Skip to main content

Rejser til Kangerlussuaq i Grønland

Grønland

Kangerlussuaq_hiking_01

På kanten af indlandsisen

For enden af den ca. 170 km lange Kangerlussuaq fjord ligger lufthavnen, den er anlagt på en enorm flodslette dannet af Indlandsisen ca. 25 kilometer derfra.

Kangerlussuaq er så lille, at den har bygdestatus, men alligevel er det her, du finder Grønlands travleste lufthavn. Ja faktisk er lufthavnen så stort et omdrejningspunkt, at det også er her, du indkvarteres på et hotel.

Kangerlussuaq blev grundlagt i 1941 som amerikansk militærbase, som lå der indtil 1992. Under 2. verdenskrig spillede lufthavnen en vigtig rolle mellem Amerika og Europa som et led i krigshjælpen, men med tiden mistede Kangerlussuaq sin betydning som militærbase. Amerikanerne solgte derfor basen til Hjemmestyret i 1992 for det symbolske beløb af 1 dollar.

Denne fortid som militærbase bærer bygden stadig præg af. I Kangerlussuaq finder du således ikke megen grønlandsk kultur. Til gengæld bliver du budt på et særpræget natur- og dyreliv. Og så er indlandsisen bare et stenkast væk.

At have base i Kangerlussuaq er ideelt, når ønsket om at opleve indlandsisen skal indfries. Det er her, du har den unikke mulighed for at sætte dine fødder på den gigantiske gletsjerkappe og være omgivet af en enorm hvid verden så langt øjet rækker.

Vejen til Indlandsisen blev udbygget i år 2000, da Volkswagen-fabrikkerne anlagde en testbane for nye biler 100 km inde på isen.

Et besøg i Kangerlussuaq kan også byde på en safariform, du måske ikke havde troet, du skulle opleve, nemlig moskussafari. Moskusoksen er Grønlands største landpattedyr og kaldes på grønlandsk ”umimmak” og deres uld bruges til blandt andet at lave eksklusiv beklædning.

Moskusoksen kan klare temperaturer ned til minus 60 grader, og den har en pels, som er 10 gange varmere end fåreuld.

Specielt for området er fastlandsklimaet og den tætte placering på indlandsisen. Det tørre klima, med lune faldvinde fra indlandsisen, giver temperaturer helt op til 30 grader i solen om sommeren, og helt ned til under minus 40 grader om vinteren.

Derfor skal I rejse til Kangerlussuaq

  • Tag på moskussafari
  • Oplev den uendelige indlandsis
  • Slædehundekørsel i vinterperioden
Kangerlussuaq_Sandflugt dalen_01 Kangerlussuaq_okse_01

Rejser til Kangerlussuaq

Fyld rejsen med oplevelser

Krydr rejsen med udflugter, og få autentiske oplevelser, du aldrig glemmer. Vi håndplukker udflugterne i tæt samarbejde med vores udvalgte samarbejdspartnere, der har indgående kendskab til destinationen.

Kangerlussuaq_efteraar_01

Rejselederen var fagligt kompetent og energisk og arrangerede ekstra vandreture.

Merete
4.7   (140 anmeldelser)
Læs hvad andre gæster siger

Hoteller i Kangerlussuaq

Det siger vores gæster ...

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)