Skip to main content

Rejs på tværs af generationer

Er det nu også en god idé at tage på ferie med svigermor? Og er det muligt for morfar på 70 og Arthur på 8 at blive enige om, hvordan man holder ferie?

Svaret er ja! Den store familieferie skal blot gennemtænkes, og vælger I det rette rejsemål er det muligt at få i både pose og sæk.

Rund fødselsdag, sølvbryllup eller held i Lotto kan føre mange ting med sig, men hvor der førhen blev fyret op for en kæmpe fest, er der i dag tænkt mere langsigtet, når livets milepæle skal fejres. Rejser på tværs af generationer har kronede dage, og på bare 10 år er antallet af generationsrejser tidoblet.

Og med god grund

Familieferie på tværs af generationer er nemlig ikke bare et alternativ til en af livets store fester. Ferieformen åbner også op for et unikt samvær – langt væk fra hverdagen.

thailand - andamaner havet_06
bali - bali_ceremoni_13 dansk vestindien - st croix_christiansted_gult fort_09

Få succes med familieferien

Mens et krydstogt måske er en glimrende oplevelse for familiens ældste overhoveder, er det ikke sikkert, det lige netop er det, der vækker størst glæde hos familiens yngste arvinger.

Skal ligningen gå op, og skal alle stilles tilfredse, skal der selvfølgelig være noget for enhver smag, og selv om det kan virke som lidt af et puslespil, er det faktisk ingen sag at finde det perfekte rejsemål til familieferien.

Alligevel bør der være en god fordeling af afslapning, oplevelser, aktiviteter og adventure. Hertil skal logistikken gå op, og det er sjældent døgnlange rejser til Stillehavets oversete perler, der lokker de store familier. Derimod er familievenlige resorts med gode faciliteter og lækre, store villaer i høj kurs.

Alle familier er forskellige, og der er selvfølgelig ikke ét svar på den perfekte generationsrejse.

Familieferien handler om at være sammen og nyde hinandens selskab på en afslappet måde. Dermed ikke sagt, at der ikke skal være plads til udforske rejsemålet, så de enkelte parter fornøjes bedst muligt. Strik gerne en rejse sammen, hvor I bor to eller tre steder, og varier gerne de enkelte destinationer, så alle får deres drøm opfyldt. 

Familieferien handler om at være sammen og nyde hinandens selskab på en afslappet måde

dansk vestindien - st croix_christiansted_familie_cykling_01
dansk vestindien - st thomas magens bay familie_hf dansk vestindien - st croix_frederiksted_gult fort_08

Store smil og jungleadventure: Thailand

Gode strande er som regel højt prioriteret hos både børn, voksne og bedsteforældre, og her er Thailands strande en sikker vinder. Både når det kommer til små, afsidesliggende ø-paradiser og når det gælder mere ’action packed’ strande.

Hertil formår Thailand at vække eventyrlysten med dybe jungler, spændende dyr og skønne templer. Snup fx et par dage ved Elephant Hills i Khao Sok, hvor børnene kan komme helt tæt på elefanterne, mens de eventyrlystne kan tage på ekskursion i den fortryllende regnskov.

thailand - krabi_strand_01
thailand - chiang mai_doi inthanon_pagode_02 thailand - khao sok_elephant hills_elefanter_10

Snorkling og nærvær på Rawa Island

Malaysia er det nye sort, og det gælder hele familien.

I Malaysia har I rig mulighed for at skræddersy et godt miks af byliv, jungleoplevelser, adventure og afslapning, og her er masser af børnevenlige muligheder. Vælger I at afslutte jeres familieeventyr på Rawa Island, øst for Malaccahalvøen, kan jeres drøm om en øde ø næsten gå i opfyldelse. Godt nok er øen ikke helt øde, men I er langt fra det hele og kan nyde godt af et vidunderligt marineliv, der allerede folder sig ud i vandkanten og fortsætter langs øens spektakulære rev, som er lettilgængeligt for både store og små.

For at der ikke skal gå for meget ø-kuller i den, har øen sørget for lidt sjovt til børnene, bl.a. gokarts, legeplads og en stor vandrutsjebane, der ender i det turkisblå hav.

malaysia - Rawa island_dreng_01
malaysia - Rawa island_dykning_01 malaysia - Rawa island_papegoejefisk_01
Kig ned under overfladen - iført snorkeludstyr eller det komplette dykkerudstyr.

Alt på én ø: Bali

En rejse til Bali er oplagt af flere grunde. Dels tager den lille ø sig allerbedst ud i skolernes sommerferie, hvor de fleste kan holde fri, dels er øen spækket med skønne strande, spændende kultur og fortryllende landskaber inden for et relativt lille område.

Med base i fx Ubud kan nogle tage på vulkanvandring, andre kan nyde godt af spabehandlinger, mens madørerne måske fordyber sig i den balinesiske kogekunst på en kokkeskole. Ikke nok med det så er Bali hjemsted for nogle helt fortryllende resorts og skønne villaer, som gør det både nemt og lækkert for hele familien et leve side om side.

bali - sanur - segara village_infinity pool
bali - bali_jatiluhwi_rismarker_01 bali - sanur_strand_02

Så er vi tilbage i Danmark efter en fantastisk tur til Bali og for nogle af os også til Singapore.
Alt har fungeret perfekt på turen. Hotellerne var meget fine og Triska, som guide på vores transportture var et fund - ikke mindst, fordi hun havde en god dialog med børnene.
Tak for en veltilrettelagt tur.

Bente og Sven, Aarhus
4.7   (1.412 anmeldelser)
Se flere udtalelser her

En sjov lektion i Danmarkshistorien: De Vestindiske øer

De Vestindiske Øer er et skønt miks af historie, caribisk strandstemning og formidabel natur, og selv børnene kan lære meget om den danske kolonitidshistorie. Tager I på familieferie til De Vestindiske øer, får I muligheden for at opleve de tre øers forskelligheder i et roligt caribisk tempo.

Mens nogle familiemedlemmer sætter stor pris på St. Thomas’ store udbud af aktiviteter og action, betages andre måske af St. Croix’ sukkermøller og gamle danske levn. Det er svært ikke at elske Dansk Vestindien, hvad enten man er 6 eller 60 år gammel.

dansk vestindien - st croix_christiansted_gult fort_baad_01
dansk vestindien - st john_trunk bay_07_02 dansk vestindien - st croix_christiansted_roed for_musik_01

Helt ned i gear: Maldiverne

Det er så godt som umuligt at blive uvenner, når man befinder sig på Maldiverne, og det i sig selv er et stort plus, når tre generationer rejser sammen.

Vælger I en rejse til Maldiverne, er det selvsagt en fordel, hvis I nyder både strand og afslapning, men Maldiverne behøver heller ikke stå alene. Kombinér fx med Sri Lanka, så I både kan nyde godt af en førsteklasses strandferie såvel som den spændende kultur og farverige natur, der venter på den store ø.

lily beach resort_overblik_01
centara ras fushi_yoga_01 lux_strand_05

Familieferie på tværs af generationer er nemlig ikke bare et alternativ til en af livets store fester. Ferieformen åbner også op for et unikt samvær – langt væk fra hverdagen.

costa rica - Costa rica_Tamarindo_surf_01

Paradis for naturelskere og adrenalinjunkies - Costa Rica

Kan alle tre generationer blive enige om at elske aktiviteter i naturen, er der god grund til at kigge i retning af Costa Rica.

Costa Rica er på én og samme tid en verden af vild natur og ordnede forhold, som gør det nemt for alle at få mest muligt ud af de grønne glæder. Her finder I "light" vandring gennem grønne skove og på gangbroer såvel som I kan zipline, rafte, rapelle og meget andet.

I Costa Rica er tempoet skruet ned, og I skal helt generelt ikke bekymre jer om noget - heller ikke jeres sikkerhed, da Costa Rica betragtes som Mellemamerikas tryggeste land. 

costa rica - monteverde_jungle_haengende_bro_01
costa rica - monteverde_jungle_rapelling_02 costa rica - monteverde_jungle_haengende_bro_06
Oplev regnskoven på en måde, der passer til jeres temperament.

Et krydderi til hverdagen: Sri Lanka

Sri Lanka er en skattekiste af skøn natur, spændende historie og fortryllende templer. Både ved kysten og i te-landet finder I skønne villaer med plads til hele familien, men også den brede pallette af oplevelser gør, at I aldrig kommer til at kede jer.

Tag på safari, tag vandreskoene på og bestig løveklippen eller gå på opdagelse blandt et hav af gyldne buddhaer i de mange templer, der er spredt ud over det ganske land. Kombinér en rejse til Sri Lanka med et par dage på en af østkystens skønne strande og få en familieferie, der tilgodeser alle.

Sri Lanka er en skattekiste af skøn natur, spændende historie og fortryllende templer

sri lanka - sri lanka_sigiriya_05
sri lanka - sri lanka_teplantage_kvinde_05 sri lanka - minneriya nationalpark_elefant_05

Et udvalg af vores familierejser

Andre læste også

blog_nissehue_strand_01
Guide

Rejs i december – her skal du holde jul i 2023!

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)