Skip to main content

Eminent efterår: Her skal du rejse til i september, oktober og november

sydafrika - garden route_strand_02 usa - new england_cape cod_hval_hale_01

Andre steder i verden ser det helt anderledes ud i efteråret

De lange dage aftager med hastige skridt og forude venter en lang vinter. September, oktober og november er måske ikke tidspunktet, hvor Danmark tager sig bedst ud, men andre steder i verden ser det helt anderledes ud. Tag med over Atlanten og langt mod syd – og bliv inspireret til et smukt, oplevelsesrigt efterår under en blå himmel.

mauritius - mauritius_le morne_01

Forår i Sydamerikas Paris

Nåede du ikke til Paris, da kærlighedens by blomstrede? Fortvivl ej.

Sydamerikas Paris, bedst kendt som Buenos Aires, står i fuldt flor fra september til november. Alléer og boulevarder prydes med jacarandatræernes violette blomster, alt imens storbyen mærker de første lune vinde, der blæser hjerter omkuld og rusker op i amorinerne, som forstøver sig som små pollen i alle afkroge af den gamle by.

Der er skruet godt op for romantikken, så følg i hælene på de lokale, der spiser picnic, drikker vin og kysser i byens parker, hvor det blomstrer med roser i et væld af varme nuancer. Hop på cyklen og udforsk små nabolag som bohemeoasen Villa Crespo eller det farverige La Boca-kvarter.

Eller lad dig lokke af det betagende liv i gaderne, hvor jazzede toner og tangoens elegante temperament, sætter en stemning, der er svær at modstå. Der er altid en grund til at besøge Buenos Aires, men fra september til november er her hverken for varmt eller for koldt. Ikke mindst får du fornøjelsen af at overvære en charmerende storby, der er i fuld færd med at vågne op efter en kølig vinter.  

Se vores rejser til Argentina

argentina - buenos aires_tango_dans_02
argentina - buenos aires_tango_dans_07_ps argentina - buenos aires_la boca street_04
Buenos Aires er romantisk, temperamentsfuld og emmer af klassisk storhed i smukt forfald, side om side med farverige nabolag og kunstnerenklaver.

På jagt efter farver i fuldt flor

Er der flod, må der også komme ebbe. Får vi forår, må vi også få efterår.

Vi fascineres ofte af naturens livlige kræfter, dens smukke opblomstring og de nyudklækkede fugleunger, men som bekendt bliver fugleunger også store, mens pompøse og farverige blomster visner og dør. Naturens forfald er ikke altid en køn affære, men i USA's nordøstlige hjørne formår de skovbeklædte landskaber alligevel at slutte sæsonen af med et brag.

I det nordligste New England, herunder Maine, Vermont og New Hampshire, begynder bladene så småt at ændre karakter allerede i starten af september. Herefter skyller de rød-gule farver ned over New England som en lavine af varme nuancer, inden bladene ved udgangen af november tappes for de sidste rester af farve.

De knaldrøde blade finder du bl.a. på rød eg og ahorn, mens elm, birk og poppel giver gule farver, der til tider kan ligne det pureste guld. Enkelte træer pryder endda landskabet med lilla nuancer.

Oplever du New England i efteråret er der ingen tvivl om, at du får det smukkeste af regionen. Hertil er efterårsmånederne relativt lune og ofte spækket med solskin og blå himmel.

Starter du nordpå og bevæger dig mod syd, får du altså mest farve for pengene, og medio oktober er farvegarantien størst.

Se vores rundrejse til det nordøstlige USA

usa - new england_hus_vermont_01_hf
usa - new england_soe_01 usa - new england_cape cod_starnd_02
Nyd naturens finurlige farvespil, når efteråret sætter ind i New England fra september til november.

Solskin i Det Indiske Ocean

Mens Seychellerne og Maldiverne oplever en del regn i efterårsmånederne

Står det helt anderledes til i Mauritius, hvor september, oktober og november udgør årets tørreste måneder. Ikke nok med det, så er øen også i fuldt forårsvigør, når den fra september til november varmer op efter vinteren. I denne periode er luftfugtigheden behagelig og temperaturen tilpas varm. Venter du til vinteren raser i Danmark, skruer den lille perle op for både varme og luftfugtighed – og ikke mindst et hav af turister.

Med en klar himmel og fravær af regn betragtes oktober som den måned, hvor snorkel- og dykkervilkårene er bedst, da vandet her er allermest klart.

Sidst men ikke mindst byder Mauritius på forår i fineste forstand. Plantelivet blomstrer i fuldt flor, og særligt den botaniske have er værd at besøge på denne tid af året. Her finder du intet mindre end 85 forskellige palmetyper, kæmpemæssige vandliljer, farverige fugle, aldabraskildpadder og andre spændende dyr.

Stikker du hovedet ned under vandet, kan du se farverige papegøjefisk, trompetfisk og klovnfisk – og måske endda havskildpadder og delfiner.

Se vores rejser til Mauritius

mauritius - mauritius_fisk_01
Oktober vinder prisen for det klareste vand.

Sol og safari i Sydafrika

Stik mod syd venter et skønt efterår. Eller forår set med sydafrikanske briller.

Hvorvidt det regner eller syder af varme i Sydafrika afhænger af, hvor i landet du befinder dig, men september, oktober og november er interessante af flere årsager. I vinlandet i og omkring Cape Town hersker en fantastisk forårsstemning med behagelige temperaturer og masser af sol. Drømmer du om at spotte havets kæmper er september den absolut bedste måned, men også oktober er ideel til hvalsafari.

Er det de vilde dyr i nationalparkerne, der lokker, er september igen den foretrukne måned. Henover de sydafrikanske vintermåneder falder der meget lidt regn, og det betyder, at dyrene flokkes ved vandhullerne, når tørsten melder sig. Altså er der rig mulighed for at spotte alle savannens dyr, når de får stillet tørsten.

Højsæsonen ligger uden tvivl i december og januar, hvor Cape Town syder af sol og varme. Det kan have sin fordel, hvis man gerne vil til stranden. Dog får du næppe stranden for dig selv, og priserne er selvsagt også skruet godt op i højsæsonen. Vil du dase på stranden – uden for mange turister – er november derfor et ideelt tidspunkt.

Se vores rejser til Sydafrika

sydafrika - cape town_boulders beach_pingvin_01_HF
sydafrika - stellenbosch_vinmark_01 sydafrika - elephant national park_elefant_01
Det spirende forår byder på masser af sol og rig mulighed for at spotte savannens dyr.

Et udvalg af vores rejser

Andre læste også

seychellerne - seychellerne_haengekoeje_01
Artikel

Rejs i april, maj og juni - her skal du hen!

Læs artikel
thailand - chiang mai_wat phra singh tempel_01
Guide

Eksotisk sommer? Her skal du hen i juni, juli og august

Læs artikel
Strand_
Guide

Sommer med Stjernegaard! Rejs i juni, juli og august

Læs artikel
thailand - andamaner havet_06
Artikel

Guide – Her skal du rejse hen i januar, februar og marts

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)