argentina - cayafate canyon_01

Salta - Argentinas vilde vest

Salta - Argentinas vilde vest

Mens livet i Buenos Aires bedst kan betegnes som et overflødighedshorn af tango, finkultur og kulinariske indslag, ser det helt anderledes ud et andet sted i Argentina. Det er ikke fordi, der mangler noget i Salta-regionen. Slet ikke.

Det er bare en helt anden verden, der åbner sig for dig, når du besøger Argentinas nordvestlige hjørne, hvor landskabet og livet på sin vis er som taget ud af en gammel amerikansk western. Med sydamerikanske rekvisitter, lyde, dufte og mennesker, vel at mærke.

argentina - salta_by_02

Livet leves langsomt i Salta, men det leves. Og selv om den omkringliggende natur er det helt store trækplaster, skal du ikke snyde dig selv for den charmerende by, der byder på en god blanding af nutid og fortid, by og provins.

Storby i slowmotion

Hvis pulsen ligger på 150 slag i minuttet i Buenos Aires, er den skruet ned til omtrent 80 i Salta city. Men dermed ikke sagt, at byen ligger øde hen. Lokale såvel som turister hænger ud i gader og på pladser, cowboys slentrer ned ad de brostensbelagte stræder, og folk giver sig tid til at nyde både vin og mad til lyden af en guitar eller folkemusik.

Hvor Buenos Aires emmer af europæisk storhedstid, tilhører Salta, trods de mange levn fra kolonitiden, mest af alt de indfødte, og du kan se frem til en spændende vekslen mellem overdådig europæisk arkitektur og støvet slowmotion i gadebilledet, når du bevæger dig gennem byen.

Livet leves langsomt i Salta, men det leves. Og selv om den omkringliggende natur er det helt store trækplaster, skal du ikke snyde dig selv for den charmerende by, der byder på en god blanding af nutid og fortid, by og provins.

argentina - salta_cuesta del obispo_natur_01
argentina - gaucho_argentina_01
argentina - quebrada de humahuaca_landskab_01

Det røde landskab

Er du taget til Salta, er det næppe med ønsket om en storbyferie, for det er naturen der overskygger alt i denne region. Kører du ad Route 34 i nordlig retning, kan du se frem til en tur med vekslende landskaber, klimaskift og et lystigt farvespil med alle palettens røde og brune nuancer.

Som husene bliver færre, idet du forlader Salta, kører du gennem grønne landskaber og tobaksplantager, videre forbi Siancas-dalen og ind gennem den smukke, frodige Yala-dal, hvor kløfterne er lige så overvældende, som søerne er spejlblanke. Efter et par timers køretur gennem det grønne skifter landskabet karakter. De grønne træer erstattes af spydige kaktusser og sylespidse klipper, der tårner op som hugtænder, og et overvældende rødt farveorgie blusser op, som du nærmer dig det Quebrada de Humahuaca, der også figurerer på UNESCOs verdensarvsliste. Det er bl.a. her, du finder det syvfarvede bjerg, Cerro de los siete colores, som måske mere ligner et kunstværk end det ligner naturens eget værk.

Udover naturens maleriske mesterværker, hersker her en wild west stemning, hvor små kirker, ruiner og landsbyer nærmest ligger strøet tilfældigt i de højtliggende landskaber. Selv om mange af stederne kan virke næsten forladte, bør du ikke snyde dig selv for et besøg i en lille flække eller nyde en frokost i en lokal landsby.

Vi besøger Salta på vores rundrejse i Argentina og Chile, samt vores store Sydamerika rundrejse i Peru, Bolivia, Chile og Argentina. Du kan også opleve Salta på egen hånd på den individuelle rejse til Chile og Argentina: Storby, vin og vild natur.

argentina - purmamarca_syv farvet bjerg02

Det er bl.a. her, du finder det syvfarvede bjerg, Cerro de los siete colores, som måske mere ligner et kunstværk end det ligner naturens eget værk.

argentina - purmamarca_lama_01
argentina - purmamarca_03

Kunstværker skabt af naturen

Vender du næsen mod syd, vil du endnu en gang blive mødt af de rødbrune bjergformationer og landskaber, der er som taget ud af en western, som du kører mod Cafayate ad Route 68 og videre ad Route 40. Her er stort set ingen trafik men blot tørre klipper, bjerge og sparsom beplantning så langt øjet rækker.

Ved Quebrada de las Conchas får du følelsen af at naturen har været på keramikkursus, når du ser en række spektakulære skulpturer formet af mineraler, sten og andet godt fra Moder Jord. Flere steder føles det næsten som om klipperne vælter ind over dig, og det er i det hele taget en overvældende følelse at vandre gennem området, der bl.a. byder på formationer, der med lidt fantasi ser ud som om, de er formet som et slot, et amfiteater, en tudse og selveste djævlens gab.

argentina - quebrada de las conchas_02
argentina - mendoza_vin_06
argentina - mendoza_vin_08

Er du blevet tørstig efter en dag i det tørre landskab, er du ikke langt fra nogle af områdets vingårde, der både byder på en forfriskning samt en overnatning.

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)