Kultur og natur i Sarawak
Download katalog over rejsen

10 dage fra 19.850 kr.

Bestil tilbud
Skip to main content

Borneo Kultur og natur i Sarawak

Individuel rejse 10 dage fra 19.850 kr.

4.7   (34 anmeldelser)
kuching_05

Et fantastisk natureventyr

Denne rejse går til Borneo, nærmere betegnet den malaysiske delstat Sarawak, og I kan godt forberede jer på et fantastisk eventyr, som det er få forundt at opleve. I skal besøge Bako National Park, som er en af de bedste på øen, og her skal I opleve, hvordan naturen hersker, når den får lov. Forhåbentligt får I også et glimt af Borneos vilde dyr. Her findes nemlig både næseaber, floddelfiner og orangutanger, som I kan se boltre sig i deres naturlige habitat.

kinabatangan_flod_01
bako national park_06

Hvorfor vælge denne rejse

 • Drømmerejse for naturelskeren
 • Ophold hos stammefolk i langhuse
 • Flot arkitektur i storbyen Kuching
 • 2 dage i Bako National Park
 • Mulighed for forlængelse
 • Inkl. alle transporter
bako national park_07

Glæd jer til en forunderlig rejse på Borneo

I en anden del af Sarawaks regnskov møder I Ibanstammen i deres langhuse, hvor alle landsbyens indbyggere bor og lever.

I får lov at komme helt tæt på denne særlige levemåde, dens traditioner og kulturelle arv, og I overnatter på madrasser i langhuset sammen med beboerne. I skærende kontrast til Ibanstammens landsby besøger I Sarawaks hovedstad Kuching, der er præget af hektisk byliv, arkitektoniske vidundere og kulturelle skatte.

I Kuching har I mulighed for at tilkøbe udflugter i byen og til et nærliggende rehabiliteringscenter for orangutanger. I Bako National Park og ved Ibanstammen i Batang Ai National Park har vi inkluderet en række udflugter, der sikrer jer den største oplevelse.

En rejse til jer, der både vil opleve det autentiske byliv, stammerne i junglen, naturens storhed og de sjældne dyrearters hjemsted.

Har I mod på flere eventyr, kan I forlænge rejsen på Borneo med tre dage i Mulu National Park, som gemmer på nogle af verdens mest fascinerende huleformationer eller med badeferie på Damai Beach. Vil I gerne opleve en anden side af Malaysia, kan I tage et stopover i Kuala Lumpur eller udforske Malaccahalvøens byer, natur og fortryllende strandparadiser ved østkysten. Alternativt kan I vælge et oplevelsesspækket stopover i Singapore eller Kuala Lumpur på vejen hjem.

borneo_kultur og natur i sarawak_FIT

Turen i overblik

By nætter Inkluderet Opgradering
Kuching 2 nætter: Kuching 2 Grand Margherita Hotel The Ranee Boutique Suites +
Bako National Park 1 nætter: Bako National Park 1 Bako National Park Hostel +
Kuching 1 nætter: Kuching 1 Grand Margherita Hotel The Ranee Boutique Suites +
Batang Ai 2 nætter: Batang Ai 2 Nanga Sumpa Lodge
Kuching 1 nætter: Kuching 1 Grand Margherita Hotel The Ranee Boutique Suites +

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

Her skal i bo

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

ranee boutique suites_01 Opgradering
Kuching

The Ranee Boutique Suites

+

The Ranee - et ord, der i øvrigt betyder Rajahens kone - ligger lige midt i Kuchings smørhul af maleriske kolonistilsbygninger, tæt på bazaren og Sarawak River, der løber gennem byen. 

Se hotel
grand magherita hotel_01 Inkluderet i prisen
Kuching

Grand Margherita Hotel

Se hotel
bako national park hostel_06 Inkluderet i prisen
Bako National Park

Bako National Park Hostel

+
Se hotel
Nanga Sumpa Lodge Flod 01 Inkluderet i prisen
Batang Ai

Nanga Sumpa Lodge

Se hotel

Vi inviterer til gratis rejse foredrag

Vi holder en lang række spændende foredrag året rundt i København og to gange om året i Aarhus. Se listen her og tilmeld dig.

bako national park_04
Kuching Sarawak Santubong River

Alt i alt en fantastisk rejse med gode oplevelser og gode hoteller. Alle vores ønsker til oplevelser blev opfyldt.

Thomas & Helen, Hvidovre
4.6   (227 anmeldelser)
Læs hvad tidligere gæster siger om Borneo
kuching_befolkning_02

Dagsprogram

Dag 1

Danmark - Kuching

I forlader Københavns Lufthavn i løbet af dagen og rejser mod Kuching, hovedstaden i Sarawak på Borneo.

borneo_kultur og natur i sarawak_FIT
kuching_befolkning_03 bako national park_07

Dag 2

Ankomst til Kuching

I ankommer til Kuching i løbet af dagen, hvor en chauffør kører jer fra lufthavnen til hotellet. Resten af dagen kan I udforske nærområdet, det lokale liv og finde et godt sted at spise middag.

 • Morgenmad

Her skal i bo

grand magherita hotel_01 Inkluderet i prisen
Kuching

Grand Margherita Hotel

ranee boutique suites_01 Opgradering
Kuching

The Ranee Boutique Suites

+
kuching_tua pek kong_kattetempel_01
malaysia/borneo - borneo_kuching_01 kuching_krydderier_01

Kuching ligger i den vestlige del af Malaysias Borneo besiddelser

Dag 3

Kuching på egen hånd eller tilkøb udflugt

Kuching var hjemsted for Sir James Brooke, som grundlagde Sarawak og blev statens første ”hvide rajah”.

Den arkitektoniske arv er velbevaret, og den kan I bl.a. opleve, hvis I vælger at tilkøbe en guidet cykeltur gennem byen.

På turen kommer I omkring vigtige vartegn som retsbygningen, der stod færdig i 1874, den neoklassiske postbygning fra 1931, St. Thomas-kirken, tekstilmuseet og byens rådhus. Jeres første pitstop er ud for Sarawak Museum, hvor jeres guide vil fortælle om museets historie. Fra museet cykler I videre forbi flere af byens vigtige bygninger og vartegn, bl.a. radiostationen og politistationen og videre til et marked, hvor I går en runde og får vækket appetitten ved synet af frugt og grønt – og lokale delikatesser – i stakkevis.   

Næste pitstop er ved India Street Mall, hvor farverige tekstiler pryder gågadebilledet, mens en duft af eksotiske krydderier breder sig. Sulten har sikkert meldt sig, så I får en smagsprøve på den lokale nudelret, kolo mee og et par dumplings.

I cykler videre gennem byen til den ældste moské og videre til havnepromenaden, hvor I tager cyklen med ombord på en båd, der sejler jer over floden, hvorefter I triller videre til en traditionel malaylandsby, hvor I igen får lidt at spise. Sidste højdepunkt på turen er Fort Margherita, der i sin tid fungerede som værn mod pirater. Jeres guide giver jer en kort introduktion til historien, og har I lyst, kan I besøge fortet for egen regning, inden I tager turen tilbage.

Kan I ikke stå for Borneos søde orangutanger, kan I vælge at tilbringe en dag i selskab med de rødbrune primater på Semenggoh Orangutan Centre.

Et rehabiliteringscenter for unge orangutanger, som er ”i pleje” her, indtil de er klar til at komme ud i naturen. Her venter en kort gåtur til et fodreplateau, hvor I hører, hvordan det pusler i buskadset, når de nuttede primater får færten af den snack, der venter dem. Her får I mulighed for at se dem helt tæt på og lære om deres liv og de udfordringer, arten står over for.

Vil I se mere af Kuching på egen hånd, kan I bl.a. lægge vejen forbi byens ældste kinesiske tempel, Tua Pek Kong, der med sine stærke røde og grønne farver er et syn for sig. Vil I opleve lidt af byens herlige gadeliv, kan I gå en tur på promenaden, hvor der er et leben ved de mange udendørscaféer, boder og springvand. 

 • Morgenmad

Her skal i bo

grand magherita hotel_01 Inkluderet i prisen
Kuching

Grand Margherita Hotel

ranee boutique suites_01 Opgradering
Kuching

The Ranee Boutique Suites

+
kuching_chinatown_01

Chinatown i Kuching

Dag 4

Kuching - Bako National Park, oplevelser i regnskoven

I spiser morgenmad på hotellet, før I drager mod Bako National Park, som ligger lidt over en times tid fra Kuching.

Parken ligger, hvor Bako- og Kuchingfloderne mødes, og turen dertil foregår både i bil og båd. Der er både chance for at se krokodiller og ørne på bådturen til parken.

Fremme ved parken går I ombord på en traditionel båd og sejler en halv times tid til jeres hotel. Afhængigt af vandstanden i floderne kan I opleve, at I må gå det sidste stykke i land, så tag godt fodtøj med, så I er forberedt på lidt af hvert.

Efter ankomst skal I ud på jeres første junglevandring. Med sine 27 kvadratkilometer er Bako National Park en af Sarawaks mindste, men det gør den ikke mindre spændende. I parken findes hele syv forskellige økosystemer, her er et rigt dyreliv og jungle, vandfald og afsondrede strande ligger strøet udover parken.

Der er aldrig en garanti for at se vilde dyr, når man befinder sig junglen, men i Bako findes der tusindvis af de langhalede java-aber, som oftest færdes i store støjende grupper rundt i junglen og tit viser sig for besøgende. Også det skæggede vildsvin, flyvende lemurer og desmerdyr holder til i parken.

Desmerdyret er måske mest kendt som et led i produktionen af den verdenskendte kaffe Kopi Luwak. Desmerdyret spiser kaffe-bønnerne, og når de har været igennem dyrenes fordøjelsessystem, opsamles de og laves til verdens dyreste kaffe.

Der er etableret stisystemer i parken, som er af varierende længder og fører til forskellige oplevelser.

I aftaler med lokalguiden og finder ud af hvilke ture, der passer bedst til jer.

I spiser frokost i parkens restaurant og bruger herefter tiden på at udforske endnu mere af den imponerende natur, der bl.a. byder på spændende kødædende planter og smukke orkidéer i mange afskygninger.

I er tilbage på hotellet inden sidst på eftermiddagen, hvor I nyder solnedgangen over junglen, efterfulgt af en middag på parkens restaurant.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

bako national park hostel_06 Inkluderet i prisen
Bako National Park

Bako National Park Hostel

+
bako national park_03

Dag 5

Bako National Park – Kuching, junglevandring

Efter morgenmaden følger I med en af hotellets guider rundt på parkens stier for forhåbentlig at spotte fugletræk, reptiler, langurer og de sjældne næseaber, som kun findes på Borneo.

Bako siges at være et af de bedste steder at spotte arten, så vi krydser fingre for, at det lykkes, hvis ikke I allerede er stødt på dem. Under alle omstændigheder venter en forrygende naturoplevelse gennem noget af Borneos mest varierede natur.

Efter formiddagens udflugt venter frokosten på hotellet, inden I sejler og kører tilbage til Kuching, hvor I nyder resten af dagen og aftenen i byen.

 • Morgenmad
 • Frokost

Her skal i bo

grand magherita hotel_01 Inkluderet i prisen
Kuching

Grand Margherita Hotel

ranee boutique suites_01 Opgradering
Kuching

The Ranee Boutique Suites

+
malaysia/borneo - borneo_kinabalu park_jungle_01
malaysia/borneo - borneo_næsehornsfugl_02 malaysia/borneo - borneo_naeseabe_05

Der er gode muligheder for at opleve det eksotiske dyreliv i Bako National Park

Dag 6

Kuching – Batang Ai, indkvartering hos Ibanstammen

I spiser morgenmad og sætter kurs mod Batang Ai National Park, hvor I skal indkvarteres hos Ibanstammen, en af Borneos oprindelige stammekulturer.

I kører gennem et malerisk landskab af frodig skov, peber-, gummi- og olieplantager og forbi små landsbyer. Undervejs stopper I ved en bazar, der sælger alt fra frugt og grønt til krydderier og tekstiler. Her spiser I en tidlig frokost, inden turen går videre til Batang Ai-søen.

Fremme ved søen går I ombord i en af Ibanfolkets traditionelle langbåde, som skal sejle jer til Ibanlandsbyen Menyang Tais. Turen tager ca. 30 minutter, og I nyder udsigten til den grønne natur omkring den menneskeskabte sø, der blev skabt i forbindelse med etableringen af et vandkraftværk, som skulle sikre elektricitet til store dele af det omkringliggende område. Søens vandveje sniger sig ind i landskabets små kringelkroge, og gør det muligt at opleve store dele af den smukke natur fra søsiden.

Naturen omkring langhusene er meget unik med uberørte områder med regnskov og floder med klart vand, som I kan tage et dyp i. Fremme ved søbredden venter en gåtur på 15 minutter til landsbyen, hvor I møder jeres værter og tjekker ind i de primitive langhuse.

Langhusene kan ikke sammenlignes med de hoteller, I ellers bor på. Her sover alle på madrasser i de store fællesrum, og levestilen er i det hele taget mere fællesorienteret end det, I er vant til. Til gengæld giver denne oplevelse jer et rigtigt godt indblik i den traditionelle levestil.

I spiser aftensmad i langhusene, slapper af på verandaen og nyder stammefolkets selskab.

Måske I også er heldige at smage et glas tuak, Ibanstammens traditionelle risvin.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

Nanga Sumpa Lodge Flod 01 Inkluderet i prisen
Batang Ai

Nanga Sumpa Lodge

sarawak ulu ai menyang tais_langhuse_07
sarawak ulu ai menyang tais_langhuse_04 ibanstammen_kanoer_02

Dag 7

Batang Ai, jungletrek og orangutanger

Dagen står i junglens tegn, når I skal ud på en junglevandring gennem den frodige regnskov til Tinting Empeliau

Der er gode chancer for at se vilde orangutanger samt gibboner, næsehornsfugle og andre eksotiske kendinge. Her kommer I for alvor tæt på junglens frodige natur og forunderlige dyreliv, når I går gennem de kringlede skovstier og lader sanserne suge det hele ind.

I spiser frokost undervejs og er tilbage ved langhuset midt på eftermiddagen, hvor der er mulighed for at slappe af og opleve lidt mere af det lokale hverdagsliv hos stammefolket.

Endnu engang kan I se frem til en aften i selskab med de lokale, og måske I får mulighed for at overvære en ceremoni eller en dans – eller måske I bare tager en snak med jeres værter og lærer lidt om det helt særlige liv, der leves på disse kanter.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

Nanga Sumpa Lodge Flod 01 Inkluderet i prisen
Batang Ai

Nanga Sumpa Lodge

malaysia/borneo - borneo_orangutang_06

Dag 8

Batang Ai - Kuching

Inden I skal tilbage til Kuching, er der tid til en kort junglevandring omkring landsbyen, hvor I bl.a. skal besøge et lille landbrug, som dyrker den ris samt mange af de frugter og grøntsager, de lokale ibanfolk lever af.   

Efter morgenens udflugt pakker I kufferten, sejler tilbage over søen og fortsætter ad landevejen tilbage til Kuching. I spiser frokost på vejen, ankommer til Kuching sidst på eftermiddagen og nyder resten af jeres sidste dag i byen.

 • Morgenmad
 • Frokost

Her skal i bo

grand magherita hotel_01 Inkluderet i prisen
Kuching

Grand Margherita Hotel

ranee boutique suites_01 Opgradering
Kuching

The Ranee Boutique Suites

+
ibanstamme_pige_01

Dag 9

Afrejse fra Kuching eller forlængelse

I spiser morgenmad, pakker kufferten og vinker farvel til Borneo, når I kører til lufthavnen og flyver tilbage til Danmark.

Medmindre I vælger at forlænge rejsen.

Kombinér f.eks. hjemrejsen med et stopover i Singapore, hvor I oplever storbyens mange facetter. Vil I gerne se lidt mere af Borneo, kan I vælge at forlænge rejsen med flere eventyrlige oplevelser i Mulu National Park, der bl.a. er kendt for gigantiske hulesystemer og vidunderlig natur. Eller I kan nyde et par dage på stranden ved Damai Beach.

Vil I gerne se en anden side af Malaysia, kan I kombinere med et stopover i Kuala Lumpur eller udforske andre dele af Malaccahalvøens spændende byer og natur – eller de gudeskønne paradisøer ud for Malaccahalvøens østkyst.

 • Morgenmad

Dag 10

Skal vi hjælpe dig med din drømmerejse?

Tag de første skridt mod drømmerejsen, og kontakt os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Vi kan skræddersy rejsen fra ende til anden, så den passer til dine ønsker og behov, eller du kan få tilpasset en af vores eksisterende rejseforslag – det koster ingenting, og du binder dig ikke til noget. Vi glæder os til at høre fra dig.

Line Milland Aminsam - rejsekonsulent

Line Milland Aminsam

Ring på 4526 0000 eller skriv til os.

Det siger vores gæster ...

Andre spændende rejser

NYHED! japan - kyoto silver pavillion_03

Det klassiske Japan Japan Individuel rejse

Japans klassiske højdepunkter med futuristiske Tokyo, den smukke Izu-halvø, det naturskønne Hakone-område, Hiroshima og den gamle kejserby Kyoto.

Tokyo (4 nætter) Izu-halvøen (1) Hakone (1) Hiroshima (2) Kyoto (4)
NYHED! Shibuya Crossing Tokyo

Storbyeventyr i Tokyo Japan Individuel rejse

Gå på opdagelse i og omkring Japans hovedstad, Tokyo - verdens største megaby. Mærk stemningen i det funky Shinjuku-distrikt, besøg det hellige Asakusa Kannon-tempel og oplev den bjergtagende udsigt til Mt. Fuji fra Hakone-området. 

Tokyo (7 nætter)
NYHED! Sri Lanka Sigiriya 15

Unikke Sri Lanka Sri Lanka Individuel rejse

Udforsk smukke Sri Lanka med privat bil og chauffør, når I oplever Sigiriya Rock, Ella, junglesafari i Gal Oya Valley og skøn strandferie i Bentota.

Sigiriya (2 nætter) Gal Oya Valley (3) Ella (2) Galle (2) Bentota Beach (4)
sri lanka - minneriya nationalpark_leopard_02

Det klassiske Sri Lanka Sri Lanka Individuel rejse

Oplev Sri Lanka med privat bil og chauffør. Masser af UNESCO-verdensarv, kør i tog gennem temarkerne i det smukke højland, tag på safari og slut af med badeferie.

Sigiriya (2 nætter) Kandy (2) Ella (2) Yala (2) Mirissa (5)

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)