cuba - cienfuegos_befolkning_fodbold_01

Praktisk info om Cuba

Praktisk info

Praktiske oplysninger ved bestilling af rejsen

De praktiske oplysninger på hjemmesiden, er begrænset til de informationer, der kan være relevant for at beslutte sig for en rejse. Når du har bestilt rejsen, vil du modtage mere materiale med gode råd og vejledninger.

Almindelige rejsebetingelser og betaling

Se vores Almindelige rejsebetingelser og muligheder for betaling

Ansvarlig rejseform

Det ligger os meget på sinde at involvere os, og gøre hvad vi kan for at vise stor respekt for de lande og de kulturer, vi rejser til. Det gør vores rejser mere interessante, og betyder at vi også er velkomne næste gang.

Som rejsende kan du gøre en stor forskel ved at være opmærksom. Små ting som fx at respektere de enkelte landes skikke og helligdomme, spørge pænt inden man blot tager et billede af en person, aldrig kaste affald fra sig hverken i naturen eller i byen selvom der måske er beskidt i forvejen og i det hele taget være åben og imødekommende og behandle dine værter som ligeværdige.

Vi gør vores ture interessante ved at komme ind bag facaden, men vi overtræder ikke grænsen. Hvis man udviser respekt for det samfund og de personer, man besøger, kommer man i dialog og bliver mødt med venlighed og smil. Rejsen bliver meget mere spændende og berigende.

Akut assistance

I Stjernegaard Rejsers åbningstider: +45 4526 0000
Åbningstider: Mandag - torsdag 10:00 - 17:00 - Fredag 10:00 - 16.30
Nødtelefon udenfor vores åbningstider: +45 5199 0059

Gouda Rejseforsikring
Salgsafdeling +45 8820 8820
Alarmcentral + 45 3315 6060

Danmark har ingen ambassade i Cuba. Henvendelser kan ske gennem den danske ambassade i Mexico. I nødstilfælde kan henvendelse ske til Sveriges ambassade i Havana, Cuba.

Læs Udenrigsministeriet for detaljer og kontaktinformation hos den svenske ambassade

Tidsforskel

Cuba er 6 timer efter dansk tid hele året. Cuba har ligesom Danmark sommertid, dog skifter Cuba til sommertid 2 uger før man skifter i Danmark

Vejr og klima

Se information om vejr og klima i Cuba her

Sprog

Det officielle sprog i Cuba er spansk.

Visum og pas

Cuba kræver visum for indrejse, når danske statsborgere med dansk pas vil rejse ind i landet. Turistvisum udstedes for 30 dage, og man skal være i besiddelse af et pas, der er gyldigt i 3 måneder ud over opholdets varighed. Stjernegaard Rejser arrangerer udstedelse af visum - og det er inkluderet i prisen.

Bemærk skærpede indrejseregler til USA
Hvis man har besøgt Cuba efter 11. januar, 2021 kan man ikke søge ESTA til USA, men skal søge visum. Det samme gælder, hvis du har været i Irak, Syrien, Iran eller Sudan efter 1. marts 2011. Man kan ikke få ESTA online, men skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden i København.

Se Udenrigsministeriet for detaljer

Hvis du rejser via Canada - Indrejsetilladelse (eTA)

Rejsende med dansk pas, der skal skifte fly i Canada, skal ansøge om indrejsetilladelse, kaldet Electronic Travel Authorization (eTA). 

Ansøgningen foregår elektronisk, og den rejsende er selv ansvarlig for at opnå indrejsetilladelsen. Tilladelsen koster CAD 7 (ca. DKK 35) og er gyldig i fem år, eller til man får nyt pas.

For at ansøge om indrejsetilladelse skal du bruge:

  • Dit pas
  • Et kreditkort
  • En gyldig email-adresse

Man kan kun søge for én person ad gangen, en familie på f.eks. tre skal derfor ansøge tre gange.

Du kan søge om indrejsetilladelsen her og læse en vejledning til udfyldning af eTA formen her

Udenrigsministeriets rejsevejledning

Vi anbefaler at du altid læser Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Se rejsevejledningen her

Forsikringer

Det Gule Sygesikringskort dækker IKKE i Cuba. Stjernegaard Rejser har valgt at samarbejde med Gouda Rejseforsikring, som har et bredt udbud af forsikringstyper, der passer til de flestes behov.

Der findes billigere rejseforsikringer end Gouda, men vores erfaring er, at de sidste penge er givet godt ud. Gouda har nemlig specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Når skaden opstår, har Gouda sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

Rabat ved køb igennem Stjernegaard Rejser

I kan med fordel købe rejse- og afbestillingsforsikring samlet hos Stjernegaard Rejser - læs mere på nedenstående link:

Læs mere om Goudas rejseforsikring her

Vaccination og helbred

Nedenstående overordnede anbefalinger omkring vaccinationer og denguefeber er fra Rejseklinikken i Charlottenlund. Den enkelte klinik har behov for en række ekstra oplysninger om rejsen for at kunne vurdere præcis hvilke vacciner og evt. medicin, der er behov for.

Vi anbefaler altid, at man kontakter egen læge for personlige forhold. På alle vores rejser anbefaler vi desuden, at man er grundig med håndhygiejne, da manglende håndhygiejne ofte er årsagen til eventuelle maveproblemer.

Vaccinationer:

  • Kort rejse, under 3 uger til turistområder: Hepatitis A, difteri/stivkrampe
  • Længere ophold, desuden: Kolera, tyfus, Hepatitis B og evt. rabies (hundegalskab) og tuberkulose

Denguefeber

Denguefeber findes i hele Cuba, også i byerne. Der findes ingen vaccine eller medicin, man kan tage forebyggende. Man skal være omhyggelig med at beskytte sig mod myggen med myggespray, der indeholder DEET eller AUTAN. Denguemyggen stikker hyppigst lige omkring solopgang og solnedgang.

Har du yderligere spørgsmål angående vaccinationer og helbred, opfordrer vi dig til at kontakte din egen læge eller et autoriseret vaccinationscenter. Herunder finder du en række forslag til sider, hvor du kan få gode råd og vejledning om vaccinationer før din kommende rejse.

Hvis du er medlem af Sygeforsikringen Danmark, kan du få refunderet en stor del af udgiften ved vaccinationer.

Rejseforsikring - særlig pris

Stjernegaard Rejser anbefaler Gouda Rejseforsikring. Gouda har en meget erfaren alarmcentral, som er vigtig, når skaden sker.

Bestil din Gouda-forsikring gennem Stjernegaard til samme pris eller lavere end hos Gouda.

Ring 4526 0000

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)