danmark, og det er ikke alle og enhver, der er kvalificeret til at være rejseleder på Cuba hos Stjernegaard.

Mange af vores rejseledere i Cuba bor fast i landet, mens andre bor der hele sæsonen, og fælles for dem er, at de naturligvis taler spansk og har et stort netværk i landet.

Vores rejseledere har meget forskellig baggrund. Nogle er journalister, andre er historikere eller har en anden relevant uddannelse. Nogle har bosat sig i Cuba, fordi de fandt kærligheden der, eller måske rejste de bare ud engang og kom hjem, fordi de fik benene slået væk under sig.

Det vigtigste for os er ikke vores rejselederes uddannelsesmæssige baggrund, men at de kender landet til bunds, både hvad angår historien, kulturen og livet i nutidens Cuba, og ikke mindst at de kan formidle deres viden på den rigtige måde. Måske med et glimt i øjet, så vores gæster kommer klogere hjem og med sjove oplevelser og gode grin.

cuba - vinales ridning ole

Oplev autentiske Cuba på 2 minutter

cuba - cuba_casa particulares3

Hvordan er indkvartering på rundrejserne til Cuba?

På vores rundrejser med dansk rejseleder i Cuba bor vi både på almindelige hoteller og på de såkaldte casas particulares, som er private hjem, der drives på Bed & Breakfast-basis. På denne måde kommer vi tæt på cubanerne og oplever deres hverdag.

Vores mangeårige erfaring i Cuba og dermed vores store netværk betyder, at vi har adgang til de bedste hoteller og til de bedste casa’er.

Beliggenheden er vigtig for os, men vi forsøger selvfølgelig altid at vælge de bedste hoteller og casa’er på alle parametre.

På vores rundrejser Autentiske Cuba – den vestlige del og Autentiske Cuba – hele øen bliver I kun indkvarteret på casas particulares.

Hvornår er det bedst at rejse til Cuba?

Vores rundrejser med dansk rejseleder ligger altid i den bedste sæson, og for Cubas vedkommende vil det sige fra november til april. Cuba ligger tæt på ækvator, og temperaturen ligger derfor på et behageligt niveau mellem 25 og 30 grader og svinger ikke væsentlig i løbet af året. Nedbøren og dermed fugtigheden er dog højst fra maj til oktober. Vi vil dog mene, at Cuba kan besøges året rundt, der er et behageligt tropisk klima. Øen har to årstider, den tørre tid (la seca) strækker sig fra ultimo oktober til og med april. Regntiden (la lluvia) ligger i perioden maj til september, men der er langt fra tale om dagsregn, men intense skybrud sidst på eftermiddagen.

I det sydøstligste Cuba kan temperaturen i regntiden nå op omkring 28-30 grader. Aftnerne i høj­landet midt på øen kan godt være lidt kølige, så medbring altid en sweater.

Ingen regel uden undtagelse: vi har altid en sommerafgang i juli måned på rundrejsen Den store Cubarejse med karneval – og det er for at dække landets største karneval i Santiago de Cuba – en helt særlig oplevelse fyldt med dans, musik, fest og farver.

Se alle vejrkort på Cuba

Havana

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
26° C
26° C
28° C
29° C
30° C
31° C
31° C
32° C
31° C
29° C
28° C
27° C
Nedbør i mm.
64 mm
69 mm
46 mm
54 mm
98 mm
182 mm
106 mm
100 mm
144 mm
181 mm
88 mm
58 mm
cuba - cayo coco_strand_02

Kataloger om Cuba

Savner du inspiration til din Cuba-rejse, kan du gratis bestille op til 5 kataloger. Hvis du er interesseret i andre destinationer, kan du se alle vores kataloger her.

 • Cuba_RR_katalog_050515

  Cuba

  Rundrejser
  Rundrejser m/ dansk rejseleder - 24 sider
 • cuba autentisk RR katalog forside

  Cuba

  Autentiske Cuba
  Rundrejse m/ dansk rejseleder på minihoteller - 24 sider

Kan rundrejsen forlænges med badeferie?

Vores rundrejser i Cuba er fyldt med oplevelser og indtryk, og det kan være rart at fordøje det hele og komme ned i gear igen, inden man vender hjem til Danmark. Derfor er det altid muligt at forlænge vores rundrejser.

De fleste, der vælger at forlænge en rundrejse, vælger at tage nogle ekstra dage ved en af Cubas skønne strande, der ligger ud til Det Caribiske Hav.

Vi har på forhånd sammensat nogle pakker af fem dage varighed ved f.eks. Varaderostranden, den mest kendte strand, Jibacoa og på de små tropeøer Cayo Coco og Cayo Guillermo. Her kan I stikke fødderne i sandet, slappe af, bade i det klare vand og nyde solen.

Se alle vores rundrejser Over 50 rundrejser med dansk rejseleder
Ring eller skriv til os
Dorte Mouritzen
Tlf. 4526 0000

Åbent hverdage kl. 10-17

Dorte Mouritzen - rejsekonsulent

Johan er meget kompentent, vi kan kun rose ham. Han var med til at gøre vores rejse Fantastico. Vi er 100 % tilfredse.

4,6 (888 Anmeldelser)
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.478 anmeldelser)