Skip to main content

Et kulturelt, historisk og kulinarisk mekka

Stillehavskysten, Andesbjergene og Amazonjunglen. Peru har det hele.

Det kan Pernille Rasmussen, der er rejseleder hos Stjernegaard, skrive under på.”Hovedstaden Lima ligger majestætisk på høje skrænter ud til verdens største ocean. 40 minutters sejlads fra fiskerlandsbyen Paracas, ligger Ballestas-øerne, der på få kvadratkilometer er hjem for mere end 200.000 fugle, flokke af søløver og humboldtpingviner.

Længere mod syd ad den uendelige kyststrækning venter en blanding af filmiske ørkenlandskaber og dramatiske klippeformationer helt ud til det brusende hav, som nok burde hedde noget andet.

Og bare få kilometer inde i landet kan du flyve over de mystiske Nazca-linjer, der er omkranset af smukke bjergformationer.

Pernille Rasmussen er rejseleder på den populære rundrejse ’Toppen af Peru’, som omfavner størstedelen af Perus herligheder på 17 dage.

peru - paracas_natur reservat_01
peru - paa vej til paracas_02 peru - ballestas oeerne_02

Høje vulkaner, dybe kløfter og helt ind i junglen

Når du drager med Stjernegaard på rundrejse i Peru, oplever du alle facetterne af landets forførende natur.

Du kommer bl.a. gennem Andesbjergene, der er verdens længste bjergkæde, som løber gennem Peru i sin fulde længde, og her mærker du for alvor naturens nærvær.

”På højsletterne kører du blandt tusindvis af lamaer og alpakaer med udsigt til sneklædte vulkaner i mere end 6000 meters højde. Du kommer forbi Colcakløften, der er verdens dybeste kløft, hvor kondoren med et vingefang på over tre meter svæver elegant som ingen anden fugl, og ved den mytiske Titicaca-sø, der ligger i 3800 meters højde, kan du på en daglang sejltur besøge de berømte sivøer, hvor Uros-indianerne har opretholdt deres usædvanlige livsstil i århundreder,” fortæller rejselederen.

Efter en spektakulær togrejse gennem en stejl og frodig dal ankommer du til Machu Picchu, og her er du allerede på vej ud i Amazonjunglen, som udgør mere end halvdelen af Perus samlede areal. Her ser du naturens underværk, men du mærker også, at junglens ro kommer helt tæt på.

peru - colca canyon_kondor fugl_04
peru - colca canyon_03 peru - colca canyon_marked_01

Og bare få kilometer inde i landet kan du flyve over de mystiske Nazca-linjer, der er omkranset af smukke bjergformationer, fortæller Henrik Normann

peru - titicaca soeen_uros island_baad_02

En levende historie og en rig kultur

På rundrejsen i Peru får du et spændende indblik i inkakulturen og hvordan, den lever videre i landet i dag.

”I de små landsbyer i Andesbjergene taler de stadig inkaernes sprog quechua og overholder deres tre berømte bud: ”Du må ikke lyve. Du må ikke stjæle. Du må ikke være doven.” De spanske erobrere indførte den katolske tro, men selv i dag er den blandet op med inkaernes tro på Moder Jord og bjergguderne,” forklarer Pernille Rasmussen.

Som turist kan det være udfordrende at forstå kulturen til fulde, og rejselederen på rundrejsen i Peru klæder dig derfor godt på og hjælper dig til bl.a. at afkode folkedragterne, som indeholder utallige mængder information.

”Blot ved et hurtigt blik på en persons hat kan du se, om personen er gift eller single. De spanske erobrere lærte inkaernes efterkommere at male motiver fra Bibelen, men de omvendte inkaer kunne ikke lade være med at blande deres egen kultur ind i malerierne. Det mest berømte eksempel er det store maleri af den sidste nadver i Cuscos katedral, hvor Jesu og hans disciple spiser marsvin,” fortæller han.

 

peru - eacuador_titicaca soeen
peru - cusco_by_02_slider

En af verdens mest berømte kokke hedder Gaston Acurio. Han kommer fra Lima og har uddannet den bølge af nyskabende unge kokke, som har sat Peru på det kulinariske verdenskort

Kulinarisk er Peru Sydamerikas Frankrig

Peru har alle klimazoner, så alt kan gro i det frodige land, og alene i Peru findes der mere end 3000 kartoffelsorter.

Tilsæt hertil verdens mest fiskerige kyststrækning, og du har opskriften på et af verdens førende kulinariske lande.

”De bedste kokke i Peru er berømte for deres fusionskøkken, som enten er traditionelle peruvianske retter nyskabt med inspiration fra det internationale køkken eller internationale retter tilsat traditionelle peruvianske råvarer som f.eks. quinoa, alpakakød og eksotiske frugter. Hertil kan du nyde et glas særdeles god peruviansk rødvin eller en pisco sour, som er Perus national-cocktail,” anbefaler Pernille Rasmussen og tilføjer:

”En af verdens mest berømte kokke hedder Gaston Acurio. Han kommer fra Lima og har uddannet den bølge af nyskabende unge kokke, som har sat Peru på det kulinariske verdenskort. I dag driver han mere end 30 restauranter i Peru og i udlandet.

På vores rundrejse spiser du på en af hans restauranter i Arequipa, og du kan også besøge hans luksus burger-restaurant i Cusco.

Selv på de bedste restauranter er maden efter danske standarder særdeles billig,” afslutter han.

Se vores udvalg af rejser til Peru

peru - peru_groentsager_01
peru - bolivia_marked_01 peru - Peru_ceviche

Et udvalg af vores rejser til Peru

Andre læste også

thailand - 500 rai floating resort_11
Artikel

Glamping: Sådan har du ikke oplevet Thailand før

Læs artikel
galapagos_leguan_43
Guide

Øhop eller krydstogt? Galápagos til dit temperament

Læs artikel
sydafrika - garden route_strand_02
Guide

Eminent efterår: Her skal du rejse til i september, oktober og november

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)