Ferie for hele familien? Her skal I tage hen | Blog

Ferie for hele familien? Her skal I hen

Er det nu også en god idé at tage på ferie med svigermor? Og er det muligt for morfar på 70 og Arthur på 8 at blive enige om, hvordan man holder ferie? Svaret er ja! Den store familieferie skal blot gennemtænkes, og vælger I det rette rejsemål er det muligt at få i både pose og sæk.

Rund fødselsdag, sølvbryllup eller held i Lotto kan føre mange ting med sig, men hvor der førhen blev fyret op for en kæmpe fest, er der i dag tænkt mere langsigtet, når livets milepæle skal fejres. Rejser på tværs af generationer har kronede dage, og på bare 10 år er antallet af generationsrejser tidoblet. Og med god grund. Familieferie på tværs af generationer er nemlig ikke bare et alternativ til en af livets store fester. Ferieformen åbner også op for et unikt samvær – langt væk fra hverdagen.

Få succes med familieferien

Mens et krydstogt til Antarktis måske er en glimrende oplevelse for familiens ældste overhoveder, er det ikke sikkert, det lige netop er det, der vækker størst glæde hos familiens yngste arvinger. Skal ligningen gå op, og skal alle stilles tilfredse, skal der selvfølgelig være noget for enhver smag, og selv om det kan virke som lidt af et puslespil, er det faktisk ingen sag at finde det perfekte rejsemål til familieferien.

Alle familier er forskellige, og der er selvfølgelig ikke ét svar på den perfekte generationsrejse. Alligevel bør der være en god fordeling af afslapning, oplevelser, aktiviteter og adventure. Hertil skal logistikken gå op, og det er sjældent døgnlange rejser til Stillehavets oversete perler, der lokker de store familier. Derimod er familievenlige resorts med gode faciliteter og lækre, store villaer i høj kurs.

Familieferien handler om at være sammen og nyde hinandens selskab på en afslappet måde. Dermed ikke sagt, at der ikke skal være plads til udforske rejsemålet, så de enkelte parter fornøjes bedst muligt. Strik gerne en rejse sammen, hvor I bor to eller tre steder, og varier gerne de enkelte destinationer, så alle får deres drøm opfyldt. 

Familieferien handler om at være sammen og nyde hinandens selskab på en afslappet måde

Thailand

Gode strande er som regel højt prioriteret hos både børn, voksne og bedsteforældre, og her er Thailands strande en sikker vinder. Både når det kommer til små, afsidesliggende ø-paradiser og når det gælder mere ’action packed’ strande.

Hertil formår Thailand at vække eventyrlysten med dybe jungler, spændende dyr og skønne templer. Snup fx et par dage ved Elephant Hills i Khao Sok, hvor børnene kan komme helt tæt på elefanterne, mens de eventyrlystne kan tage på ekskursion i den fortryllende regnskov.

Bali

Bali er en oplagt destination af flere grunde. Dels tager den lille ø sig allerbedst ud i skolernes sommerferie, hvor de fleste kan holde fri, dels er øen spækket med skønne strande, spændende kultur og fortryllende landskaber inden for et relativt lille område.

Med base i fx Ubud kan nogle tage på vulkanvandring, andre kan nyde godt af spabehandlinger, mens madørerne måske fordyber sig i den balinesiske kogekunst på en kokkeskole. Ikke nok med det så er Bali hjemsted for nogle helt fortryllende resorts og skønne villaer, som gør det både nemt og lækkert for hele familien et leve side om side.

Vores balinesiske rejseleder Triska var et fund, ikke mindst fordi hun havde en god dialog med børnene. Gennem hele ferien var der plads til, vi alle kunne gøre det, vi hver især havde lyst til; mens nogle lå ved poolen, tog andre på snorkel- eller delfintur – eller på tur rundt i byen med Triska. Hilsen Bente og Sven, Aarhus

De Vestindiske øer

De Vestindiske Øer er et skønt miks af historie, caribisk strandstemning og formidabel natur, og selv børnene kan lære meget om den danske kolonitidshistorie. Tager I på familieferie til De Vestindiske øer, får I muligheden for at opleve de tre øers forskelligheder i et roligt caribisk tempo.

Mens nogle familiemedlemmer sætter stor pris på St. Thomas’ store udbud af aktiviteter og action, betages andre måske af St. Croix’ sukkermøller og gamle danske levn. Det er svært ikke at elske Dansk Vestindien, hvad enten man er 6 eller 60 år gammel.

Maldiverne

Det er så godt som umuligt at blive uvenner, når man befinder sig på Maldiverne, og det i sig selv er et stort plus, når tre generationer rejser sammen.

Vælger I en rejse til Maldiverne, er det selvsagt en fordel, hvis I nyder både strand og afslapning, men Maldiverne behøver heller ikke stå alene. Kombinér fx med Sri Lanka, så I både kan nyde godt af en førsteklasses strandferie såvel som den spændende kultur og farverige natur, der venter på den store ø.

Sri Lanka

Sri Lanka er en skattekiste af skøn natur, spændende historie og fortryllende templer. Både ved kysten og i te-landet finder I skønne villaer med plads til hele familien, men også den brede pallette af oplevelser gør, at I aldrig kommer til at kede jer.

Tag på safari, tag vandreskoene på og bestig løveklippen eller gå på opdagelse blandt et hav af gyldne buddhaer i de mange templer, der er spredt ud over det ganske land. Kombinér en rejse til Sri Lanka med et par dage på en af østkystens skønne strande og få en familieferie, der tilgodeser alle.

Sri Lanka er en skattekiste af skøn natur, spændende historie og fortryllende templer
Andre læste også:
Bali: 5 hemmelige oaser du ikke må gå glip af
Bali er og bliver et populært rejsemål. For sine strande, vandfald, satay og hinduistiske ritualer, der udspiller sig over alt i gadebilledet. Alligevel gemmer øen på et hav af naturvidundere og anderledes åndehuller, der kan vække pionérånden til live hos de fleste.
Mauritius, Maldiverne eller Seychellerne? Den lille forskel, der gør den store forskel
Mauritius, Maldiverne og Seychellerne scorer højt på paradisskalaen, men trods de mange fællestræk er de tre lande alligevel ret forskellige, så tjek drømmerejsen efter i sømmene, inden du booker din rejse.
De Vestindiske Øer: 3 perler – 3 personligheder
Er du til adrenalinrus? Vandreture? Fest og farver? Eller øde strandparadiser? Dansk Vestindien har det hele og mere til, men hver ø har alligevel sin charme. Vi ser nærmere på hvilken ø, der passer bedst til dit temperament.

Se hvad vi ellers skriver om: Aktiv ferie, Kultur, Natur og Strand