Skip to main content

Velkommen ombord på verdens største krydstogtskib!

Det er ikke uden en smule kriblen i maven af spænding og forventning, at jeg en solrig sensommermorgen træder ud af en bus sammen med en mindre gruppe lige så spændte kolleger fra rejsebranchen.

Vi er på skibsværftet i den finske by Turku i det sydvestlige Finland – og jeg har glædet mig i mange uger til dagens oplevelse!

Udenfor På Kajen 01

Royal Caribbean er et amerikansk rederi, og som vi alle ved, elsker amerikanerne at slå rekorder – og det gør Icon of the Seas. Alene skibets længde svarer til 3,5 fodboldbaner.

Det første indblik i en magisk verden

Jeg har aldrig været på krydstogt før, så jeg ved ikke rigtigt, hvad jeg skal forvente.

Men i dag skal jeg ombord og opleve den første rundvisning på intet mindre end verdens største krydstogtskib, Icon of the Seas. Det er det navnkundige rederi, Royal Caribbean, der bygger det – et navn, der klinger af store oplevelser til søs på rederiets krydstogtskibe kombineret med besøg i fantastiske destinationer over hele verden.

Vores lille gruppe er nogen af de absolut første til at se skibet indefra - og endda så tidligt, at der fortsat bygges for fuld kraft – og det kan både høres og ses, idet vi på gåben nærmer os det enorme skib. Gnisterne flyver fra vinkelslibere, svejseflammer lyser blåt og der fræses i metal mere end et sted på skibet.

Icon of the Seas er på nuværende tidspunkt over 80 procent færdigbygget, og en stribe håndværkere og designere er nu i gang med at fylde rammerne ud og tage de første skridt til at gøre skibet smukt indvendigt.

Her kan du alle vores krydstogter.

Byggeplads

Lige nu bygges der på livet løs på Icon of the Seas. Skibet er designet med familieferier og generationskrydstogter for øje. Her er optimale betingelser for at både børn, forældre og bedsteforældre får alletiders krydstogt, imens de er ombord og holder ferie sammen.

Icon of the Seas - et perfekt krydstogt for flere generationer

Icon of the Seas’ jomfrurejse ligger sidst i januar 2024, hvor skibet stævner ud fra Miami til Caribien på sit allerførste krydstogt med passagerer.

Hermed indleder Royal Caribbean en ny æra for luksusrejser til havs med den splinternye Icon-klasse – en mesterpræsentation indenfor krydstogtskibe, hvor ingeniørkunst, design, gastronomi og underholdning ombord tilsammen bliver til en enestående oplevelse for skibets gæster. Royal Caribbean beskriver selv et krydstogt ombord på Icon of the Seas (link til rejsen hos Stjernegaard), som verdens bedste familieferie og et eventyr for alle generationer i en familie – intet mindre.

Jeg føler mig lidt som den lille mus Jerry fra tegnefilmene om Tom & Jerry, da vi træder ind ad en lille åbning i skibets skrog, der føles som et lille musehul i den enorme skibsside, som tårner sig op over os.

At kalde skibet stort vil helt klart kandidere til årets underdrivelse. Det er kolossalt!

Royal Caribbean er et amerikansk rederi, og som vi alle ved, elsker amerikanerne at slå rekorder – og det gør Icon of the Seas. Alene skibets længde svarer til 3,5 fodboldbaner.

Udenfor På Kajen

Vores lille gruppe starter rundvisningen på det enorme skib med at hoppe ind gennem en lille indgang i skibssiden. Overalt er håndværkere travlt beskæftiget med at få skibet klar.

Den ultimative familieferie til søs

Visse områder af skibet er allerede færdigbygget og derfor pakket ind i plastik og pap, og man føler sig som et barn juleaften, der bare har lyst til at flå papiret af gaverne, så man kan se dem og bruge dem med det samme.

Det er nemt at forestille sig, hvor smukt det hele kommer til at se ud, når skibet er bygget færdigt. Royal Caribbean kalder et krydstogt med Icon of the Seas for den ultimative familieferie. Hovedfokus for arbejdet med at udvikle og designe de forskellige områder af skibet, har da også været at skabe de allerbedste rammer for en generationsrejse. Målet var et skib, hvor familiemedlemmer i alle aldre kan hygge sig sammen og have det sjovt både på familiens præmisser og i forhold til, hvad de enkelte medlemmer af en familie – uanset alder – ønsker sig af en optimal ferie – og her er de kommet helt i mål, må man sige.

Royal Caribbean Icon Of The Seas Udefra 04
Royal Caribbean Icon Of The Seas Cove Pool 01.JPG Royal Caribbean Icon Of The Seas Dining Room 01.JPG.Jpeg

Icon of the Seas er lige nu verdens største krydstogtskib, som lidt nøgletal om skibet også afslører: Her er plads til 7.600 gæster, som bliver opvartet af en besætning på 2.350 personer. Icon of the Seas har 20 dæk, og skibet er 20 m bredt og 365 meter langt.

Et adrenalinboost til havs

Skibet har i alt otte forskellige områder med hvert deres karakteristika.

Det første område, vi går igennem på vores tur rundt på skibet, ligger på det øverste af skibets i alt 20 dæk. For første gang har Royal Caribbean dedikeret et helt område af et krydstogtskib til spænding og adrenalinoplevelser – og derfor kaldt det for Thrill Island. På rundvisningen i dag må vi sno os ud og ind imellem halvt færdigbyggede vandrutsjebaner, men når Thrill Island står færdigt, kommer alle gæster – uanset alder – til at have det sjovt her.

I Thrill Island finder I bl.a. det største vandland, der nogensinde er bygget på et krydstogtskib. Royal Caribbean kalder det Category 6, og her kan I slå jer løs i hele seks vandrutsjebaner, hvis baner er flettet ind i hinanden. En af dem er The Drop, den højeste vandrutsjebane, der nogensinde er konstrueret på et krydstogtskib.

Her er også en klatrevæg – og trænger I virkelig til et adrenalinboost, kan I også prøve ziplining på det øverste dæk.

Her både går og svæver man ad en snæver sti konstrueret uden for skibets skrog og med et kig på cirka 50 meter direkte ned til havets overflade.

En udfordring, der nok skal få hjertet til at banke lidt hurtigere i brystet hos de fleste.

Royal Caribbean Icon Of The Seas Udefra 02
Royal Caribbean Icon Of The Seas Overblik 2 Royal Caribbean Icon Of The Seas Vandland

Thrill Island er et område dedikeret til spændingsfyldte oplevelser designet til at få din adrenalin helt i top. Her er noget for enhver smag med bl.a. vandrutsjebaner for hele familien.

Afslapning i infinity-pool 45 meter over havet

Er I mere til at slappe af med en bog og en kold drink i hånden, er det området The Hide Away, der kommer til at blive jeres favorit.

Her finder I blandt andet den første hængende infinity pool på et krydstogtskib svævende 45 meter over havets overflade, hvilket skaber en enestående udsigt agterud. The Hide Away er et populært sted for det voksne publikum, der ønsker at slappe af, nyde god mad og drinks samt de fantastiske pools langs skibssiden med fænomenale udsigter ud over havet. Her får I en tydelig tilbagelænet beach club-vibe - blot ombord på et krydstogtskib.

Royal Caribbean Icon Of The Seas Pool 1

Masser af pools og pragtfulde udsigter til havet

På vores rundvisning i dag ser vi tydeligt alle de steder, hvor der er fordybninger i dækket, som er forberedelser til diverse pools i alle former og størrelser.

Der er mange af dem, og det er der en god grund til. Da rederiet planlagde byggeriet af Icon of the Seas, lavede man store spørgeundersøgelser, hvor man spurgte tidligere gæster, hvad de gerne ville opleve i et kommende nyt krydstogtskib fra Royal Caribbean.

Svaret var ret entydigt: vand, vand og mere vand. Hurtigere og lettere adgang til vand at bade i, følelsen af havet tæt på og udsigt til havet fra pools og andre områder af skibet. Det har Royal Caribbean lyttet til således, at på Icon of the Seas er der mere vand ombord at boltre sig i og kigge på end på noget andet krydstogtskib. For eksempel i området Chill Island, hvor du f.eks. finder den største pool, som nogensinde er bygget ombord på et skib. Af samme årsag har designerne af Icon of the Seas også gjort meget ud af at placere pools langs ydersiden af skibet.

På den måde har de sikret de perfekte udsigter ud over havet, mens du nyder livet i en af de mange pools her.

Uddybning Til Pool
Royal Caribbean Icon Of The Seas Pool 2 Royal Caribbean Icon Of The Seas Cove Pool 01.JPG

I designet af Icon of the Seas har man i høj grad lyttet til fokusgrupper og deres ønsker om rigtigt mange forskellige pools ombord med udsigt til havet. På vores rundvisning ser vi rigtigt mange fordybninger i dækket, hvor der er ved at blive gjort klart til installering af en pool.

Magiske shows hver aften i The Aquadome

På vores vej igennem Icon of the Seas´indre bliver lydene fra håndværkere, der arbejder afløst af hårdtpumpende rytmer fra bas og trommer og glimt af stroboskoplys.

Inden længe åbner rummet sig op og afslører skibets største og mest imponerende underholdnings-venue, The Aquadome. Vi er helt ude i stævnen af skibet på de øverste dæk, og her folder Aquadome sig ud om aftenen med et Aqua Theater med spektakulære sceneshows centreret omkring et knap 20 meter højt vandfald i midten af scenen! Det ser vildt ud, og alle ens sanser er elektriske, når de giver den fuld gas med prøver på scenen af både lysshowet og musikken. Det bliver fantastisk underholdende, når det er helt færdigt.

I tilknytning til Aqua Theater kan man nyde drinks og snacks i et andet område helt fremme i The Dome, hvor der er udsigt til havet og stjernehimlen 220 grader rundt. En yderst stemningsfuld oplevelse om aftenen.

Om dagen er Aquadome et sted, hvor man kan slappe af med den flotte udsigt til havet som et panorama næsten hele kompasset rundt.

Royal Caribbean Icon Of The Seas Aquadome 01.JPG
Aquadome Aquadome 01

Det gigantiske rum fremme i skibet, som huser multi-showet Aquadome, er en af de største oplevelser ombord. Da de sætter gang i musik og lysshow her, rejser hårene sig på mine arme. Så godt lyder det og ser ud!

Central Park – en gammel kending i nye klæder

Vi fortsætter på et lavere dæk igennem området Central Park - en gammel kending fra Royal Caribbeans andre større krydstogtskibe.

Som en centralnerve fuld af liv ligger Central Park i midten af skibet og ned igennem næsten hele dets fulde længde. Her finder du utallige barer, caféer og restauranter med tidens bedste coverbands, livejazz og meget andet for enhver smag.

Central Park fungerer også som skibets grønne lunge, og på Icon of the Seas har man her plantet 20 procent flere planter end på Oasis-klassens centrale strøg. Vi spadserer igennem Central Park og ned imod agterenden, der på dette dæk er præget af området Surfside.

Her kan du alle vores krydstogter.

Central Park
Royal Caribbean Icon Of The Seas Central Park 02.JPG.Jpeg Kig Modsat Surfside I CP

Vi kender Central Park fra andre af Royal Caribbeans skibsklasser. Strøget binder skibet sammen på det 8. dæk, hvor det ligger som en grøn lunge i skibet med utallige underholdnings-venues.

Familiehygge i Surfside

Surfside-området er en sand perle ombord på Icon of the Seas.

Det er det første område på et krydstogtskib, som udelukkende er dedikeret til familier med små børn. Her kan hele familien slappe af og nyde det bedste fra både de voksnes og børnenes verdener. Surfside er tænkt som et område, der er indrettet med noget til alle generationer, så familien kan have det sjovt sammen.

Her er mad og drikke til alle aldre og pools for både mor og far, de mindre børn i familien og bedsteforældrene. På den måde kommer Surfside helt sikkert til at blive et populært område for familier på ferie flere generationer sammen.

Royal Caribbean Icon Of The Seas Surfside

Området Surfside skaber de ideelle betingelser for, at hele familien kan nyde en dag ved poolen her.

Ankomst og check-in på skibet med stil

Som en del af skibets centrale strøg, The Royal Promenade på dæk 5 og 6, har man iscenesat en ankomst for gæsterne, som er spektakulær.

Gæster på skibet ser det den første gang, de stiger ombord for at tjekke ind på skibet. Her ankommer de ad en trappe igennem et stort kugleformet kammer med hundredvis af paneler på indersiderne, der hver kan dreje og skifte farve styret af en computer og akkompagneret af musik. Området hedder The Pearl og er en ingeniørmæssig genistreg og en utrolig smuk, eksklusiv og stemningsfuld indledning til et krydstogt ombord på Icon of the Seas.

Når gæsterne træder ind i skibets verden på den indvendige side af The Pearl, finder de sig selv i et stort og lyst langstrakt rum med flere åbne etager og en imponerende gulv-til-loft havudsigt gennem store panoramavinduer, hvis lige ikke findes på andre krydstogtskibe i verden. En helt særegen oplevelse!

Vi ville gerne vise dig et fotografi af denne betagende del af skibet, men det må vi ikke.

Royal Caribbean vil gerne gemme denne oplevelse helt eksklusivt til gæster på skibet således, at dette enestående førstehåndsindtryk ved ankomsten ikke bliver ødelagt.

Royal Caribbean Icon Of The Seas Pearl Cafe 01.JPG.Jpeg

Kahytter, der imødekommer ethvert behov

På rundvisningen får vi selvfølgelig også et sneak-peak ind i nogle af skibets kahytter.

Kahytten er jo det sted, hvor alle dage på krydstogtet begynder og slutter - og som sådan naturligvis et af de vigtigste rum for alle medlemmer af familien. Icon of the Seas har 28 forskellige kahytter og suiter, der hver især er omhyggeligt designet til at imødekomme forskellige behov. Her er der tænkt på alt lige fra generationsrejser til familier med børn - og også større grupper, som rejser sammen.

Designarbejdet med kahytterne tog omkring fem år, og man brugte blandt andet modeller i fuld størrelse for at finde de bedste løsninger. Derfor er der også tænkt over hver eneste detalje lige fra placeringen af din tandbørste på badeværelset, opladningsmuligheder til din telefon og opbevaringsplads til kufferterne.

Det har ført til opholdsrum, der både er smart indrettede og hyggelige at bo i.

Kahyt 01
Royal Caribbean Icon Of The Seas Panoramic Ocean View Suite 01.JPG.Jpeg Royal Caribbean Icon Of The Seas Royal Loft Suite 01.JPG.Jpeg

På rundvisningen ser vi en af de mindre udvendige kahytter. Der er i alt 28 forskellige typer af kahytter ombord i alle størrelser. Nederst tv. en af de store suiter ombord. 

Balkonkahytter uden den traditionelle balkon

Ideen om balkonen som en integreret del af kahytten har vi set på andre af rederiets skibe.

Den er også taget med i kahytsdesignet på Icon of the Seas for at sikre mere plads i kahytten. Her fortsætter kahytten helt ud til skibssiden, hvor der så er glas fra gulv til loft, som kan justeres op og ned efter behag ved at trykke på en knap på væggen. Det sparer faktisk også energi - og dermed brændstof – fordi skibets vindmodstand bliver markant mindre. Det er dog langt fra alle balkoner på Icon of the Seas, der er bygget sådan.

Balkonvindue

Ideen om balkonen som en integreret del af kahytten er i de senere år blevet mere og mere udbredt på krydstogtskibe. Den er også taget med i kahytsdesignet på Icon of the Seas for at sikre mere plads i kahytten. 

Alle forventninger er indfriet

Jeg forlader skibet med hovedet fuld af tanker og indtryk efter en utrolig dag ombord på Icon of the Seas.

Dette er ikke blot et endnu større Oasis-klasse-skib, men sin helt egen unikke oplevelse på alle måder. Det er et både imponerende og fascinerende resultat af årtiers opsamlet erfaring fra andre af rederiets top-krydstogtskibe i Oasis og Quantum-klasserne.

Icon of the Seas er et vidnesbyrd om, hvordan ikoner skabes, ikke fødes, og en drøm, der er blevet til virkelighed gennem ihærdigt arbejde, planlægning og dedikation fra Caribbean Cruises.

Her kan du læse mere om vores andre krydstogter til destinationer over hele verden.

Et udvalg af vores krydstogter

NYHED! Pofa Aerial

Krydstogt med øhop i Hawaii Hawaii Krydstogt med dansk rejseleder

Dette er et polynesisk øhop med lutter højdepunkter, når vi på et krydstogt udforsker det bedste af øgruppen Hawaii med fantastisk natur på de fire hovedøer: Oahu, Maui, Big Island og Kauai. Inkl. 7 udflugter samt NCL's Free at Sea-pakke hvor du får glæde af alle fordele, så længe kampagnen varer!

15-24 deltagere
Afrejsedato
27. feb. 2025 kr. 49.990 Indvendig kahyt
27. feb. 2025 kr. 56.790 Kahyt med balkon
Se rejse
NYHED! Antarktis Landing Pa Isen Antarktis HGR 141642 Foto Andrea Klaussn 12176433 Photo Andrea Klaussner Cc

Ekspeditionskrydstogt til Antarktis med HX Hurtigruten Expeditions Antarktis Krydstogt med dansk rejseleder

Oplev et ekspeditionskrydstogt til det majestætiske Antarktis med naturoplevelser fra øverste hylde. Her står de rå indtryk fra natur og dyreliv i kø i en poetisk blanding af isbjerge, hvaler, og pingviner. På rejsen ser vi også charmerende Buenos Aires i Argentina.

15-25 deltagere
Afrejsedato
14. feb. 2025 kr. 65.990 Polar Outside kahyt til 2 personer (Forespørg om enekahyt)
14. feb. 2025 kr. 73.990 Arctic Superior kahyt til 2 personer (Forespørg om enekahyt)
Se rejse
Groenland TED GATLIN 20220718 VAIGATSOUND LANDINGBOATCATCHERS 3154 TEDGATLIN 18507014 Photo Ted Gatlin Cc

Ekspeditionskrydstogt til Grønland med HX Hurtigruten Expeditions Grønland Krydstogt med dansk rejseleder

Unikt ekspeditionskrydstogt fra Island til Grønlands barske og smukke vestkyst. Vi sejler med nyeste generation af ekspeditionsskib med et ekspeditionsteam samt masser af komfort og specialudstyr. 

15-25 deltagere
Afrejsedato
08. jun. 2024 kr. 63.990 Polar Outside kahyt
08. jun. 2024 kr. 74.590 Arctic Superior kahyt
Se rejse
Alaska Bjoern 03 Cc

Alaska inkl. Rocky Mountaineer-toget Canada og Alaska Krydstogt med dansk rejseleder

Storslået natur fra Banff til Vancouver, en togrejse med Rocky Mountaineer og storslået Alaska-krydstogt 

4.3   (13 anmeldelser)
15-25 deltagere
Afrejsedato
02. sep. 2024 kr. 57.990 Indvendig kahyt
02. sep. 2024 kr. 60.590 Udvendig kahyt
02. sep. 2024 kr. 65.190 Kahyt med balkon
02. sep. 2024 kr. 72.791 Aqua kahyt med balko
Se rejse
antarktis_isbjerg_05

Argentina, Kap Horn & Antarktis Argentina og Antarktis Krydstogt med dansk rejseleder

Oplev Antarktis fra søsiden, udforsk Ildlandet, besøg Falklandsøerne og tangoens by. 

15-25 deltagere
Afrejsedato
15. jan. 2026 Afventer program og priser
Se rejse
Australien Ayers Rock 15

Australien og New Zealand Australien og New Zealand Krydstogt med dansk rejseleder

Unik rundrejse kombineret med krydstogt. Oplev Great Barrier Reef, Uluru, Sydney samt krydstogt i New Zealand.

4.6   (33 anmeldelser)
15-24 deltagere
Afrejsedato
09. nov. 2024 kr. 70.990 Indvendig kahyt
09. nov. 2024 kr. 72.690 Udvendig kahyt
09. nov. 2024 kr. 73.690 Kahyt med balkon (infinite veranda)
09. nov. 2024 kr. 82.790 Aqua kahyt (infinite veranda)
18. jan. 2025 kr. 70.990 Indvendig kahyt
18. jan. 2025 kr. 73.490 Udvendig kahyt
18. jan. 2025 kr. 75.190 Kahyt med balkon (infinite veranda)
18. jan. 2025 kr. 81.390 Aqua kahyt (infinite veranda)
28. mar. 2025 kr. 70.990 Indvendig kahyt
28. mar. 2025 kr. 73.490 Udvendig kahyt
28. mar. 2025 kr. 75.190 Kahyt med balkon (infinite veranda)
28. mar. 2025 kr. 80.990 Aqua kahyt (infinite veranda)
Se rejse
Leonardo_5

Cykling og krydstogt i Adriaterhavet Kroatien Krydstogt med dansk rejseleder

Krydstogt i Kroatien på lille skib med daglige cykelture på de skønne øer. Byvandring i Korcula, Hvar og Split.

4.9   (23 anmeldelser)
15-25 deltagere
Afrejsedato
27. apr. 2024 kr. 13.990 Kahyt på Lower Deck inkluderet
27. apr. 2024 kr. 15.090 Kahyt på Main Deck inkluderet
05. okt. 2024 kr. 13.990 Kahyt på Lower Deck inkluderet
05. okt. 2024 kr. 15.090 Kahyt på Main Deck inkluderet
Se rejse
Caribien Strand Solnedgang 539268933 Cc

Det bedste af Caribien Caribien og De Vestindiske Øer Individuelt krydstogt

Kombiner en uges krydstogt til en række caribiske perler med en uges ferie på De Vestindiske Øer. 

4.4   (392 anmeldelser)
10-25 deltagere
Afrejsedato
18. jan. 2025 kr. 36.990 Indvendig kahyt
18. jan. 2025 kr. 41.990 Kahyt med balkon
25. jan. 2025 kr. 36.990 Indvendig kahyt / NB: Særskilt dagsprogram - anden sejlrute
25. jan. 2025 kr. 41.990 Kahyt med balkon / NB: Særskilt dagsprogram - anden sejlrute
08. feb. 2025 kr. 36.990 Indvendig kahyt
08. feb. 2025 kr. 41.990 Kahyt med balkon
01. mar. 2025 kr. 36.990 Indvendig kahyt
01. mar. 2025 kr. 41.990 Kahyt med balkon
Se rejse
alaska_inside_alaska_passage_02

Det ægte Alaska Alaska og Canada Krydstogt med dansk rejseleder

Unik rundrejse i Alaska kombineret med krydstogt. Oplev gråbjørne, elge, spækhuggere og kælvende gletsjere på en kombineret rundrejse og krydstogt i den rå natur.

15-25 deltagere
Afrejsedato
02. aug. 2025 Afventer program og priser
Se rejse
argentina - argentina_magellanpingviner_01

Drømmekrydstogt rundt om Kap Horn Chile og Argentina Krydstogt med dansk rejseleder

Langs Sydamerikas kyst fra Buenos Aires, Argentina rundt om Kap Horn til Santiago de Chile.

4.5   (54 anmeldelser)
15-25 deltagere
Afrejsedato
11. feb. 2026 Afvent priser og nyt program
Se rejse

Andre læste også

antarktis_isbjerg_skib_01
Artikel

Sejl mod verdens ende og få en oplevelse for livet

Læs artikel
dansk vestindien - st john_maho bay_01
Artikel

Caribien til lands eller til vands? Sådan vælger du!

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)