Skip to main content

XXX-TEMPCONTENT

Palmesvaj over klukkende, turkisblå bølger, danmarkshistorie i caribiske klæder og daseliv dagen lang med en rompunch i hånden. Der er altid en glimrende grund til at besøge De Vestindiske Øer, men de tre henrivende perler, St. ThomasSt. Croix og St. John byder på meget andet end et tillokkende ydre.

Flere gange om året banker pulsen lidt hurtigere. Rytmerne, livet og hele essensen af den vestindiske kultur kan mærkes langt ind i sjælen, og øerne er på den helt anden ende. Vi ser nærmere på, hvornår det går løs i det Caribien, der engang var en del af kongeriget Danmark.

de vestindiske øer - galleri - st coix_karneval_01_blog
dansk vestindien - dansk vestindien_strand_05 dansk vestindien - st croix_christianssted_roed fort_01

Det lokale karneval

December - januar: Crucian Christmas Festival på St. Croix

Er den danske jul lige vel traditionel til din smag, er der god grund til at sætte kursen mod vest, nærmere betegnet St. Croix. Når det er mørkest i Danmark, diskes der op med øernes måske mest lokale karneval, der strækker sig ca. 4 uger over december og januar. En tradition, som har fundet sted hvert år siden 1952. Men også en tradition, der trods sit festlige udtryk har rødder til øernes mørke fortid.

Karnevallet er først og fremmest en farverig fest med dans, parader, fjerprydelser og alt, hvad der hører sig til. Men det er også en hyldest til alt det, der gør St. Croix til St. Croix, og de glade rytmer stammer faktisk helt tilbage til kolonitiden, hvor slaverne fik lov til at fejre jul og nytår med trommer, sang og dans.

Med historien i baghovedet er det årlige karneval en fejring af livet på øen, og du kan se frem til en overflod af mad, skønhedskonkurrencer, dans, calypso, reggae, håndværk og et væld af begivenheder, som kulminerer med den helt store parade d. 6. januar. St. Croix’ bud på et karneval er kendt som et af Caribiens mest lokale, og selv om turisterne strømmer til, vil du opleve, at festlighederne mest af alt er til ære for lokalbefolkningen og en hyldest til kulturen.

de vestindiske øer - galleri - karneval_st croix_01
dansk vestindien - st croix_karneval_06_HF de vestindiske øer - galleri - karneval_st croix_02
Karnevallet ulmer med mindre festligheder fra omkring 10. december, mens de officielle events finder sted fra 25. december til 6. januar.

En tradition, som har fundet sted hvert år siden 1952. Men også en tradition, der trods sit festlige udtryk har rødder til øernes mørke fortid

Havet og strandene var helt klart de største oplevelser. De var fantastisk. Snorkling ved Buck Island var så fantastisk. Det var min første snorkling, og det skulle alle prøve.

Tina, Horslunde
4.5   (253 anmeldelser)
Se flere udtalelser her

Det storslåede karneval

April: Carnival St. Thomas

Det første karneval på St. Thomas så faktisk dagens lys i 1912, da øen stadig var dansk, men festlighederne varede ikke længe, da 1. Verdenskrig slukkede for gildet blot få år senere. I dag er karnevallet det andet største karneval i Caribien med en fejring af livet, der strækker sig over hele april – med parader, dans, musik over hele øen, hvoraf de fleste officielle festligheder er centreret omkring Charlotte Amalie.

Karnevallet på St. Thomas er ligesom det på St. Croix et levn fra fortiden med rødder til både Europa og Afrika, hvor europæiske religiøse traditioner er blevet godt blandet med afrikanske rytmer, spiritualitet og livsglæde. Selv i dansen kan man ane europæisk folkedans – godt camoufleret af afrikansk magi.

Karnevallet på St. Thomas tiltrækker årligt et væld af turister, og festlighederne har således fået mere kommerciel karakter end karnevallet på St. Croix. Med det sagt, kan du forvente en gigantisk fest, der nærmest ingen ende vil tage.

de vestindiske øer - galleri - karneval_02
de vestindiske øer - galleri - karneval_st thomas_01 de vestindiske øer - galleri - karneval_06
St. Thomas’ karneval starter 1. april 2019 og afsluttes med et brag af en parade og storslåede festligheder 29. april.

Karnevallet på St. Thomas tiltrækker årligt et væld af turister, og festlighederne har således fået mere kommerciel karakter end karnevallet på St. Croix

Det amerikanske-caribiske karneval

Juni - juli: St. John Carnival

St. John er trods sin spæde størrelse en bombe af herligheder – ikke mindst i form af storslået nationalpark og nogle af øernes fineste strande. Men den lille perle har også personlighed og takker selvfølgelig ikke nej til festivitas i storformat.

Siden 1940’erne har man kunnet opleve parader, fest og dans i Cruz Bay på St. John, men hvor festlighederne i begyndelsen blot varede en enkelt dag, stiger pulsen i dag i midten af juni og kulminerer med parader og fest d. 3. og 4. juli. To vigtige datoer, der henviser til slaveriets ophør og amerikanernes Independence Day.

Karnevallet på St. John er lidt mindre end karnevallet på de øvrige øer, og dermed vil det for mange også være en mere overskuelig fornøjelse. Ikke mindst fordi festen er centreret omkring Cruz Bay. Da karnevallet slutter på amerikanernes nationaldag d. 4. juli, kan du slå to fluer med et smæk og opleve et interessant miks af amerikansk nationalisme og caribisk karneval.

Læs mere om De Vestindiske øer og se vores rejser og krydstogter.

de vestindiske øer - galleri - karneval_st thomas_02
de vestindiske øer - galleri - karneval_05 de vestindiske øer - galleri - st croix_karneval_02

Book din rejse til St. John i starten af juli og oplev det bedste af de caribiske karnevalstraditioner og amerikansk nationalglæde med et brag af en fest.

Da karnevallet slutter på amerikanernes nationaldag d. 4. juli, kan du slå to fluer med et smæk og opleve et interessant miks af amerikansk nationalisme og caribisk karneval

Et udvalg af vores rejser til De Vestindiske Øer

Andre læste også

Royal Caribbean Icon Of The Seas Cove Pool 01.JPG
Artikel

Icon of the Seas – verdens største krydstogtskib

Læs artikel
de vestindiske øer - galleri - karneval_03
Guide

Festlig ferie: Karneval på De Vestindiske Øer

Læs artikel
brasilien - brasilien_dans_kvinde_karneval_02
Guide

Festivalguide: God mad, lækre rytmer eller franske fornemmelser?

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.007 anmeldelser)