Skip to main content

Jagten på det perfekte paradis

Hvor plejer man sit kræsne, indre luksusdyr, alt imens man finder ro, uspoleret strandidyl og smelter i ét med naturen?

Der er noget magnetisk og åbenlyst betagende ved Thailand, der drager rejsende til Bangkok og videre sydpå mod perlerækken af øer. En del af turisterne rystes af i Bangkok eller på Phuket, enkelte rejser nordpå, mens mange flokkes til populære øer som Koh Samui, Koh Lanta og Koh Chang… og så er der dem, der er lidt mere insisterende og vedholdende. En lille håndfuld af turister, der tager turen til afsidesliggende øer i håbet om, at den længere rejse til udkanten belønnes med paradisstrande, der i teorien burde være en saga blot.

Vi har taget turen til Koh Kood i jagten på det perfekte paradis – Thailands østligste ø, mindre end 30 kilometer fra Cambodias kyst.

thailand - Koh kood_gynge_01

Underspillet og overraskende

Vi er landet på Koh Kood i marts 2019
– sidst på højsæsonen.

Solen har monopol på himlen, vandet glimter og palmerne står velplaceret i strandkanten, som kun er spoleret af ganske få fodaftryk. Det er næsten for godt til at være sandt, og det er ikke uden grund, Koh Kood omtales som Thailands mest perfekte ø. Alligevel skal det vise sig, at den er langt fra en poleret kliché.

Koh Kood gør ikke meget væsen af sig udadtil, for trods et areal, der gør øen til Thailands femte største, er det få, der kender til den. Endnu.

Her er småt med turister, ingen kædehoteller, høje bygninger, souvenirshops, turistbusser, kendte kaffebarer eller McDonalds, og natteliv er noget, man kun kan tænke sig til på disse kanter.

Faciliteter, aktiviteter og lave priser er heller ikke noget, Koh Kood kan bryste sig af – og pudsigt nok er det netop fraværet af de gængse selling points, der åbenbarer alt det, øen til gengæld kan

thailand - chams house koh kood_strand_03
thailand - koh kood_strand_01 thailand - koh kood_haengekoeje
Livsnyderi uden forhindringer - velkommen til Koh Kood!

Bambusluksus

Det er ikke fordi, man ikke kan indlogere sig på et simpelt homestay ved mangroven eller i en charmerende, lokal fiskerlandsby

Det er heller ikke fordi, der ikke findes små lokale spisesteder i vejkanten, hvor priserne er lave. Men Koh Kood er altså ikke indbegrebet af en ferie på budget. Men det er heller ikke blær og bling bling, der kendetegner øen.

Vi er tjekket ind på High Season Pool Villa & Spa på øens flotteste strand, Klong Chao Beach. Her er ikke en finger at sætte på stranden – og heller ikke på hotellet. Et smukt luksusasyl pakket godt ind i bambus, stråtag og palmeblade. Der er saltvand i poolen, hotellet dyrker sine egne grøntsager og naturen har fået lov til at fylde det, den skal. Standarden er sat med egen pool, pudebuffet og personlig service, men som det er med Koh Kood, formår det ekstravagante at være underspillet lækkert.

Luksusbegrebet får ny mening her på øen, for det skal ikke længere handle om overflod – dermed ikke sagt, at her mangler noget. For det gør der bestemt ikke!

Koh Kood er ikke det eneste uspolerede paradis – udforsk flere thailandske bountyøer her!

thailand - high season pool villa spa_strand bar_01
thailand - high season pool villa spa_beachfront pool villa_05 thailand - koh kood_high season_privat pool
High Season - Velbalanceret økoluksus på øens smukkeste strand.

Vandfaldsturné

Vi kunne sagtens få dagevis til at gå med at afprøve puder, aromaterapi, wellness og privat poolliv, men Koh Kood er ikke skabt for ikke at blive udforsket.

Med få mennesker og meget få køretøjer på de ellers fine veje, er det ingen sag at leje en scooter og køre ud i det grønne, så det gør vi. Øen er tilpas stor til, at man kan tage på eventyr – tilpas lille til at man kan nå det hele. Koh Kood har tre vandfald, men det er primært det største, Klong Chao, turisterne har fået færten af.

Vi aflægger det et besøg, tager en dukkert og kører straks videre til næste vandfald på kortet, Klong Yai Kee. Her flyder vandet flot ud over flere lag af små klippeblokke, ned i en pool, der lokker til en svømmetur, og bedst af alt har vi det hele for os selv. Lige med undtagelse af en ung mand, der mediterer ved bredden af vandfaldet og som næppe har ænset vores tilstedeværelse.

Det kræver blot en ganske kort gåtur fra vejen at komme hertil, og det virker derfor næsten mærkværdigt, at stedet ikke proppet med turister.

thailand - koh kood_yai kee_vandfald_02

Der er noget forunderligt ved lyden af rislende vand, grønne oaser og fuglekvidder, så vi fortsætter selvfølgelig til sidste og mindst kendte vandfald, Huang Nam Kaew – eller Secret Waterfall – som det også kaldes.

Koh Kood er bygget op om kun ganske få veje, så det er ingen sag at finde hen til det såkaldt hemmelige vandfald. Men igen er vi de eneste, og denne gang bliver benene for alvor slået væk under os. Det er ikke fordi, vi bliver mødt af overvældende, brusende vandmasser, tværtimod.

På denne årstid løber vandet kun ned i små stråler, så klippehulen bag vandfaldet åbenbares. Synet af den viltre frodighed, der vokser op ad skråningerne omkring vandfaldet, og solen, der rammer vandets stråler, er intet mindre end himmelsk!

Det kræver lidt snilde at klatre over kampestenene for at nå hen til det lille åndehul, men de lette anstrengelser er hurtigt glemt.

thailand - koh kood_huang nam kaew_vandfald_02
thailand - koh kood_klong chao_gitte thailand - koh kood_yai kee_vandfald_03
Øverst: Huang Nam Kaew - også kendt som Secret Waterfall. Tag et brusebad under vandets stråler og læg dig til tørre på de store sten.
Nederst til venstre: Klong Chao - øens største og mest kendte vandfald. Til højre: Klong Yai Kee - et mindre vandfald med gode muligheder for en svømmetur alt efter sæson.

Vi havde 17 fantastiske dage. Vores rejseleder Ari satte os grundig ind i den Balinesiske kultur, så vi bedre kan forstå befolkningens glæde og gæstfrihed uden bagtanke. En fanastisk smuk Ø.

Birthe, Frederikshavn
4.7   (1.412 anmeldelser)
Se flere udtalelser her

Afdæmpet lokalliv og Buddha med storhedsvanvid

Nok er Koh Kood afdæmpet, befolkningen beskeden og livet i de små fiskerlandsbyer er også ganske døsigt. Men kærligheden til Buddha er der ikke lagt en dæmper på. I øens største landsby, Ban Ao Salad, bliver vi mødt af en gigantisk Buddha, der våger over havet og landsbyen fra toppen af en lille bakke.

Nede i landsbyen, som balancerer på pæle i bugtens vand, står det anderledes til. Her formår lokalbefolkningen at ”grounde” på næsten gyngende grund, kvinder sorterer fisk og gamle mænd ligger og snorksover på broerne, der udgør landsbyens ”vejnet”. Her sker kort og godt ikke en skid, og det er helt vidunderligt.

thailand - koh kood_buddha
thailand - koh kood_yai kee_gitte_02 thailand - koh kood_ban ao salad_01
Hvis ikke det var for den gigantiske guldbuddha i Ban Ao Salad, er landsbylivet aldeles afdæmpet.

Zen er det nye sort

Koh Kood er hjem for Thailands dyreste hotel, Soneva Kiri, og en række andre luksushoteller og resorts, men der er intet ”show off” over Koh Kood. Det er fraværet af larmende turisme, nærværet af natur, de næsten ubegribeligt smukke strande, korallerne og det rolige tempo, der gør øen til et helt unikt bekendtskab.

Det er som om, der er indgået en aftale med naturen om, at det er den, der har det sidste ord. Koh Kood er det Thailand, de fleste af os drømmer om, og her hersker en følelse af, at sådan skal det nok blive ved med at være.

thailand - koh kood_01
thailand - Koh kood_05 thailand - koh kood_high season_solnedgang

Koh Kood er det Thailand, de fleste af os drømmer om, og her hersker en følelse af, at sådan skal det nok blive ved med at være

Et udvalg af vores rejser til Thailand

Andre læste også

thailand - koh phangan_strand1
Guide

Thailand med børn: Her er 6 favoritter til familieferien

Læs artikel
Strand_
Guide

Sommer med Stjernegaard! Rejs i juni, juli og august

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)