malaysia - cameron_te plantage_01
Malaysia - Individuel rejse

Essensen af Malaysia

4,4 (19 Anmeldelser)
16 dage fra 18.375 kr.

Essensen af Malaysia

Det moderne og det traditionelle Malaysia

Tag med til fire af Malaysias absolutte højdepunkter på en rejse, der mikser historien, naturen, storbylivet og strandlivet. I kommer tæt på det ægte Malaysia, som det udspiller sig i både by og land, og oplever et vekslende tempo, når I bevæger jer fra det moderne til det traditionelle.

Rejsen starter i Kuala Lumpur, hvor I har udsigt til en af Asiens smukkeste skylines fra alle hjørner af byen. En moderne by der også gemmer på ærketraditionelle oaser, grønne områder, templer og moskéer. Næste stop på rejsen, Cameron Highlands, er en verden til forskel. Her er grønne telandskaber så langt øjet rækker og en landlig idyl, der på sin vis er traditionel malaysisk og samtidigt har stærke referencer til den engelske kolonitid. 

På Penang Island er der skruet godt op for charmen i UNESCO-udnævnte George Town. Her lever kinesere, indere, malayer og andre folkeslag lykkeligt side om side i kolonitidens smukke gader, hvor duften fra gadekøkkenerne pirrer næsen mens øjet fanger nogle af byens mange finurlige vægmalerier. Ikke langt fra byens leben kan I begive jer ud i junglens dybe stille ro på toppen af Penang Hill. 

Den sidste uge tilbringer I med sand mellem tæerne, daglige dukkerter, bådture og naturoplevelser på Langkawi. Et af Malaysias mest populære ferieparadiser, der byder på badeferie med et hav af oplevelser.

Rejsen er til jer, der vil opleve lidt af det hele. Vi har lagt oplevelser ind på vejen, når I kører fra Kuala Lumpur til Cameron Highlands og har inkluderet udflugter under opholdet i Cameron Highlands. I Kuala Lumpur, på Penang Island og på Langkawi er der mulighed for at tilkøbe en række spændende udflugter i det omfang, der matcher jeres temperament.

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning
Opgradering

Kuala Lumpur 2 nætter i Kuala Lumpur
2
Overnatning
Meliá ★★★★
Opgradering
Banyan Tree ★★★★+

Cameron Highlands 1 nætter i Cameron Highlands
1
Overnatning

George Town (Penang) 3 nætter i George Town (Penang)
3
Overnatning
Areca Hotel ★★★+
Opgradering
Eastern & Oriental ★★★★★

Langkawi 7 nætter i Langkawi
7
Overnatning
Opgradering
Casa del Mar ★★★★
The Datai Langkawi ★★★★★

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.
Se dagsprogram Se hoteller på turen Se priser og datoer

Dagsprogram

Dag 1

Afrejse fra Danmark

I rejser fra Danmark og sætter kurs mod Kuala Lumpur, Malaysias hovedstad. I har et flyskift undervejs, inden I lander dagen efter.

Ring eller skriv til os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Dag 2

Ankomst til Kuala Lumpur

Efter ankomst i Kuala Lumpur bliver I mødt af en repræsentant for Stjernegaard, der følger med jer til hotellet i centrum af byen. Her opdager I hurtigt, at Kuala Lumpur er en super moderne, multikulturel storby med en veludviklet infrastruktur, trendy arkitektur og et hektisk liv. Kuala Lumpurs skyline består af nogle af verdens højeste skyskrabere, bl.a. de ikoniske tvillingetårne, der tårner op som byens vartegn. Tårnene, som gennem mange år har stjålet al opmærksomheden, har de seneste år fået stærk konkurrence fra byens nyeste skyskraber, Exchange 106, der lige akkurat rager op over tvillingetårnene. Oven i købet med en oplyst krone på toppen. Byens skyline er måske det første, I lægger mærke til, men ser I godt efter, vil I også opdage en mere traditionel side af byen med minaretter, moskeer, templer og gamle bygningsværker.

Er energien til det, kan I tage med på en guidet city tour gennem det nye og det gamle Kuala Lumpur med besøg ved tvillingetårnene, kongepaladset, nationalmuseet og en række af byens vartegn. Eller måske I lader sanserne guide jer til byens markeder, som bugner af farverige, lokale råvarer, der helt sikkert vækker sulten. Malaysisk cuisine er et herligt miks af sydøstasiens bedste krydderier, råvarer og traditioner, bl.a. med stærke referencer til det kinesiske og indiske køkken, så tag for jer af retterne og få smag for Malaysia.

 • Inkl. i prisen
  Meliá

  ★★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Banyan Tree

  ★★★★+

  Vis hotel
 • Morgenmad
malaysia - kuala lumpur_tvillingetaarne_01
Petronas Towers
malaysia - kuala lumpur_skline_03
malaysia - kuala lumpur_indisk tempel_figur_statuette_01
malaysia - kuala lumpur_thean hou tempel_01
malaysia - kuala lumpur_street food_mad_befolkning_01
Kuala Lumpur er en smeltedigel og et miks af det traditionelle og det moderne.
Dag 3

Kuala Lumpur på egen hånd eller tilkøb udflugter

I har en hel dag til at opleve Kuala Lumpur og omegn, og her er nok at give sig til. Byen er relativ nem og sikker at bevæge sig rundt i på egen hånd, fx med skytrain, der foruden at bringe jer fra A til B også giver jer et godt overblik over byens skyskrabere og grønne oaser. Selv om I befinder jer midt i en af verdens største byer, befinder I jer også under tropiske himmelstrøg. I byens botaniske have finder I således intet mindre end 3000 forskellige orkidéarter samt en mindre regnskov, der er hjem for rundt regnet 6000 sommerfuglearter. 

Vil I gerne helt tæt på byen og dens mange kontraster, kan det anbefales at opleve Kuala Lumpur på cykel. Her kommer I forbi små, traditionelle landsbyer omringet af skyskrabere, forbi templer, moskeer, overdådige bygningsværker og videre til det sprudlende og farverige liv i Chinatown. I får alle dufte og lyde med, som I triller gennem byen og bliver vidne til hverdagen i storbyen.

Har I set det, I vil i centrum, kan I tage en tur uden for byen, hvor religion og natur mødes i smukt samspil ved Batu-grotterne. I bliver mødt af verdens næsthøjeste hindustatue, 43 meter høje Murugan Murti, hvorfra 272 farverige trin leder op til det hinduistiske tempel placeret i 400 millioner år gamle kalkstensformationer. Her er gyldne statuer, pompøse altre og en række religiøse artefakter omgivet af den rå natur. Et smukt og lettere mærkværdigt syn.

Om aftenen kan I vælge at besøge et af byens natmarkeder eller gå på opdagelse i det malaysiske menukort på en af byens mange gode restauranter.

 • Inkl. i prisen
  Meliá

  ★★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Banyan Tree

  ★★★★+

  Vis hotel
 • Morgenmad
Kuala Lumpur

Kuala Lumpurs skyline består af nogle af verdens højeste skyskrabere suppleret af minareter fra de fine gamle moskeer og bygningsværker fra kineserne, briterne, inderne og flere andre folkeslag. Det gør byen til et virkeligt spændende bekendtskab med mange kontraster. Vi har god tid til at opleve storbysus, inden vi fortsætter videre ud i naturen.

malaysia - kuala lumpur_indisk tempel_figur_statuette_02
malaysia - kuala lumpur_masjid putra putra moske_01
Dag 4

Kuala Lumpur – Cameron Highlands, besøg ved Batu-grotterne

Efter et par dage i storbyen venter en hel anden side af Malaysia i Cameron Highlands. Højlandet ligger ca. 200 kilometer nord for Kuala Lumpur i en højde af 1542 meter og lokker med knitrende frisk luft, britisk kolonihistorie, grønne teplantager, jordbær og smukke vandreruter.

Området er opkaldt efter William Cameron, en britisk opdagelsesrejsende, der kom hertil for at kortlægge området i kolonitiden i 1885. Han skrev glædeligt til England om dette fantastiske sted, men hans optegninger forsvandt, og det var først 40 år senere, briterne endelig rigtig fik indtaget den idylliske provins. Der blev plantet teplantager, lavendler og roser i stor stil, og den britiske arkitektur fik en plads i landskabet. Der blev sågar lavet golfbaner og feriehuse til de briter, der kunne tænkes at tage rejsen hertil.

På vejen til højlandet tager I en pause ved Batu-grotterne, hvor religion og natur mødes i smukt samspil. Her bliver I mødt af verdens næsthøjeste hindustatue, 43 meter høje Murugan Murti, hvorfra 272 farverige trin leder op til det hinduistiske tempel placeret i 400 millioner år gamle kalkstensformationer. Her er gyldne statuer, pompøse altre og en række religiøse artefakter omgivet af den rå natur. Et smukt og lettere mærkværdigt syn.

Fra de religiøse grotter går turen videre til dagens mål, Cameron Highlands. Efter en smuk køretur ankommer I i løbet af eftermiddagen. Her nyder I en kop te, som det hører sig til på disse kanter, og går måske en tur i den flotte natur.

 • Inkl. i prisen
  Strawberry Park Resort

  ★★★+

  Vis hotel
 • Morgenmad
malaysia - batu caves_01_hf
Ved Batu-grotterne møder I verdens næsthøjeste hindustatue på 43 meter.
alt
Dag 5

Cameron Highlands – George Town, smagen af te og et kig til sommerfuglene

Efter morgenmaden tjekker I ud fra værelset. I receptionen er der mulighed for at sætte jeres bagage henover formiddagen. Nu venter endnu flere spændende oplevelser, når I begiver jer ud på en smuk vandretur ad den såkaldte Arcadia Trail. Det er en vandretur ind i regnskoven, der på alle måder er en anderledes oplevelse. Her er der rig mulighed for at opleve både interessante planter og dyr som farverige orkideer, forskellige svampe og en frodig og grøn underskov af mos.

Hold en pause på vandrestien og læg hovedet tilbage og kig op i den tætte regnskov, der breder sig over jer som et naturligt grønt tag, mens I dufter til blomsterne og lytter til fuglenes lydspor. En eksotisk velkomsthilsen fra regnskoven.

Måske har I en kikkert med, som kan være nyttig, hvis I prøver at kigge nærmere på noget af dyrelivet, men I skal være vakse ved havelågen for rent faktisk at få øje på fuglene, da de bevæger sig hurtigt. Men mon ikke det lykkes jer at få øje på nogle stykker. Aberne er anderledes lette at spotte, som de sidder her og der i træerne. Vandreturen ad Arcadia Trail er ikke udfordrende, og alle almindeligt gående har stor fornøjelse af turen.

Efter oplevelsen i regnskoven besøger I Sungai Palas Boh, en af regionens største og mest naturskønne teplantager. På vej til plantagen nyder I nuancerne fra de mange grønne mosaikker, som temarkerne danner, når de breder sig over bjergsiderne. Et fascinerende og flot syn! Vel fremme ved Sungai Palas Boh kan I hvile benene med en friskbrygget kop te sammen med scones, mens I fordøjer dagens hidtidige oplevelser.

Derefter fortsætter I til et sommerfuglereservat, hvor der venter en interessant og farverige oplevelse. Her lever et utal af de malaysiske sommerfugle, og I ønskes held og lykke med at tælle efter, som de flakker rundt i luften.

Efter besøget i sommerfuglenes verden, kører I tilbage til hotellet, hvor I spiser frokost (for egen regning), inden I mødes med jeres chauffør og fortsætter til George Town på øen Penang. Vi skal dog ikke ud at sejle i dag, da der er flere broer over til øen.

I er fremme på jeres hotel i George Town sidst på eftermiddagen. En charmerende UNESCO-udnævnt by hvor detaljerigdommen fra kolonitidens bygninger har fået et strejf med penslen og hvor grå mure piftes op med kreative vægmalerier, side om side med kinesiske templer, moskeer og gadekøkkener. 

Penang er en god blanding af det hele. Her er grøn natur, historie, kultur og mad i særklasse. På det ene gadehjørne oser det af røgelse fra et farverigt, kinesisk tempel. Rundt om hjørnet høres bønnerne fra en moské og nede ad gaden bimler og bamler det med klokkespil fra en ceremoni i et af byens hindutempler. Penang er et glimrende eksempel på tolerance og kunsten at leve multikulturelt - og det har også sat sine spor på madfronten. Faktisk er maden så god, at øen er udnævnt til ’food capital of Malaysia’, og maden har da også fine referencer til bl.a. Indien, Mellemøsten, Myanmar, Thailand og i særdeleshed Kina.

Efter tjek-ind melder sulten sig sandsynligvis, og I kommer heldigvis ikke til at gå sultne i seng. Find en restaurant i et af byens spændende nabolag som Little India og Armenian Street eller tag for jer af det omfattende tilbud af streetfood. 

 • Inkl. i prisen
  Areca Hotel

  ★★★+

  Vis hotel
 • Opgradering
  Eastern & Oriental

  ★★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
 • Frokost
Ring eller skriv til os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
malaysia - cameron highlands_teplantage_05
malaysia - cameron highlands_teplantage_02
malaysia - cameron_te plantage_02
Cameron Highlands er engelske dyder i en tropisk kulisse. Et spændende miks af kolonitid og natur.
Dag 6-7

George Town på egen hånd eller tilkøb udflugter

I har hele dagen til at udforske øen, der er cirka samme størrelse som Langeland. Har I ikke allerede udforsket George Towns UNESCO-udnævnte gamle bydel, kan I gøre det i dag – til fods eller på en guidet cykeltur, der tager jer omkring byens smukkeste gader, madmarkeder, templer, nabolag og seværdigheder. Byens størrelse er overkommelig, trafikken er overskuelig og det er ingen sag at komme rundt i de små nabolag.

Vil I danne jer et lidt bredere indtryk af Penang, kan I tage på en ørundtur, der byder på et smukt vue over øen, byerne og kysten og giver jer en række oplevelser. I besøger en batikfabrik og ser, hvordan tekstilerne fremstilles og kører videre gennem krydderiplantager og gør et stop ved en frugthandler. Herefter går turen videre til øens slangetempel, der blev bygget til ære for en buddhistisk præst, som gav ly til slanger. Ifølge sagnet flyttede slangerne selv ind i templet, da det stod færdigbygget efter hans død, og slangerne blev herefter betragtet som hellige disciple.

Alternativt kan I udforske det landlige Penang på en cykeltur med rismarker, fiskerlandsbyer, grøntsagsplantager og mangroveskove. Her tager I bl.a. et kig ind i en traditionel landsby, hvor storfamilier bor i huse på pæle og får en snak med de lokale.

Sidst men ikke mindst bør I ikke snyde jer selv for en udflugt til Penang Hill. Her er der mulighed for at opleve junglen på en guidet tur i 'The Habitat', hvor I går en tur i højderne på Tree Top Walk og Langur Way Canopy Walk, hvorfra I har udsigt til George Town, den grønne jungle og dens dyr. Det skønnes at junglen her har ca. 130 millioner år på bagen, og jeres guide kan fortælle alt om de historiske villaer fra kolonitiden, der ligger op ad bakkeskråningerne og det helt særlige økosystem, der hersker her.

Nyd aftenen i George Towns gader, måske på en guidet madekspedition, og tag for jer af retterne på byens restauranter og markeder.

 • Inkl. i prisen
  Areca Hotel

  ★★★+

  Vis hotel
 • Opgradering
  Eastern & Oriental

  ★★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
malaysia - george town_buer_01
Velkommen til farverige George Town
malaysia - george town_penang hill_udsigt_01
malaysia - george town_clan jetty_01
malaysia - george town_street art_01
malaysia - george town_cykel_autentisk_01
malaysia - george town_mad_street food_01
Nyd udsigten fra Penang Hill, besøg de kinesiske Clan Jetties, gå på opdagelse i de gamle gader og smag på maden i et af Asiens største madmekkaer.
Dag 8

George Town – Langkawi

I skal videre til turens sidste stop, Langkawi, en af Malaysias mest populære stranddestinationer – med god grund! I skal flyve fra Penang lufthavn til det billedskønne ferieland, en kort tur på under en time.

Når I lander på Langkawi, bliver I hentet af vores samarbejdspartner og kørt til jeres hotel, der ligger ved en afsides bugt på det nordøstlige Langkawi - eller på Cenangstranden, en 2 kilometer smuk strandstrækning med roligt vand, palmesvaj og smukke solnedgange. Uanset hvor I indkvarteres ligger stranden lige for jeres fødder og det klare vand lokker til en dukkert, der både er lun og forfriskende.

 • Opgradering
  Casa del Mar

  ★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
malaysia - george town_befolkning_by_01
alt
Dag 9-14

Langkawi, strandlivets glæder og eksotiske overraskelser

Langkawi er et strandparadis, og I vil med stor sandsynlighed også tilbringe en stor del af tiden på stranden med en god bog og et par daglige dukkerter. Men der er også meget andet at foretage sig. Foruden strande mod alle verdenshjørner er øen dækket af grøn jungle, spækket med vandrestier og små landsbyer her og der. Den helt store oplevelse venter dog i UNESCO-udnævnte Kilim Geoforest Park på det nordvestlige Langkawi.

Geoparken skal opleves på en guidet tur, hvor I sejler gennem de 500 millioner år gamle klippelandskaber, der er formet af vind og vejr gennem tiden. Som I nærmer jer mangroven ser I flokke af ørne, der svæver over sumpen, og jeres guide fortæller jer om mangrovens mange livsnødvendige funktioner - lige fra marinelivets yngleplads og spisekammer for rovfugle til tsunamiværn og rensningsanlæg. I besøger en grotte hvor stalagmitter og stalaktitter finder sammen i sjove konstruktioner, møder aber i massevis og nyder en frokost bestående af alt godt fra havet. 

Et andet naturmøde venter på Mount Mat Cinang. Bjergbestigning er ikke for alle, men heldigvis er det muligt at komme til tops via en 920 meter lang kabelbane, som efter sigende er den stejleste af sin slags i verden. På vej mod toppen kan I nyde udsigten til junglen, en række brusende vandfald og ældgamle klippeformationer. På en god dag kan I endda se helt til Thailand mod nord og Indonesien mod sydvest. Gå en tur på toppen ad gangbroer mellem trætoppene og nyd udsigten i alle retninger.

Øhavet omkring Langkawi gemmer på 99 små øer, hvoraf flere er oplagte at besøge og udforske på en bådtur. Her er mange smukke rev med farverige fisk og koraller omkring øerne, så snorkelmasken er selvfølgelig med. En anden måde at opleve øen på er på cykel gennem landsbyer og smuk natur. Her bliver I vidne til det lokale liv i rismarkerne og på små lokale markeder, I kommer forbi traditionelle malaysiske huse og ser hvordan dagligdagen går sin gang på landet.

Langs Cenangstranden finder I en række gode restauranter og barer - alternativt byder kan I nyde en god middag på hotellet. 

 • Opgradering
  Casa del Mar

  ★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
malaysia/borneo - langkawi_cenang beach_01
malaysia/borneo - langkawi_beach_baad_01
malaysia/borneo - langkawi_beach_gondol_udsigt_02
malaysia/borneo - langkawi_seven wells_vandfald_02
malaysia/borneo - langkawi_mangrove_trae_01
Langkawi er strandferie - og meget, meget mere. Glæd jer til at mikse det søde strandliv med naturoplevelser til lands og til vands.
Dag 15

Langkawi – Danmark

Rejsen er nået til vejs ende og I skal tilbage til Danmark. I flyver direkte fra Langkawi og har et stop undervejs, inden I er tilbage i Danmark i morgen.

 • Morgenmad
Ring eller skriv til os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Dag 16

Ankomst til Danmark

Andre spændende rejser

Bali

Det skønneste af Bali

Individuel rejse
Borneo

Kultur og natur i Sarawak

Individuel rejse
Sri Lanka

Det klassiske Sri Lanka på cykel

Individuel rejse
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)