Skip to main content

Rejser til Khanom i Thailand

Thailand

thailand - Khanom_strand_01

Lyserøde delfiner og dybe kalkstensgrotter

Hvis du har en smag for det ægte Thailand, byder Khanom på noget for enhver!

Her kan du slentre langs uberørte sandstrande, fordybe dig i kalkstensgrotternes hemmeligheder og tage på delfinsafari for at fange et glimt af den sjældne albinodelfin med sit karakteristiske lyserøde skær. Khanom er for dig, der gerne vil puste ud men stadig have muligheden for at tage på eventyr i naturen.

Khanom ligger i det sydøstlige Thailand og egner sig særligt til besøg i foråret og sommeren fra februar til september. Hovedbyen hedder Nakhon Si Thammarat, og her kan du gå på opdagelse blandt templer, pagoder og stupaer, inden du smager dig gennem madmarkedet og de mange streetfood-boder.

Strandene ud for byen er endnu ikke fyldt med barer og restauranter, men det er stadig muligt at finde et godt måltid i strandkanten. Khanom ligger nemlig langt fra masseturismen, selvom vandet er roligt og børnevenligt, og oplevelserne af fineste karat.

Et must see i Khanom er de lyserøde delfiner, som lokalsamfundet gør meget for at beskytte. Delfinen er truet, men man må gerne tage på sejlture for at opleve det lyserøde særsyn. Her ser man måske også de pandekageformede klippesider, som findes langs Siambugtens kyst.

Der er mange plantager i det frodige opland, hvor der særligt dyrkes bananer, kokosnødder og dragefrugter. Man kan besøge landstederne eller begive sig på jagt efter vandfald som Ai Khiao og Samed Chun, hvor der venter motiver, som sandelig fortjener en plads i fotoalbummet – og en temmelig kold dukkert.

Kan man løsrive sig fra strandstolen, anbefaler vi også en kajaktur i mangroveskoven eller en udflugt ind i landet til den uforstyrrede natur.

I de affolkede bjergegne i Khanom ligger der flere kalkstensgrotter, som er åbne for besøg. Særligt den 500 meter-dybe Khao Wang Thong med sine stalagmitter og stalaktitter, der ligner smeltede stearinlys.

Khao Krot-grotten er også et besøg værd. På vej til grotterne kører du måske gennem de lange korridorer af gummitræer, som dyrkes i stor stil i området. Her er også rismarker og regnskov, og måske spotter du bøflerne, der gumler græs i vejkanten.

Derfor skal I rejse til Khanom

  • Uberørte strande
  • Lyserøde delfiner
  • Dybe kalkstensgrotter
thailand - Khanom_lyseroede delfin_02 thailand - Khanom_jungle_01

Rejser til Khanom

Fyld rejsen med oplevelser

thailand - Khanom_buddha statuer_01

Det har virkelig været en oplevelses tur af format. Den dejligste og mest spændende og varierede rundrejse vi har været på indtil nu. Timet og tilretteligt i mindste detalje og på klokkeslæt altid. Virkelig en skøn, skøn tur. TAK!

Jenny Sørensen, Ribe
4.6   (2.541 anmeldelser)
Læs hvad andre gæster siger

Hoteller i Khanom

Det siger vores gæster ...

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)