Strandferie i Vietnam: Bounty eller action | Blog

Strandferie i Vietnam: Bounty eller action?

Vietnam er en herlig sampak af grøn natur, spændende historie, kulinariske glæder og finurlig kultur. Kun få andre destinationer leverer så alsidige oplevelser inden for én landegrænse, og de mange indtryk kan virke helt overvældende. Af samme grund kan det være tiltrængt med et par afsluttende dage på stranden, og også her er Vietnam leveringsdygtig.

Bountyferie på Phu Quoc

Har du hang til Thailands strandparadiser? Er lykken at dase i en hængekøje? Vil du snorkle? Og vil du have ro til at synke helt ned i det kridhvide sand? Hvis ja, så er Phu Quoc måske lige netop det paradis, du ikke vidste, du skulle drømme om.

Phu Quoc er et slaraffenland for strandentusiaster, og med en beliggenhed i Siambugten har Vietnams måske smukkeste ø mange fine referencer til de thailandske øer. Strandene ligger som en glorie omkring den grønne ø, og i alle retninger funkler havet som en turkisblå aura. En scene der i sig selv virker appellerende på selv de mest kræsne livsnydere. Men det stopper ikke her. Længere ude i horisonten, særligt i sydgående retning, finder du en klynge af lækre, små øer og snorkelhuller, der hiver Phu Quoc op på et 13-tal.

Selv om øens fineste salgsargument er de skønne strande, kan øen, der er på størrelse med Bornholm og huser ca. 100.000 mennesker, også bryste sig af sin lokale stemning, som hersker i de små fiskerlandsbyer, ligesom øens nationalpark også er et trækplaster. Nationalparken, der dækker en stor del af det nordlige Phu Quoc, er hjemsted for både aber, gigantiske træer og rislende vandfald, og for langt de fleste vil en vandretur gennem det grønne være et forfriskende break fra strandlivet. 

Er du til natteliv og fart over feltet, er Phu Quoc måske ikke det oplagte rejsemål. Godt nok har øen et vandland med en del forskellige, farverige forlystelser, men ellers består aktiviteterne primært af bådture, vandring og fiskeri. Tempoet er roligt både dag og aften, og man skal have et brændende ønske om at slappe af, hvis vil have det bedste ud af Phu Quoc.

Læs mere om skønne Phu Quoc

Phu Quoc er et slaraffenland for strandentusiaster, og med en beliggenhed i Siambugten har Vietnams måske smukkeste ø mange fine referencer til de thailandske øer

Aktiv strandferie i Phan Thiet

Mens tempoet såvel som vandet er roligt på Phu Quoc, er det hele lidt vildere i Phan Thiet og ved de omkringliggende strande, herunder ved den populære Mui Ne-strand. Strandene ligger ud til Det Sydkinesiske Hav, som er lidt mere livligt end Siambugten, og selv om man sagtens kan bade sikkert og nyde det gode strandliv, er havet omkring Phan Thiet ikke helt så snorkelvenligt, som det er på eksempelvis Phu Quoc. Til gengæld er omstændighederne perfekte, hvis man vil surfe eller stå på vandski.

Phan Thiet er en populær destination for vietnameserne selv, og du vil derfor opleve, at der er en lidt anden balance mellem vietnamesisk hverdagsliv og turistliv, end hvad der er tilfældet på Phu Quoc. I hvert fald i selve byen Phan Thiet, som er en fiskerlandsby særligt kendt for at lave fiskesovs. På byens marked kan du blive væk i et mylder af mennesker og gå på opdagelse med sanserne, og her er du ikke i tvivl om, at du befinder dig på vietnamesernes hjemmebane. 

Foruden de skønne, palmebefængte strande, lægger baglandet også op til at blive udforsket. Området er bl.a. kendt for sine røde vandreklitter, som kan opleves på quadbikes eller i jeeps, blot et stenkast fra stranden. Vil du derimod hellere have ’velfortjent’ sved på panden, kan en vandretur til bjerget Ta Cu anbefales. Ikke nok med at du belønnes med en skøn udsigt, så får du også fornøjelsen af at møde en kæmpemæssig Buddha, der slænger sig i sin fulde længde af 50 meter. 

Læs mere om Phan Thiet

Området er bl.a. kendt for sine røde vandreklitter, som kan opleves på quadbikes eller i jeeps, blot et stenkast fra stranden

Ø-kuller eller fastland?

Er du helt og aldeles dedikeret til strandferie i sin reneste form, er Phu Quoc et glimrende valg. Vil du derimod blande strandferien med andre aktiviteter og mere lokale fornøjelser, kan det være, du skal se nærmere på Phan Thiet.

Se vores udvalg af rejser til Vietnam

Andre læste også:
Thailands hemmelige paradiser
Drømmer du om Thailand i 90’erne? Tro det eller ej, men der findes faktisk flere idylliske perler, som stadig byder på kridhvide, mennesketomme strande, uspoleret natur og ganske få turister. Drøm med når vi kigger nærmere på Koh Jum, Koh Ngai og Koh Mook.
Cambodias strande: Vild natur, leben eller ø-idyl?
Cambodia gemmer på en skattekiste af oplevelser, der lokker til eventyr, til en rejse tilbage i tiden og til ren afslapning. Strandene er en kategori for sig, og her er både noget for eventyreren, livsnyderen og dig, der gerne vil have liv og glade dage.
Strandguide til Sri Lanka: Find dit match
Sri Lanka har arkæologiske fund i massevis. En natur, der slår benene væk under de fleste. En levende kultur i alle regnbuens farver. Og strande til livsnyderen, surferen, eventyreren og børnefamilien. Vi giver dig fem strandbud lige her.

Se hvad vi ellers skriver om: action, bounty, Kultur, Natur og Strand