Skip to main content

Rejser til Gili-øerne

bali - komaneka bisma_pool aften_02

Indonesisk stjernestøv

Der er få paradiser her på jorden, der kan måle sig med Gili Islands.

De små øer ud for Lomboks kyst er som taget ud af en bountyreklame. Kridhvidt sand knaser under fodsålerne, palmekronerne danser døsigt i den blide brise og de beskedne bølger klukker stille i vandkanten – var det ikke for en vis dosis indonesisk charme, kunne man fristes til at tro, at man var havnet på Maldiverne.

De mest kendte Gili-øer, Gili Trawangan, Gili Meno og Gili Air, der ligger ud for Lomboks nordvestlige kyst, funkler alle tre smukt i det turkisblå hav, der omgiver dem, men selv om de tre øer har visse lighedstegn, er der en verden til forskel. Mens Gili Trawangan, der er den største og mest lokale af de tre, byder på både liv og strandliv, er Gili Meno kendt som det ultimative ’honeymooners paradise’. Gili Air er lidt af det hele – og helt igennem ’laid back’!

Gili Trawangan er blandt de billigste steder i verden at tage dykkercertifikat, men mindre kan også gøre det. Bare et stenkast fra kysten – på alle tre øer – summer det af liv og leben under overfladen, hvor klovnefisk, skildpadder og koraller i alle udformninger folder sig ud. Særligt Gili Meno er kendt for sin pæne bestand af skildpadder, som du i øvrigt ikke skal svømme langt efter.

De hemmelige Gili-øer

Langt de fleste kender Gili-øerne som Gili Trawangan, Gili Meno og Gili Air, men Lomboks øhav gemmer også på en række mere ukendte Gili-øer, herunder Gili Gede og Gili Asahan, der ligger ud for Lomboks sydvestkyst. Faktisk findes der i alt 26 Gili-øer, hvoraf de fleste er ubeboede.

De sydlige Gili-øer er langt mindre befærdede end de tre Gili-kendisser, men ø-idyllen fejler intet. Naturen er i fokus, de lokale fylder lidt mere og så er der selvfølgelig alt, hvad du kan drømme om af sand, vand og snorkeloplevelser.

Vejret på Gili-øerne er bedst i det danske sommerhalvår, hvor nedbørsmængderne er minimale mens solen står højt på en skyfri himmel. Særligt december, januar og februar kan være regnfulde.

I går lige den ekstra mile. Vi har været yderst tilfredse og vil helt klart bruge jer igen.

Udsendelse af havskildpadder og svømme med havskildpadder var noget helt særligt. Vandfaldene var også flotte og mange smukke templer. Jeres serviceniveau har været helt unikt. Der har bare været styr på rejsen og man har følt sig i trygge hænder.

Christina
4.7   (1.412 anmeldelser)
Læs hvad andre gæster siger

Hoteller på Gili-øerne

Det siger vores gæster ...

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)