Skip to main content

Rejser til Ilulissat i Grønland

Grønland

Ilulissat_hiking trail_01

Bragende, dynamisk UNESCO-verdensarv

Ilulissat er uden tvivl et af Grønlands mest eftertragtede rejsemål.

Ikke mindst den UNESCO-udnævnte isfjord med de gigantiske isfjelde lokker naturentusiaster til byen, der med sine 4600 indbyggere og næsten ligeså mange slædehunde er Grønlands tredjestørste.

Ilulissat ligger nord for Polarcirklen, hvor solen aldrig går ned om sommeren, og på en rejse til Ilulissat kan du derfor opleve midnatssol om sommeren og nordlys om vinteren. Byen er desuden hjemsted for 3000-4000 slædehunde, som er med til at give byen et helt særligt præg.

Mere end 48 km3 is fra isbræen strømmer årligt ud i isfjorden. Flere af disse blokke flyder som enorme isfjelde, der ofte når en størrelse af flere hundrede meter på hver led. Som de flyder mod isfjordens munding, strander iskæmperne, og du kan her blive vidne til et smukt landskab, der er i konstant forandring, da isen er en levende størrelse.

Isfjorden, der har været på UNESCOs verdensarvsliste siden 2004, kan opleves på en sejltur eller på en helikoptertur, hvor du bliver fløjet ind til steder, der ellers er helt ufremkommelige.

Foruden den berømte isfjord, bør EQI-gletsjeren også stå højt på ”to do”-listen. Her kan du opleve kæmpe isblokke, der brager ned i vandet. En dramatisk oplevelse, der kombineres med en sejltur, hvor du blandt andet kan være heldig at spotte hvaler.

Sidst men ikke mindst, er det værd at glide henover isen på hundeslæde eller på snescooter, hvis du besøger Ilulissat i vinterperioden. Tag en guidet tur og mærk suget i maven!

Ilulissat har et klima, der er koldt året rundt men med plusgrader i de tre sommermåneder, hvor vandring omkring byen er populært.

Placeringen nord for Polarcirklen gør, at temperaturen her falder kraftigt i vintermånederne, hvor nætterne sagtens kan byde på temperaturer omkring minus 30 grader.

Derfor skal I rejse til Ilulissat

  • UNESCO-verdensarv ved den berømte isfjord.
  • Oplev den kælvende EQI-gletsjer.
  • Oplev midnatssol eller nordlys.
Ilulissat_by_vinter_01 ilulissat_by_sommer_05

Rejser til Ilulissat

Fyld rejsen med oplevelser

Ilulissat_by_sommer_02

Jeg har kun positivt at sige om rejsen, rejselederen, lokalguiderne og selskabet.

Birte
4.7   (140 anmeldelser)
Læs hvad andre gæster siger

Hoteller i Ilulissat

Det siger vores gæster ...

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)