Kender du Thailands smukkeste hemmelige paradiser? | Blog

Thailands hemmelige paradiser

Der er mange gode grunde til at turisterne strømmer til Thailand. Strandene er blandt verdens smukkeste, maden blandt verdens bedste og folket blandt verdens mest charmerende.

Alle vil have en bid af Thailand og med god grund. Selv om det kan synes utænkeligt, at der stadig er steder i Thailand, der endnu ikke er ramt af masseturismen, så har du faktisk rig mulighed for at opleve en uspoleret side af Thailand – og det er bliver ikke mindre smukt af den grund.

Læs med og bliv klogere på Koh Jum, Koh Ngai og Koh Mook.

Koh Jum

Frodig natur og en snert af nostalgi

I Krabi-bugten, ikke langt fra hverken Phi Phi eller Koh Lanta, finder du Koh Jum. Faktisk er øen både kendt som Koh Jum og Koh Pu, alt afhængig af hvor på øen, du befinder dig, men lad endelig ikke navneforvirringen stoppe dig fra at besøge denne perle, der på mange måder er indbegrebet af det Thailand, nogle af os husker fra årtier tilbage.

Trods de svajende palmer og det blå vand har øen alligevel formået at hemmeligholde sig selv for omverdenen til en vis grad, og det var først i starten af 10’erne, de første turister kom hertil. Den dag i dag er turisterne stadig få og bilerne ligeså, mens hæveautomater og 7eleven stadig ikke har fundet vej hertil. Det kan synes helt bizart at spadsere gennem det bløde sand og lytte til havets sagte klukken, velvidende at livet ræser afsted på Phi Phi og Koh Lanta mindre end 10 kilometer væk. Men mest af alt er det rart.

Koh Jum er på alle måder en søvnig ø, og der er således ikke nogen grund til at haste fra den ene ende til den anden. Brug dagene på ekskursioner til øens gummiplantager, zigzag gennem de frodige skove og mærk hvert et sandkorn under fødderne.

Er energien til det, bør du ikke snyde dig selv for en tur til toppen af det 422 meter høje bjerg, der sjovt nok også går under navnet Koh Pu. På vej til tops kommer du helt tæt på nogle af junglens ”beboere”, herunder skovens mange fugle, og når først du ser den smukke udsigt, er de til tider stejle stigninger hurtigt glemt.

Se vores rejser til Koh Jum

En lille grøn perle, omringet af kridhvide sandstrande, der lægger sig som en blond paryk om en grøn smaragd i det blå hav
Koh Ngai er hverken øde eller præget af masseturisme, men den lægger op til ’slow travel’.

Den grønne smaragd

Længere mod syd, på den modsatte side af Koh Lanta, dukker Koh Ngai op i horisonten. En lille grøn perle, omringet af kridhvide sandstrande, der lægger sig som en blond paryk om en grøn smaragd i det blå hav. Egentlig udtales øen ’Koh Hai’, men selv om udtalen kan være tricky, er det ingen sag at slå sig ned her for nogle dage. For det er ren fryd og afslapning, der venter i selskab med overdådig natur.

Koh Ngai er hverken øde eller præget af masseturisme, men den lægger op til ’slow travel’. Mange af øens hoteller er bygget i bambus, teak og andre naturmaterialer, og du opdager knap nok, at de ligger der, indtil noget pusler bag træernes viltre kulisse.

Fra stranden kan du se, hvordan de karakteristiske, hvide kalkstensklipper, drysset med grønt, dukker op et stykke ude i havet. Under overfladen flokkes farverige fisk om de ligeså farverige koraller, og fra tid til anden får du måske fornøjelsen af at hilse på en halvskildpadde. Retter du blikket mod himlen, svæver næsehornsfuglene ind over strand og skov, og skulle du endelig befinde dig i buskadset, kan det være, du møder et forvokset om end fredeligt firben.

Endelig er Koh Ngai et oplagt udgangspunkt for dagekskursioner til en række andre nærtliggende øer, hvis du da ikke drømmer om at gå på opdagelse i Chao Mai nationalparken på fastlandet.

Koh Mook

Vejen til den grønne lagune

Blot 30 minutters sejlads fra Koh Ngai ligger storesøsteren, Koh Mook. Hvor der er meget lidt lokalt liv på Koh Ngai, finder du flere forskellige lokale grupper på Koh Mook, og du vil således også opleve, at priserne her er lidt mere stabile. Selv om de lokale har en dagligdag på øen, ændrer det dog ikke på, at Koh Mook er en søvnig ø, hvor livet leves i slowmotion. Det er altså stadig en næsten uspoleret perle, hvor tiden er gået i stå for årtier siden, du kan se frem til at besøge.

Øen er som mange af områdets andre øer både fortryllende og paradisisk, men som noget helt særligt er den hjemsted for ’Emerald Cave’, også kaldet Morakot. Selv om grotten er velbesøgt, er den alligevel aldeles uimodståelig, når dens dybgrønne, funklende vand lokker dig gennem en 80 meter lang tunnel. Forenden af tunnelen åbner sig en lysning, hvor solen skinner ned i en lille, grøn lagune, omringet af høje, grønne klipper.

Medmindre du er erfaren dykker, kan lagunen kun besøges ved lavvande, og skal solen også være fremme, skal du oven i købet aflægge dit besøg mellem kl. 10 og 14. Med lidt hjælp fra en lokal guide, er det dog muligt at navigere uden om de fleste turister.

Se vores rejser til Koh Mook

Andre læste også:
Mauritius, Maldiverne eller Seychellerne? Den lille forskel, der gør den store forskel
Mauritius, Maldiverne og Seychellerne scorer højt på paradisskalaen, men trods de mange fællestræk er de tre lande alligevel ret forskellige, så tjek drømmerejsen efter i sømmene, inden du booker din rejse.
Glamping: Sådan har du ikke oplevet Thailand før
Drømmer du om at udforske Thailand og leve i nærkontakt med naturen, men vil du ikke gå på kompromis med det gode og komfortable liv? Med glamping vælger du naturen til – uden at gå på kompromis med luksus, komfort og service.
Strandferie i Vietnam: Bounty eller action?
Skal rejsen til Vietnam krydres med et par dage eller 10 på stranden? På Phu Quoc i Siambugten står både vandet og tiden så godt som stille. I Phan Thiet ved Det Sydkinesiske Hav er der leben og lokale fornøjelser i sigte.

Se hvad vi ellers skriver om: Badeferie, Strand og Øhop