Skip to main content

Derfor bør du besøge Myanmar netop nu

burma - bagan_tempel_luftballon_06 burma - burma_rismarker_01

Myanmar er paradis - uden alle turisterne

Gennem det seneste årti har turismen i Myanmar været støt stigende, men nu er kurven vendt, og det er der flere årsager til. I mange år er antallet af thaier, der jævnligt krydser grænsen, talt med som turister. Det har resulteret i et kunstigt højt antal turister, men det er der nu lavet om på, så kun visum-indehavere tælles med. Men kurven skyldes ikke udelukkende matematik.

Antallet af reelle turister er nemlig faldet markant fra 2015 til 2016, og det rejselystne folk, der drømmer om Myanmar, kan altså glæde sig over, at turisterne er få, mens priserne er stabiliseret til et fornuftigt leje, der matcher de øvrige asiatiske lande.

 

burma - burma_munk_loeb_01
burma - ngapali_beach_07 burma - bagan_tempel_07

En rejse til Østens tidslomme

At besøge Myanmar er som at dykke ned i en tidslomme, hvor rødklædte munke er at se over alt i gadebilledet.

Når mørket falder på, er det ikke en selvfølgelighed, at solen erstattes af elektrisk lys, og på mange måder er Myanmar 2017, hvad Thailand var for et halvt århundrede siden. Autentisk idyl, uberørt kultur og store smil. Og så er der lige den dystre historie, som du, trods det storsmilende folk, også fornemmer.

Myanmar er på mange måder jomfrueligt at rejse igennem. Når du kører ad de hullede veje, oplever du stadig oksekærrer, der sænker farten på din køretur, Ngapali-stranden har du næsten for dig selv, og når du vandrer rundt på det lokale marked, er det ikke unormalt at der bliver skelet lidt til dig og måske endda kommenteret på din højde.

For turisterne er og har altid været få, og Myanmar befinder sig fortsat på et stadie, hvor landet er ved at finde sin plads som turistdestination.

Kunne du tænke dig en oplevelse for livet? Så gå på opdagelse i vores rejser til Myanmar.

Myanmar er paradis – uden alle turisterne. At besøge Myanmar er som at dykke ned i en tidslomme, hvor rødklædte munke er at se over alt i gadebilledet, mens industrialiseringen endnu ikke har fundet vej til landbrugslivet

burma - bagan_tempel_24

Templer og tropisk strandliv

Allerede når du lander i Yangon, tidligere kendt under navnet Rangoon, mærker du buddhismen, som lever i gader, stræder og templer.

Som noget af det første får du øje på det prægtige Shwedagon-tempel, der lyser op som en massiv guldklump både dag og nat, men det er langt fra det eneste tempel, du kommer til at opleve, for Myanmar er spækket med templer. Ikke mindst i Bagan, hvor du finder mere en 2000 pagoder fordelt på et område på størrelse med Amager. Her finder du utallige små templer, du kan udforske på egen hånd, og selv om du er havnet i landets største turistattraktion, er området på ingen måde overrendt.

Et andet sted inde i landet, længere mod øst, finder du Inle-søen. Umiddelbart er det en sø omgivet af smuk natur, men kigger du nærmere på de lokale fiskere, vil du opleve en særpræget fisketradition, der holdes i hævd. Mest af alt ser det ud som om fiskerne danser ballet på siden af båden, men ikke desto mindre fanger de fisk. Her bliver det tydeligt, at Vestens normer inden for fiskeri endnu ikke er nået til Myanmar.

Når sindet er spækket med historiske og kulturelle oplevelser, er det værd at søge mod kysten, hvor du finder nogle af Asiens smukkeste og mest uspolerede strande.

Havde disse strande ligget i Thailand, er der ikke tvivl om, at menneskemængden ville 20-dobles, men for nu får du de kilometerlange strande næsten for dig selv.

Tør du vove dig ud i det endnu mere uberørte Myanmar, guider Kasper Steensgaard, Stjernegaards rejseleder, til sine fem favoritter.

burma - bagan_ananda_tempel_buddha_01_HF
burma - ngapali_beach_03 burma - inle lake_fisker_29

Turister i sigte

Er du i tvivl om, hvorfor du skal besøge landet netop nu, er der to rigtig gode grunde. I øjeblikket arbejdes der på at åbne grænseovergangene ved Myanmars sydspids, som med stor sandsynlighed vil medføre større turiststrømninger fra Thailand. Hertil er priserne i Myanmar særligt gode netop nu. I flere år har priser på hoteller og restauranter ligget på et ualmindeligt højt niveau for regionen, hvilket ikke har matchet standarden, men med flere flyvninger og flere hoteller, er prislejet nu stabiliseret, så priserne matcher mange af de omkringliggende lande.

Sidst men ikke mindst kan du stadig nå at mærke det ægte Myanmar, der endnu ikke er blevet inspireret til kommerciel masseturisme og vestlige normer.

Kunne en rejse til Myanmar være noget for dig?

burma - kalaw_marked_kvinde_01

Et udvalg af vores rejser til Myanmar

Andre læste også

Bozena I Gobi
Inspiration

En aften i Mongoliet med Bozena Kaminska

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)