Skip to main content

Rejser til Dourodalen i Portugal

Portugal

Douro Dalen_03

Billedskøn natur med udsøgt vin til

Med panoramaudsigt over den bugtede Douroflod og de skrånende vinmarker føles det som om, at Dourodalen er taget ud af en kunstners tanker. 

Dourofloden snor sig kælent gennem det frodige landskab og har altid spillet hovedrollen for livet i området. Her ligger flere hyggelige småbyer foruden hovedbyen Lamego, der rummer nogle af Portugals største kulturseværdigheder herunder den gotiske katedral og den imponerende baroktrappe med hele 686 trin til pilgrimskirken.

I Dourodalen finder vi nogle af Portugals mest charmerende indkvarteringer, når vi bor på lokale vingårde, quintas. Vi vandrer mellem olivenlunde og de snorlige vinranker i det kuperede terræn og får rig mulighed for at smage på ejendommenes unikke vine. I Douro produceres særligt portvin men også vinho verde, som betyder ’grøn vin’, som er unge, friske hvidvine men også kraftige rødvine. En rejse til Dourodalen gør dig med garanti bekendt med den søde hedvin.

De maleriske, hvidkalkede landsbyer strækker sig op ad bakkerne ved flodbredden, mens Dourofloden slikker sig til de små havne, hvorfra man jævnligt ser en traditionel rabelo-båd drive forbi. Der er mulighed for at rejse med tog over de ufremkommelige bakker - måske til eller fra den fine banegård i Pinhão, der er udsmykket med de klassiske azulejos-kakler.   

Området er et UNESCO-beskyttet vindistrikt, og så er det smukt, som oplevelserne er store her.

På vores rundrejser smager vi til det lokale køkken med olivenolie, brød, ost og pølse. De fleste quintas byder også på et fuldvoksent menukort med lokale specialiteter, som vi kan smage om aftenen, inden vi nyder portvinen i de smukke gårdhaver.

Dourodalen er indbegrebet af Portugal: Storslået natur, rig kulturhistorie og rigeligt med portvin.

Derfor skal I rejse til Dourodalen

  • Portvin og ophold på vingård
  • Togrejse over det kuperede terræn
  • Hvidkalkede landsbyer ved floden
Douro dalen_vandring_01 Douro dalen_vindruer_01

Rejser til Dourodalen

Fyld rejsen med oplevelser

Krydr rejsen med udflugter, og få autentiske oplevelser, du aldrig glemmer. Vi håndplukker udflugterne i tæt samarbejde med vores udvalgte samarbejdspartnere, der har indgående kendskab til destinationen.

pinhao_douro_dalen_01

Fin sammensætning af oplevelsen af Portugal. Rigtige dejlige hoteller. Godt med mindst to overnatninger pr. hotel. Rigtig dygtig og kompetent rejseleder.

Erik
4.4   (149 anmeldelser)
Læs hvad andre gæster siger

Hoteller i Dourodalen

Det siger vores gæster ...

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)