Skip to main content

Tag en drink!

cuba - havana_restaurant_01

Tag en drink!

En rejse til Cuba synes næsten utænkelig uden at smage en af de mange lokale rom-baserede drinks, der har fundet vej til bartendernes verdenskort.

Ernest Hemingway og andre kendte navne kommer hurtigt på banen, især hvis man søger til bardiskene i El Floridita og La Bodeguita i Havana, hvor også kendisser som bl.a. Frank Sinatra, Ava Gardner, Gary Cooper, Errol Flynn og Malene Dietricht har set bunden af glassene. Billeder og tekster på væggene i La Bodeguita del Medio røber det.

Hemingway noteres således for sætningen: "My Mojito in La Bodeguita, my Daiquiri in El Floridita". Og dem bestiller de fleste turister da også, når de på Cuba-rejsen kigger inden for på de samme værtshuse.

En Mojito består af rom, limejuice, sukker, hvid vand med brus (soda), et blad mynte og knuste isterninger rørt sammen. En Daiguiri er sammensat af samme hvide rom, limejuice, sukker, maraschino-likør og knuste isterninger. Den kan også blendes med jordbær, appelsin, ananas, bananer eller ferskner.

Andre klassikere er Cuba Libre (rom, cola og isterninger blandet med en skive lime på toppen), som blev opfundet i forbindelse med Cubas selvstændighed i 1902.

El Presidente (rom, brun vermuth og grenadine blendet med knust is) fik sit navn efter den korrupte præsident Mario Garcia Menocal, som var berømt for at have sugerøret langt nede i såvel cocktailglasset som i statskassen. Af andre kendte, som har lagt navn til en cubansk drink, er skuespilleren Mary Pickfort (rom, ananas-juice, grenadine og knust is efter en rundtur i blenderen).

Nyd livet

Man må hyle med de ulve, man er iblandt, og på en rejse til Cuba bør man være indstillet på at tage for sig af livets goder. Det indebærer, at man som minimum må dufte til en cigar – landets kendteste brand efter Fidel Castro – hvis man da ikke ønsker at ryge den.

En drink må det også blive til – helst baseret på rom. Mojito og Dauquiri er lokale klassikere sammen med f.eks. Cuba Libre og El Presidente, der er opkaldt efter en tidligere korrupt præsident, som havde sugerøret langt nede i både glasset og statskassen.

Chill Beach Bar 05 01

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)