Skip to main content

Rejser til Sisimiut i Grønland

Grønland

Sisimiut_by_03

Storbyliv ved Polarcirklen

Sisimiut er en af Grønlands travleste havnebyer og udgangspunkt for mange krydstogter i det arktiske område.

Byen fra 1756, der med 5.600 indbyggere er Grønlands næststørste, ligger 40 kilometer nord for Polarcirklen og er i dag en driftig havneby og centrum for en række erhvervsuddannelser. Nogle vil måske ligefrem kalde byen ”urban”.

I nærheden af Sisimiut ligger to mindre bygder, Itilleq og Sarfannguit, som kan besøges på en sejltur. Byen er desuden en vigtig krydstogtdestination, der forbinder Nuuk og Kangerlussuaq med Diskobugten og Ilulissat længere nordpå, og så er byen desuden kendt for Arctic Circle Race – et tredages adventure langrendsløb på 160 kilometer, der drager skiløbere fra hele verden til byen i marts måned hvert år.

To store hvalkæber fra en bardehval, der blev fanget i 1903, fungerer som indgangsport til den gamle kolonis bymidte – også kaldet museumsområdet. Står du midt imellem de historiske huse, fornemmer du hurtigt, hvordan livet var i kolonitiden med fangst, fiskeri og trankogning.

Befinder du dig i Sisimiut er der dog også god grund til at tage et kig på det, der sker uden for byen. Tag f.eks. på en kulturhistorisk vandretur til Teleøen, hvis historie går flere tusind år tilbage. Eller oplev havet på en bådtur, måske med hvalsafari – eller fastlandet på slædetur eller med snescooter.

Klimaet i Sisimiut er koldt året rundt, men med plusgrader fra juni til september.

Byen er praktisk talt placeret lige på Polarcirklen, og det betyder, at temperaturen falder kraftigt i vintermånederne, hvor nattetemperaturen sagtens kan nå ned på -30 grader. Om sommeren betyder placeringen til gengæld, at der er midnatssol i en periode på godt en måned.

Derfor skal I rejse til Sisimiut

  • Grønlandsk byliv og Teleøen
  • UNESCO-udnævnte bygder
  • Hvalsafari til havs og slædetur til lands
sisimiut_sne_by_01 Sisimiut_havn_01

Rejser til Sisimiut

Fyld rejsen med oplevelser

Krydr rejsen med udflugter, og få autentiske oplevelser, du aldrig glemmer. Vi håndplukker udflugterne i tæt samarbejde med vores udvalgte samarbejdspartnere, der har indgående kendskab til destinationen.

Sisimiut_by_03

Fantastisk oplevelse og professionel rejseleder. Vil helt sikkert rejse med jer igen.

Dorte
4.7   (140 anmeldelser)
Læs hvad andre gæster siger

Hoteller i Sisimiut

Det siger vores gæster ...

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)