Skip to main content

Gør lidt ekstra ud af påskeferien

Måske har det danske forår skuffet en anelse i solskinstimer og varmegrader. Der kan i hvert fald være langt til lune briser og blomsterenge i fuldt flor – og det giver os sjældent den mentale lykkepille, vi har brug for efter en mørk vinter.

Tør du satse på, det danske forår kan levere varen? Hvis ikke, giver vi dig 14 bud på fremragende påske- og forårsdestinationer, der kan kickstarte din sommer. Så vil du rejse i april, maj eller juni? Så er det her, vi anbefaler, du rejser hen!

sri lanka - minneriya nationalpark_leopard_01

Ønskeøen i Det Indiske Ocean

En rejse til Mauritius kan ikke skuffe!

Øen er et stykke fuldendt øjenguf, og så forholder det sig oven i købet således, at regnen aftager i løbet af april og baner vejen for et frodigt men solrigt forår med et lavt nedbørsniveau.

Mauritius er en ø for hele familien, for unge og gamle, for par og for singler. Vil du kombinere det gode strandliv med mad, drinks og lidt byliv, skal du slå dig ned på den nordlige del af øen – i nærheden af Port Louis eller Grand Baie, også kendt som Mauritius’ St. Tropez. Rejser du til Mauritius med familien, er sydvestkysten med de smukke strande, det rolige badevand og de familievenlige resorts – fx ved Flic en Flac – et godt bud.

Det skal du opleve…
Strand, strand, strand – det perfekte eksil for strandelskeren.
Bestig Le Morne-bjerget. En UNESCO-monolit, der i sin tid fungerede som tilflugtssted for slaver.
Udforsk den vulkanske natur ved Chamaral og Trou aux Cerfs.

mauritius - mauritius_strand_11
mauritius - mauritius port louis mauritius - mauritius_black river gorge_natur_01

Vil du kombinere det gode strandliv med mad, drinks og lidt byliv, skal du slå dig ned på den nordlige del af øen

Forår i fortidslandet

Drømmer du om en rejse til Galápagos, kan det være, du skal satse på at holde påske eller tage en forårsrejse til øerne, særligt i april og maj.

Fra juli til november kan du opleve høj bølgegang på Galápagos, og så er det altså knap så sjovt at sejle på eventyr i Darwins ørige, ligesom sigtbarheden under overfladen også forringes.

Rejser du i april og maj kan du være heldig at se havskildpaddeunger, der udklækkes. Denne tid på året er desuden ynglesæson for blåfodede suler, albatrosser og andre fugle og dyr, så du kan forvente et vældigt leben.

Det skal du opleve…
Tag på øhop og oplev den unikke natur på land og til havs.
Se havskildpadder og andre finurlige skabninger på en snorkeltur.
Oplev de gigantiske Galápagos-skildpadder, der snildt kan veje mere end 200 kg.

galapagos_iguana_01

Europa uden for myldretiden

Sydeuropa er fremragende om sommeren, men du er nok også klar over, at det også er her, den største folkevandring finder sted.

Drømmer du om at opleve Kroatiens azurblå øhav, og vil du se nationalparkerne i ro og mag, kan det være, du skal overveje at rejse til Kroatien i maj eller juni – hvor solen stråler og børnefamilierne endnu ikke rejser hertil i stride strømme.

Det kan lyde som en kliché, men Kroatien er en perle af en europæer, der udmærker sig med et øhav så funklende, at det kan ses fra månen – og en historie, der kommer så tæt på, at vi alle kan forholde os til den.

Sidst men ikke mindst er der naturen, der kan gøre selv den største eventyrer blød i knæene, bl.a. ved Plitvicesøerne.

Det skal du opleve…
Nyd naturen ved Plitvicesøerne – en eventyrlig nationalpark med smæk på farverne.
Besøg charmerende små kystbyer og oplev lokal stemning, fx i Trogir.
Sejl rundt i Europas smukkeste øhav i maj eller juni, hvor vejret er godt men turisterne er få.

Drømmer du om at opleve Kroatiens azurblå øhav, og vil du se nationalparkerne i ro og mag, kan det være, du skal overveje at rejse til Kroatien

Dubrovnik
Korcula_4 kroatien_01

Kirsebær og kejsere i Japan

Det er ikke fordi det ikke regner i Japan om foråret, men der er noget andet, der virker til at have en magnetisk kraft.

Kirsebærtræerne, naturligvis. Fra marts til maj – alt efter hvor i landet du befinder dig – er Japan pyntet med lyserødt, når træerne står i fuldt flor. Et glimrende destination til dig, der gerne vil gøre lidt ekstra ud af din påskeferie.

Du tager sikkert ikke til Japan for at slikke sol eller tage på stranden, og derfor betyder det nok ikke så meget, at der falder lidt regn i perioden. I forårsmånederne kan du opleve Tokyo, Kyoto og alt det andet med behagelige temperaturer fra ca. 20-25 grader, mens sommermånederne kan føles lige vel varme til storby- og oplevelsesrejser. 

Det skal du opleve…
Hypermoderne storbyliv i Tokyo.
Kør en tur med Shinkansen – verdens hurtigste tog.
Forelsk dig i charmerende Kyoto og se kirsebærtræer i fuldt flor omkring påske i april.

japan - japan_sakura_kisebaertrae_02
japan - kyoto_geisha_03 japan - japan_hakone_kabel bane_mt fuji_01

Frodigt forår i Indonesien

Regnguderne har arbejdet hårdt fra november til marts og sikrer dermed en frodig men relativ tør entré til foråret, når april og maj står for døren.

Rejser du til Bali og naboøerne i april, maj eller juni er du sikret godt vejr, samtidig med at du er på forkant med højsæsonens mange turister. Win win!

Denne vejrudsigt gør sig gældende for en række indonesiske øer i nærheden af Bali, bl.a. Flores, som er et glimrende udgangspunkt for at opleve vulkaner, grotter og komodovaraner, Gili-øerne ud for Lombok – eller den helt særlige Sumba, der har noget mytisk og mageløst over sig.

Det skal du opleve…
Få et herligt kulturchok på Bali med ceremonier i massevis og kærlige folk.
Udforsk vulkanerne på bl.a. Flores, Lombok og Bali.
Mød komodovaranerne på Rinca eller Komodo og suppler med en flot udsigt over Padar.
Hvor mange indonesiske perler kender du? Læs med og bliv klogere på Indonesiens hemmelige paradiser!

 

bali - bali_strand_gynge_01

Sol over Peru

Regnen hærger aldrig for alvor i Peru, hvor der er nogenlunde tørt det meste af året.

Men kommer du fra april til oktober, er regnen barberet ned til et absolut minimum. Da højsæsonen peaker i juli og august, er der en fidus i at rejse til Peru i forårsmånederne, f.eks. henover påskeferien, hvor du dels kan opleve et lidt grønnere højland, dels undgår at alle de andre turister spolerer dine fotochancer ved Machu Picchu.

Peru er hævet over de fleste andre sydamerikanske lande i mere end en forstand. Du rejser gennem de højere luftlag i Cusco, Den Hellige Dal, ved Machu Picchu og ved Titicacasøen, men hvad oplevelser angår, er Peru også en hård konkurrent. Så pak rygsækken og tag afsted på dit livs eventyr i inkaernes land.

Det skal du opleve...
Ingen rejse til Peru uden et besøg ved Machu Picchu.
Besøg urosindianerne på Titicacasøen og se, hvordan mænd strikker huer i kærlighedens navn.
Kør med luksustoget Belmond Andean Explorer gennem Perus højland.

peru - machu picchu_47
peru - cusco_by_02 peru - titicaca_baad_02

Malaysias øhav skruer op for charmen

Malaysia er en ubeslutsom størrelse, når det kommer til vejret, men store dele af landet er en sommerdestination.

Øerne ud for Malaysias østkyst, bl.a. Rawa Island, Redang Island og Perhentian Kecil er et fund for dig, der sætter pris på rejser, der byder på bountyliv og snorkling. Marinelivet på disse kanter lever på højtryk, og i den beskyttede marinepark omkring Redang Island finder du 80% af alt det liv, der findes i Koraltrekanten, som er det mest artsrige havområde på jorden. 3000 forskellige typer fisk og 500 koralarter er bare noget af det, du kan se frem til at betragte gennem snorkelbrillen.

Det skal du opleve…
Slap af og nyd livet!
Tag snorkelmasken på, gå 10 skridt ud i vandet, kig ned og nyd synet af fisk og koraller i alle afskygninger.
Tag på øhop og oplev flere sider af de Malaysiske paradiser.

malaysia - Rawa island_resort_14

Da højsæsonen peaker i juli og august, er der en fidus i at rejse til Peru i forårsmånederne

Safari i Sydafrika

Skal det være lidt vildere end Zoologisk Have?

Så sæt kursen sydpå – helt sydpå – og tag på dit livs safari i Sydafrika, hvor det holder tørt og solrigt på savannen, bl.a. i Krüger National Park og Pilanesberg National Park.

Man skulle måske tro, at safarioplevelserne er størst, når regnen falder og naturen blomstrer, men så enkelt er det ikke. Med færre vandreservoirer er dyrene nemlig nødt til at tage turen til de vandhuller, der er, og således er chancen for at spotte dyr bedre. Med andre ord får du fuld valuta for pengene – og du kan oven i købet tage en slapper ved poolen i godt vejr.

Det skal du opleve…
Kombiner med Cape Town og gå på opdagelse i menukortet af god mad og masser af vin.

Man skulle måske tro, at safarioplevelserne er størst, når regnen falder og naturen blomstrer, men så enkelt er det ikke

sydafrika - sydafrika_natur_elefant_01
sydafrika - sydafrika_kystlinje_04 sydafrika - chobe nationalpark_giraf_01

Asien med forårskuller

Drømmer du om sol og tørvejr i Vietnam, kan det godt blive en udfordring, hvis du vil se hele det lange land på din rejse.

Når det er tørt i Sydvietnam i løbet af den danske vinter, er det køligt i Hanoi og Halongbugten, og når det er lunest nordpå, er det også der, der falder mest nedbør. Det er komplekst med vejret i Vietnam, men der findes en gylden middelvej…

I det centrale Vietnam, ved Hoi An og Hué har vejrguderne sikret godt vejr i løbet af april og maj samt i sommersæsonen. I Hué kan du gå på opdagelse i en ældgammel historie, mens Hoi An er kendt som Vietnams hyggeligste by, der pirrer alle sanser og i øvrigt er en glimrende stranddestination med gode sandstrande ud til Det Sydkinesiske Hav.

Det skal du opleve…
Lad sanserne guide dig gennem Hoi An og bliv forelsket i byen.
Smag på Vietnam – uanset hvor i Vietnam du er, er maden helt i særklasse.
Tag på stranden.

Vietnam - hoi an_old town_01

Amerikanske ørkenfornøjelser

USA er som bekendt ekstremernes land, og i visse tilfælde gælder det også vejrets finurlige kontraster.

Har du hang til at opleve ørkenens rå storhed og vil du gerne besøge nogle af de spændende nationalparker i Arizona, Nevada, Californien og Utah, er det en god idé at time og tilrettelægge en rejse efter årstiden.

Ørkenens lune er spøjst, for hvor det kan være ret koldt i vintermånederne kan temperaturen visse steder – fx Death Valley – nå op over 50 i sommerperioden. Med andre ord er det helt oplagt at besøge Grand Canyon, Las Vegas, Antelope Canyon, Bryce Canyon og alle de andre vidundere i forårssæsonen eller i efterårssæsonen, hvor temperaturerne er mest afbalancerede.

Det skal du opleve…
Tag på road trip gennem det Vestlige USA og oplev de store vidder og den betagende ørkennatur.
Besøg nationalparker som Grand Canyon, Bryce Canyon, Antelope Canyon og Zion.
Kombiner med Californien, fx en køretur ad Tioga Pass Road og Highway 1.

usa - arizona_grand canyon_06

Ørkenens lune er spøjst, for hvor det kan være ret koldt i vintermånederne kan temperaturen visse steder – fx Death Valley – nå op over 50 i sommerperioden

Singapore leverer hver gang

Der er styr på sagerne i Singapore, og det gælder alt fra renlighed til vejret.

Singapore, der ligger rundt regnet på ækvator, er nemlig en vejrmæssig stabil destination året rundt, blot med lidt mere regn i december og januar, og derfor er byen også et glimrende valg som supplement, når du rejser til Vietnam, Bali eller Australien – uanset hvornår du har planer om at rejse.

Singapore leverer varen, når det kommer til oplevelser. Det er her, du finder verdens måske mest kendte zoo, for ikke at glemme Gardens by the Bay, Universal Studios, Sentosa Island og alverdens andre forlystelser og fornøjelser. Du kommer ikke til at kede dig – så meget tør vi godt love.

Det skal du opleve…
Singapore Zoo – måske verdens bedste zoologiske have.
Shopping på Orchard Road.
Sentosa Island – en verden af forlystelser og oplevelser.

singapore - singapore_by_skyline_01

Templer, te og en tur på stranden

Vil du opleve en hulens masse – og vil du også gerne en tur på stranden? Så er du ikke den eneste!

Sri Lanka skal nok sikre dig et fix af oplevelser og badeferie – ja faktisk kan du få tørvejr på badeferien uanset hvornår du kommer, så rejser du i april, maj og juni er det bare med at vælge den strand, hvor regnen holder pause.

Vil du opleve både Kandy, Sigiriya Rock, Yala National Park, slipper du nok ikke helt uden om regnen, da vejret veksler alt afhængig af, om du befinder dig det ene eller det andet sted.

Men strandferien kan du ganske passende tilrettelægge ved Unawatuna på sydkysten eller Nilaveli Beach på østkysten – alt efter hvilken strand, der passer til dit temperament.

Det skal du opleve…
Oplev hvordan natur og historie smelter sammen ved Sigiriya Rock.
Besøg kulturens højborg i Kandy, bl.a. med Temple of the Tooth.
Afslut med strandferie.

Men strandferien kan du ganske passende tilrettelægge ved Unawatuna på sydkysten eller Nilaveli Beach på østkysten

sri lanka - minneriya nationalpark_elefant_11
sri lanka - sri lanka landskab_01 sri lanka - sri lanka_jungle_01

Barfodsluksus på eliteplan

Man skulle være et skarn, hvis ikke man kunne se sig selv skifte den danske påske ud med en ferie i bare tæer på en strand på Seychellerne.

Det gudeskønne ørige opererer ikke med ’no rain’ politik, så noget nedbør må du forvente, men de moderate nedbørsmængder sikrer til gengæld, at den grønne farve står i skarp kontrast til det hvide sand og det krystalklare vand. Dog falder der mindst regn i forårs- og sommerperioden på Seychellerne.

Er du glad for at snorkle, er det især april og maj, du skal satse på, da passatvinde i sommermånederne gør vandet mere uroligt og dermed mindsker sigtbarheden og snorkeloplevelsen.

Det skal du opleve…
Tag et kig på de helt særlige kokosnødder, coco de mer, på Praslin.
Nyd synet af bountystrande og kæmpegranit på La Digue – og snup en selfie, nu du er der.
Tag på eventyr under og over overfladen. Foruden et spektakulært hav er øerne også garant for fantastiske naturoplevelser i det grønne.

seychellerne - seychellerne_dragefisk_01
seychellerne - seychellerne skildpadde_04 seychellerne - seychellerne_strand_02

Andre læste også

Mauritius Strand Familie 02
Guide

Ferie for hele familien? Her skal I hen

Læs artikel
cuba - cuba_musik_18
Artikel

Højt fra palmens grønne top - her skal du holde jul i år!

Læs artikel
thailand - chiang mai_wat phra singh tempel_01
Guide

Eksotisk sommer? Her skal du hen i juni, juli og august

Læs artikel
sydafrika - garden route_strand_02
Guide

Eminent efterår: Her skal du rejse til i september, oktober og november

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)