Skip to main content

Salta - Argentinas vilde vest

argentina - quebrada de las conchas_01 argentina - salta_cuesta del obispo_natur_01

Som taget ud af en western

Mens livet i Buenos Aires er et overflødighedshorn af tango, finkultur og kulinariske indslag, ser det helt anderledes ud et andet sted i Argentina.

Det er ikke fordi, der mangler noget i Salta-regionen. Slet ikke. Det er bare en helt anden verden, der åbner sig for dig, når du besøger Argentinas nordvestlige hjørne, hvor landskabet og livet på sin vis er som taget ud af en gammel amerikansk western. Med sydamerikanske rekvisitter, lyde, dufte og mennesker, vel at mærke.

argentina - salta_by_02

Livet leves langsomt i Salta, men det leves. Og selv om den omkringliggende natur er det helt store trækplaster, skal du ikke snyde dig selv for den charmerende by, der byder på en god blanding af nutid og fortid, by og provins

Storby i slowmotion

Hvis pulsen ligger på 150 slag i minuttet i Buenos Aires, er den skruet ned til omtrent 80 i Salta city.

Men dermed ikke sagt, at byen ligger øde hen. Lokale såvel som turister hænger ud i gader og på pladser, cowboys slentrer ned ad de brostensbelagte stræder, og folk giver sig tid til at nyde både vin og mad til lyden af en guitar eller folkemusik.

Hvor Buenos Aires emmer af europæisk storhedstid, tilhører Salta, trods de mange levn fra kolonitiden, mest af alt de indfødte. Du møder en spændende vekslen mellem overdådig europæisk arkitektur og støvet slowmotion i gadebilledet, når du bevæger dig gennem byen.

Selv om den omkringliggende natur er det store trækplaster, skal du ikke snyde dig selv for Salta, der byder på en god blanding af nutid og fortid.

argentina - gaucho_argentina_01
argentina - salta_city_01 peru - Peru_Lomo saltado

Det røde landskab

Er du taget til Salta, er det næppe med ønsket om en storbyferie, for det er naturen der overskygger alt i denne region.

Kører du ad Route 34 i nordlig retning, kan du se frem til en tur med vekslende landskaber, klimaskift og et lystigt farvespil med alle palettens røde og brune nuancer.

Som husene bliver færre, idet du forlader Salta, kører du gennem grønne landskaber og tobaksplantager, videre forbi Siancas-dalen og ind gennem den smukke, frodige Yala-dal, hvor kløfterne er lige så overvældende, som søerne er spejlblanke.

Efter et par timers køretur gennem det grønne skifter landskabet karakter. De grønne træer erstattes af spydige kaktusser og sylespidse klipper, der tårner op som hugtænder. Og et overvældende rødt farveorgie blusser op, som du nærmer dig det Quebrada de Humahuaca, der også figurerer på UNESCOs verdensarvsliste.

Udover naturens maleriske mesterværker, hersker her en wild west stemning, hvor små kirker, ruiner og landsbyer nærmest ligger strøet tilfældigt i de højtliggende landskaber. Selv om mange af stederne kan virke næsten forladte, bør du ikke snyde dig selv for et besøg i en lille flække eller nyde en frokost i en lokal landsby.

Det er her, du finder det syvfarvede bjerg, Cerro de los siete colores, som mere ligner et kunstværk end naturens eget værk.

Udover naturens maleriske mesterværker, hersker her en wild west stemning, hvor små kirker, ruiner og landsbyer nærmest ligger strøet tilfældigt i de højtliggende landskaber. Selv om mange af stederne kan virke næsten forladte, bør du ikke snyde dig selv for et besøg i en lille flække eller nyde en frokost i en lokal landsby.

Vi besøger Salta på vores rundrejse i Argentina og Chile samt 
Sydamerikarundrejse i Peru, Bolivia, Chile og Argentina.
Du kan også opleve Salta på egen hånd på den individuelle rejse til Chile og Argentina: Storby, vin og vild natur.

argentina - purmamarca_syv farvet bjerg02

Det er bl.a. her, du finder det syvfarvede bjerg, Cerro de los siete colores, som måske mere ligner et kunstværk end det ligner naturens eget værk

Kunstværker skabt af naturen

Vender du næsen mod syd, vil du endnu en gang blive mødt af de rødbrune bjergformationer og landskaber, der er som taget ud af en western.

Her er stort set ingen trafik men blot tørre klipper, bjerge og sparsom beplantning så langt øjet rækker.

Når du kører mod Cafayate ad Route 68 og videre ad Route 40, får du følelsen af at naturen har været på keramikkursus, når du ser en række spektakulære skulpturer formet af mineraler, sten og andet godt fra Moder Jord.

Flere steder føles det næsten som om klipperne vælter ind over dig, og det er i det hele taget en overvældende følelse at vandre gennem området.

Formationer kan med lidt fantasi ser ud som om, de er formet som et slot, et amfiteater, en tudse og selveste djævlens gab.

argentina - quebrada de las conchas_02

Er du blevet tørstig efter en dag i det tørre landskab, er du ikke langt fra nogle af områdets vingårde, der både byder på en forfriskning samt en overnatning

argentina - mendoza_vin_08

Et udvalg af vores rejser til Argentina

Andre læste også

peru - inkastien_01
Artikel

Aktiv ferie i Sydamerika? 5 ting du skal opleve!

Læs artikel
costa rica - costa rica_befolkning_01
Artikel

Recepten på et langt liv: Gør som tico'erne

Læs artikel
costa rica - costa rica_tucan_fugl_02
Guide

Costa Rica - 10 eventyr til din bucket list

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)