Skip to main content

Fakta og historie

cuba - camaguey_domino_01

Fakta og historie

Fakta

Cubas areal er godt 110.000 km² eller knap 2½ gange større end Danmark. Der er ca. 1.200 km fra øst til vest. Der bor ca. 11,4 millioner mennesker i Cuba, heraf godt 2,1 millioner i Havana - Caribiens største by.

Lidt historie

At rejse rundt i Cuba er som at hoppe på en tidsmaskine, der vil føre dig fra den oprindelige indianske befolknings tidsalder, gennem den spanske kolonitid og efterfølgende hastige sceneskift med bl.a. Batistas korrupte styre i en ret løssluppen periode, der blev brat efterfulgt af revolutionen, som bragte Fidel Castro og det kommunistiske styre til magten.

Omvæltning på omvæltning - og næppe den sidste, før landet kommer på omgangshøjde med det meste af nutiden.

Du møder hele historien på museer med fortidslevn og i grotter, hvor indianerne skjulte sig for de spanske erobrere, eller ved at besøge sukker- og kaffeplantager, hvor de indbragte slaver fra Afrika sled og slæbte for at berige den hvide overklasse.

Resultatet af denne rigdom kan du se, når du vandrer rundt i Havana og mange andre byer mellem palæer fra kolonitiden, kigger på smukke art deco bygninger, som den fantastiske Bacardi-bygning, eller du måske stikker hovedet inden for i det vidunderlige gamle apotek i Calle Obispo før du drikker en mojito ved Hemingways yndlingsbar.

Nutidshistorien er også med overalt, hvor du ser de lokale stå i endeløse køer ved stoppesteder eller foran butikker med alt for lidt på hylderne. Historien er med dig på hele ferien. Derfor er det så fascinerende af rejse rundt i Cuba.

Indkomstforhold

Det er ganske normalt, at en cubaner tjener mellem 150-200 kr. om måneden. Umiddelbart en utrolig lav løn, som dog skal ses i forhold til de symbolske huslejer og relativt lave priser på de dagligvarer, som er til rådighed. Problemet er varemanglen og rationeringen, som kun tillader små indkøb af nødvendige varer til livets opretholdelse.

På grund af Cubas økonomiske situation er udbuddet af varer begrænset. Befolkningen sætter stor pris på ting som f. eks. kuglepenne, blyanter, skrivepapir, shampoo, tandpasta, sanitære produkter og kosmetik.

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)