Praktisk information om Bali
Praktiske oplysninger ved bestilling af rejsen til Bali
De praktiske oplysninger på hjemmesiden er begrænset til de informationer, der kan være relevante, når du skal beslutte dig for, om du skal bestille en rejse til Bali. Når du har bestilt rejsen, vil du modtage mere materiale om Bali samt gode råd og vejledninger.
Almindelige rejsebetingelser og betaling
Hvornår skal jeg betale depositum? Hvornår får jeg mine rejsedokumenter? Skal jeg have visum til Bali? Og kan jeg ændre min rejse? Få svar på dette og meget mere i vores Almindelige rejsebetingelser og muligheder for betaling
Akut assistance
Har du brug for assistance inden du booker rejsen eller når du befinder dig på Bali? Vi kan kontaktes i åbningstiden for generelle spørgsmål - eller på nødtelefonen, hvis du står i en akut situation, mens du er på Bali.
Stjernegaard Rejsers direkte nummer i åbningstiden: +45 4526 0000
Åbningstider: Mandag - torsdag 10:00 - 17:00 - Fredag 10:00 - 16.30
Nødtelefon udenfor vores åbningstider: +45 5199 0059
Gouda Rejseforsikring
Salgsafdeling +45 8820 8820
Alarmcentral + 45 3315 6060
Den danske ambassade i Indonesien ligger i Jakarta, men i Sanur finder du det danske konsulat:
Royal Danish Consulate
Jl. By Pass Ngurah Rai, Gang Griya no 6
Denpasar 80221
Tlf.: +62 3618216979
Vores kontor på Bali
Som noget helt særligt har Stjernegaard Rejser eget kontor i Sanur på Bali, hvor vores lokale team står klar til at hjælpe dig. Her kan vores personale kontaktes på: +62 87860809460
Tidsforskel mellem Danmark og Bali
Bali er 7 timer foran Danmark ved vintertid, mens Bali ved sommertid er 6 timer foran Danmark.
At rejse til Bali med børn
Bali er et yderst børnevenligt rejsemål - og balineserne elsker børn. Hertil er der mange gode og børnevenlige hoteller, flere børnevenlige strande, bl.a. i Sanur og mad fra alle verdensdele - og dermed noget for enhver smag. Trafikken kan til tider være lidt mere kaotisk på Bali, end den er i Danmark, så vær opmærksom på børnene, når I færdes i trafikken.
Drikkepenge på Bali
At give drikkepenge er ikke obligatorisk, når du rejser til Bali, men en lille anerkendelse modtages positivt. Langt de fleste serviceydelser lønnes meget lavt på Bali - derfor kan et beskedent beløb i drikkepenge være lige det, der gør den store forskel for den enkelte arbejder.
Visum og pas til Bali
Danske statsborgere med dansk pas skal ikke længere betale for visum til Indonesien ved ophold i landet i maksimalt 30 dage.
For ophold mellem 31 og 60 dage skal der ansøges om visum på den indonesiske ambassade i København. Bemærk at ovenstående gælder for danske statsborgere og der kan være andre regler for statsborgere fra andre lande. Passet skal være gyldigt minimum 6 måneder efter afrejse.
Se udenrigsministeriets hjemmeside for detaljer
Forsikringer
Det Gule Sygesikringskort dækker IKKE på Bali. Stjernegaard Rejser har valgt at samarbejde med Gouda Rejseforsikring, som tilbyder en række forsikringstyper, som passer til de flestes rejsebehov. Du kan uden tvivl finde billigere rejseforsikringer end Gouda, men vores erfaring er, at pengene er givet godt ud, hvis uheldet skulle være ude. Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer, og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Når skaden opstår, har Gouda sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral, som altid er til at få fat på.
Rabat ved køb igennem Stjernegaard Rejser
I kan med fordel købe rejse- og afbestillingsforsikring samlet hos Stjernegaard Rejser - læs mere på nedenstående link:
Læs mere om Goudas rejseforsikring her
Vaccination og helbred
Bali er et ret sikkert rejsemål. Også når det gælder sygdom. Men derfor anbefaler vi alligevel, at du søger råd og vejledning hos en af landets vaccinationsklinikker eller hos din egen læge, inden du tager afsted til Bali.
Foruden nedenstående vacciner, som generelt anbefales ved rejser til Asien, anbefales det at holde en god håndhygiejne - og gerne have håndsprit med i tasken - og i øvrigt beskytte sig mod myg for at undgå denguefeber. Risikoen for malaria på Bali er nærmest ikke eksisterende, hvorfor det ikke anbefales at tage malariamedicin.
Kort rejse under 3 uger til turistområder
Difteri/stivkrampe, hepatitis A
Rejse over tre uger
Ovenstående samt japansk hjernehindebetændelse
Længere ophold
Ovenstående samt tyfus, rabies og evt. tuberkulose
Stjernegaard Rejser arbejder sammen med vaccinationsklinikker i København, Odense og Aarhus, hvor vores gæster kan få gode råd og vejledning samt rabat på 10%. Se klinikkerne nedenfor.
Nedenstående råd omkring vaccinationer og denguefeber er fra Rejseklinikken i Charlottenlund. Vi anbefaler altid, at man kontakter egen læge for personlige og medicinske forhold.
Vi anbefaler generelt på alle vores rejser, at man har stort fokus på håndhygiejne, da manglende håndhygiejne ofte er årsagen til eventuelle maveproblemer samt eventuelle virusoverførsler som fx Covid-19.
Denguefeber findes på Bali. Der er ingen vaccine eller medicin man kan tage forebyggende. Man skal være omhyggelig med at beskytte sig mod myggen med myggespray, der indeholder DEET eller AUTAN. Denguemyggen stikker hyppigst lige omkring solopgang og solnedgang.
Vaccinationsklinikker:
Mod forevisning af Stjernegaard Rejsers ordrebekræftelse, ydes 10% rabat på følgende klinikker:
Rejseklinikken
Ordrupvej 60, 4.sal
2920 Charlottenlund
Telefon: 39 63 01 15
www.rejseklinikken.dk
(10% pånær japansk hjernehindebetændelsesvaccine)
Odense Lægeklinik
Skibhusvej 52B
5000 Odense C
Telefon: 66 14 90 00
www.vaccinationer.dk
Medicinsk Speciallægeklinik
Jens Baggesens Vej 90 B
8200 Aarhus N
Telefon: 86 75 29 09
www.mslk.dk
(10% på nær vacciner mod japansk hjernehindebetændelse)
Rejsevaccination på apoteket
Rejsevaccination på apoteket tilbyder Stjernegaards gæster 10% i rabat på alle vaccinationer. Apoteker i følgende byer foretager vaccination: København, Frederiksberg, Aarhus, Aalborg, Kongens Lyngby, Horsens, Herning, Glostrup og Roskilde. Se den komplette liste på www.sikkervaccination.dk
Udenrigsministeriets rejsevejledning
Læs altid Udenrigsministeriets opdaterede rejsevejledning for rejser til Bali og øvrige dele af Indonesien - Se Rejsevejledning
Sproget på Bali
Det officielle sprog i Indonesien er bhasa indonesia, men på Bali tales der også balinesisk. I turistområderne taler hovedparten desuden engelsk, og du vil derfor sjældent opleve, at det er noget problem at kommunikere med balineserne.
Ansvarlig rejseform
Det ligger os meget på sinde at involvere os, og gøre hvad vi kan for at vise stor respekt for de lande og de kulturer, vi rejser til. Det gør vores rejser mere interessante, og det betyder, at vi også er velkomne næste gang. Dette gælder selvfølgelig også Bali, som vi holder meget af - og som vi gerne fortsat vil have et godt forhold til.
Som rejsende kan du gøre en stor forskel ved at være opmærksom på, hvad der sker omkring dig. Små ting som fx at respektere Balis lokale skikke og de mange helligdomme, spørge pænt inden du tager et billede af en person, ved aldrig at kaste affald fra dig hverken i naturen eller i byen, selvom der måske er beskidt i forvejen, og i det hele taget være åben og imødekommende og behandle dine balinesiske værter som ligeværdige medmennesker. Møder du Bali med et åbent sind, får du tifoldig respekt tilbage!
Det, der gør vores udflugter og rejser særligt interessante, er, at vi kommer ind bag facaden, men vi sørger for ikke at overtræde grænsen. Hvis du udviser respekt for det samfund og de personer, du besøger, kommer du nemt i dialog og bliver mødt med masser af venlighed og smil. Din rejse og dit møde med Bali bliver langt mere spændende og berigende - ja faktisk uforglemmeligt!
Vejr og klima
På Bali er det dejligt varmt hele året. Den tørre periode løber fra april til oktober, mens regntiden starter i oktober og slutter i april. Læs mere om vejret og klimaet på Bali og se vores vejrtabeller her: Vejret på Bali