Skip to main content

Thailand med børn: Her er 6 favoritter til familieferien

Tag på bådtur til Ang Thong Marine Park, der ligger nord for Koh Samui. Her er mulighed for god snorkling. thailand - thailand familier_03

Thailand med børn: Her er børnenes 6 favoritter

Thailand er en rigtig pleaser! Havet har den helt rigtige farve, palmekronerne svajer smukt og sandet knitrer helt rigtigt, når du spankulerer hen over stranden for at købe en mango shake, der også er helt, som den skal være. Thailand gør det nemt at holde ferie, men det bliver aldrig kedeligt!

Strandene har det med at tryllebinde, men Thailand kommer i mange nuancer, der appellerer til eventyrere, storbyelskere og ikke mindst børnefamilier, der både vil slappe af, tage en bid af eventyret og genfinde nærværet. Vi ser nærmere på, hvad der hitter, når du rejser til Thailand med børn.

Tag på familieferie til skønne Thailand med oplevelser for hele familien i det pittoreske landskab.

Top 6: Øer og områder, der hitter hos børnefamilien

Tre dages trekking i Nordthailand eller tempelsafari er måske ikke det, der står øverst på listen, hvis du spørger ungerne.

Og selv om øde-ø-livet er din store drøm, er det ikke sikkert, at poderne kan holde sig beskæftiget af palmesvaj alene i ret mange dage. I jagten på den perfekte familiedestination, er det værd at overveje disse fem perler, der brillerer på hver deres måde.

thailand - thailand familier_02
thailand - krabi_strand_01 thailand - phuket_cykeltur landlig_02

1. Krabi – kontraster og god stemning

Krabi er mange ting. Krabi er den livlige Ao Nang Beach, den rolige Klong Muang Beach og eventyrlige Railay Beach. Uanset hvorfra I skuer ud mod havet, mødes øjet af en smuk kulisse af kalkstensøer, der titter op fra havet, og det er selvsagt et must at tage sejlturen til nogle af de omkringliggende perler, der byder på formidable snorkelforhold. I Krabi er det nemt at tilfredsstille alle, hvad enten man drømmer om 5-stjernet strandliv, klatring, trekking, snorkling, wellness eller byliv. Et godt miks af det ”rigtige” Thailand og feriestemning.

I Krabi er det nemt at tilfredsstille alle, hvad enten man drømmer om 5-stjernet strandliv, klatring, trekking, snorkling, wellness eller byliv. Et godt miks af det ”rigtige” Thailand og feriestemning.

3 udflugter, I skal glæde jer til i Krabi

- Tag med til Railay Beach og prøv kræfter med klatring ad de stejle klippesider.
- Besøg et etisk forsvarligt elefanthjem og lær om elefanternes hverdag og vilkår.
- Sejl mellem havet af kalkstensklipper med skjulte strande og snorkelhuller undervejs.

Find inspiration i vores rejseforslag til Krabi

Andamanerhavets perler
Krabi, Koh Lanta og Koh Ngai
Strande og junglesafari
Essensen af Thailand
Trekking og skønne strande

thailand - krabi_strand_baad_01

2. Khao Lak – rolig ferie med gode strande

Når I rejser til Khao Lak i det sydvestlige Thailand, nyder I godt af en ferie med gode strande og det lækre vand, der også kendetegner området omkring Phuket.

Men i Khao Lak hele foregår alting i et langt roligere tempo, og der er således dømt ren og skær afslapning på en rejse hertil.

Hotellerne og de gode resorts ligger side om side, men med god afstand, så her er ikke overrendt, og stranden ud for jeres hotel føles nogle steder ganske øde. Ja, faktisk er her tilstrækkeligt øde til, at havskildpadderne yngler på Khao Laks strande.

Måske I er så heldige at spotte nyudklækkede skildpaddeunger, hvis I rejser hertil i marts.

Khao Laks beliggenhed er ideel til udflugter ud i Thailands fantastiske natur. Besøg f.eks. den smukke Khao Sok National Park.

2 udflugter, I skal glæde jer til i Khao Lak

- Besøg den store og fantastisk flotte Khao Sok National Park,som nemt kan nås fra Khao Lak. I kan vælge, om I vil tilkøbe en 3 dages tur til det fantastiske flydende resort 500 Rai, eller om I vil ind og bo på i Elephant Hills vidunderlige camp tæt på de store dyr. Tal med jeres rejsekonsulent om at få byttet nogle dage i Khao Lak ud med en fantastisk oplevelse i Khao Sok National park.

- Slå jer løs i to af Thailands absolut smukkeste marinenationalparker, Similan- og Surin-øerne. Disse to øgrupper i Andamanerhavet byder på Thailands bedste snorkling. Øerne kan dog kun besøges november - april.

Find inspiration i disse rejseforslag til Khao Lak

Strandferie i Khao Lak
Khao Lak og Khao Sok National Park
Fra kyst til kyst
Oplevelser i naturen
Strande og junglesafari

thailand - khao lak_boern_snorkel_hav_01
thailand - khao lak_strand solnedgang_01 thailand - khao lak_strand_02

I Khao Lak foregår alting i et roligt tempo, så her er dømt ren og skær afslapning.Øen byder på smukke naturomgivelser og krystalklart vand.

3. Koh Lanta – børnefamiliernes darling

Skal det gode strandliv kombineres med en god dosis autenticitet og børnevenlige strande og hoteller, er Koh Lanta i Andamanerhavet et fremragende bud. Stemningen er afslappet, der er en god balance mellem lokalliv og turisme, og så er naturen så tilpas varieret, at I sagtens kan sætte flere dage af til udflugter.

Øen er udstyret med en skøn nationalpark, der inviterer til trekking i forskellige sværhedsgrader. Hertil er det oplagt at udforske mangrove, vandfald, grotter og landsbyer. 

På Koh Lanta må I heller ikke snyde jer selv for en sejltur til Koh Rok med snorkelstop undervejs, hvor I kan se mange farvestrålende fisk.

3 udflugter, I skal glæde jer til på Koh Lanta

- Besøg i Koh Lanta Old Town
- Derefter kajaktur gennem mangroven til Koh Rok med masser af snorkling og øde-ø-stemning
- Kokkeskole i strandkanten hvor både børn og voksne introduceres til det thailandske køkken

3 rejseforslag til familieferie på Koh Lanta

Andamanerhavets perler
Krabi, Koh Lanta og Koh Ngai
Sydthailand med Koh Lipe

thailand - koh lanta_phi phi_udflugt_02

Koh Lanta byder på oplevelser til hele familien fra kajakture, kokkeskole til snorkling.

4. Koh Samui – hele årets anbefaling

Øen Koh Samui har det hele - og lidt til!

Her finder I en række gode resorts med masser af faciliteter for hele familien. Ved de mest populære strande er der gode muligheder for vandsport i alle afskygninger, mens der på land er rig mulighed for vandring til vandfald og buddhaer gemt i den grønne jungle og bountyøen er tilstrækkeligt stor til, at I også kan opleve en god dosis lokalt liv.

Og så egner det herlige klima sig også til en rejse i sommerferien.

Vejret på Koh Samui er nemlig også rigtig godt i de danske sommermåneder, hvor det meste af Thailand ellers kan være en regnfuld fornøjelse. Anbefalingen til Koh Samui gælder året rundt!

3 udflugter, I skal glæde jer til på Koh Samui

- Oplev en af Thailands smukkeste marinenationalparker ved Ang Thong
- Tag på guidet vandring til buddhaer, vandfald og gennem grøn natur
- Brunch-cruise på et gammelt sejlskib til Koh Phangan
med snorkling og bountystemning

Se vores bud på en familieferie, der kombinerer Koh Samui, Koh Tao og
Koh Phangan her!

Smuk panoramaudsigt over det kuperede terræn på Koh Samui

5. Khao Sok National Park – eventyret starter her

Vil I ud på et uforglemmeligt eventyr, er det ganske oplagt at kombinere strandferien i Krabi, Khao Lak eller på Phuket med nogle dage i junglen i Khao Sok National Park.

Her kan I vælge mellem flere anderledes indkvarteringsformer i glampingkategorien, bl.a. en flydende indkvartering på Cheow Larn-søen eller på Elephant Hills, hvor I kommer helt tæt på elefanterne. 

Dagene går med at udforske junglen i kajak eller til fods med udkig til aber, fugle og endda elefanter. Et ægte eventyr, hvor luksus og natur går op i en højere enhed.

thailand - khao yai national park_elefanter_03
thailand - khao sok national park_dyreliv_02 thailand - khao yai national park_haengebro_01

Tag på eventyr i den thailandske jungle og oplev den vilde natur!

6. Andamanerhavet med de små øer og de smukke solnedgange

Andamanerhavet er hjemsted for en perlerække af Thailands smukke, mindre øer, der ligger og trykker sig langs med landets vestkyst. De er alle sammen utroligt skønne at holde ferie på, og alle rejsende vil kunne finde den ø, strand eller lille søvnige by, der passer bedst til deres ferietemperament.

Det bliver for omfattende at remse alle øerne op her, men vi kan blot nævne, at Stjernegaard har rejser til Koh Kradan, Koh Ngai, Koh Jum, Koh Yao Nói og Koh Yao Yai.

Følg vores links til disse oaser og læs mere om din kommende ferie på en af disse paradisøer.

Fra de fleste af øerne er der prægtig udsigt fra første række til Andamanerhavets kalkstensøer, der knejser i horisonten. Her er også gode muligheder for at dykke og snorkle blandt koraller og fisk.

thailand - koh ngai_strand_01
thailand - Koh Yao Noi_02 thailand - koh jum_strand_02

Andamanerhavets øer har nogle af de skønneste strande i landet. Koh Ngai øverst, Koh Yao Nói nederst tv. og Koh Jum nederst th.

Find balancen

Det kan være en kunst at finde lige præcis det rejsemål, der scorer toppoint hos alle i familien, men med Thailand er det faktisk ikke så svært.

Langt de fleste øer er dækket af en frodig, tropisk midte med bjerge, regnskov, vandfald og små gemte landsbyer, og til vands er der fisk og koraller ad libitum. Derfor er det ingen sag at forene badeferien med trekking, cykelture, snorkel- og dykkereventyr.

Alligevel kan det være en god idé at kombinere flere øer eller områder, så alles ferieønsker bliver opfyldt.

thailand - koh tao_strand_06

Hvad skal vi lave?

Thailand forstår sig på turister i alle størrelser, og det er ingen sag at finde udflugter og oplevelser, I vil huske for altid.

Hop ombord i en longtailbåd og udforsk Thailand fra søsiden med stop ved små, hemmelige strande, snorkeloaser og små øer, eller tag cyklen i selskab med en lokalguide og kom lidt nærmere det autentiske Thailand, når I cykler forbi rismarker, gennem små landsbyer og besøger et tempel eller en helligdom undervejs.

Skal det være lidt mere vildt, er safarioplevelserne aldrig langt væk, ligesom det også er muligt at dyrke adventure, som fx rafting, ziplining eller canyoning flere steder i Thailand.

thailand - krabi_solnedgang_04

Fandt du din favorit til familieferien i Thailand? Tøv ikke med at kontakte os, hvis du mangler inspiration!

Et udvalg af vores rejser til Thailand

thailand - chiang mai_munke_06

På floder gennem Østens mystik Thailand Rundrejse med dansk rejseleder

Det uspolerede nord på floder. Vi udforsker tre gamle hovedstæder, fem kongebyer, stammekulturer og pulserende storbyliv i Bangkok. Mulighed for strandferie. 

4.8   (1.038 anmeldelser)
10-25 deltagere
Afrejsedato
30. okt. 2024 kr. 18.990
30. okt. 2024 kr. 21.190 Inkl. forlængelse
11. nov. 2024 kr. 19.995 Garanteret
11. nov. 2024 kr. 22.195 Inkl. forlængelse
18. dec. 2024 kr. 24.590 Garanteret
18. dec. 2024 kr. 28.995 Inkl. forlængelse
05. jan. 2025 kr. 22.995
05. jan. 2025 kr. 25.195 Inkl. forlængelse
08. jan. 2025 kr. 22.995
08. jan. 2025 kr. 25.195 Inkl. forlængelse
15. jan. 2025 kr. 23.495 4 pladser tilbage
15. jan. 2025 kr. 25.695 Inkl. forlængelse
19. jan. 2025 kr. 23.495
19. jan. 2025 kr. 25.695 Inkl. forlængelse
22. jan. 2025 kr. 23.995
22. jan. 2025 kr. 25.695 Inkl. forlængelse
29. jan. 2025 kr. 23.995
29. jan. 2025 kr. 26.195 Inkl. forlængelse
02. feb. 2025 kr. 23.995
02. feb. 2025 kr. 26.195 Inkl. forlængelse
05. feb. 2025 kr. 23.995
05. feb. 2025 kr. 26.195 Inkl. forlængelse
09. feb. 2025 kr. 23.995
09. feb. 2025 kr. 26.195 Inkl. forlængelse
12. feb. 2025 kr. 23.995
12. feb. 2025 kr. 26.195 Inkl. forlængelse
16. feb. 2025 kr. 23.995
16. feb. 2025 kr. 26.195 Inkl. forlængelse
19. feb. 2025 kr. 23.995 Garanteret
19. feb. 2025 kr. 26.195 Inkl. forlængelse
26. feb. 2025 kr. 23.995
26. feb. 2025 kr. 26.195 Inkl. forlængelse
05. mar. 2025 kr. 21.495
05. mar. 2025 kr. 23.695 Inkl. forlængelse
12. mar. 2025 kr. 22.995 Garanteret
12. mar. 2025 kr. 25.195 Inkl. forlængelse
09. apr. 2025 kr. 22.995
09. apr. 2025 kr. 25.195
Se rejse
NYHED! indien - cochin fishernets

Eventyrkrydstogt i Asien Krydstogt Krydstogt med dansk rejseleder

På dette asiatiske krydstogt udforsker vi skønne destinationer som Singapore, Malaysia, Thailand, Sri Lanka og Indien på én og samme rejse. Inkl. 4 udflugter og All-Inclusive samt Classic-drikkepakke ombord.

4.5   (318 anmeldelser)
15-24 deltagere
Afrejsedato
05. feb. 2025 kr. 25.990 Indvendig kahyt
05. feb. 2025 kr. 29.390 Udvendig kahyt
05. feb. 2025 kr. 33.190 Kahyt med balkon
05. feb. 2025 kr. 42.790 Aqua kahyt med balkon
Se rejse
NYHED! thailand - koh lanta_udflugt_koh rok_01

Øhop til Koh Lanta, Koh Jum og Koh Phi Phi Thailand Individuel rejse

Tag på øhop til nogle af de smukkeste øer i Thailands krystalklare Andamanerhav. I besøger Koh Lanta, Koh Jum og Koh Phi Phi. I bor på gode resorts lige på stranden. Mulighed for suveræn snorkling og dykning.

Koh Lanta (4 nætter) Koh Jum (5) Koh Phi Phi (5) Attraktive priser på faste afgange
thailand - thailand_strand stol_01

Strandferie i Khao Lak Thailand Individuel rejse

Med fast base i skønne Khao Lak nyder I en 5-stjernet strand og et et 4-stjernet hotel. Mange muligheder for udflugter. 

Khao Lak (14 nætter) Attraktive priser på faste afgange
Thailand Andamanerhavets Perler Koh Yao Noi Hotel Dame 01

Andamanerhavets perler Thailand Individuel rejse

Oplev 3 skønne perler med masser af lokal charme, skønne sandstrande, landsbyliv, smaragdgrønne oaser og gode hoteller. 

Koh Lanta (6 nætter) Koh Kradan (3) Krabi (5) Attraktive priser på faste afgange
thailand - Khanom_strand_02

Fra kyst til kyst Thailand Individuel rejse

Oplev Andamanerhavet i vest og Siambugten i øst på hver sin side af flydende resort i fortryllende Khao Sok National Park.

Khao Lak (5 nætter) Khao Sok National Park (2) Khanom (7)

Andre læste også

bali - bali_strand_gynge_01
Guide

Bali med børn – 8 ting I skal opleve

Læs artikel
familie_18
Guide

Trin for trin: 9 tips til den gode ferie med børn

Læs artikel
Mauritius Strand Familie 02
Guide

Ferie for hele familien? Her skal I hen

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)