burma - mandalay_amarapura_tempel_02

Rejser til Myanmar

Traditioner og tryllebindende seværdigheder

4,8 (65 Anmeldelser)

Oplev Myanmar med Stjernegaard

En unik bid af Asien

Myanmar, også kaldet Burma, er vitterligt et af de absolut bedste oplevelseslande i verden. Landet har en overflod af seværdigheder, hvoraf mange er på UNESCOs liste over verdensarv. 

På trods af militærstyrets mangeårige hårdhændede håndtering af oppositionen har den seneste tids positive omtale og spæde tiltag i retning af en egentlig demokratiseringsproces udløst en ren strøm at positive artikler, programmer på tv og ikke mindst filmen om Aung San Suu Kyis altofrende liv i demokratiet tjeneste.

Grib chancen for at opleve et Myanmar, hvor optimismen er tilbage, og som alle eksperter spår en gylden fremtid. Turismen er fortsat på vuggestadiet, men der er pres på de få gode hoteller og infrastrukturen er langt fra optimal med oksekærrer, der sinker trafikken.

Er det dette Myanmar, I vil opleve, så skynd jer til det eventyrlige land, før der for alvor kommer gang i turismen.

Ring eller skriv til os
Line Milland Aminsam
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Line Milland Aminsam - rejsekonsulent
burma (Myanmar) - yangon_shwedagon golden pagoda_08

Fun facts og vigtig viden om Myanmar

En slette af templer

Engang, i det 12 og 13 århundrede, var der 13.000 templer og pagoder i Bagan. I dag kan du stadig besøge 2.000 - i forskellig størrelse og pragt - som ligger spredt over sletten. 

Befolkningen

Der bor omtrent 55 millioner mennesker i Myanmar. Disse er primært buddhister og stammer fra en række forskellige etniske grupper - ja faktisk op til 100 forskellige befolkningsgrupper, ifølge antropologer. Officielt findes der 8 befolkningsgrupper, hvoraf hovedparten, 65%, tilhører de såkaldte Bamar.

En gammel koloni

Som de fleste andre asiatiske lande har Myanmar, dengang Burma, også været koloniseret - i dette tilfælde af Storbritannien frem til 1948. 

Et ungt folk

Burmeserne er i gennemsnit 28 år og gennemsnitslevealderen er kun 57 år. 

Thanaka

Både mænd og kvinder bruger den gule pasta fra thanakatræets bark kosmetisk. Som solbeskyttelse og mod fedtet hud. 

Det siger vores gæster ...
burma_gyldne oplevelser_RR katalog forside burma_fit katalog forside

Bestil Myanmar kataloger

Søger du inspiration til din Myanmar rejse - bestil vores kataloger

Se kataloger

Den mægtige tempelslette

På et beskedent areal på kun 40 kvadratkilometer, et område på størrelse med Amager, er der på sletten ved Ayeyarwady-flodens bred en ophobning af helligdomme, der nærmest svarer til det samlede antal katedraler i den kristne verden. 

På et tidspunkt har der i Bagan stået mindst 13.000 vældige templer, stupaer og pagoder, plus et væld af palladser og almindelige huse, bygget af træ og bambus, som tidens tand, råd og termitter for længst har gjort en ende på. Plyndrende mongolske krigere, samt voldsomme jordskælv har yderligere krævet deres del af de ellers så solidt byggede helligdomme i mursten. Som en af ransmændene, ifølge historiebøgerne, sagde undskyldende: "det er ikke religiøse templer, men et skatkammer."

Der er i dag "kun" omkring 2.217 velbevarede bygningsværker tilbage, foruden et par tusinde ruiner efter andre. Alligevel står de næsten som en skov af templer i landskabet. Hvordan var det så ikke tidligere? Op til 60 meter høje spir. Nogle af dem engang belagt med fingertykt guld og sølv, som Marco Polo skrev i sine notater om det, han kaldte: "verdens flotteste syn". På en rejse til Myanmar vil I opleve de mest spændende og interessante templer.

burma - bagan_tempel_sunset_01

Oplev Myanmar på 2 minutter

En halv million munke

De vrimler med rødklædte munke overalt i Myanmar, og faktisk skønnes det, at her er omkring 500.000 i alderen 7 år og op. Det gør Myanmar til landet med den højeste andel af munke pr. indbygger.

3 steder du skal opleve

Inlesøen

Inlesøen er et helt unikt sted. Her bor mange mennesker fordelt på flere små landsbyer og samfund på pæle - faktisk har de hele deres liv på søen. Børnene padler i skole, forældrene fisker på en traditionel måde eller driver landbrug på flydende marker, som de selv har lavet af luftigt siv. Besøg flere håndværkere, bl.a. sølvsmede og solparaplyproducenter. 

Mandalays store bog

I Mandalay finder man bl.a. "verdens største bog" - et buddhistisk manuskript, hugget ind i 1774 stenplader i løbet af seks måneder af 2400 munke. Oprindeligt var bogstaverne guldbelagt. "Bogsiderne" fylder en hel lille park, hvor de er anbragt i 729 stupaer, og det siges, at man skal afsætte 450 dage til at læse dem, forudsat man altså kan tyde pali. 

Schwedagon-pagoden

Yangon er en kontrastfyldt by med fattige områder og guldpagoder i storformat. Besøg Schwedagon-pagoden, der tårner 99 meter op i bybilledet. Pagoden blev bygget fra det 6. til det 10. århundrede,  men ifølge sagnet skulle det altså have 2500 år på bagen. Stupaen er dækket med ca. 2.200 guldbarrer og dens top er udsmykket med en 76 karat diamant.

Bagan

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
25° C
27° C
30° C
30° C
30° C
27° C
26° C
26° C
25° C
25° C
26° C
25° C
Nedbør i mm.
0 mm
0 mm
0 mm
0 mm
24 mm
18 mm
18 mm
18 mm
27 mm
18 mm
9 mm
0 mm

Hvornår er det bedst at rejse til Myanmar?

Myanmar har, som store dele af Asien, 3 sæsoner. Sydvestmonsunen præger vejret fra midt maj til sidst i oktober. I denne periode kommer ofte nedbør som hovedsageligt falder om eftermiddagen og aftenen. 

I det centrale Myanmar regner det mest i august og september, mens den tørre periode er fra november til maj. Den køligste periode er fra december til og med januar, hvor man kan opleve nattemperaturer helt ned til frysepunktet i højlandet. Dagstemperaturerne ligger på behagelige 22-25 grader. Derfor anbefaler vi, at I medbringer både sommertøj samt lange bukser og en lun trøje til om aftenen.

Se alle vejrkort i Myanmar

Læs mere og bliv inspireret

Burmaekspertens 5 favoritter

Læs rejselederens bud på 5 spændende steder, du bør besøge, hvis du vil opleve en endnu uspoleret side af Myanmar.

Overtro: Ingen flæsk på bussen!

Rejseleder Kasper Stensgaard flyttede til Myanmar og lærte, at svinekød ikke hører hjemme på bussen.

Derfor bør du besøge Myanmar netop nu

Turisterne er få og mange steder er hamrende autentiske. Drømmer du om Thailand for 50 år siden, er Myanmar et godt bud.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)