Skip to main content

Strandferie i Vietnam: Bounty eller action?

Vietnam - phu quoc_strand_02 bali - seminyak_strand_surfer_01

Hele paletten

Vietnam er en herlig sampak af grøn natur, spændende historie, kulinariske glæder og finurlig kultur.

Kun få andre destinationer leverer så alsidige oplevelser inden for én landegrænse, og de mange indtryk kan virke helt overvældende. Af samme grund kan det være tiltrængt med et par afsluttende dage på stranden, og også her er Vietnam leveringsdygtig.

Vietnam - vietnam_rismark_vandfald_01

Strand og by i smuk charmekombi

Hoi An er Vietnams hyggeligste by. Det kan de fleste vietnamconnaiseurs hurtigt blive enige om. Men der er meget andet til Hoi An end romantiske kulisser, charmerende lokalliv og hyggelige gader. Ikke mindst er strandlivet blandt Vietnams mest eftertragtede – og med god grund.

Strandene ved Hoi An ligger bare 5 kilometer fra centrum, så alt efter hvad du vægter højest, kan du vælge at bo ved stranden eller i byen og stadig få det hele med. Den nærmeste strand er Cua Dai-stranden – en bred lang strand med en skov af palmer bag sandpromenaden. Her er smukt, god plads til at lave sine egne fodspor i sandet og lokale boder og gaderestauranter sikrer, at du ikke glemmer, hvor i verden du befinder dig.

Et stykke henne ad stranden i nordgående retning finder du An Bang-stranden, som efterhånden er blevet fint udviklet med lækre hoteller og gode lokale restauranter – også med en fint afstemt mængde af mennesker. Med beliggenheden ud mod Det Sydkinesiske Hav kan du forvente en smuk strand med en del bølger, som dog ikke er vildere, end du sagtens kan hoppe i vandet. Har du hang til snorkling eller en dag i paradis, kan du med fordel hoppe på en båd og besøge de nærliggende Cham Islands, der ligger tæt på Cua Dai og An Bang-strandene.

Hvorfor? Fordi kombinationen af exceptionelt hyggeligt og romantisk byliv, kulinariske oplevelser og gedigent strandliv kan være svær at hamle op med.

Hvornår? Den tørre periode ligger fra februar til august, hvor du kan forvente solrigt vejr og roligere vand.

Udsigt over vandet med tre lænestole og stråparasol på Hoi An i Vietnam
Vietnam - hoi an_old town_01 vietnam - hoi an silkelamper

Nyd livet på stranden og charmen i Hoi An by.

Bountyferie på Phu Quoc

Har du hang til Thailands strandparadiser? Er lykken at dase i en hængekøje? Vil du snorkle? Og vil du have ro til at synke helt ned i det kridhvide sand?

Hvis ja, så er Phu Quoc måske lige netop det paradis, du ikke vidste, du skulle drømme om.

Phu Quoc er et slaraffenland for strandentusiaster, og med en beliggenhed i Siambugten har Vietnams måske smukkeste ø mange fine referencer til de thailandske øer. Strandene ligger som en glorie omkring den grønne ø, og i alle retninger funkler havet som en turkisblå aura. En scene der i sig selv virker appellerende på selv de mest kræsne livsnydere. Men det stopper ikke her. Længere ude i horisonten, særligt i sydgående retning, finder du en klynge af lækre, små øer og snorkelhuller, der hiver Phu Quoc op på et 12-tal.

Selv om øens fineste salgsargument er de skønne strande, kan øen, der er på størrelse med Bornholm og huser ca. 100.000 mennesker, også bryste sig af sin lokale stemning, som hersker i de små fiskerlandsbyer, ligesom øens nationalpark også er et trækplaster. Nationalparken, der dækker en stor del af det nordlige Phu Quoc, er hjemsted for både aber, gigantiske træer og rislende vandfald, og for langt de fleste vil en vandretur gennem det grønne være et forfriskende break fra strandlivet.

Er du til natteliv og fart over feltet, er Phu Quoc måske ikke det oplagte rejsemål. Godt nok har øen et vandland med en del forskellige, farverige forlystelser, men ellers består aktiviteterne primært af bådture, vandring og fiskeri.

Tempoet er roligt både dag og aften, og man skal have et brændende ønske om at slappe af, hvis vil have det bedste ud af Phu Quoc.

Hvorfor? Fordi Phu Quoc er det nærmeste du kommer paradis på vietnamesisk grund.

Hvornår? Den tørre periode, hvor der stort set ikke falder nedbør, løber fra januar til april, mens det kan være temmelig regnfuldt resten af året – særligt i maj, august og oktober.

thailand - phuket_strand_08

Phu Quoc er et slaraffenland for strandentusiaster, og med en beliggenhed i Siambugten har Vietnams måske smukkeste ø mange fine referencer til de thailandske øer

Aktiv strandferie i Phan Thiet

Mens tempoet såvel som vandet er roligt på Phu Quoc, minder Phan Thiet lidt mere om strandene ved Hoi An, som også ligger ud til Det Sydkinesiske Hav.

I hvert fald hvad selve kyststrækningen angår. For Phan Thiet, herunder den populære Mui Ne-strand, må betragtes som lidt livligere end strandene ved Hoi An, hvad leben og atmosfære angår.

I Phan Thiet nyder du livet på stranden – med afslapning, kitesurfing eller andre strandaktiviteter. Alternativt kan du vælge at udforske baglandet bag den smukke kyst. Området er bl.a. kendt for sine røde vandreklitter, som kan opleves på quadbikes eller i jeep. Skulle du foretrække ’velfortjent’ sved på panden, kan en vandretur til bjerget Ta Cu derimod anbefales. Ikke nok med at du belønnes med en skøn udsigt, så får du også fornøjelsen af at møde en kæmpemæssig Buddha, der slænger sig i sin fulde længde af 50 meter.

Phan Thiet er en populær destination for vietnameserne selv, og du vil derfor opleve, at der er en fin balance mellem vietnamesisk hverdagsliv og turistliv.

I hvert fald i selve byen Phan Thiet, hvor du på det lokale marked kan blive væk i et mylder af mennesker og gå på opdagelse med sanserne.

Hvorfor? Fordi du får en perfekt afstemt strandkombi med mulighed for gode naturoplevelser og en god dosis lokalliv.

Hvornår? Fra november til april kan du forvente mest tørt vejr, mens der må forventes noget nedbør i løbet af det danske sommerhalvår. Dog med væsentligt mindre nedbør end på Phu Quoc.

vietnam - phan thiet_strand_05
vietnam - phan thiet_03 vietnam - phan thiet_02

Getaway fra Saigon

Er du i Ho Chi Minh City, også kendt som Saigon, og har du brug for et hurtigt escape til stranden, er Long Hai eller Ho Tram et par rigtig gode bud.

Strandområderne ligger bare 3 timers kørsel fra Saigon, men trods den nære beliggenhed til storbyen er begge strande relativt rolige.

Strandene er ikke de mest paradisiske, Vietnam har at byde på, men her er gode hoteller og masser af lokalliv og landsbyer, som du med fordel kan besøge, når du får nok af daselivet. De lokale erhverver sig i stor stil med fiskeri, og du kan derfor glæde dig til friske fangster på menuen dagligt, hvis det er det, du er til.

Stranden er det primære trækplaster, og det er også derfor, storbyboerne fra Saigon strømmer hertil i weekenden, mens hverdagene er ret rolige på disse kanter.

Får du nok af strandlivet, så snup en sejltur i mangroven, en junglevandring eller nyd en naturlig spaoplevelse ved de nærliggende varme kilder, Binh Chau Hot Springs.

Hvorfor? Strandene er pæne og rolige – og ikke mindst er beliggenheden helt i top, hvis du kommer fra Saigon eller Mekongdeltaet.

Hvornår? I denne del af Vietnam holder vejret tørt fra november til maj. Kommer du i weekenderne, kan du forvente en livlig atmosfære, mens hverdagene er temmelig rolige.

vietnam - long hai_fisker_01
vietnam - long hai_fiskere_01 vietnam - Ho tram beach boutique resort_09

I Ho Tram og Long Hai nyder du det gode strandliv og oplever det lokale fiskerliv - blot et par timer fra Vietnams største by.

Et udvalg af vores rejser til Vietnam

Andre læste også

thailand - 500 rai floating resort_11
Artikel

Glamping: Sådan har du ikke oplevet Thailand før

Læs artikel
galapagos_leguan_43
Guide

Øhop eller krydstogt? Galápagos til dit temperament

Læs artikel
sydafrika - garden route_strand_02
Guide

Eminent efterår: Her skal du rejse til i september, oktober og november

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)