cuba - trinidad - trinidad casa balbina have3

Skal du bo på casa particular?

Skal du bo på casa particular?

På casas particulares vil I opleve den cubanske gæstfrihed. Casa´erne er ofte - men ikke altid - familiedrevne og har typisk alt fra 2 til 10 værelser. Alle værelser har eget bad og toilet og er pæne og rene. Indretningen afhænger af ejerens smag, og kan være alt fra virkelig god smag til dejlig farverig. Værelserne vil ofte ikke være så store, og typisk kun have en dobbeltseng der er 140-160 cm, men på flere og flere casa´er vil man dog opleve, at der i stedet for en dobbeltseng vil være to enkeltsenge, eller både en mindre dobbeltseng og en enkeltseng. På vores udvalgte (bedre/opgraderede) casa´er i Havana vil man også opleve større værelser. Se alle vore casa og hotelbeskrivelser her.

Cubansk byggestil

Man skal være opmærksom på, at der ofte ikke er vindue på værelset, hvilket skyldes den cubanske byggestil, hvor husene er bygget til at holde lyset ude i det varme klima. På vores "udvalgte casa´er" i Havana, vil man dog for det meste opleve at få værelser med vindue ud af bygningen, men man kan alligevel ikke, afhængig af casa'ens placeringforvente udsigt. I de mindre byer er casa´erne typisk indrettet i 1-2 etagers ejendomme, mens de i de store byer som Havana, Santiago de Chile og Camagûey er indrettet i lejligheder med dertilhørende trapper, som til tider kan være både smalle og stejle.

Charmebarometeret i top

I Stjernegaard Rejser er vi meget glade for casa´er, da charmebarometret på mange planer er helt i top
. Men vi erkender også, at det kan være en udfordringda man jo bor i privatejet hjem, hvor alt nødvendigvis ikke fungerer perfekt. Casa'er er blot en afspejling af Cuba - med alle dets fejl og mangler. 

Som rejsende, der bor på en casa, skal du derfor være indstillet på, at der kan være problemer med f.eks. mængden af vand, vandtrykmanglende eller dårlig kvalitet af toiletsæde osv., ligesom man skal huske, at husene er gamle, og kloak systemet ligeså. Og selvom flere og flere casa´er efterhånden får installeret pengeskabe på værelserneskal man ikke altid forvente det, så hav evt. derfor en lås med til kufferten.

Morgenmaden serveres på casa'en. Den er simpel men god og består typisk af kaffe, te, juice, frugt, æg efter ønske, brød med tilbehør som fx marmelade og måske ost.

Med alt det sagt må vi fortsat konstatere, at et ophold på en casa er meget charmerende, og vi kan vi kun opfordre til, at man tager afsted med et åben sind og ikke lader sig gå på af diverse småproblemer men i stedet nyder denne helt unikke indkvarteringsform og mødet med cubaneren.

cuba - baracoa_befolkning_01_hf
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)