Skip to main content

Sommerferieplaner?

Er du ved at planlægge årets sommerferie i juni, juli og august, men ved ikke helt hvor turen skal gå hen? Lad os inspirere til årets dejligste dage.

Måske drømmer du om at tilbringe tiden under palmerne med kolde drinks på stranden, på eventyr blandt eksotiske dyr i junglen eller på jagt efter UNESCO-beskyttede kulturseværdigeder i Europa. Eller måske ser du hellere dig selv på et krydstogtskib med kurs mod fjerne kyster?

Vi har altid en bred pallette af gode sommerferiedestinationer, så du kan få præcis den sommerferie, du drømmer om. Drøm dig væk på sommerrejser til Asien, Nord-, Syd-, eller Mellemamerika, krydstogter samt dejlige europæiske rejsemål.

Fælles for alle rejserne er, at du kan komme afsted i juni, juli eller august - og så selvfølgelig, at du er sikker på en sommer fyldt med gode oplevelser.

Se hele vores håndplukkede udvalg af sommerrejser her!

bali - bali_strand_07
malaysia/borneo - borneo_orangutang_baby_03 krydstogt_drink_01

Stjernegaard tilbyder fire forskellige rejsekoncepter, hvor du kan vælge mellem Individuelle rejser, Mageløse Oplevelser, Rundrejser med dansk rejseleder og Krydstogter med eller uden dansk rejseleder.

Sommer i Sydøstasien

Hvem sagde, at Sydøstasien udelukkende skulle være en vinterdestination? Mens der er højsæson i Europa, er det lavsæson mange steder i Asien. Lavsæson kan betyde regntid, men regntid betyder ikke, at regnen er konstant. Faktisk er der ganske store regionale forskellige på, hvordan monsunen arter sig, og kan du leve med et dagligt regnskyl og skyer hist og her, kan du til gengæld nyde godt af færre turister samt lavere priser. 

Sydøstasien rummer et utal af vidunderlige feriedestinationer til din sommer. Lad os tage dig med til Thailand, Vietnam, Malaysia eller Indonesien - Vi har naturligvis udvalgt de bedste destinationer til din eksotiske sommerferie - du skal bare vælge... 

Vietnam - vietnam_befolkning_kvinde_rismark_01
malaysia - melaka_cykel_03 thailand - bangkok_grand palace_18

Populære Vietnam og Thailand

Autentiske Vietnam byder på et skønt sammensurium af ældgamle seværdigheder, en dramatisk historie, fantastisk natur i alle afskygninger og ikke mindst en utroligt imødekommende befolkning.

Vietnam er Halongbugten, rygende varm pho, smukke strande, flydende markeder, spændende storbyer og stammefolk. Uanset om du foretrækker fokus på afslapning eller oplevelser, har vi en rejse, der passer lige præcis til dig og dine sommerferieønsker. Thailand har det hele; bekvemmelighed til børnefamilien, velbevarede kulturskatte og en spændende historie til de videbegærlige. Her møder du moderne storbyliv i Bangkok mikset med Østens mystik og små paradisiske perler, hvor bølger og palmesvaj stadig er det, der larmer mest.

Særligt Sydthailand er et oplagt rejsemål i sommerhalvåret, hvor du kan nyde livet i Hua Hin, på Koh Lanta samt i Khao Lak og Khanom. I Siambugten finder du desuden de tre skønne perler Koh SamuiKoh Phangan og Koh Tao, der har hver deres personlighed og trækplastre.

Vi hjælper dig uden om turistfælderne, videre til de bedste strande og helt ind til kernen af det autentiske Thailand.

Thailand har det hele; bekvemmelighed til børnefamilien, velbevarede kulturskatte og en spændende historie til de videbegærlige.

Bali - en ægte sommerdestination

Modsat flere andre destinationer i Sydøstasien, er sommeren faktisk højsæson på Bali. Det samme gælder de omkringliggende øer, Gili-øerneLombokFlores og Komodo, der ligesom Bali nyder godt af høj sol og minimale mængder regn.

Ikke nok med at de indonesiske perler befinder sig på et klimamæssigt højpunkt i sommermånederne, så er der også godt nyt til dig, der gerne vil snorkle, dykke eller sejle. Det gode vejr medfører nemlig roligt og sigtbart vand, der gør aktiviteterne i og på vandet sjovere.

Trods højsæson kan du stadig glæde dig over formidable priser på mad, transport og meget andet.

bali - bali_ceremoni_10_HF
bali - gili meno_01 bali - bali_offergave_11

Magiske Malaysia

Malaysia har så meget at byde på - også når det kommer til vejret. For selv om der ikke er langt fra kyst til kyst på Malaccahalvøen, så er der en verden til forskel, når det kommer til klimaet. Om sommeren kan turen passende gå til østkysten og perlerne Redang Island eller Rawa Island, hvor du kan se frem til bountyliv og marineeventyr, som du ellers skal lede længe efter. 

Skal sommeren gå med at opleve eksotiske dyr i junglen? På Borneo kan du spejde efter næseaber, orangutanger og solbjørne, komme på flodsafari og nyde billedskønne strande. Vores eksperter har efterhånden besøgt Borneo så mange gange, at vi kender øen rigtigt godt, har et godt lokalt netværk og en viden om, hvad der rører sig.

malaysia - Rawa island_03
malaysia/borneo - borneo_orangutang_mor_baby_02_hf malaysia/borneo - borneo_sabah_snorkning_01_hf
Skift en regnfuld dansk sommerferie ud med et par uger med snorkling i Malaysia eller eksotiske dyr på Borneo.

Er I flere generationer, der rejser sammen? Så kontakt os endelig for en snak om, hvor I sammen kan rejse hen, så alle får den best tænkelig rejse.

Azorerne_kyst_02

Sommer i Europa

Ønsker du en sommerferie med masser af oplevelser, men uden at skulle flyve alt for langt, så skal du rejse med hos i Europa. I vores europæiske baghave gemmer sig en verden af fantastiske seværdigheder og enestående traditioner.

Fra nord til syd er der enorme forskelle i kultur, gastronomi og ikke mindst natur. Forestil dig en rejse til eksploderende gejsere og buldrende vandfald på Island, og tænk så dernæst på en solbeskinnet dag blandt vinmarkerne i Portugal med portvin i glasset, solskin på næsetippen og Dourofloden i dalen foran dig. Kontrasten er stor, og en sommerferie i Europa kan se ud på mange måder. Hvad foretrækker du?

sao miguel_02
island_fugl_03 Vingaard_besoeg_03

Portugal og Azorerne

I Portugal har UNESCO været på overarbejde for at komme hele vejen rundt om den rige kulturarv.

Her er utallige perler med stor kulturhistorisk værdi og masser af spændende historier tilknyttet. 

Det solbeskinnede Portugal byder på uendelige variationer i herlige sommeroplevelser. Du kan bade ved den gyldne Algarvekyst i syd, vandre eller cykle gennem den frugtbare Dourodal i nord, smage dig igennem det spændende køkken i storbyerne Lissabon og Porto og fordybe dig i en utrolig kulturarv og historierigdom. 

Midt ude i Atlanterhavet finder du Azorerne, hvor din sommer kan tilbringes blandt vulkaner i tropiske temperaturer.

Her er farverige blomster, bløde dalstrøg, termisk undergrund, smukke klippestrækninger - og fire årstider om dagen.

algarve kysten 08
belem_tower_lissabon_02 alentejo_restaurant_01

Pia er bare en ”guldklump”. Empatisk, hjælpsom og meget opmærksom på alt og alle. Hun har en enorm viden og erfaring. Løser alle problemer. Jeg har rejst en del og aldrig mødt en så fantastisk rejseleder.

Ulla Jonna Englich
4.7   (147 anmeldelser)
Se flere udtalelser om Island her

Sommer på Færøerne og Island

Norden er både ufatteligt eksotisk og propfyldt med eventyr fra boblende undergrund til himmelragende bjergtoppe.

Hvem drømmer ikke om at opleve Islands 10.000 vandfald og grønne Færøernes stejle klippesider?

Island er så unikt et sted, at det nogle gange kan være svært at forstå, at landet har så tætte historiske bånd til Danmark. Her, hvor det nordlige Atlanterhav møder Ishavet, findes en verden af rå og vild natur, der bare venter på at blive udforsket. Mellem Skotland, Norge og Island ligger de 18 irgrønne øer, der udgør forrygende Færøerne. Her møder vi grønne fjelde, dramatiske kystlinjer, stejle klipper, brusende vandfald og hyggelige lokalsamfund.

På en rundrejse til Færøerne med dansk rejseleder oplever du denne vidunderlige natur på vandreture, sejlture og køreture, og du hører om landets historie og ikke mindst de mange traditioner, der stædigt holdes i hævd her.

codafoss_vandfald_01
natur_01 Søpapegøje_01

Amerika

Alternativt kan du rejse til den anden side af Atlanterhavet i Nord- Mellem- eller Sydamerika, der strækker næsten sig hele vejen fra jordens nord- til sydpol.

Destinationerne og rejseoplevelserne her er selvsagt næsten lige så forskellige, som du kan forestille dig, men i sommermånederne zoomer vi ind på EcuadorPeruMexico og det nordlige USA.

Tag på en vaskeægte drømmerejse til Equador og Galápagos. Her oplever man det allerbedste af Ecuador med skønne Quito, den grønne Amazonjungle, det vidunderlige landskab omkring landets formidable vulkaner og så ikke mindst øhoppe på Galápagosøerne i Charles Darwins fodspor.

Enchilladas, empanadas, tortillas, tacos - vi skal til Mexico! Også om sommeren er det oplagt at besøge dette tryllebindene og farverige land. Udover kulør, rige traditioner og masser af forhistoriske seværdigheder, kan du også se frem til palmer på blændende hvide sandstrande og turkisblåt hav. 

Lidt længere nordpå I USA kan du gå i fodsporene på nybyggerne, guldgraverne og de indfødte amerikanere i en området ved Yellow Stone Nationalpark. Her er naturen storslået, vidderne åbne og cowboyhatten kutyme!

Peru kan måske bedst betegnes som en bundløs skattekiste. For det er som om landets historier og seværdigheder ingen ende vil tage.

Peru er inkaernes land og Machu Picchu står stadig som kronen på værket, men Peru er også alt muligt andet.

Naturen spænder fra den frodige, sumpede Amazonjungle til sneklædte bjerge, dybe kløfter, saltflader, ørken, gigantiske søer, smukke kyststrækninger og et hav af hvaler, pingviner og søløver. Historien gemmer på alt fra inkafolk til spanske koloniherrer, og både naturen og historien har skabt det Peru, vi kan opleve i dag.

usa - wyoming_mount teton mountains_01
usa - wyoming_yellowstone national park_boefler_01 peru - machu picchu_02

Sommerstemning i Caribien

Selv om sommermånederne er lavsæson i Caribien, er det først i september, det går løs med orkansæson. Hertil er der ikke voldsomme udsving i nedbørsmængden henover året, og du kan derfor se frem til mange gode soltimer i sommermånederne, oftest blot afbrudt af byger her og der.

Med lavsæsonen følger færre turister og mere lokalliv. Derfor kan du se frem til en skøn ferie med dans, rom, calypsorytmer og gedigent daseliv i bedste caribiske forstand, hvad enten du holder sommerferie i Cuba, på De Vestindiske Øer eller hopper fra ø til ø på et krydstogt.

dansk vestindien - st croix_farvede bygninger_01
cuba - cuba_strand_12 dansk vestindien - dansk vesindien_dykning_01

Et udvalg af vores rejser

Andre læste også

thailand - koh phangan_strand1
Guide

Thailand med børn: Her er 6 favoritter til familieferien

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.000+ anmeldelser)