Skip to main content

Costa Rica - 10 eventyr til din bucket list

costa rica - costa rica_tucan_fugl_02

Costa Rica - 10 eventyr til din bucket list

Få steder i verden får du naturen så tæt på, som du gør i Costa Rica, hvor den aldrig udfolder sig halvhjertet. Den er på en og samme tid blid og billedskøn – vild, voldsom og vidunderlig. Vi kigger nærmere på 10 små og store natureventyr, du skal sætte hak ved, når du rejser til Costa Rica.

Ankomst med adrenalinkick

Costa Ricas natur har det med at gøre et væsen af sig selv.

Det er ikke mindst tilfældet på Pacuarefloden i det østlige Costa Rica, hvor vandet til tider buldrer over kampesten og små fald, for derefter at glide næsten lydløst gennem det smukke klippelandskab, smykket med grønt og små vandfald, der pøser ned her og der.

Pacuare skal nok sikre dig et adrenalinkick, når du skal fra A til B i gummibåd, men du kommer ikke mindst tættere på Moder Jords buldrende hjerte, når vandet plasker om ørerne på dig og du mærker flodens rumlen.

I Pacuare bor du på lodge i junglen, og måden at komme hertil på er med gummibåd. Så er er barren ligesom sat og du kan forvente endnu flere adrenalinlystige indslag med bl.a. canyoning, canopy walks og mere rafting under opholdet i det grønne.

costa rica - pacuare river_rafting_05
costa rica - blog_par_zipline costa rica - pacuare river_rafting_01

Glemt alt om taxa og shuttlebus. Ankom til lodgen på ægte adventuremanér.

Mest imponerende er det måske, at 2,5% af al verdens biodiversitet findes på denne lille plet

Varm wellness ved Arenalvulkanen

Arenalvulkanen er ikke kun til pynt, og dens kræfter er heller ikke kun ødelæggende.

Den prægtige vulkan, som du med stor sandsynlighed stifter bekendtskab med på din rejse til Costa Rica, bringer nemlig også varme til områdets mange kilder, og således skal du ikke snyde dig selv for en formidabel wellnessoplevelse under dit ophold ved Arenal.

Den oplagte måde – og nok også den mest komfortable måde – at nyde de varme kilder på er på et af områdets etablerede ”hot springs”, hvor de naturlige varme kilder strømmer gennem wellnessoaserne og på den måde sikrer en behagelig oplevelse af naturens kræfter. En mere eventyrlig måde – og ganske gratis måde – er at gå direkte til kilden ved Tabacón. Hold ind i vejkanten, hop over en grøft og ned i kilden, der løber over store sten, som du lige skal tackle på din vej til en god siddeplads i naturen. Selv om du ikke nødvendigvis sidder bekvemt er en fremragende og eventyrlysten måde at mærke naturen på.

costa rica - la fortuna_arenal volcano national park_vulkan_01
costa rica - tabacon_hot springs_01 costa rica - la fortuna_tabacon

Arenalvulkanen giver varme til kilderne ved Tabacón. Oplev dem under ordnede forhold (tv) eller ude i naturen (th)

Udforsk 13 økosystemer på to dage

Langt mod syd, tæt på Drake Bay og næsten helt nede ved grænsen til Panama ligger Corcovado National Park og gemmer sig. 25% af Costa Ricas landmasse er beskyttede områder, og landet har intet mindre end 28 nationalparker, hvilket er en pæn sjat for et land, der kun er lidt større end Danmark. Corcovado siges at være den mest interessante af dem alle.

Fordelt på de 424 km² finder du intet mindre end 13 forskellige økosystemer, herunder tågeskov, lavlandsskov, palmeskov, mangroveskov, sump og mange flere, og mest imponerende er det måske, at 2,5% af al verdens biodiversitet findes på denne lille plet, hvor du bl.a. kan møde tapirer, skildpadder, jaguarer, aber og mange andre dyr. Den smukke natur munder ud i Stillehavets store bølger, som kan virke tillokkende. Men drop dukkerten – det kan nemlig være, du møder en saltvandskrokodille.

costa rica - Corcovado national park_abe_01

Et kig til krateret

Hovedstaden San José er i sig selv ikke verdens navle, men du skal ikke langt uden for byen, før naturen slår sine folder.

Har du en dag i San José, så glem alt om byen og stik af på en morgentur til Poasvulkanen eller Irazúvulkanen.

Om du skal vælge den ene eller den anden afhænger af, om du kan lide det bidske eller det bløde. Tager du turen til Poasvulkanen, kører du gennem jordbærmarker, op i højlandet og ender i en grøn skov, hvorfra du trasker det sidste stykke til krateret, der åbenbarer sig med en mælkeblå sø på simreblus.

Hen på dagen dækkes krateret oftest af skyer, så mød op, når parken åbner og gå derefter en tur i området, der byder på smukke gåture, søer og vandfald.

Går turen til Irazúvulkanen, vil du opleve en helt anderledes rå natur. Her er krateret mere goldt, og kratersøen synes næsten urealistisk grøn.

På en god dag kan du se både Stillehavet og det Caribiske Hav fra toppen af vulkanen.

costa rica - san jose_poas vulkanen_01

Sumpsafari og skildpadder

Er du vild med skildpadder og kan du se det charmerende i en sumpsafari, er det bare om at lægge vejen forbi Tortuguero, der er hjem for de fire forskellige skildpaddearter, der lever i Costa Rica.

Vejen til skildpaddeparadiset er en oplevelse i sig selv. Efter et stykke tid på landevejen, er der nemlig ikke andet for end at hoppe ombord på en båd, der sejler dig dybere og dybere ind i det grønne indtil du til sidst er helt og aldeles i sumpens favn.

I Tortuguero indkvarteres du på lodges ved flodbredden med junglen i alle retninger. Du tager på flodsafari, ser små krokodiller, bæltedyr og selvfølgelig skildpadder. Og kommer du på det helt rigtige tidspunkt – fra juli til oktober – kan du også være heldig at se skildpaddeungerne, der udklækkes på stranden.

Ung kvinde padler i blå kajak gennem grøn jungle i Tortuguero i Costa Rica
costa rica - tortuguero national park_skildpadde_02 costa rica - tortuguero national park_01

Oplev en helt unik natur i Tortuguero.

La Fortunavandfaldet fra et metalkabel

Arenalvulkanen er ikke kun til pynt, og dens kræfter er heller ikke kun ødelæggende.

Byen La Fortuna er mest af alt kendt for Arenalvulkanen, der med sin fine kegleform og anstændige størrelse ikke er til at overse, men her er meget mere at komme efter. Ikke mindst smuk, grøn jungle, adventure og det bedårende La Fortuna-vandfald.

Naturen omkring La Fortunavandfaldet er det rene slaraffenland for adventure-entusiaster. Foruden rolige ture på hesteryg og canopy walks mellem trætoppene er der nemlig gode muligheder for at skrue helt op for adrenalinniveauet på en canyoningtur, hvor du klatrer og svømmer gennem en kløft og rappeller ned ad et vandfald – eller du kan tage turen gennem trætoppene ad en metalwire, hvor du nærmest flyver henover det smaragdgrønne La Fortuna-vandfald, der ligger som en forfriskende oase midt i alt det grønne.

costa rica - la fortuna_arenal volcano national park_vandfld_01
Mand i shorts, t-shirt og hjelm rapeller i en frodig kløft ved Arenal i Costa Rica. costa rica - bil_firehjulstraekker

Adventure i skoven omkring La Fortuna-vandfaldet.

En køretur med kriller i maven

Er du eventyrlysten, så tag bilen. Costa Rica er et sikkert land at rejse i, så du skal ikke frygte landevejsrøvere og dets lige, men hold øje med huller i vejen og ujævnt terræn – og sørg for, at din lejebil kan klare lidt af hvert.

Det er næsten ligegyldigt, hvor du tager hen, for det bliver aldrig rigtigt kedeligt at køre i Costa Rica. Tag en afstikker til Nicoyahalvøens mange, oversete strande, kør op til landets mange vulkaner, kom på afveje og tag på et rigtigt road trip-eventyr på Osa-halvøen ved Drake Bay og Corcovado National Park, hvor dine køreevner bliver sat på en spændende prøve.

Hold øje med huller i vejen og ujævnt terræn – og sørg for, at din lejebil kan klare lidt af hvert

Ud i det blå

Lige så grønne som skovene er, lige så pigmenteret er vandet ved Rio Celeste.

Ja faktisk er det så blåt, at man skulle tro, der var kommet maling i, men den skarpe farve har nu en meget god forklaring.

Skal man tro sagnet, er det Gud ham selv, der har farvet vandet blåt.

Skal man tro videnskaben, er det en kemisk proces og en masse mineraler, der sikrer den flotte farve, som bliver ødelagt af kraftigt regnvejr. Rio Celeste er mest af alt et smukt syn, men her venter også en smuk gåtur gennem skoven og langs vandløbene.

Husk at lægge vejen forbi El Teñidor, hvor to vandløb mødes. Her ser du, hvordan det almindelige brune flodvand strømmer ind i det mineraliserede vand og flyder videre i sin turkise farve. Desværre er det ikke tilladt at bade i vandet i parken, men kør et stykke tilbage ad vejen, hvor floden løber under en bro – og tag en kold og forfriskende dukkert i det blå, inden du kører videre.

la-fortuna_rio-celeste_varme-kilde_01.jpg
costa rica - rio celeste flod_02 costa rica - rio celeste_tenorio volcano national park_blomst_01

Rio Celeste er så blå, så man skulle tro, det var løgn!

Monteverdes hængebroer

Monteverde er måske Costa Ricas største naturkendis, og tågeskoven ligger skam heller ikke på den lade side, når det gælder vilde naturoplevelser.

De ikoniske hængebroer gynger gennem trætoppene i 60 meters højde og de grønne herligheder kan også opleves susende ad 750 meter lange metalwirer.

Det særlige ved Monteverdes tågeskove – som med andre tågeskove – er at fugten ikke kun kommer fra regn men også fra kondenseret vand fra skyerne, der konstant driver over bjergtoppene og sikrer en høj luftfugtighed. Dette økosystem sikrer, at her altid er grønt og frodigt, og således finder du også en flora og fauna ud over det sædvanlige med mere end 2.000 typer af træer, 400 forskellige slags fugle, mere end 100 pattedyrsarter og en omfattende mængde padder og krybdyr.

costa rica - monteverde_jungle_haengende_bro_02
costa rica - monteverde_jungle_rapelling_03 costa rica - monteverde_mennesker_turister_01

Wellness i verdensklasse

Har du først oplevet Rincón de la Vieja, kan det virke besynderligt, at nationalparken ikke er mere overrendt, for den er ren balsam for sjælen. Ikke nok med at den byder på en række smukke og idylliske vandreture gennem vulkanske landskaber, til vandfald, gennem slettelandskaber og grønne skove, så er der også mulighed for at bade i varmekilder og mudderbade. Det er ikke hvilken som helst mudderpøl eller rygende sø, du skal hoppe i, men flere af stederne er faktisk de rene wellnessoaser.

Foretrækker du adventure, så flyd ned ad Rio Negros brusende vandmasser i en stor badering eller snup en ziplinetur gennem det grønne. I Rincón de la Vieja får du naturen helt ind under huden og mærker for alvor, hvad det er, der er så helt og aldeles særligt ved Costa Rica.

costa rica - rincon de la vieja_vandfald_01

Et udvalg af vores rejser til Costa Rica

costa rica - dovendyr_07 1

På eventyr i regnskoven Costa Rica Rundrejse med dansk rejseleder

Fantastisk frodig natur med tågeskove, vulkaner og strandliv. Det ultimative Costa Rica-eventyr i selskab med en lille gruppe. 

4.6   (100 anmeldelser)
14-20 deltagere
Afrejsedato
01. nov. 2024 kr. 32.990
01. feb. 2025 kr. 33.990
03. nov. 2025 kr. 33.990
Se rejse
panama_kanal_udsigt_03

Gennem Panamakanalen med Celebrity Cruises USA, Colombia, Panama, Costa Rica og Mexico Krydstogt med dansk rejseleder

Sejl gennem Panamakanalen og stift bekendtskab med Colombia, Costa Rica, Panama, Mexico og USA. 

15-25 deltagere
Afrejsedato
16. apr. 2025 kr. 40.990 Fort Lauderdale-Los Angeles
16. apr. 2025 kr. 44.190 Udsolgt
16. apr. 2025 kr. 49.690 Fort Lauderdale-Los Angeles
16. apr. 2025 kr. 61.090 Fort Lauderdale-Los Angeles
18. sep. 2025 kr. 39.990 Los Angeles - Fort Lauderdale
18. sep. 2025 kr. 43.090 Los Angeles - Fort Lauderdale
18. sep. 2025 kr. 52.290 Los Angeles - Fort Lauderdale
18. sep. 2025 kr. 62.690 Los Angeles - Fort Lauderdale
Se rejse
costa rica - monteverde_jungle_haengende_bro_08 2

Fra kyst til kyst Costa Rica Individuel rejse

Caribisk stemning, vilde vulkaner, bedårende Manuel Antonio National Park og Monteverdes tågeskov. 

San José (2 nætter) Puerto Viejo de Talamanca (4) Arenal (2) Monteverde (2) Manuel Antonio (3)
costa rica - monteverde_jungle_rapelling_08

Naturens skattekammer Costa Rica Individuel rejse

Rafting, vandring, vandfald og livsnyderi i ét skønt Costa Rica-miks. Afslut rejsen på en af Costa Ricas bedste strande.

San José (2 nætter) Pacuare (2) Arenal (3) Rio Celeste (2) Tamarindo eller Carillo (5)

Andre læste også

Bozena I Gobi
Inspiration

En aften i Mongoliet med Bozena Kaminska

Læs artikel
thailand - koh phangan_strand1
Guide

Thailand med børn: Her er 6 favoritter til familieferien

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)